Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśjula

Kto nienawidzi polskiego hip-hopu?

Polecane posty

O żal, niektóre początkowe wpisy mnie rozbrajają... Jak można twierdzić że hh jest muzyką? Muzyką jest rap... Ja słucham tylko i wyłącznie rapu.

Kat91... To rap, to tez muzyka?? !! Ja myslalem, ze nie. Ze to takie gadanie, czasami jeszcze chalkanie i do tego halas. No, takie widowisko dla biednych i zblazowanych. No, jak piszesz, ze to muzyka, to moze i muzyka. I tak bez przerwy tego sluchasz? To ja tez sprobuje. Jutro pojde jakas plyte pozyczyc. ( No, chyba ze bedzie padalo. Bo ciagle pada ostatnio, zimy wogole nie ma. )

Gość Tuner
Dobra wystarczy mi pisania z ludzmi którzy nie maja pojecia o hip hopie i pisza co im do głowy przyjdzie.......żegnam

Wiesz, dla mnie np. muzyką może nie być opera, dla mnie to jakieś piszczenie żeby szklanki popękały :P _słonik_, hh jest (sub)kulturą, nie muzyką :P Między hh a rapem jest duża różnica :P

Gość DAROMIKO
Ja nie moge skore Tuner nie chce czytać nic złego o hip hopie albo o operze która go przynudza to przestanie bo do cholery ja też sie przekonałem że niewarto się z nim kłócić przez te forum.

Gość Anna_B.
A ja hip hopu nie nienawidze, ani nawet nie lubie, bo go po prostu nie nie slucham. Rapu tez nie slucham. Nie musze, mieszkam w dobrej dzielnicy spokojnego miasta.

Anno_B. hh nie można słuchać, ludzie nauczcie się bo mnie skręca jak czytam \"nie słucham hh i rapu też nie\"

Gość Wiechy
No a do czego jest hip hop? Do jedzenia??? Jak nie, to można jeszcze zatkać uszy i się zessrać w te za duże gacie!

hh nie można słuchać, bo nie jest muzyką :O hh to (sub)kultura młodzieżowa, ogólnie styl życia, ubierania się, rap, grafitti itp... A muzyką jest rap... Jak można słuchać kultury? O to mi chodzi ;)

kati91... No, o to mi chodzilo, ze tego nie da sie sluchac za dlugo, bo mozna wpasc w przygnebienie. Czy to jest kultura, czy nie jest kultura ( cos to na pewno jest ), to tego nie mozna sluchac ( czy to rap, czy cap, czy jakis hip hop ). To jest takie... brudne. Oni bez przerwy sie skarza, ciagle im cos nie tak, lubuja sie w brudzie, brzydocie ( te rozciagniete pory ), a te ich bohomazy na scianach, to ich nie mozna przeczytac, chociaz to jakies pismo. Chyba. Nie? Ja teraz jestem pod wplywem zdania mojej bratowej ( Ci mowie, ogier baba! ), jak ona cos powie..! Mowi, ze od sluchania tej, tej \"kultury\", to mozna ochujowaciec. No, to ja uwazam, staram sie nie sluchac tego... cokolwiek to to jest. Ten hip hop razem z rapem.

Ogólnie to, co ludzie nazywają "gadanymi smętami do mikrofonu" to jest rap, hh się tu nie zajmujmy, bo to rap autorka miała na myśli ;) A z tym, że nie można słuchać, to nie chodzi o to, że jest do bani, tylko że hh to nie muzyka. Prosty przykład: kultura - hipisi ich muzyka - rock kultura - rasta ich muzyka - ragga, reggae kultura - hh ich muzyka - rap

Sorki, skleiło się trochę: kultura - hipisi ------------- ich muzyka - rock kultura - rasta ------------- ich muzyka - ragga, reggae kultura - hh ---------------- ich muzyka - rap

Kati91 : To jak się nazywa muzyka która słuchają hip-hopowcy ??? Czy to nie jest przypadkiem hip-hop?? :):):) Raczej nie wydaje mi się ze myle jakies pojęcia.

(Kati91 to ja, zmieniłam nick) Muzyka, której słuchają hip hopowcy, to rap :) A hh to ich styl życia :)

W takim razie może jako przymiotnik :P Muzyka - jaka? - hip-hopowa, ale naprawdę nazywa się rap :D

Gość przemekHH
Typowe durne myślenie. Niemysl co to miejsce moze dac tobie tylko na odwrot. Posluchaj rapu polskiego albo poczytaj ksiazki historyczne to dowiesz sie czemu powinnas byc z tego dumna.

Gość Tuner
Dobrze że sie w końcu pogasiliście bo 80 procent was mnie rozśmiesza......szkoda mi was.......

Tuner... My nie pogaslismy! Ploniemy. Myslelismy, ze ty zgasles, tak, jak postanowiles. Ale chyba we Swieta nabrales jakiejs otuchy, sily i wiary. Dlaczego ci nas szkoda?

Gość Tuner
Wiesz może z tobą jeszcze nie jest aż tak żle jak z niektórymi na tym forum....po prostu takie bezsensowne komenty dają że normalnie nie chce mi sie tego czytac.Ja nie nabrałem otuchy tylko nie mam co robić..:P

Nie przejmuj sie, Tuner! Prawda, ze jak nie ma co robic, to jest troche nie dobrze, zwlaszcza, kiedy widzisz, ze dookola ciebie wszyscy czyms zajeci, a ciebie spychaja na bok, mowia: - Zrob miejsce, maly, idz sobie grafitti malowac, zrob sobie tatuaz, zajmij sie hip hopem, nie przeszkadzaj tu! To jest naprawde nie dobre. Ja wiem, bo tak mialem. Malowalem sciany ( potem po moim malowaniu inni malowali ), zaczalem sluchac hip hopu ( do tej pory mysle, ze hh jest amerykanski, nawet, jak po polsku spiewany ), az mi zaczelo sie nudzic jeszcze mocniej, niz przedtem. Siedzialem w dole i nic. Nie znam nikogo, komu by ta muzyka pomogla wyjsc z dola. Jest dobra, kiedy chcesz, zeby ci bylo zle... A zreszta, jestem pewny, ze poza tym, ze nie masz co robic, nie jest z Toba tak zle. Rob swoje, Tuner! Pozwol innym nie lubic hip hopu.

Gość Tuner
Ale nie pozwolę pisac o hip hopie takich rzeczy ktore nie są prawdziwe ........bo kiedy ktos sie nie zna nie powinien pisac rzeczy ktore znaja tylko wtajemniczeni;/ a nie powinienes pisac ze mnie na bok spychala bo to nie prawda..........nic takikego nie pisalem.........chcesz mnie ponizyc czy mi sie wydaje?