Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka 6

swiadkowie jehowy

Polecane posty

Gość Nil0
do Stan006 Tak szybko : KRK nie uważa że jest jedynym który daje zbawienie. Jedynym jest Jezus Chrystus. Natomiast sekty religijne chyba zawsze uważają że TYLKO u nich jest zbawienie, a reszta to babilon wielki, dzieło szatana i takie tam ... Wogule sekty religijne, zwłąszcza te apokaliptyczne są do siebie bardzo podobne co do działania. - tylko u nas zbawienie - unikać osób które się odłączyły - Ktoś tam gdzieś tam jest pośrednikiem z Bogiem ( tu CK ) - MAksymalne ilości czasu zajęte na rzecz sekty ( zebrania, głoszenie, skoła teokratyczna, zgromadzenia itp...) - związki ztylko z osobami z tej samej grupy ( tu nie z osobami ze świata) - wszyscy dookoła nas prześladują Tak masz rację nauka ŚJ jest oparta na Biblii. Co do tego nie ma wątpliwości. Z tym że z Biblią nie jest zgodna ;) Wymyślają jakąś naukę a potem szukają (CK) powyrywanych z kontekstu wersetów które by tą naukę potwierdzały. Przy czym co jakiś czas się ciągle ta nauka zmienia jak mają kaprys - nazywając to nowym światłem. Te powyrywane z konteksty wersety zamieszczają w artykułach do studium itp. w Strażnicach jako odnośniki. Przy tak wielkim nawale odnośników i artykułów do nauki zdecydowana większość nie ma czasu ich nawet sprawdzić i przyjmuję wszystko jako całkowitą prawdę ! Ale powiem ci że jest jakiś tam procent ludzi którzy mimo wszystko znajdują czas i jak berejczycy sprawdzajączy wszystko jest zgodne z Biblią. Dochodzą jednak do ciekawych wniosków... i wiesz jak teraz na nich mówią ŚJ 0 ODSTĘPCY. Przy czym oczywiście nie słuchają ich jak tamci chcą im wytłumaczyć że WTS kłamie. W taki oto sposób pozbywa się osób które dowiedziały się o niezgodności nauki CK z Biblią. I wpaja się reszcie że ich szatan opętał itp. wymyśla różne plotki na ich temat żeby ich nie słuchać i omijać szerokim łukiem. Tym sposobem reszra ŚJ się tego nie dowie i dalej ślepo wierzy w wykłądnie strażnicy.

Gość fsdbfbsfd
jeszcze ten badziew sekciarski ciągniecie?

Dajcie spokój! Mi żal tych biednych zniewolonych sierot z tej pojebanej sekty! Znam paru :/ nie pogadasz. Mają zryte mózgi na wskroś! Jestem protestanką dość liberalną, chadzam sobie do kościoła katolickiego czasem bo mam bliżej a nie ma dla mnie znaczenia do jakiego kościoła idę. Daję prawo innym do wiary w co im się żywnie podoba: muzłumanów i żydów traktuję jak braci (o ile nie stoją koło mnie z bombą ;) ale wiadomo że to nie muzłumanie prawdziwi tylko psychole). Święcie wierzę w Boga a Jezusa poprostu uwielbiam! Ale SJ to jest zbrodnia na ludzkości !

aha... Do samych tych ludzi którzy chodzą po domach nic nie mam, poprostu mi ich żal bo są zniewoleni. Mam coś do tego całego bruuuklinu który robi na biednych ludziach kase i pewnie tam ryją ze śmiechu że tylu frajerów znaleźli. Bo co taki np biedny synek ma zrobić skoro urodził się w rodzinie świadków i od dzieciństwa mu do łba pchano bzdury. To tak samo jak ta cała Suri od cruisów zamiast na prawnika, lekarza, inżyniera kosmologi, matematyka wyrośnie na pojeba przez durnych rodziców.

Gość demeterka
ja wszystko rozumiem, każdy ma prawo do własnych poglądów, religii, ale jak mi ŚJ zaczynają przychodzić do mnie do pracy, to to już jest przegięcie !!! Są bardziej namolni od tych Cyganek z parku !!!

Gość juuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjj
każdy ma prawo do wiary

Gość gewewewewewew
ewwwwewew

Gość oj ______
czy sa namolni....faktycznie sa bracia zbyt gorliwi :) ja nie wkladam buta w miedzy drzwi .

Gość teresa tez matka
mnbv

Gość teresa tez matka
DO NILO CO CIE UDRYZLO??? zgadzam sie z toba w wielu punktach,dam ci dobra rade,wyluzuj i pomysl jeszcze raz,do budowy domu potrzebne jest RUSZTOWANIE a gdy dom jesg gotowy to sie je DEMONTUJE,rozumiesz???

Gość nlknlkn

Gość roksia23
uwazajcie co muwicie bo nierozumiecie biblie , jest nathniona przez boga Jehowę. Jestem od maleńkości wychowana w tej wiadrze i wierze w niego z całym sercem . Wy nie rozumiecie bo nie wierzycie z całym sercem.I to jest jedyna prawdziwa wiara!

Wiara wiarą, ale nie jestem w stanie zrozumieć tego, jak świadkowie jehowy nie zgadzają się na przetaczanie krwi. Nawet, jeżeli chodzi o własne dziecko, o ratowanie jego życia - czasem krew jest jedyną szansą (niemożliwą do zastąpienia preparatami krwi), a rodzice w imię religii i głupiego boga nie pozwalają na podanie dziecku leku życia. To mnie oburza! Całe szczęście można ten wymysł obejść przez prokuratora, ale często bywa tak, że rodzice takie dziecko potem odrzucają. To jest chore!!!!

Gość zuzlaaaa
.." jest to raczej organizacja ekonomiczna.." ktoś z osób tutaj na tym forum tak napisał. A ja wam zadam pytanie, czy kościół katolicki to nie jest też organizacja ekonomiczna. Przecież ksiądz niczego nie zrobi bez pieniędzy. Po domu też chodzi raz w roku p kolędzie i też nie za darmo. Niby tłumaczą, że jak ktoś nie ma pieniędzy może nie dawać, i co, nie dam, jak oni mają zaraz kartotekę i wpiszą czy byli i ile dałam. Także nawet jakbym miała pożyczyć to wolę mieć czystą u nich kartotekę, dla świętego spokoju, bo w takiej małej mieścinie jak ja tobym była wyklęta.

Gość upsaaa
upsaaaaa

Gość Tinka2103xD
słuchajcie.... byłam ze swiadkiem Jehowym przez dwa lata. Był moim chłopakiem. I jeżeli ktoś powie mi ze sa oni dobrymi ludzmi to szczele w pysk tak ze juz mu sie odechce tak gadac:/ Ten drań mnie bił, zle traktował, okłamywał, krzyczał:/ Zmuszał mnie ZMUSZAŁ do zmiany releigii. Jego matka była tak obłudna i fałszywa ze ze mna rozmawiała jak z najlepsza przyjaciółką a przy mojej mamie mnie obrazała nie zostawijąc na mnie suchej nitki:/ Uważam ze świadkowie nie powinni głosić słowa Bożego, poniewaz nie potrafią sie do tego dostosować:/;/ Bluznią:/:/ Po prostu jednym słowem... Sekta! Wiem co mówię przeżyłam to na własnej skórze.

Gość skrzywdzonaaaa
to po cholerę z nim byłaś. A wiesz jacy podli mogą być katolicy. O nie, sama tego oświadczyłam i to od osoby bardzo a to bardzo wierzącej, że mam traumę na całe życie i obecnie staram się mało chodzić do kościoła bo mam wrażenie, że tam ok. 1/2 katolików to najgorszy naród.

A jest tu jakiś świadek Jehowy? Powie mi ktoś jaki jest sens zakazu przetaczania krwi? Moim zdaniem to idiotyzm, nie pozwolić sobie na życie... Takie rzeczy jakie opisujecie wcale nie świadczą dobrze o takiej religii. Niech pojawi się jakiś świadek który się obroni, bo zaczynam coraz gorzej o nich myśleć..

Gość adej
Doładowania telefonu za oglądanie reklam ! Dostałem to od znajomego, który już w tym zarabia długi czas i okazało się ze to działa, bo już sam zgarnąłem kilka doładowań na telefon a działa to we wszystkich sieciach komórkowych! Najlepsze jest to, że nic nie ryzykujesz, nic nie płacisz a wręcz przeciwnie! Oni dają Ci dają doładowanie za 5zł za zdobycie 100 otinek. Wystarczy tylko założyć konto na https://www.otineo.com/app/register i aby założyć konto jako "Numer telefonu osoby polecającej" podaj "48 785934364". Później (kiedykolwiek) żeby aktywować konto zadzwoń z numeru telefonu na który zostało założone konto na nr "22 2053944" gdzie usłyszysz "twoje konto zostało aktywowane" Rozmowa trwa 6 sekund i mnie to wyniosło 6 groszy bo stawka rozmowy jest wg operatora. No i teraz siadasz przed komputerem i tylko klikasz w reklamy... Osobiście polecam bo można sobie doładowywać konto za oglądanie reklam ! Portal jest bardzo łatwy w obsłudze, wszystko po polsku i w ogóle... Gdybyś miał jakieś wątpliwości czy pytanie to pisz na gg: 5781671 oraz e-mail: otineo.com@gmail.com

Gość pzryszly swiadek
tylko glupcy oceniaj ksiaszke po oklatce.! tylko glupcy oceniaj po pozorach,tylko glupcy nie wiedza co czynia gdysz ich oczy sa zaslepione sa niegodziwoscia tego swita . szczesliwy ten który zna prawde ,szczeslwy ten który jest gnebiony i uciskany bolaczkami tego systemu zeczy ostajacy przy slowie bozym jest postronie JEHOWY. badz wola twoja jak w niebie taki na zemi ,przyjc krulestwo twoje ..ale przed ostatecznym objeciem panowania krulestwa bozego musi nadejsc aramgedon ,czyli dzien sad ,kazdy znas z osobna odpowie z swoje postepowanie za wszyskie grzechy .chce zobaczyc minay wszytjich którzy bluznili i gnebili gdy donich mówiono ....

Gość do La Chica Bonita
nic nie powinno się robić w różnych sytuacjach jakie doświadczamy. Bo przecież np. chorobę daje nam Bog i człowiek jako istota Boska winniśmy pokornie wszystko znosić czego doświadczamy bo to dostajemy do Boga, a nie zaraz ratujemy się różnymi lekami, itp. A np. walka o pieniądze, Niektórzy mają miliony a inni biedni, dlaczego bogaci nie podzielą sie z biednymi, po co im samochody, wille, itp. I to sa katolicy. A księża to co, jakimi furami jeżdżą, nigdzie pod plebanią nie widziałamx malucha czy poloneza, a jedynie ich wypasione fury.

Gość walczacy z jehowymi
ja wam powiem tylko jedno otworzcie sobie Biblie Tysiąclecia przetłumaczoną z oryginału a nie ich "nowy swiat" przetlumaczony z angielskiego(w którym jest dużo wersetów przekształconych. Przeczytajcie sobie werset Ap 22:18 brzmi on tak" Ja świadczę każdemu, kto słucha słów proroctwa tej księgi: jeśliby ktoś do nich cokolwiek dołożył, Bóg mu dołoży plag zapisanych w tej księdze." To czemu światkowie jehowi zmieniają sens Bibli? czemu dodają swoje słowa, czemu usuwają słowa które przeszkadzają w głoszeniu ich błednej ideeologi? Sugerowana odpowiedź: chcą być potępieni

Gość do walczącego z jehowymi
ty może zacznij walczyć z katolikami, którzy krzywdzą innych. Masz np. w rządzie, przecież są to katolicy, no i proszę bardzo dlaczego krzywdzą innych podwładnych np. mnie, no bo pracuje juz 30 lat i mam tylko 1200 zł netto i uważam, że to wina rządu min. tych katolików bo pozwalają na tak niskie płace sami mając duże wyższe.Jak nie umieją sobie poradzić z jednakowym traktowaniem każdego Polaka to niech zrezygnują a nie tkwią dalej w tym bałaganie. No ale siedzą i dbają o siebie, a czy to jest po katolicku.

moja rodzina kiedys byla w swiadkow jehowy - stanowczo odraszam! oni czasami zachowuja sie jak sekta.

Gość bejbiiii
a niektórzy zagorzali katolicy też zachowują się jakby byli w sekcie

Gość walczacy z jehowymi
Re: Przecież Ty tak samo wybierałeś sobie rząd, prezydenta, miałeś prawo glosowania jako obywalte PL. A jeżeli nie głosowałeś to czemu teraz prawisz kazania?? Rząd jest taki jaki jest i ja też mam ich w dupie ale co zrobic... Myślisz że jakby jehgowy byl prezydentem czy premierem to żyloby się lepiej? BŁĄD kazy patrzy tylko na to żeby sobie obłowić dupe, nakraść ile sie da usadowić rodzine oraz zapewnić sobie dobrobyt na starość. Co do pracy jaką sobie wybrałes taką masz. Ja jestem po studiach 6 lat wyjetych z zycia. Ale teraz mam bardzo dobrze platna prace ponad 3000zł a się dużo nie narobie. I jeszcze jedno szkoda tylko że rzad zalegalizowal swiadkow jehowych, są niby "legalnie dziłającą sektą" chociaż i tak wszystkie wspolnoty wielkich religi (chrzescijanstwo, buddyzm, islam ...) uznawaja dzialalnosc jehowych za SEKTE.

"nic nie powinno się robić w różnych sytuacjach jakie doświadczamy. Bo przecież np. chorobę daje nam Bog i człowiek jako istota Boska winniśmy pokornie wszystko znosić czego doświadczamy bo to dostajemy do Boga, a nie zaraz ratujemy się różnymi lekami, itp." No to szkoda, że świadkowie jehowy w ogóle coś robią, gdyby naprawdę nie przyjmowali żadnych leków już dawno by powymierali i nasz kłopot z głowy! Albo jesteście tacy obłudni albo tacy głupi!!!