Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate18

Jak modelki dbają o urodę?

Polecane posty

Gość Bungo ma całkowitą rację
:-)

Gość Curious
ailyn-> Dzięki za info. :) No rzeczywiście niezły byłby sajgon, gdyby osoby towarzyszące były na sali gdzie jest casting. :) amelia17-> Wiesz co? Ten wzrost też mnie zastanawia... Bo wiele agencji, do których pisałam, odpowiadało, że jestem za niska, że przyjmują od minimum 173 cm wzrostu itd. Tylko że na ich stronie znalazłam dziewczyny, które miały 167 cm wzrostu, czyli tylko o 2 cm więcej ode mnie. A ich uroda na pewno nie była lepsza od mojej... ;) Choć z drugiej strony one miały profesjonalne zdjęcia, a ja nie :( A prawda jest taka, że nawet niezbyt atrakcyjna dziewczyna wygląda lepiej na profsjonalnych fotkach niż ładna dziewczyna na amatorskich. Podejrzewam tu jeszcze jedną rzecz: układziki. :( Dziewczyny! Nie należy też zrażać się ewentualnymi odmowami współpracy. Mi kiedyś jeden fotograf napisał, że mam zbyt pospolitą urodę. Natomiast inny powiedział, że to bzdura, bo sama uroda nie jest ważna, ważne jest mieć twarz podatną na makijażowe metamorfozy. :) Bo przecież do sesji i tak jest się malowanym. :) Mam jeszcze do Was takie pytanie: jak do Waszych marzeń podchodzą Wasi bliscy, np. rodzice? Wspierają Was jakoś w realizacji tych marzeń? Bo moi nie... :(

Gość amelia_17
moi rodzice podchodzą do tego z dystansem...Tak naprawde to myślą że to tylko moje nierelne marzenie.Zresztą tak samo reagują moje siostry i to mnie denerwuje.A przed przyjaciółmi czy znajomymi ukrywam to że chce zostać modelką.I chociaż niektórzy mi mówią że powinnam noią zostać ja udaje że modeling mnie nie pociąga.

Gość kate18
Pytanie do doświadczonych modelek: Jak przygotowujecie się do sesji zdjęciowej, castingu itp.? Co robicie kilka dni przed, jeden dzień przed itd.? Czy idziecie na siłownię, pijecie więcej wody niż zwykle, poświęcacie więcej czasu urodzie...? Odpiszcie. Myślę, że takie rady przydadzą się czytelniczkom forum :)

Gość modelka
Czesc dziewczyny :) Nie czytalam o czym piszecie bo jestem padnieta. Pracuje teraz w Londynie,ale jest to praca bardziej hostessy niz modelki(ladnie zarabiam). Za 2 tygodnie bedę w domku :) Juz sie nie moge doczekac. Zalatwiam sobie tutaj szkole na nastepny semestr. Tesknie za mamą i za wami dziewczyny z Polski bo normalne jestescie i fajne. "Szczerze" sie teraz w clubie do ktorego przychodzą same syliconowe panie po 30 i panowie (tez poprawiani) Duzo smiechu mamy z kolezankami. Dziwnie to wszystko wygląda. Zupelnie inaczej. Tak jakby ci ludzie na innym swiecie zyli :) Takie szmateksy czasem wpadają do tego clubu,ze najgorsze polskie dyskotekowe k.... mogą sie za cnotki uwazac. Nie sądzilam ze kiedykolwiek zoacze to co teraz oglądam. Szok. Ide spac :) Dobranoc

Gość Curious
amelia17-> Moi rodzice też podchodzą do tego tak jak Twoi. Kiedy mówię im o wyborach Miss, slyszę, że mam szanse wygrać, ale jednocześnie jakoś mnie do tego specjalnie nie zachęcają. :( W zasadzie tylko jedna z moich koleżanek wie o moich zainteresowaniach. :) Głupio przyznawać mi się wszystkim, bo... wkurza mnie ta etykietka przyczepiona do modelek:"Jak modelka, tzn. że głupia" :( Kiedyś jedna z moich koleżanek powiedziała, że uważa dziewczyny startujące w wyborach Miss czy też w castingach na modelki za puste. :(

Gość 20latka
Ty sie nie przejmuj ze rodzice Cie nie namawiaja, wazne , ze wierzą w Ciebie i mowią Ci ze masz szanse- a moj tata to schowal przede mną umowę z agencją bo nie chcial zebym podpisala-bo wg niego mam sie zająć nauką- Dzizusicku! a ja jestem juz duż adziewczynką i chce sama podejmowac decyzje, pozdrawiam :)

Gość kate18
Moi rodzice trzymają za mnie kciuki :) Nie wiem czy są zadowoleni ale chyba tak - ja liczę na to, że niedługo nie będą musieli mnie utrzymywać, więc dla nich to będzie jakieś odciążenie. Najgorzej jest jak jedzą jakieś pyszności, których ja nie powinnam ale i tak z reguły się skuszę :( Chyba muszę poćwiczyć silną wolę :P

Gość kate18
do '20latka' - jestem ciekawa czy podpisałaś w końcu umowę z hook'iem :) będziesz w finale viva look? :)

Gość witaj modelko
wracaj juz do Polski i na forum bo nudno sie bez Ciebie tutaj zrobiło:-)Pozdrawiam gorąco🖐️

Gość witaj modelko
wracaj juz do Polski i na forum bo nudno sie bez Ciebie tutaj zrobiło:-)Pozdrawiam gorąco🖐️

Gość witaj modelko

Gość 20latka
tak, podpisalam, trzymajcie kciuki:)

Gość 20latka
tak, podpisalam, trzymajcie kciuki:)

Gość życze Ci powodzenia
:-)Serdecznie pozdrawiam🌻

Gość życze Ci powodzenia
:-)Serdecznie pozdrawiam🌻

Gość Curious
20latka-> Dzięki za pocieszenie. :) Ja Tobie też życzę powodzenia. Faaaajnie masz. :)

do Curious Skad jestes? bo jesli mozesz przyjechac do Warszwy to ja Ci chetnie zalatwie profesjonalna darmowa sesje zdjeciowa

Gość happy.girl
Ja sądzę że faktycznie niektóre modelki naprawde lecą na amfie i dlatego są chude ... ale nie można zakładać że wszystkie modelki to narkomanki. Ja przy wzroście 179 cm ważę 51 kg i wcale nie biorę żadnych narkotyków żeby utrzymać wage tylko poprostu zdrowo się odżywiam. Problem anoreksji według mnie dotyka jakieś zakompleksione kobiety które myślą że dzięki temu że będą chudsze to będą również piękniejszę ... a to duży błąd, nie liczy się chudość ale figura

Gość Curious
ailyn-> Mieszkam niedaleko Łodzi. Na razie wiem, że mam zapewnioną sesję w W-wie, ale jescze nie znam dokładnego terminu. A jak mogłabyś załatwić darmową sesję?

mam wielu znajomych fotografow, bardzo dobrych zreszta:)wiec bez problemu sluze pomoca:)

Gość Curious
ailyn-> Dziękuję bardzo. :) Dobrze wiedzieć. :)

Gość kate18
Dziewczyny odpowiadajcie na moje pytania wyżej (odnośnie przygotowań do sesji itp.) :)

Gość kate18
Dziewczyny, gdzie się podziałyście? :)

Gość byla modelka
Hejka! Majac 16-20 lat pracowalam jako modelka.Przypomnialo mi sie jak kiedys wybralam sie na sesje w...grubych,bawelnianych majtasach:P Dostalam porzadny ochrzan od stylistki, bo mialam zalozyc bardzo obcisla sukienke, przez ktora grube szwy moich majtasow bardzo sie odznaczaly:))))))Wiec, co do przygotowan na sesje- nalezy pamietac o cielistych, najlepiej bezszwowych stringah:)

Gość Mia25
najlepiej miec czyste wlosy

Gość byla modelka
Hmmm, czyste wlosy to podstawa!!!! Do tego : -twarz najlepiej nieumalowana, bo i tak makijazysta wszystko zmyje -manicure i pedicure, ALE paznokcie nieumalowane, a jesli juz to co najwyzej bezbarwnym lakierm -cialko ogolone (z uwzglednieniem bikini oczywiscie, chyba ze to sesja dotyczaca kozuchow:P) -jak juz pisalam, cielista i bezszwowa bielizna Sesja zazwyczaj troche trwa, a praca modelki w duzej mierze polega na czekaniu, takze warto zaopatrzyc sie w wode mineralna i cos do jedzenia, tylko nie powinny to byc rzeczy wzdymajace:P Mozna tez wziac cos do poczytania albo do nauki:) To by bylo na tyle, jak cos sobie jeszcze przypomne, to napisze:)

Gość Mtt
Do Ailyn! mam do Ciebie pytanko :) do jakiej agencji nalezysz?

Gość mam pytanie
czy idąc na casting lub sesje jak najlepiej wydepilowac brwi?Cieniutko czy lepiej pozostawic az stylisci coś z nim zrobią?

Gość mam pytanie
czy idąc na casting lub sesje jak najlepiej wydepilowac brwi?Cieniutko czy lepiej pozostawic az stylisci coś z nim zrobią?