Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

Gość majka 20
jeszcze jedno...wiecie moze czego nie mozna jeść jak ma sie problemy z tradzikiem:)

Gość xxxa
mam pytanko-jak sie robi ten peeling z kawy?z czyms to sie miesz ,czy tez moze tak po prostu bez niczego? poza tym-cos na oklapniete wlosy pliiiiiiiiiiis. aha,jeszce chcialabym sie podzielic wrazeniami z zastosowania niektorych szamponow-po Dove-tym z 1/4 mleczka nawilzajacego wlosy wygladaja jakby byly tluste.tzn po samym szamponie nie jest zle-ale po odzywce top juz tragedia Shauma-chyba najgorszy szampon na jaki trafilam.po wlozeniu grzebienia balam sie ze bede musiala obciac wlosy zeby go stam,tad wyciagnac. po niektorych Fructis wlosy wygladaja jakby byly tluste za to polecam susilka no i przylaczaam sie do zwolenniczek plukania wlosow piwem-fajny efekt a co do henny wax-rewelacja.ja mialam zniszczone farbowaniem i suszarka.odzyly po tej odzywce.jestbardzo wydajna moja kolezanka tez jest zachwycona. pozdrawiam

Gość tyska
jak masz problemy z tradzikiem to powinnas unikac ostrych rzeczy-nawet takich jak keczup pikantny a takze czekolady,kakao i pochodnych i koniecznie rob sobie ta maseczke z drozdzy.2 lata ja meczylam.dawno to bylo-chyba jeszcze w podstawowce-ale pomoglo:)

Gość majka 20
ja nie pisałam o peelingu z kawy ale tez go stosowałam.Mozna robic kawe z oliwką, a takze zmieszać z solą oraz polecam dożucic cynamon.

hej! jestem tu 1 raz ale mi się podoba :) dziewczyny mam bardzo mało włosów! do tego wypadają! wiem jednak, że mogę odzyskać dawną ilość i blask włosów.. jaką wcierkę polecacie??

Gość chanel
gdzie mozna kupic wode brzozowa? i prosze o rade na strasznie matowe wlosy.szamponik jakis czy plukanka.cokolwiek.bo po wakacjach mam siano na glowie.bede wdzieczna

Gość chanel
aha--co do tabletek na cere wlosy o paznokcie-polecam Merz Special.ok 40zl ale rewelacja.bralam zeby nie wypadaly mi wlosy i bylam mile zaskoczona pozostalymi rezultatami.

Gość łodyżka fiołka
czesc kobity, moja mama kiedyś jak się jej cchiało to robiła co kilka dni placka z orzechami włoskimi i twierdziła że póki jadła tego placka i orzechy to miała bardzo mocne paznokcie i zdrowsze włosy....ale ja nie wypróbowałam, co o tym sądzicie ???

Gość chanel
ooooooooo...szkoda ze juz sie skonczylo.bo tak od 4 godzin od deski do deski czytalam sobie wypowiedzi i przykro ze juz sie skonczylo.zanotowanie najwazniejszych porad zajelo mi 5 stron w wordzie:))od jutra zaczne stosowac:)

Gość chanel
a tak z innej beczki to polecam antyperspirant "ON DUTY" Avonu.jak dla mnie --swietny.

Gość gosiaczek...
Tonik z grejpfruta na rozszerzone pory: Składniki i ich ilość: 1 grejpfrut, 1 tabletka witaminy C Sposób przygotowania: skórę grejpfruta (razem z białym miąższem) drobniutko pokroić i zalać szklanką wrzątku z rozpuszczoną w niej tabletką witaminy C. Odstawić, aby płyn przestygł. Przecedzić i używac do zmywania twarzy.

Gość gosiaczek...
Płyn do usuwania skórek wokól paznokci Składniki i ich ilość: kilka kropli cytryny Opis ogólny: Na paznokcie wystarczy nakapać po odrobinie soku z cytryny, a po chwili odsunąć skórki patyczkiem. Efekt widoczny już po 1 razie, po kilku razach skórki zdecydowanie wolniej odrastają, nie trzeba ich wycinać. Cytryna dodatkowo rozjaśnia odbarwione lakierami płytki paznokci.

Gość gosiaczek...
Ziemniak na "pomarańczową skórkę" Przepis jest zasłyszany i wyjątkowo prosty. Wystarczy kilka ziemniaków, tarka (jak dla mnie - jeszcze plaster ;). Ziemniaki należy zetrzeć i nałożyć na celulitis. Poczekać, aż ziemniaki zrobią się brązowe i zmyć. Kuracja powinna być robiona regularnie. Jest przyjemna, ponieważ daje uczucie świeżości i chłodu. Polecam (ziemniak nic nie kosztuje w porównaniu z chemią)

Gość cgfvjhmcf
gosiaczek- powiedz mi coświęcej o tych zmiemniakach. Po ilu kuracjach widać efekty, ile razy dziennie ją wykonywac i takie tam. Po zatym wyrombisty topic!! Dziś jest poźno ale jutro postaram se przeczytac cąłe!!

Gość drozdze i miód
a moze kombinacja drożdzy i mleka i łyzeczka miodu? ja tak stosuje i bardzo mi smakuje:-)

znacie mosze dobre domowe sposoby na wyszczuplenie ciała? jakies kąpiele, maski? nie mam ochoty wydawać pieniedzy na kremy i balsami które są drogie a efekt mizerny pozdrawiam

a moze kąpiele z sola kuchenną działają? Ssłyszaam ze do zwykłego balsamu można dodac kilka kropel jakis olejków. czy któras z Was to stosowała? są jakies optymalne rezultaty? albo jakies domowe maseczki by ujędrnić persi albo je trochę powiększyć?

Gość ***sisili***
helo! super topik wow siedze i czytam heheh kawa, ziemniaki, rumianek wszystko notuje ale co do tych drożdzy to fakt nie jestem przekonana do konca...mojej kolezance tez po tym co sie na twarzy paskudnego zrobilo. Ale mam przepis na domowy peling kiljka kropel oleju (domowy) cukier, troche soli,kawa,z 2 lyzki miodu ilosci składników równomierne i według uznaniazia (zależy na jak duż cześć ciała) super działa skura delikatna nawilzona i pachnąca miodem:-)

Gość Lalala
hej:),ja na zniszczone włoski nakładam odzywke ,nakladam folje i na to recznik i tak trzymam przez min 30 minut,a potem to splukuje,dla mnie doradzila to moja fryzjerka,polecam

ta pasta cukrowa jest beznadziejna!!!!!!!!!twarda jak kamień!!!moze coś zle zrobiłam??ale chyba plastry z woskiem sa lepsze ale ich jeszcze nigdy nie stosowałam

Gość dobra-to ja tylko...
ppodciagne

Gość zdesperowany liberał
http://www.pjkm.pl trzeba skasować w pasku zadań to co pojawi się po adresie

Gość fajny ten topik....
wiec do gory z nim:)

Gość passa
Hej, temat absolutnie rewelacyjny :), gratuluje pomyslu i bardzo dziekuje za wasze cenne rady. Od ponad tygodnia wcielam w zycie drozdzowa kuracje, stosuje ja od wewnatrz i od zewnatrz. Co do efektow, na paczatku bylo bardzo fajnie, potem sie troche pogorszylo, ale ten nienajlepszy stan mojej cery to prawdopodobnie skutek diabelsko tejemniczych zmian jakie zachodza w moim organizme podczas okresu, tak przynajmniej staram sie myslec. Okres mi sie juz skonczyl, drozdze pije dalej i mam nadzieje, ze wkrotce moja cera bedzie gladziusienka i czysciusienka ... nawet w trakcie 'tych' dni. Na ranki po wyciskaniu krostek i ogolnie na wygladzenie buzki goraco polecam oklady z rumianku. Na prawde w widoczny sposob lagodzi podrazniona skore, regeneruje, przy okazji dezynfekuje i wygladza. Slady po krostkach robia sie mniej widoczne; bledsze i mniejsze. Wystarczy w garnku zagotowac troszke wody, wrzucic do tego jedna lub dwie torebki rumianku (do kupienia w postaci herbatki ziolowej w aptekach, koszt ok. 4 zl) poczekac az wystygnie i taka torebka przemywac twarz. Jeszcze skuteczniejsze jest nalozenie bezposrednio na twarz zawartosci takiej malej saszetki. Wystarczy rozerwac taka wilgotna torebeczke na brzegach i nalozyc ziolo na te okolice, ktore chcemy wyleczyc. Nie jest to nawet specjalnie klopotliwe, po kilku minutach rumianek przysycha i przykleja sie do buzi na tyle mocno ( a jednoczesnie na tyle delikatnie, ze nie ma pozniej problemow z jego sciagnieciem, nie podraznia i nie przykleja sie do ranki), ze mozna trzymac glowe pionowo, nie spada. Jak jestescie w domu i macie troche czasu, polacam, najwygodniej jednak jest zrobic sobie taki oklad na noc. Moznaby tez polozyc sobie na buzi sama saszetke ale z doswiadczenia wiem, ze to nie jest najlepszy sposob, saszetka wysycha i rano nieprzyjemnie schodzi z twarzy. Raz zaparzona torebke mozna wykorzystac na ok 2, 3 przemycia, jesli stoi dluzej niz dobe zaczyna sie troszke psuc. Jesli ktoras sie zdecyduje to wczesniej radze sprawdzic czy przypadkiem nie jestescie na rumianek uczulone, ja osobiscie moga stosowac go bez zadnych zastrzezen ale wy lepiej wyprobujcie go na niewidzoczym fragmencie buzi zeby pozniej nie miec jeszcze wiekszych problemow. Ja stosuje i jestem zadowolona bo jak malo ktory specyfik dziala doraznie; szybko przynosi efekty :) Jeszcze raz dzieki za wasze wszystkie rady i pozdrawiam :)

Gość passa
Mam jeszcze rade co do picia soczku marchewkowego, ja wyciskam go w domu na sokowirowce i ide za rada mojej mamy; zawsze dodaje do niego troche cytryny bo wtedy organizm duzo lepiej przyswaja zawarte w nim witaminy :) Jesli kupujecie gotowy soczek np. firmy MarWit to tez pamietajcie o zakwaszeniu go, nie musi byc to koniecznie cytryna, mozecie wykorzystac jakis inny owoc, byle odpowiednio kwasny. :)

Gość jaki fajny topik...
passa-dzieki za rady:) wykorzystam fajnie ze znow ktos tu zaglądnął:)

Gość Zneba
Szybki sposób na twarz przed dużym wyjściem, gdy nie mamy kasy lub czasu na kosmetyczke: 1 maseczka z polopiryny S- 5 tabletek zalej pół łyżeczki wody, gdy się rozpuści to nałóż na 5-10 mimut na twarz -- zrób peeling - zmyj 2 na oczyszczoną polopiryną buzię nałóż maseczkę z białka z odrobiną soku z cytryny i solą -- ujędrni i ślicznie zamknie pory --- buzia jak marzenie - szybko i niewielkim kosztem Gdy czyjaś skóra agresywnie reaguje na jakiś krem, to zanim wróci do równowagi zamiast kremu używać olejku jojoba - piękna skóra bez chemi. Na celulit -- peeling z kawy - niezastąpiony i lepszy niż jakiekolwiek kupne specyfiki - najlepiej robiony na oleju z oliwek lub innym oleju z olejkami eterycznymi ------- boski. Na odchudzanie - dieta nż - nie żereć po godzinie 18. Do włosów WAX lub olej z oliwek (lub lniany, lub kokosowy, lub migdałowy, lub winogronowy, lub nafta) z zółtkiem i cytryną Na pojedyncze pryszcze płyn na zapalenie dziąseł Dentosept A Do paznokci brwi i żęs -- olejek rycynowy Gdy braknie pudru sypkiego - mąka ziemniaczana z cynamonem (chroni przed UV) Tonik do twarzy: wino wytrawne lub ocet winny lub ocet jabłkowy z wodą mineralną -- w proporcji 1 część wina na 3 cząści wody Tonik dla skóry z zaskórniakami: rozpuścić 10 talbetek polopiryny w szklance wody mineralnej i tym przemywac twarz -- można dodać kilka kropel cytryny. Maseczka szybko nawilżająca -- plasterki pomidora (ew. rozgnieciony pomidor na papkę) Do kompieli sól i olejek geraniowy lub eukaliptusowy Do kompieli do skóry z łojotokiem skrzyp polny i zielona glinka. Do kąpieli maślanka - działa jak peeling enzymatyczny Do depilacji pasta cukrowa zrobiona samodzielnie :) Po depilacji maść z vit A -- kiepsko się wciera, ale skóra nie jest podrażniona. Do płukania włosów - woda z łyżką soku z cytryny i łyżką octu winnego lub wytrawnego wina Na końcówki - olejek jojoba (tylko do długich włosów i tylko na końcówki - bo natłuszcza, ale działa rewelacyjnie) 3, 4 kropelki olejka rozgrzewamy pocierając dłonie, a później wcieramy we włosy :) Dieta dla zdrowia : napój drożdżowy (łyżka drożdży, łyżka cukru pół litra zagotowanej wody - zrobić wieczorem - wypić rano) czosnek - np. w sałatce, jakiś olej - przynajmniej łyżka dziennie - np w sałatce od czasu do czasu galaretki miód zamiast cukru jogurt, kefir albo maślanka -- systematycznie, ważne ! (jako szybkie nawilżenie cery jako maseczka ;) przynajmniej raz w tygodniu ryba - albo picie tranu a prócz tego witamina c w kropelkach, płatki owsiane, imbir, cynamon, zielona herbata, siemie lniane, zielona glinka, wit. E w kropelkach, linomag w płynie lub maści, olejki eteryczne różne, miód, nafta i można się obejść bez chemicznych kosmetyków

Gość jaki fajny topik...
wszystko w pigulce:) dzieki Zneba! :) 👄

Gość
Wspaniale pomysły!Jak bede miec chwilke czasu dorzuce garsc swoich..a tymczasem zajrzyjcie na topik Natura Gora!