Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamponik

Jak używać tampony?

Polecane posty

Gość wyplosz-ka
marta90 : dziękuje za rade, zrobię tak jak mi doradziłaś ;) A tak ogólnie czy któraś z was zamawiała bezpłatną próbkę o.b. ? Jeżeli tak to mogłybyście mi opisać jakie dokładnie tam tampony dają? bo nigdzie nie moge znaleźć.? marta90 jeszcze raz wielkie dzięki.

Gość marta90
Nie ma za co. ;) Zzmów te próbki nic się nie bój. Dają o.b mini, light flow i chyba normal.

Gość mały problemik
Hej! Zawsze używałam podpasek ale jakoś chciałabym również wypróbować tamponów... miesiączki mam raczej umiarkowane choć w pierwsze dni dosyć mocne...ale zamierzam używać różnie raz tampony raz podpaski...kupiłam dziś o.b. super (z 4 kropelkami) i nie wiem czy dobrze...Jakie najlepiej kupować???? możecie pisać na maila Proszę doradźcie mi...Z góry dzięki!!!

Gość Zaawansowana
Hej od niedawna używam tamponów, od jakichś 4 miesięcy. Od razu zaczęłam od O.B. i muszę powiedzieć że są świetne!!!!!! Nie miałam żadbych problemów z ich włożeniem nawet za pierwszym razem!!!!!!!! Po prostu wsuwacie je dotąd aż cały palec się schowa!! i jest idealnie!! TO NAWET PRZYJEMNE :P !!! Nie ma się czego bać !! i nie jest potrzebny żaden aplikator!!!Nie rozumiem w czym wy wszystkie macie taki wielki problem!!!!!!

Gość Zaawansowana
I co do mojej wypowiedzi u góry zapomniałam dodać że od pierwszego razu używam O.B. Normal !!!! i mam 15 lat!!! nie ma sie czego bać !!!!!!!! jak są jakieś pytania to walcie śmiało :P

Gość Zaklopotana...
Zaczelam uzywac tamponow...przy kazdej zmianie mnie boli :( Jestem troche zaklopotana poniewaz sie boje :( Pomozcuie mi..Piszcie na gg 5882907 Prosze Was...Z gory Dzieki wielkie :*

Gość **aniaa**
do "A co" Ja także nie mam jeszcze okresu ale niedługo sie go spodziewam.Najlepiej używaj WKŁADEK (ja polecam Naturella i Discreet).To pozdro dla Ciebie!! Myślę że pomogłam a propo okresu to jest mój blog z nim związany : www.mydziewczyny-ania.blog.onet.pl

Gość Zaawansowana
Do: **aniaa** Posłuchaj jeszcze nie masz okresu więc sie lepiej nie wypowiadaj albo nie wprowadzaj ludzi w błąd !!!!!! wkładek moja droga nie używa się podczas okresu!! tylko przed nim i zaraz po nim dla zabezpieczenia bielizny na wszelki wypadek!!!!!!

Gość Madzius2225
jeszcze nigdy nie miałam tamponow jakie najlepiej kupić na pierwszy raz?? mam 14 lat i tak miesiaczkuje 2 lata

Gość oolahola
Ello. chce zacząć używać tamponów i zastanawiam sie jakie kupic. Czy Ob comfort mini czy normal. Czy mini będę mogla używać podczas całej miesiączki na razie?? Mam okres umiarkowany. Czy muszę kupić Ob comfort normal. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź

Gość dzwina xD
Mam problem..Nie umiem zaaplikowac tamponu.! NAwetyt nie wiem gdzie mam go włozyc.!Wiem ze jest instrukcja, ale jakos ni eumiem sobie z nia poradzic, ten obrazek jest dziwny.! Dziwne to troche jest bo nie iwem gdzie mam go zaaplikowac dokładnie ;(

Gość natalia992
Madzius2225; na pierwszy raz najlepiej będzie jak kupisz o.b bo są małe i bardzo łatwo je zaaplikować. ;) ja sama tak zrobiłam i jestem bardzo zadowolona. a mam 14 lat. używam ich od kilku lat, od trzeciego okresu i są super. :)

Gość Tofcia

Gość K........
Witam, mam 16 lat, już ładnych parę lat mam okres i myślałam że tylko na początku będe czuła taki dyskomfort ale ja ciągle czuję się niehigienicznie i nieprzyjemnie podczas okresu z podpaskami, dziś chciałam wprowadzić rewolucję i zacząć używać tamponów, przeczytałam już wiele opinii na ten temat i myslę że najlepiej będzie gdy użyję Tampaxów z aplikatorem, mam jednak mi odradziła bo powiedziała, że mogę sobie coś uszkodzić i że używanie tamponów jest niebezpieczne więc mimo wszystko zrezygnowałam. Pomóżcie mi...czy ktoś jest przekonany że tampony nie przebiją błony dziewczej??? I jak głęboko trzeba wsadzić tampon??? ;/

Gość mimi999
Tampon napewno nie przebije błony dziewiczej, i wsadza się go mniej więcej na 3/4 długości palca.

Gość małolaaata
A ja mam 13 lat. i jade na wakacje nad morze. tez wypada mi ten cholerny okres! i co? bede na plazy siedziała?! w życiu! musze założyć tampon! bede to robiła 1 raz w zyciu! ale mam nadzieje ze sobie poradze! ;)

Gość Madzius2225
zna ktos moze strone z tamponami gdzie mmozna założyć sobie kalendarzyk miesieczkowania

Gość Kachul13
Hej! Ja mam taki kilka pytań bo widzę że wy tu się znacie, a ja jestem ciemna zupełnie w sprawie tamponów i w ogóle okresu! a więc: 1) Niedługo będę miała pierwszy w życiu okres, czy wtedy mogę użyć tamponów, tak na pierwszą miesiączke? 2) Czy takie małe tampony, o.b mini pochłoną tak dużo kri? Proszę odpowiedzcie mi szybko bo czuje że ten okres zbliża mi się, często pobolewa mnie brzuch i na majtkach mam pełno takiej przeźroczystej, śliskiej wydzieliny! Błagam pomużcie!

Gość Madzius2225
Qrde w sobote dostałam okres :/ I znowu mi przebiło jak ja tego nie nawidzę ... A podpaski zmieniam CZĘSTO!! Mam już dość czucia dyskomfortu i czuć się nie chigieniczie... Podmywam sie podczas okresu kilka razy dziennie I chyba wkońcu przeżuce sie na tampony ...

Gość tampon
no to tak,mnie się wkłada jak najgłębiej a jak się pokrwawię to można mnie wyprać. A jak się zóżyję to pociągnij za sznórek. I będzie buuum.

Gość Ślicznotka-Madzia
Dlaczego boicie się,że sznureszek się urwie? Na pewno nie urwie się, jest bardzo mocny, ja czytałam książeczkę.

Gość Ślicznotka-Madzia
Nigdy nie używałam tamponów.Dzisiaj dostałam tampony od pani pielęgnarki szkolnej,wszystkie dziewczyny dostały,nie tylko z klasy,ale i obce. Na razie nie zakładałam tamponu,bo miesiączka już się skończyła.

Gość Kachul13
BŁAGAM ODPISZCIE NA MÓJ POPRZEDNI POST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ok.ok.ok.ok
Używam tylko i wyłącznie tamponów od ponad 8 lat i nigdy nie urwał mi się sznureczek, ani nie straciłam z tamponem dziewictwa. Za pierwszym razem mi się nie udało, na drugi wybrałam te z aplikatorem, a potem już samo przyszło. Także to nic strasznego. Czy przecieka czy nie to kwestia dnia i intensywności okresu. Jak jest obfity trzeba częściej wymieniać.

Gość magda92
Kachul13; wedlug mnie mozna uzywac tamponow od pierwszego okresu ale zalezy to tez od twojego wieku. ja uzywam od pierwszego okresu tampony ob i sa super. kiedy po raz pierwszy zauwazylas ta wydzieline?

Gość magda92
strona o tamponach ob; eu.itsmybody.com

Gość Kachul13
Dawno, mam ją już od ponad pół roku, ale ostatnio stała się obfitsza i bardziej śliska, czytałam na ten temat w internecie i wiem że niedługo dostanę:(

Gość kamiluhaa
Witam. Mam pewien problem ... na poczatku czerwca wyjezdzam na wycieczke klasowa na 3 dni (na biwak) i jezeli wszystko pojdzie zgodnie z planem to pierwszego dnia wycieczki powinnam dostac okres ... ;/ napewno podpaska bedzie sprawiala mi wiele "problemów"( nie bede mogla sie wykompac w jeziorku no i boje sie ze jezeli bede chciala zalozyc krotkie spodenki to bedzie widac podpaske :( ) nigdy nie uzywałam tamponow a na wycieczce napewno bardzo by sie przydał. Tylko jeden problem .. nie umiem go zakładac. czytałam porzednie wypowiedzi i faktyczni niektore bardzo fajnie opisują ta czynnosc. niestey (tak jak juz wczsniej wspominalam) okres dostane 1 dnia wycieczki, wiec nie bede miala okazji wyprobowac go w domu (bo przeciez chyba nie mozna zakładac tampona gdy sie nie ma okresu) ... a przed wycieczka juz okresu nie dostane! kurcze;/ co radzicie? prosze odpiszcie..

Gość Opowiadam
kamiluhaa Więc tak powiem ci jedno !! MOŻESZ BEZ PROBLEMU WYPRÓBOWAĆ TAMPON W DOMU!! NAWET PRZED OKRESEM!!! I nic się nie stanie!! ja miałam dokładnie taki sam problem jak ty gdy musiałam pierwszy raz użyc tamponu ! poprostu okres wypadał mi w samym środku obozu!!!! Więc niczym się nie martw nic sie nie stanie jak załozysz tampon na próbe przed okresem !!!!!! :)

Gość plisssss
cześć mam pytanie miesiączkuje od roku i chciała bym sie zapytać cz jeśli chciała bym używać tamponów z aplikatorem to co z nim zrobić i czy aplikator można używać do np ob mini wiem że to troczę głupie ale bardzo potrzebne mi są te informacje