Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 faneczkka

torebki louis vuitton

Polecane posty

Go艣膰 Showbiz
Sta膰.Co to ma jednak do rzeczy? Obecnie mnie sta膰 a kiedy艣 nie by艂o.Nie o tym jednak m贸wimy.Kole偶anko Arletto! Replika = PODR脫BA tak jak napisa艂 Tomek kilka post贸w wcze艣niej! Kogo i do czego chcesz przekonywa膰? 呕e dobrze robi kupuj膮c lewy towar? Pomijaj膮c fakt 偶e kupowanie i noszenie podrabianych rzeczy jest oznak膮 zaawansowanego buractwa, to jeszcze to dorabianie "ideologii" 偶e to "replika" (czytaj: "prawie jak orygina艂"!) jest po prostu 偶a艂osne! Nie sta膰 kogo艣, to niech nie kupuje.Taki jest 艣wiat.Za markowe i dobrze zaprojektowane rzeczy trzeba drogo p艂aci膰.Mo偶na od艂o偶y膰 sobie i kupi膰 p贸藕niej gdy si臋 uzbiera.To chyba nic z艂ego, 偶e kogo艣 nie stac zap艂aci膰 kilkaset euro wyjmuj膮c od razu z kieszeni. Za to je艣li kto艣 chce robi膰 z siebie dziada za 200 czy 300 z艂 to prosz臋 bardzo.Mo偶e 艣mia艂o pisa膰 do Ciebie i kupowa膰 to badziewie.. Ops..przepraszam.. "prawie orygina艂y", "repliki", "oryginalne kopie"..itd itp.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 diablik
Co kogo obchodzi czy ktos nosi replike czy orygina艂 - jeden woli serek almette a drugi woli serek z jedynki z kerfura - proste. A mozna miec w domu torbe replike i oryginal na zmiane wedle humoru, czy tez nie?? Heh 艣mieszne. Mam oryginal i co z tego, teraz jade na wakacje do Turcji i sobie nakupuje replik :P Pozdrawiam Arlette :) Kazdy orze jak morze, a ze dziewczyna sprowadza i sobie chce zarobic?? Phi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Showbiz
No pewnie! Ja nic nie mam przeciw zarabianiu pieni臋dzy przez Arletk臋! Niech sobie zarobi dziewczyna na t臋pawych umys艂owo panienkach..Nosz膮 sobie po wiosce torebeczki ze znaczkiem LV i s艂onko im 艣wieci.. Niech Arletka zarabia sobie na nich.No przecie偶 koncern LV nie zbiednieje jak mu si臋 troch臋 ukradnie.. Ot i ca艂a Wasza z艂odziejska filozofia.. Handlarze..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 diablik
No jasne, bo na ca艂ej kuli ziemskiej jest tylko jedna jedyna wioska w ktorej t臋pawe "buraczane" panienki nosza torby podr贸by Louis Vuitton. Nawet nasze "gwiazdeczki" polskie kupuj膮 podr贸by, ot co :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 diablik
Poza tym zeby tylko ludzie takie "przekr臋ty" robili jak handlowanie torbami z Turcji to by艂oby zajebiscie, niestety inni sie dopuszczaj膮 gorszych przest臋pstw ale przeciez lepiej wisie膰 na kim艣 kto chodzi po wiosce z torebk膮 podr贸b膮 i sie czepiac, nie wiem czemu to ma s艂u偶y膰, co za spo艂ecze艅stwo. Zala艂am klawiature od laptopa to se kupi艂am podr贸be za 150 z艂 a po co od razu za 300 orygina艂, kto mi tam bedzie zagl膮da艂 pod flaki , to samo z torb膮, heh Dobranoc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Showbiz
Dobranoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zuki-zuki
Zgadzam si臋 z Diablikiem. Na pocz膮tku, 偶eby by艂a jasno艣膰: nie jestem buraczan膮 pann膮 z wioski, tylko wykszta艂con膮 kobiet膮, mieszkaj膮c膮 w centrum du偶ego miasta. Na dyskoteki nie chodz臋, poniewa偶 nigdy nie by艂o to moj膮 ulubion膮 rozrywk膮, a tips贸w nie musz臋 nosi膰, bo moje paznokcie s膮 ca艂kiem 艂adne. Kupi艂am torebk臋 LV na Allegro, tylko dlatego, ze odpowiada艂a mi gabarytowo, by艂a pojemna i og贸lnie posiada艂a stonowan膮 kolorystyk臋. W chwili gdy j膮 kupowa艂am, wiedzia艂am, ze to podr贸bka, i co z tego? Czy to w jaki艣 spos贸b sprawi艂o, 偶e moje wy偶sze wykszta艂cenie gdzie艣 mi ulecia艂o (Showbiz - "t臋pawa umys艂owo panienka" heh), albo uzna艂am, 偶e musz臋 szybko uda膰 si臋 do manicurzystki, 偶eby s艂owom Sylwi M. sta艂o si臋 zado艣膰 ?? No prosz臋 Was - tych kt贸rzy stoicie na stra偶y markowych wyrob贸w! Jako艣 odstaj臋 od Waszego wizerunku dziewczynek z podrz臋dnych dyskotek, lub jak to uj臋艂a wcze艣niej Sylwia M., TIR贸wek. Po pierwsze ubli偶acie osobom takim jak ja, kt贸re gdzie艣 maj膮 to, co sobie my艣licie. Kupuj臋 to co mi si臋 podoba, zar贸wno cenowo, jak i wizualnie oraz to co uznaj臋 za praktyczne w u偶ytkowaniu. Ubieram si臋 w markowe ciuchy w Lee, Wranglerze , u Zary i temu podobnych sklepach, dlatego i偶 uwa偶am, 偶e s膮 dobrej jako艣ci. Wielu podr贸bkom, pod tym wzgl臋dem, te偶 niczego nie brakuje. Powiedzcie mi, ile os贸b, z tych spotykanych na ulicy sta膰 na to, 偶eby wyda膰 3 ty艣 z艂 na torebk臋? Nawet je艣li przejd臋 si臋 ulic膮 i min臋 50 os贸b, z kt贸rych tylko 5 rozpozna, 偶e mam podr贸bk臋, to pytam: CO Z TEGO ?? Spo艣r贸d moich znajomych, znam tylko jedn膮 osob臋, kt贸r膮 sta膰 na kupno orygina艂u. Dziewczyna ubiera si臋 markowych sklepach, u najlepszych projektant贸w mody, cz臋sto zmuszona do wyjazdu za granic臋, 偶eby kupi膰 rzecz, kt贸ra jej si臋 spodoba. Nawet ona rozumie fakt, 偶e kupi艂am podr贸bk臋, bo nie sta膰 by mnie by艂o na orygina艂 i nie widzi w tym nic z艂ego. Tylko tutaj, wielu z Was wypisuje jakie艣 farmazony. Wydaje Wam si臋, 偶e mo偶ecie tak obra偶a膰 ludzi tylko dlatego, 偶e nie maj膮 tyle pieni臋dzy co Wy? Powinni to zrozumie膰 tym bardziej Ci , kt贸rych kiedy艣 te偶 nie by艂o na to sta膰, ale teraz mog膮 sobie na to pozwoli膰. Noszenie podr贸bek jest problemem ich w艂a艣cicieli a nie Waszym. Wy mo偶ecie si臋 tylko za艣mia膰 albo niekulturalnie wskaza膰 kogo艣 takiego paluchem i na tym ko艅czy si臋 Wasza rola. Natomiast w艂a艣ciciel podr贸bki cz臋sto maszeruje dalej, zadowolony, 偶e ma co艣 zgrabnego i praktycznego w d艂oni. Latem wyje偶d偶am do Turcji w podr贸偶 po艣lubn膮 i zamierzam tam kupi膰 kolejn膮 podr贸bk臋 z uwagi na korzystn膮 cen臋. Za艣 co do dziewczynek z tipsami lubuj膮cych si臋 w dyskotekach i podr贸bkach - no c贸偶... To jest kwestia ich gustu. Albo z tego wyrosn膮, albo nie. Co mi do tego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zuki-zuki
Zgadzam si臋 z Diablikiem. Na pocz膮tku, 偶eby by艂a jasno艣膰: Nie jestem buraczan膮 pann膮 z wioski, tylko wykszta艂con膮 kobiet膮, mieszkaj膮c膮 w centrum du偶ego miasta. Na dyskoteki nie chodz臋, poniewa偶 nigdy nie by艂o to moj膮 ulubion膮 rozrywk膮, a tips贸w nie musz臋 nosi膰, bo moje paznokcie s膮 ca艂kiem 艂adne. Kupi艂am torebk臋 LV na Allegro, tylko dlatego, ze odpowiada艂a mi gabarytowo, by艂a pojemna i og贸lnie posiada艂a stonowan膮 kolorystyk臋. W chwili gdy j膮 kupowa艂am, wiedzia艂am, ze to podr贸bka, i co z tego? Czy to w jaki艣 spos贸b sprawi艂o, 偶e moje wy偶sze wykszta艂cenie gdzie艣 mi ulecia艂o ( Showbiz - "t臋pawa umys艂owo panienka" heh), albo uzna艂am, 偶e musz臋 szybko uda膰 si臋 do manicurzystki, 偶eby s艂owom Sylwi M. sta艂o si臋 zado艣膰 ?? No prosz臋 Was - tych kt贸rzy stoicie na stra偶y markowych wyrob贸w! Jako艣 odstaj臋 od Waszego wizerunku dziewczynek z podrz臋dnych dyskotek, lub jak to uj臋艂a wcze艣niej Sylwia M., TIR贸wek. Po pierwsze ubli偶acie osobom takim jak ja, kt贸re gdzie艣 maj膮 to, co sobie my艣licie. Kupuj臋 to co mi si臋 podoba, zar贸wno cenowo, jak i wizualnie oraz to co uznaj臋 za praktyczne w u偶ytkowaniu. Ubieram si臋 w markowe ciuchy w Lee, Wranglerze , u Zary i temu podobnych sklepach, dlatego i偶 uwa偶am, 偶e s膮 dobrej jako艣ci. Wielu podr贸bkom, pod tym wzgl臋dem, te偶 niczego nie brakuje. Powiedzcie mi, ile os贸b, z tych spotykanych na ulicy sta膰 na to, 偶eby wyda膰 3 ty艣 z艂 na torebk臋? Nawet je艣li przejd臋 si臋 ulic膮 i min臋 50 os贸b, z kt贸rych tylko 5 rozpozna, 偶e mam podr贸bk臋, to pytam: CO Z TEGO ?? Spo艣r贸d moich znajomych, znam tylko jedn膮 osob臋, kt贸r膮 sta膰 na kupno orygina艂u. Dziewczyna ubiera si臋 markowych sklepach, u najlepszych projektant贸w mody, cz臋sto zmuszona do wyjazdu za granic臋, 偶eby kupi膰 rzecz, kt贸ra jej si臋 spodoba. Nawet ona rozumie fakt, 偶e kupi艂am podr贸bk臋, bo nie sta膰 by mnie by艂o na orygina艂 i nie widzi w tym nic z艂ego. Tylko tutaj, wielu z Was wypisuje jakie艣 farmazony. Wydaje Wam si臋, 偶e mo偶ecie tak obra偶a膰 ludzi tylko dlatego, 偶e nie maj膮 tyle pieni臋dzy co Wy? Powinni to zrozumie膰 tym bardziej Ci , kt贸rych kiedy艣 te偶 nie by艂o na to sta膰, ale teraz mog膮 sobie na to pozwoli膰. Noszenie podr贸bek jest problemem ich w艂a艣cicieli a nie Waszym. Wy mo偶ecie si臋 tylko za艣mia膰 albo niekulturalnie wskaza膰 kogo艣 takiego paluchem i na tym ko艅czy si臋 Wasza rola. Natomiast w艂a艣ciciel podr贸bki cz臋sto maszeruje dalej, zadowolony, 偶e ma co艣 zgrabnego i praktycznego w d艂oni. Latem wyje偶d偶am do Turcji w podr贸偶 po艣lubn膮 i zamierzam tam kupi膰 kolejn膮 podr贸bk臋 z uwagi na korzystn膮 cen臋. Za艣 co do dziewczynek z tipsami lubuj膮cych si臋 w dyskotekach i podr贸bkach - no c贸偶... To jest kwestia ich gustu. Albo z tego wyrosn膮, albo nie. Co mi do tego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Showbiz
Szanowna Zuki-Zuki..KA呕DY kto kupuje podrabiany towar absolutnie nie odstaje od "tipsiar", "tir贸wek" i "t臋pawych buraczanych panienek".To nie o wykszta艂cenie chodzi ani o "prowadzenie si臋".. Widz臋 jednak 偶e niezbyt wiele rozumiesz z tych por贸wna艅.Tak samo jak dla nich liczy si臋 i dla Ciebie tylko to co masz i to jak inni to widz膮! Chcesz posiada膰 艂adn膮 rzecz i czu膰 si臋 dobrze j膮 nosz膮c, a jednak starasz si臋 osi膮gn膮膰 ten cel jak najta艅szym kosztem..Kradn膮c! Ty tego po prostu nie dostrzegasz tak samo jak one.Kupujesz co艣, co powsta艂o wskutek kradzie偶y.Komu艣 co艣 ukradziono.Wz贸r, pomys艂, mark臋 i renom臋.. Ale dla Ciebie nie ma to znaczenia.Liczy si臋 to, 偶e masz! Wracaj膮c natomiast do naszych przyklad贸w i por贸wna艅: Czy Tipsiara p贸jdzie do salonu kupi膰 sobie now膮 Noki臋? Nie! Kupi tani膮, jeszcze "gor膮c膮" od kumpla.Dla Tir贸wki lliczy si臋 to, czy j膮 ktos zauwa偶y.Liczy si臋 tylko to jak wygl膮da.Buraczana panienka kupi ka偶de badziewie byle tylko mia艂o odpowiedni znaczek.Czy zar贸wno Ty i inni kt贸rzy kupuj膮 podr贸by r贸偶nicie si臋 od nich czym艣? Byle taniej.. Takie samo jak orygina艂... i byle tylko znaczek mia艂o.. Pr贸ba usprawiedliwiania przez Ciebie faktu posiadania kradzionego towaru jest po prostu 偶a艂osna! Znamienne jest to, 偶e wspominasz zar贸wno Ty jak i przede wszystkim handlarze licznie si臋 tu udzielaj膮cy o tym, 偶e przecie偶 "orygina艂 du偶o kosztuje". Tak! Kosztuje.Na tyle w艂a艣ciciel wyceni艂 sw贸j towar.Nie sta膰 Cie? Kup sobie od kogo艣 innego! Nie musi to by膰 LV.S膮 tysi膮ce innych producent贸w o wiele ta艅szych.Zbitk膮 najprzer贸偶niejszych farmazon贸w s膮 tak naprawd臋 Twoja i ich pr贸by wyt艂umaczenia innym "dlaczego mo偶na kra艣膰". To jest istota problemu.Ca艂e zagadnienie handlu podr贸bkami sprowadzi膰 mo偶na tak naprawd臋 do kwestii pieni臋dzy.Kto艣 kogo nie stac w danym momencie na zakup postanawia ukra艣膰.Zdoby膰 co艣 tanim kosztem.I nie ma znaczenia, 偶e jest na to ciche spo艂eczne przyzwolenie.Dla ka偶dego cz艂owieka kt贸ry ma odrobin臋 przywoito艣ci jest to oczywisto艣膰 kt贸rej nie trzeba t艂umaczy膰. Mam 艣wiadomo艣膰 tego, 偶e t臋pawe panienki b臋d膮 tak czy inaczej kupowa膰.Od wykszta艂conych ludzi mo偶na chyba i nale偶y czego艣 wymaga膰. I powt贸rz臋 to raz jeszcze: zrobi膰 z siebie dziada za 200 czy 300 z艂 zawsze mo偶na! Wbrew jednak temu co piszesz ja nie wy艣miewam si臋 ludzi kt贸rzy maj膮 ma艂o pieni臋dzy.Ja wy艣miewam buraczane panienki, tipsiary i tir贸wki i wszytkich im podobnych..Zamierzam "wskazywa膰 paluchem" i t臋pi膰 na ka偶dym kroku.PS.Udanej podr贸偶y po艣lubnej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Annabolanna
Showbiz, tepisz tego, owego za to czy tamto. Podejrzewam, 偶e 艂atwo Ci to przychodzi a nawet po cichutku lekko sie tym tepieniem napawasz.Taka natura, do艣膰 czesto w historii mniejszej, a zw艂aszcza wiekszej, spotykana, z fatalnym dla og贸艂u jak wiadomo skutkiem. Mniejsza z tym.Napisa艂am to bo w moim pojeciu tepic mozna tylko karaluchy, ludzi zostawmy w spokoju. Pos艂uchaj, bo powiem Ci cos fajnego. Ta fala podr贸bek jest, paradoksalnie, w jakis spos贸b wielkim domom mody na r臋k臋, nie powiem, 偶eby by艂a przez nie inspirowana, ale tez i nie pracuj膮 w nich ludzie t臋pi a przede wszystkim nie umiej膮cy liczy膰. Doskonale zdaja sobie spraw臋 z warto艣ci bezp艂atnej reklamy, stymulacji popytu, potencjalnego targetu, kt贸ry - kto wie? - gdy bedzie mia艂 kolejna podr贸bke, zechce orygina艂? Poza tym wiedz膮 doskonale, 偶e ich rola polega g艂贸wnie na socjotechnice, na kreowaniu gwiazdki z nieba, poniewaz obron膮 ich interes贸w zajma sie za darmo i z niepor贸wnanie wiekszym zapa艂em, nawiedzione wielbicielki. Po co przep艂acac adwokat贸w? Czy s艂ysza艂as o wielkich procesach wytoczonych w tej sprawie? Czy wiesz, 偶e wyroby LV - wszystkie- i te oryginalne, i repliki (czytaj: dobre podr贸bki) - produkowane sa w Chinach na tej samej tasmie? R贸znica polega na tym, 偶e o godzinie x staja maszyny i jest koniec produkcji orygina艂贸w a o godzinie x.15 rusza produkcja podr贸bek. Te pierwsze jada do salon贸w i trafiaja p贸zniej do bogatych r膮czek z przepieknym paragonem, te drugie mkna w swoj膮 stron臋. Myslisz, 偶e szefowie produkcji tego nie wiedza? Swiat biznesu nie jest taki jak nam sie wydaje, choc mo偶e szkoda. By艂abym wdzi臋czna gdybys w ew. odpowiedzi podawa艂a argumenty merytoryczne i nie decydowa艂a si臋 na analiz臋 mojej mentalno艣ci "tipsiary" itp, kt贸ra, jak mniemam nie bardzo Cie interesuje. Wydajesz mi si臋 osoba rozs膮dn膮 i te inwektywy jako艣 do Ciebie nie pasuj膮. Od razu dodam, 偶e sprzedawa艂am repliki - dobre repliki - i naturalnie m贸j interes jak najbardziej by艂 w tym, aby nabywczy艅 podr贸bek bronic.Tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madzikka
podrobki byly sa i beda. tego sie nie zmieni. chiny,turcja...to jeden wielki butik z replikami. Ja sama mam podrobi - sa lepszej i gorszej jakosci. A domy mode na tym wcale nie traca.Gdybym zarabiala kilka tysiecy miesiecznie kupowalabym oryginaly,ale ze nie zarabiam... Ale na swiecie jest pelno ludzi ktorych stac na ten luksus. Dlatego wielkie domy mody jakos dzialaja juz po 10,30, czy 40 lat. i nadal tarzaja sie w forsie. wiec niech mi nikt nie mowi ze Marc Jacobs (zalozyciel LV - bo pewnie szowbitz nawet nie wie kto go zalozyl) nie ma pieniedzy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Showbiz
S艂uchaj Annabolanna..Te偶 Ci powiem co艣 fajnego i po偶ytecznego: Przesta艅 robi膰 sobie z g臋by.. wiesz czego! Przyzna艂a艣 si臋 do tego 偶e sprzedajesz podrobiony i nielegalny towar i jeszcze masz zamiar kogo艣 poucza膰?! Chcesz kogo艣 przekona膰, 偶e LVMH czy inni renomowani producenci toleruj膮, 偶e w ich fabrykach po cichu wyprowadzany jest towar i rozprowadzany poza oficjaln膮 sieci膮 dystrybucji i jeszcze na to przyzwalaj膮?! Historyjka o Chi艅skich fabrykach LVMH pracuj膮cych 24/7 zosta艂a zas艂yszana przez Ciebie od taks贸wkarza czy od sprzedawcy w kiosku? R贸偶ne rzeczy si臋 dziej膮 na 艣wiecie i historie o "nadprodukcji" w fabrykach od wielu lat kr膮偶膮 i zapewne s膮 prawdziwe w odniesieniu do tej taniej i masowej, ale nie w przypadku renomowanych marek.Daruj sobie zatem.. Kolejny Tw贸j wyw贸d: "Bezp艂atna reklama poprzez tolerowanie produkcji i rozpowszechniania podr贸bek by stymulowa膰 rynek i dotrze膰 do potencjalnego targetu"!!! No brawo! Dawno nic mnie tak nie rozbawi艂o! Sama na to wpad艂a艣? A mo偶e pochwalisz si臋 nam gdzie i na kt贸rej uczelni taki "M A R K I E T I N G" wyk艂adaj膮?? Nie ma 偶adnego znaczenia ,偶e produkt b臋dzie podrobiony tak dok艂adnie, 偶e b臋dzie go mo偶na mylic z tym pochodz膮cym z legalnego 藕r贸d艂a.Uszy膰 identyczn膮 torb臋 kazdy mo偶e, bo nie jest przecie偶 skomplikowanym wzorem.Kradzie偶 nast臋puje w innym miejscu i doskonale o tym wiesz!Zar贸wno Ty jak i inni handlarze..Dop贸ki b臋d膮 istnie膰 tipsiary i inne "elegantki bazarowe", dop贸ty b臋dziecie mieli zbyt.. Czyli pewnie zawsze bo problem tkwi w mentalno艣ci. Mo偶e wracaj膮c raz jeszcze do poprzednich por贸wna艅: "w buraczanej mentalno艣ci" ludzi kt贸rzy maj膮 gdzie艣 to, 偶e kupuj膮 podr贸b臋.. I nie ma tu miejsca na rozr贸偶nianie na "biedniejszych" i "bogatszych". I w艣r贸d jednych i w艣r贸d drugich s膮 tacy, dla kt贸rych bardziej ni偶 cokolwiek innego liczy si臋 to, 偶e towar ma renomowany znaczek.Ale dla waszej klienteli najwa偶niejsze jest mimo wszystko to, by by艂o tanio! Podr贸ba? To nic..Mo偶na przecie偶 艂adniej nazwa膰 偶e to "replika".. Byle tanio i byle znaczek mia艂o tak jak w katalogu.Zamiast go kupi膰 go legalnie, wol膮 mie膰 kradzion膮 swoj膮 w艂asn膮 "upragnion膮 namiastk臋 luksusu" za 300z艂.( .."- a podobno chodz膮 i po 200!! S艂ysza艂a Pani???...-Nieeee! -No chodz膮.Dam namiary na mejla.Kupi se pani i b臋dzie pani mia艂a.." ). Gratuluj臋 klienteli Annabolanna.I Tobie i Arletce i wielu innym.. Kto przeczyta艂 ten jak i seri臋 poprzednich post贸w ten by膰 mo偶e zrozumie w czym tkwi istota problemu z tipsiarami i burakami.Ja wcale nie zamierzam wycofywa膰 si臋 ze swoich s艂贸w.Dziadostwo nale偶y t臋pi膰 na ka偶dym kroku.Niczym si臋 nie "napawam"..Ot, od czasu do czasu napisz臋 sobie na forum kogo uwa偶am za "t臋pawego umys艂owo" je艣li nie widzi r贸偶nicy mi臋dzy towarem oryginalnym i jego podr贸b膮.Tej prawdziwej r贸偶nicy.Nie na zdj臋ciu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Showbiz
Odnosz膮c si臋 do wypowiedzi Madzikki.. "Marc Jacobs jako zalo偶yciel Louis Vuitton".. Hmm.. A to dopiero ciekawostka! Ale 偶e co za艂o偶y艂 Loui'emu Vuitton'owi ? Czapk臋 na g艂ow臋? Pytanie tylko czy zd膮偶y艂? Zd膮偶y艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Annabolanna
Studia ko艅czy艂am na takiej uczelni, kt贸rej absolwenci nie maja problemu ze zrozumieniem zwrotu vox clamantis in deserto.Tobie jednak lito艣ciwie przet艂umacz臋 - to "g艂os wo艂ajacego na puszczy". 呕ycze powodzenia, gratuluje zapa艂u, zazdroszcze ilosci wolnego czasu. Jak sie jeszcze troch臋 postarasz mo偶e dostaniesz od firmy jakis breloczek w podzi臋ce? Ja jednak nie mam czasu na bezproduktywne wprawianie powietrza czy klawiszy w ruch, pozostaje przy swoim zdaniu, nie chce mi si臋 dalej tego ciagn膮膰, bo widze 偶e strasznie lubisz sie nakreca膰 i az przebierasz n贸偶kami 偶eby ktos Ci odpowiedzia艂. Ale 偶e nie lubie byc pouczana przez anonim, co mam robic, kogo s艂uchac, co powinnam a czego nie, wi臋c powiem pa.呕ycz臋 owocnego serfowania po topikach, jest mase os贸b do tepienia, bedziesz mia艂a pe艂ne rece roboty.

Udost臋pnij ten post

No widzisz Annobolanno? Uczelnia znamienita a jej absolwenci zapewne wybitni.. A Tobie przysz艂o handlowa膰 podr贸bami.. Jaki偶 ten los bywa czasem z艂o艣liwy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Annabolanna
Gdy sko艅cze zaj臋cia ze studentami, lubi臋 zaj膮膰 si臋 czym艣 od艣wierzaj膮co nieskomplikowanym:-)

Udost臋pnij ten post

Ach tak..No to wypada pogratulowa膰 ''hobby''..A wyk艂adasz zapewne na Wydziale Polonistyki? Zreszt膮 to co robisz poza handlem nie ma znaczenia.Licz膮 si臋 fakty i Twoje przyznanie si臋 do sprzedawania podrabianych towar贸w, a dla tego nie ma usprawiedliwienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Annabolanna
Jasne... Ja tez 偶ycz臋 Ci mi艂ego dnia :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nika z Wa-wy
A ja uwa偶am 偶e showbiz ma racje! Handlary takie jak Anabolanna to zwykli naci膮gacze na podr贸bki!!!!!! Poczytajcie sobie kto za tym stoi.Mafia!!! A g艂upi ludzie to 艂ykaj膮 .Jak Anabolana wyk艂ada cokolwiek na uniwerku to chyba tylko kafelki w klozecie!!! Wiesz kobieto/facecie co to "艣wie偶o艣膰" ???? Ja z siebie szmaty robi膰 nie zamierzam mimo 偶e nie sta膰 mnie na a偶 tak drogie rzeczy.Zamiast nabija膰 kas臋 takim palantom jak Anabolana wol臋 zamiast podrabianej LV kupi膰 sobie torebk臋 w Furli albo gdzie艣 indziej.Oryginaln膮 i cz臋sto 艂adniejsz膮! Podr贸bki s膮 dla G艁UPICH LUDZI!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Isaura Brasilia
a dzi艣 na onecie by艂o o chi艅skim klonie Volkswagena Passata :-) Kupi艂yby艣cie sobie chi艅skiego klona? ja NIGDY!!!!! SHOWBIZZ TAK TRZYMAJ!!! T臉PI膯 TROLA! NIE KARMI膯!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chixa
nie jestem za podrobkami, ale postawa ktora przedstawia showbiz jest conajmniej zenujaca. Rozumiem ze chce przekonac nas do swojego zdania ale mozna robic to w sposob o wiele bardziej kulturalny! Dziewczyno ! Opamietaj sie, swiata nie zmienisz, a co najwyzej w 1. kolejnosci zmien swoje zachowanie. To jest forum a nie rynek dla kwok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chixa
:) i to jest najwazniejsze - umiec sie przyznac do wlasnego bledu. a co do tematu - podrobek nic nie usprawiedliwia. Ale to nie znaczy ze mamy je kupowac! jesli ktos chce miec kawalek luksusowego swiata u Siebie niech kupi podobno torebke we wzorze, ale nie sygnowana nazwa marki. Zreszta to nie marka ubran mowi o Tobie, tylo styl w jakim sie ubierasz. LV produkuje eleganckie modele a te sportowe podrobki sa po poprstu okropne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 optuje za
Chyba 偶artujecie, 偶e torebki oryginalne i podr贸bki schodz膮 z tej samej ta艣my:D Chyba nigdy nie mia艂a w r臋ku orygina艂u do por贸wnania osoba, kt贸ra tak pisze:) - jako艣膰 materia艂u. Najdelikatniejsza sk贸ra, 艣wietnie wyprawiona. - detale, np. w orygina艂ach logo LV nigdy nie jest widoczne na szwie... .. i mo偶na by tak d艂ugo ;) Niech kupuje podr贸by, kto chce, ale niech si臋 nie 艂udzi, 偶e tego nie wida膰;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KZ
Witam wszystkich !!!! Mam pytanie JAK ROZPOZNA膯 ORGINA艁 OD PODR脫BY, CHODZI O TOREBK臉 louis vuitton

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KZ
Witam wszystkich !!!! Mam pytanie JAK ROZPOZNA膯 ORGINA艁 OD PODR脫BY, CHODZI O TOREBK臉 louis vuitton

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olija21
witam :) Mam pytanko... Czym jest obszywana w srodku torebka LV ??? Pytam z czystej ciekawosci :)

Udost臋pnij ten post