Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka 6

swiadkowie jehowy

Polecane posty

Gość wkuuurzony
Lauro, słonko, oni podają konkretne daty. Jak sekta...

Lauro i tu sie mylisz, tak jak powiedziała moja poprzedniczka. SJ podaje konkretne daty. dlaczego nie potrafisz nic mi powiedziec o apokalipsie? Dlaczego jedni SJ mówia tak a inni co innego. Czy moze powstała nowa grupa badaczy?Bo too co słyszalam (w czasie rozmowy z SJ)i co przeczytałam od Ciebie mija sie w dosc znaczacy sposób. Naiwna powiadasz. Lauro a Ty nie jestes naiwna? Tak dac sie omotac Nie zastanawiłas sie nad tym?

Stronka o bozym ciele jest fascynujaca tylko za cholere nie moge doczytac w biblii wytycznych co do tego swieta .Jezus dawal wiele wytycznych co obchodzic ale o tym chyba zapomnial napomknac , cale szczescie ze wszechwiedzacy kosciol jest tak domyslny ze wyczytal to jakos podswiadomie .....tylko skad?????????? Piszecie tez ze Swiadkowie stosuja tiki przyciagajace ludzi , pierwsze co mi sie nasuwa na mysl to to ze jako trik mozna rownie smialo potraktowac rozmnozenie chleba i ryby , czy zdajecie sobie sprawe ilu ludzi zwerbowal tym czynem Jezus. A tak poza tym prawdziwi katolicy powinni siedziec teraz w kosciele i sie modlic za papieza a nie wypisywac bzdury o Swiadkach Jehowy

Wiecie co drodzy katolicy musze wam bardzo szczerze i goraco podziekowac, poniewaz swoimi wypowiedziami na tym topiku sprawiliscie ze choc wiedzialam ze nie chce aby moje dziecko bylo katolikiem to teraz dzieki waszym \"TRIKOM\" jestem o tym przekonana na 150% macie cudowna moc przekonywania szkoda ze dziala na wasza niekorzysc poza tym daliscie mi tyle do myslenia ze chyba i ja zwiaze sie z SJ do tej pory myslalam ze jestem na to zaslaba i zbyt popsuta byciem katoliczka przez ponad 20 lat ale dodajecie mi duzo sily i samozaparcia wiec jeszcze raz ogromne dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja domokrążców nie wpuszczam do domu. Jak chce kupić papier toaletowy to idę do sklepu. Jak chcę pogadać to robię to z moją ukochaną. A jak chcę się pomodlić to idę do Kościoła.

małpeczko, ja też myśląłam ze jestem za słaba i takl dalej, ale jestem o tym nadal przekonana, ze nei dam rady być SJ i wiem też, ze nei chce zeby moje dziecko było katoliikiem. Przekaże mu wszystkei prawdy i otworze oczy na swoiat. Wytłumacze, ze nie ma sensu modlić sie do obrazka, bo samo moze taki obrazek narysowac i jets on gówno wart. I ze (to do debiego)nei trzeba iść do kościoła zeby sie pomodlić, ani wyspowiadać. Nie trzeba tedo wcale robić przed księdzem i na mszach mamrotać koronek, bo nei o to przecież chodzi. Modlić sie trzeba z głebi duszy... nieprawdaż?

hahaha ale małpeczko dałas popis znajomosci swej religja hahaha. Mówisz ze trikiem mozna nazwac rozmnozenie cheleba hahaha. A swiadkowie Jehowy maja taka zdolnosc? Dawno tak sie nie ubawiłam. Pod pojeciem Trik miałam na mysli to ze podchodza do ludzi którzy sa na zakrecie zyciowym, którzy nie maja ugruntowanych pogladów. Dlaczego mnie nikt nie werbował chociaz czesto miałam stycznosc ze SJ (gdy wynajmowałam mieszkanie). Wiesz dlaczego nie, bo miałam ugruntowane poglady. By mnie przekonac nie wystarczy machnac kilka cytatów ja czesto musze sama sprawdzic dowiedziec sie z kilku zródeł i dlatego nie byłam łatwym kąskiem. Latwym kąskiem okazała sie za to dziewczyna która mieszkała u tej babki przedemną i chociaz mieszkała 2 miesiace (a ja 7 miesciecy ), zwerbowali ja (przyczyny juz podawałam ale podam poraz kolejny rodzice sie rozwodzili, zostawił ja chlopak, i zapewne nie miała mocnych korzeni katolickich) dlaczego mnie nikt nie próbował zwerbowac. Zastanawiajace no nie. Małpeczko a moze Ty mi odpowiesz na te pytania które zadałam Laurze. dlaczego te pytania mijacie zdaleka. Zajrzałam nawet na wasza strone i tam tez dowiedziałąm sie ze raj bedzie na ziemi a w Apokalipise sw. Jana napisane jest czarne na białym ze w niebie. I co z tym koncem swiata, bo SJ wyznaczali daty niestety chybione. I tak jak powiedział mój poprzednik. Gdzie w Pismie napisane jest chodzcie po domach i nawracajcie.

Juz ci wytłumaczyłam jakt o bedzie z tym końcem świata. Swięta trzódka będzie wniebie, a zwykli ludzie na ziemi i kurwa nie omijam tego pytania zdaleka bo od razu napisałam. To raczej ty nei chcesz tego przeczytać A cod o chodzenia po domach, to też już było napisane. JKezus nawracał ludzi, też spotykał ich w domach czy naulicy. Albo masz którą pamięc, albo właśnie nie chciałaś tego przyjąć do siebie

Dziwczyny a Wy mnie ugruntowałyscie w przekonaniu ze Sj nie tak bardzo znaja Pismi Sw.,jak sie o nich mówi. Wystarczy troche poczytac Pisma zadac pytanie z troszke innej strony i SJ juz sie gubi. Znacie tylko odpowiedzi na pytania tendencyjne jezeli juz zacznynamy zagłebiac sie w szczególy gubicie sie. W tym wszystkim jednaqk nie chodzi o to kto zna lepiej (bo wszystkiego mozna sie nauczyc na pamiec) chodzi o to ze Wasza wiara powstała ni z tad ni z owąd. Głosicie ze tylko z Was bedzie ta trzódka i te iles tysiecy zbawionych. Ciekawe rzeczy a wczesnie przed powstaniem SJ nie było ludzi. Powstało Sj po kilku latach znalazła sie \"trzódka\" jeszcze po kilku tych kilka tysiecy zbawionych. Wczesniej nie było nic mówicie ze to ludzie natchnieni, a skad wiesz ze natchnieni?? Przeprowadzał ktos badania naukowe.? Gdy w Medzugori (na Chorwacji) przez kilka lat ukazywała sie Maryja przeprowadzone były tysiace badan czy dzieci którym sie ukazywała sie kłamały. Ukazywała sie przez kilka lat i chociaz ten kraj był wtedy komunistyczny, nie potrafił zatrzymac tych tłumów wiernych którzy tam zjezdzali. Czy Waszym natchnionym tez sie \"KTOS\" ukazuje. Lauro wiadomo ze wszedzie mozna sie modlic, czesto ide ulica i spiewam sobie w duchu jaka piesn, ale lubie tez wejsc do kosciola i porozmawac z Bogiem, tak sam na sam. Dlacego nie odpowiadacie na moje pytania? Małpeczko pewnie ze modlimy sie za papieza. Było byc na starówce w warszawce (kosciol akademicki) i zobaczyc ile ludzi modlilo sie za Papieza. Mnóstwo ludzi na ulicy uczestniczyło we mszy. Az łzy do oczu same sie cisneły. zycze Wam byscie mieli waszego przywódce tak mądrego i wartosciowego czlowieka, jakiego my mamy. Nie tylko katolicy uwazaja go za wartosciowego czlowieka ale tez wyznawcy innych wyznan (no moze prócz SJ)

Wy uwazacie ze raj bedzie na ziemi czyli gdzie bedzie \"swieta trzódka\" w Niebie a co bedzie w niebie.??? W Apokalipie sw Jana napisane jest dokładnie ze raj bedzie w Niebie I ludzie któzy beda godni raju beda w nim. dlaczego tej \"trzódki nie było prawie przez 2000 lat tylko pojawila sie razem z powstaniem SJ? Czy wczesniej na ziemi było samo zlo????? Czy apostołow tez zaliczacie do trzódki? Czy meczenników którzy zgineli za wiare chrzescijanska (a było ich mnóstwo) tez zaliczacie do \"trzódki? Czy tylko ludzi któzy dołaczyli do waszej wiary w ciagu tych powiedzmy 120 lat. Przeciez wiara Sj ma mniej wiecej dopiero tyle lat. To przez te lata znalazła sie ta \"trzódka\"? Jezeli tak to szybko strasznie. Przez połtora tysiaca lta nie był nikt godny? a raptem w tak krótkim czasie namnozyło sie tych godnych ludzi i natchnionych. Tak na marginesie Sj nie przeklina. Ja katolik, \"zepsuta przez 28 lat katolicyzmem\" nie przeklinam, potrafie pochamowac złosc, zreszta rozmowa z Wami nie doprowadza mnie do zlosci. A tu dobry SJ nie potrafi, przeciez waszym celem jest \"nauczac\" Czy przez przeklenstwa chcesz nauczac?

Wy uwazacie ze raj bedzie na ziemi czyli gdzie bedzie \"swieta trzódka\" w Niebie a co bedzie w niebie.??? W Apokalipie sw Jana napisane jest dokładnie ze raj bedzie w Niebie I ludzie któzy beda godni raju beda w nim. dlaczego tej \"trzódki nie było prawie przez 2000 lat tylko pojawila sie razem z powstaniem SJ? Czy wczesniej na ziemi było samo zlo????? Czy apostołow tez zaliczacie do trzódki? Czy meczenników którzy zgineli za wiare chrzescijanska (a było ich mnóstwo) tez zaliczacie do \"trzódki? Czy tylko ludzi któzy dołaczyli do waszej wiary w ciagu tych powiedzmy 120 lat. Przeciez wiara Sj ma mniej wiecej dopiero tyle lat. To przez te lata znalazła sie ta \"trzódka\"? Jezeli tak to szybko strasznie. Przez połtora tysiaca lta nie był nikt godny? a raptem w tak krótkim czasie namnozyło sie tych godnych ludzi i natchnionych. Tak na marginesie Sj nie przeklina. Ja katolik, \"zepsuta przez 28 lat katolicyzmem\" nie przeklinam, potrafie pochamowac złosc, zreszta rozmowa z Wami nie doprowadza mnie do zlosci. A tu dobry SJ nie potrafi, przeciez waszym celem jest \"nauczac\" Czy przez przeklenstwa chcesz nauczac?

A czy koscioł odpowie za wymordowanie Indian[czyt nawracanie] a krzyżacy ,co robili w imie Boga? a o inkwizycjach czytałaś? ,a o obronie grobu Jezusa gdzie krew muzulmanów lała sie strumieniami ,a o papierzach umaczanych po pachy we krwi ...pocz Lukrecja Borgia A co dzisiaj w kościołach wyprawiają ,obłuda ,hipokryzja i bałwochwalstwo --Maryjami sie wymieniają:( Gdzie maja azyl homoseksualiści? co mowili świeci o kobietach? . a dlaczego pierwsze przykazanie koscioł wyrzucił? kiedy rozczłonkowano Boga na 3 części? dlaczego dawniej biblia byla zabroniona dla śmiertelnikow? Wiara jak opium ,potrzebna aby zbijać kase na naiwności i ciemnocie . Przecież ta armia homusiów zamiast leżeć krzyżem mogłaby sie wziać za jakas prace a nie narzucać sie swoim lenistwem Bogu. Ile razy można słuchać tej samej litani ? Ja bym w dupe kopnęła takiego natrętnego nieroba coby wkółko za uchem mi mantrował. To Tylko minimalna część pytań bo topiku by nie starczyło by zliczyć zbrodnie koscioła . Zobaczcie na Luteranów gdzie modlą sie pracując , a tak wogóle --średniowiecze w 21 wieku :(:( co za fanatyzm!!!! naprawde nie znacie historii kosciła ???? Zmarł Papierz Wielki Polityk nie jestem pewna czy czy wierzył w Pismo Świete ale za życia nazywano Go Ojcem Świetym ---Cieżki to dzień dla katolików ale jeszcze cieższy dla niewierzących --bo na wszystkich programach żałoba i indoktrynacja.

Ullllaaa gdybys opanowala funkcje\"czytanie ze zrozumieniem\" to nie pisalabys ze jestem SJ ,Po raz setny uswiadamiam ci ze sympatyzuje z tym wyznaniem.No wiec jesli z tak prostych wypowiedzi jak moje nie potrafisz nic zrozumiec i zakodowac to podziwiam ze zabierasz sie za interpretacje Biblii ktora przez cale wieki iterpretuja duzo madrzejsi od ciebie a i tak nastrecz im to cala mase problemów.Co do telewizji, to zyjemy podobno w kraju demokratycznym a telewizja jest publiczna i wszyscy placimy abonamenty wiec chyba to normalne ze czesc osób nie chce na kazdym kanale oglaac programu o papiezu .Gdyby umarl ktokolwiek inny z waznych osobistosci nie byloby takiego szumu.A najgorsze jest to ze zanim papiez umarl to ta cholerna telewizja puszczala 1000 nieuzasadnionych plotek, rozwodzila sie nad tym zabierajac tym samym czas antenowy.Wkurza mnie takie gdybanie i domyslanie sie .Teraz gdy juz sie stalo to poniekad normalne ze sie o tym mowi ale gdzie umiar .Wydaje mi sie ze jesli papiez byl takim czlowiekiem za jakiego uwazaja go katolicy to sam by zganil tego typu postepowanie.Ja osobiscie tak jak kazdy wolny czlowiek chce miec wybór a nie przymus narzucony odgórnie to glówna zasada panujaca w demokracji.Co do twoich pytan nie bede ci na nie odpowiadac bo uwazam ze Laura udzielila ci wyczerpujacych odpowiedzi tylko nie przeczytalas ich ze zrozumieniem.Ciekawa jestem gdzie ty sie uczylas bo tego typu rzeczy ucza juz w podstawowce.I ogólnie jestes meczonca bo non stop sie powtarzasz na zasadzie :niewiele wiem ale pogadac musze.

DO LAURY JUZ za sam fakt ze czlowiek umie sie przyznac do slabosci nalezy go szanowac.A ja mysle ze narodziny mojego dziecka dodaja mi sil ,nie chce zeby czulo sie osamotnione w swjej trudnej drodze.Bo to trudne ale efekty sa doskonale .Mam nadzieje ze bycie SJ oddali moje dziecko od klamstwa , obludy i wielu zgubnych nalogow ktore u katolików sa na porzadku dziennym.Jesli ktos jest SJ to fajki, wóda , narkotyki i sex na kazdym rogu go nie dotycza .Jako przyszla matka marze o takim zyciu dla swojego dziecka.A tak wogóle to pozdrawiam goraco.

Małpeczxko a Ty potrafisz czytac hahahah. odpowiedziałąm tobie co znaczy nie jestem a sympatyzuje juz jakies 3 dni temu. Zajrzyj wstecz i przeczytaj. wiesz ja naprzykład bardzo mało ogladam tv wole spedzic czas robiac cas innego. oczywiscie ze kazdy jest eolnym człowiekiem ale czy ja narzekam jak sa mistrzostwa swiata i tez wkólko pokazuja mecze (chociaz mnie to wczlale nie intersuje) mie narzekam poprostu ide na spacer. Tak na marginesie z tego co wiem jestes w ciazy (a w ciazy nie wolno ogladac zwiele tv bo to szkodzi w jakim tam sensie na dzidziusia wiec masz problem z głowy) Małpeczko zauwazylam jedna rzecz Wy jako powiedzmy przyszłe SJ nie potraficie kulturalnie rozmawiac jesli ktos sie z wami nie zgadza. Zaczełyscie pierwsze uzywac epitetów. Czy tego uczy wasza straznica? Jezeli tak to \"ja dziekuje postoje\" Odpowiedziała powiadzasz. to bardzo wymijajaca odpowiedz, odpowiedz która nasuwa jeszcze tysiace nastepnych pytan, kilka zadałam ale chyba nie chcecie lub co bardziej mozliwe nie wiecie jak odpowiedziec.

chociaz odpowiedz nie mnie dotyczy to powiem ze Pani i kótrej wynajomowałam mieszkanie (SJ) paliła fajki i znajoma ze uczeli tez paliła chociaz była SJ. A ja ta \"okropna katoliczka\" nigdy w zyciu nie miałam w ustach papierosa. Bo nigdy mnie to poprostu nie interesowało. Tak zostałam wychowana tez przez \"okropnych katolików\" Ja oczywiscie swojego Szymka ochrzciłam i bede starała sie przekazac cała dobroc i szacunek jakiego mnie nauczyli rodzice (katolicy)

No rozwalilas mnie !!!!!!!!!!!!!!!O tym ogladaniu tv w ciazy to powiedzial ci ksiadz HA HA HA HA!!!!!!!!????????? Ja sie tak tylko prywatnie zastanawiam jak osoba która ma dziecko moze tyle czasu spedzac przed kompem pzeciez w ten sposób traci czas który moglaby poswiecic na edukacje swojego dziecka.Zreszta katolicy od edukowania maja przeciez katechetów itp. ..zapomnialam zupelnie

Powiedział mi to ginekolog ze ani nadmierne siedzienie przed kompem anie nadmierne ogladanie tv nie zbyt dobrze wplywa na plod. Lepiej wyjsc na spacer. mówisz o edukacji moje dzieciatko ma 8 miesiecy gdybys wczesniej uwaznie czytala to bys wiedziala. wiesz takie dzieciatka sporo jeszcze spia w dzien dokladnie 2 razy w dzien po okolo 2 godziny. Zreszta mam meza (równiez katolika), ktory jak kazdy kochajacy tatus i maz, wychodzi na spacery i równiez zajmuje sie dziecatkiem, zeby mia ło wiez nie tylko z mamą. Małpeczko zycze Ci troche wiecej pokoru wobec zycia bo widze ze jeszcze mało cie ono nauczyło. Czy byłas kiedys na forum gazety : chore gziecko strata dziecka. Tam dowiesz jak nadmierne ogladanie tv ma zły wplyw na dziecko. Są tam matki które nie mogą donosic ciazy. niektóre dla dobra dzieciatka prawie wogóle zrezygnowały z tv. zycze tobie by potrafila przekazac mu duzo wiecej niz tylko nienawisc do katolików. Tak nienawisc do na bije od Was. poczytaj i spoj czy to ja przeklinałam czy to ja obrzucałam inwektywami czy WY nowicjuszki SJ.

Gość historia
Zamieszczone tu zdania na temat SJ to jeden wielki belkot.Ble ble ble!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To spoko ludzie i moglibyscie im dac pooddychac zakichani katolicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość MATI
SJ to wiara wyssana z palca. FACET MIAL KAPRYS I W TYSIAC OSIEMSET KTORYMS ZALOZYL SOBIE WIARE. Teraz SJ tak czesto sie burzy bo im wiernych nie przybywa a wrecz mozna powiedziec ubywa. Moja zona odeszla od tej wiary. Byla krótka i z wieloma zaeczami tam sie niezgadzala i zaczeto ja traktowc okropine "jak czarna owce" OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TYM WYZNANIEM LUB RACZEJ SEKTA

Wiesz co Ullllaaa moje dziecko rozwija sie super i mam prawo do obejrzenia filmu po ciezkim dniu na uczelni , ale jak widac nie moge bo telewizja nie daje mi takiej szansy.Co do topików o zagrozeniach dla dzieci to sorry ale nie zamierzam tam nawet wchodzic i ulegac ogolnej panice której przyczyny mnie dotycza.Mam swojego lekarza który jest madrym czlowiekiem i jak narazie jego rady i zalecenia doskonale sie sprawdzaja w praktyce. A tak swoja droga uslyszlam wczoraj od mojej katolickiej cioci ze jak bede nosic lancuszki to sie dziecko owinie pepowina.......Wlos sie jezy na glowie !!! No a prócz tego:nie przechodzic pod drabina , nie wystraszyc sie i nie dotknac, dawac dotykac SWOJEGO brzucha wszystkim brudasom którzy maja na to ochote bo to przynosi im szczescie no nie sposób wypisac tych wszystkich zabobonów w zaden sposób nie popartych nauka i wiedza.I wyobraz sobie ze autorami tych chorych i denerwujacych porad sa wylacznie katolicy Przeciez to sie w glowie nie miesci wrazliwa osobe takie pieprzenie moze doprowadzic do depresji a przeciez ciaza to najfajniejszy stan dla kobiety. A zazwyczj po tym worku cudownych rad slysze na koniec ze nie powinnam sie denerwowac Affffera!!!

Wiesz co Ullllaaa moje dziecko rozwija sie super i mam prawo do obejrzenia filmu po ciezkim dniu na uczelni , ale jak widac nie moge bo telewizja nie daje mi takiej szansy.Co do topików o zagrozeniach dla dzieci to sorry ale nie zamierzam tam nawet wchodzic i ulegac ogolnej panice której przyczyny mnie dotycza.Mam swojego lekarza który jest madrym czlowiekiem i jak narazie jego rady i zalecenia doskonale sie sprawdzaja w praktyce. A tak swoja droga uslyszlam wczoraj od mojej katolickiej cioci ze jak bede nosic lancuszki to sie dziecko owinie pepowina.......Wlos sie jezy na glowie !!! No a prócz tego:nie przechodzic pod drabina , nie wystraszyc sie i nie dotknac, dawac dotykac SWOJEGO brzucha wszystkim brudasom którzy maja na to ochote bo to przynosi im szczescie no nie sposób wypisac tych wszystkich zabobonów w zaden sposób nie popartych nauka i wiedza.I wyobraz sobie ze autorami tych chorych i denerwujacych porad sa wylacznie katolicy Przeciez to sie w glowie nie miesci wrazliwa osobe takie pieprzenie moze doprowadzic do depresji a przeciez ciaza to najfajniejszy stan dla kobiety. A zazwyczj po tym worku cudownych rad slysze na koniec ze nie powinnam sie denerwowac Affffera!!!

Gość do mati
A TY PEWNIE JESTES KATOLIKIEM WIEC TAK JEJ UMILALES ZYCIE ZE NIE WYTRZYMALA I ODESZLA. MAM KOLEZANKE CO ODESZLA I NIE JEST OWCA TYLKO CZLOWIEKIEM I POZA TYM MA DLA NICH WIELE SYMPATII

Gość HEJ LUDZIE
Co teraz bedzie z wami kiedy odszedl wasz duchowy przywódca?

Malpeczko czy ktos powiedzial ze Twoje dziecko nie rozwija sie super zycze tobie tego. Zycze równiez by urodzil sie zdrowy.I by dal Tobie tyle szczescia ile dal mi Szymko. Mówisz zabobony. Ja tez słyszalm wiele i to nie tylko dotyczace ciazy od ludzi straszych, rowniez od gospodyni SJ. Takze nie mozna ocenic ze tylko tkatolicy wierza w nie. Mówie to co wiedza wszyscy i to samo poradzi mi mój lekarz. Po Pracy za biurkiem lepiej wyjsc na spacer po lesie lub parku niz ogladac tv. Nie mart sie za kilka dni bedziesz mogla lezec \"plakiem\" przed tv i ogladac filmy. Czy to dla Was tak wielki problem kilka dni bez tv. Ktos na jakims topicu napisał. \" Zobaczymy jak umrze tobie ktos bliski czy nie bedziesz smutny\" Czy nie bedzesz sie złoscił jak za sciana ktos wlaczy na full muzyke techno. Mówicie o tolerancji a gdzie ta Wasza tolerancja dla załoby i smutku innych.

Gość Mati
Odeszła zanim ja poznałem. Czasami terac opowiada o zeszytach w których trzeba bylo wpisywac ile czasu chodzila i nauczała o wielu przykrcy wymianach zdan gdy sie nie zgadzała z opinia nazwijmy go "wyzszego władzą"