Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokasta

POLICYSTYCZNE JAJNIKI

Polecane posty

Gość balbiina
to swietnie bo u mnie dopiero pechezyk ciazowy 4-5 tydz a reszte mi mowil ze w 7 tyg! to moze masz starsza ciaze

Gość balbiina
6 tydzień ciąży Zarodek składa się z głowy tułowia i ogonka, który potem zaniknie wchłonięty przez obrastające go tkanki. Około 40 dnia ciąży po bokach tułowia pojawiają się zawiązki ramion, a dwa dni później zawiązki nóg. W szóstym tygodniu zrastają się dwie rurki, które dadzą początek sercu. Serce zaczyna pompować krew. Ostatecznie zamyka się kanał nerwowy dla rdzenia kręgowego, a na końcu rdzenia warstwa komórek nerwowych zagina się, a potem zamyka ? z nich ukształtuje się mózg, który w momencie narodzin będzie miał 100 miliardów komórek. Z woreczka owodniowego wyodrębniają się komórki, które stworzą zaczątek jelit i naczyń krwionośnych. Powstaje prenercze, które zaniknie zastąpione przez nerki. Zarodek jest zawinięty w kłębek, dlatego najczęściej podaje się jego wielkość tzw. ciemieniowo-siedzeniową ? od czubka głowy do pupy. Pod koniec szóstego tygodnia zarodek ma 4 mm długości, jest wielkości połowy paznokcia najmniejszego palca

Gość balbiina
5 tydzień ciąży Tarcza komórek zarodka zagina się i przybiera walcowaty kształt, w którym otwiera się długa szczelina. Jej brzegi powoli schodzą się i tworzą rurkę zwaną cewką nerwową, stopniowo cewka zatapia się w ciele zarodka. 2/3 rurki stworzy mózg, 1/3 ? rdzeń kręgowy. Grudki komórek gromadzą się w miejsce mózgu, serca, kręgosłupa. Pod koniec piątego tygodnia zarodek ma długość 2 mm ? jest wielkości pestki jabłka. Widać kulisty zawiązek głowy.

Gość balbiina
albo masz 5 tydzien od zaplodnienia a 7 od ostatniej miesiaczki ! kiedy mialas ostatnia miesiaczke?? jesli mozesz napisac

Gość Basiulka_82
Ostatnią miesiączkę miałam 29 kwietnia :)

Gość balbiina
jestes w 8 tygodniu cizy słonce a jakie masz miesiaczki tzn srednia cykli 24-25-28 dni ??

Gość balbiina
czyli mialas w jakim 7 tc robione usg czyli sie zgadza ze mialas juz puls tzn ze widzialas jak pulsuje zarodek

Gość Basiulka_82
To wiem, że według ostatniej miesiaczki jestem w ósmym tygodniu, ale biorąc pod uwage fakt kiedy doszlo do zapłodnienia to jest jakiś koniec 5, poczatek 6 :)

Gość balbiina
powiedz mi jakie masz przewaznie cykle

Gość Basiulka_82
Przeważnie to bardzo nieregularne mogę powiedzieć,że może średnio 35 dni

Gość Prolatyna
czy tabletki obniżające prolaktyne pomoga w zmniejszeniu owłosienia?

Gość 10tydzien
Dziewczyny nie martwcie sie - zonie ginekolog zdiagnozowal PCO i stwierdzil ze ciaza to w sferze marzen i ze tylko invitro pozostalo. Postanowilismy poszukac innego specjalisty i prosze - Klinika INVICTA w Gdansku - pan Dr. Czech byl innego zdania. Zapisal tabletki na uregulowanie cyklu, zastrzyki na pekniecie pecherzyka i polecil wspolzyc :o) Po dwoch miesiacach terapii bylo po wszystkim - zona jest dzis w 10 tygodniu zdrowo rozwijajacej sie ciazy!

Gość 1987
DZIEWCZYNY ZNACIE JAKIEGOŚ DOBREGO GINEKOLOGA W RADOMIU??PODAJCIE NAMIARY..BO MOJE OBJAWY WSKAZUJĄ NA TO ŻE MAM PCO,HEH

Gość joanna93
czesc nazywam sie aska i mam 15 lat boje sie ze mam pco. zbytnio nic o tym nie wiem.. ale siostra dzis powiedziala ze to ma i ze jest to dziedziczne czy genetyczne... mam czarne wloski na brzuchu i sutkach i troche szerokie barki. kiedys przez 2 miesiace nie mialam okresu ale nie przejmowalam sie bo podobno u nastolatek pierwsze trzy-cztery lata miesiaczkowania sa nieregularne. chcialabym pojsc do ginekologa ale nie wiem czy z rodzicami czy sama czy z kolezanka.. troche wstydze sie o tym mowic a do tego mam nierowne wargi sromowe i bardzo sie tego wstydze prosze pomozcie mi powiedzcie co mam robic bo w przyszlosci bardzo chce miec dzieci :(

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam... Brałam CLO 1 tabl na stymulację jajeczkowania, potem staraliśmy się mocno z mężem... teraz byłam na badaniu progesteronu i wynik był 56,69 nmoll/l (wcześniej miałam 24,03 i 0,2 ) moja radośc była wielka,lekarz powiedział,że doszło do jajeczkowania więc są duże szanse :):):):) Teraz czekam na okres ... a właściwie na brak okresu i ... :) ...w poniedzialek mamy 1 rocznice ślubu - byłoby miło ;) Pozdrawiam wszystkich!!!! Joanna93 --->>>> PCO jest chorobą specyficzną,a zeby ją stwierdzić trzeba mieć stwierdzone kilka z objawów, min. nadmierne owłosienie,nieregularne miesiączki,problemy z włosami(przetłuszczanie,wypadanie),z cerą (trądzik),nadmierne przybieranie na wadze,ale przede wszystkim nalezy zrobic badanie poziomu hormonów we krwi. Na te badania powinien wystawić skierowanie ginekolog na podstawie wywiadu z Tobą. Dobrze byłoby gdybys sie dowiedziała który z ginekologów zajmuje się przypadkami PCO lub leczeniem hormonalnym-niektórzy bezmyślnie przepisuja tabl. antykoncepcyjne bez wstepnych badań ;( Ja mam stwierdzone PCO i leczę się od 2 lat. mam za wysoki poziom prolaktyny (biore bromergon na zbicie) a dodatkowo mam problemy z owulacją-nie zawsze jest, dlatego tez biorę hormony na stymulację jajeczkowania i jestem pod stałą obserwacją,ale to już inna bajka bo staramy się z mężem o dzidzi ;) Najlepiej dowiedz sie który gin leczy takie przypadki(popytaj koleżanki,może mama wie coś na ten temat i pomoże Ci) i udaj się do niego. Powiedz co zaobserwowałaś u siebie,jeżeli jest kompetentny to powinien dac skierowanie na badania. Napisz jak Ci poszło. Powodzenia ;)

Gość ankahelena
Hej, jestem świeżo po wycięciu mięśniaków. Podczas operacji potwierdziło się, że mam PCO. Do tej pory brałam luteinę, po której miewałam mega doły, więc wszystko bym dała, aby więcej tego nie brać. Niektórzy mówią, że lepiej będzie, żebym brała antykoncepcję. Na razie byłam u dwóch lekarzy i mówią sprzeczne ze sobą rzeczy. Kląć się chce.... Szukam sprawdzonego endokrynologa-ginekologa w Warszwie, który wie, jak leczyć PCO.... Proszę o informacje!!

Gość anka 27 1981
u mnie 5 lat temu stwierdzono zes.jaj.poli. leczylam sie clostilbegytem i luteina to dalo efekty mam 3letnia córke. powodzenia zycze

czesc dziewczyny jak wy tez mam pco wykryli mi go 2 miesiące temu. przez to cholerstwo przytyłam 30 kilo, mam wszędzie rozstępy i te cholerne włoski a do tego zeby było lepiej jeszcze nadżerkę. obecnie jestem na diecie która była zlecona przez endokrynologa powoli widać efekty. ginekolog przepisał mi provera no wywołanie okresu, okres dostałam, a teraz brałam diane35 ostatnia tabletke wziełam w niedziele 06.07 a dzis jest czwaryek a ja okresu jeszcze nie dostałam!!! dziewczyny pomóżcie nie wiem co mam robic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej dziewczyny, u mnie znów to samo, wprawdzie nie okres ale plamienie :( miesiac temu takie tygodniowe plamienie poprzedzilo tygodniowy okres :( ... nie wiem juz co mysleć... wyniki były dobre, starania intensywne,co znowu zawiodło??? Czy dziewczyny które zaszły w ciążę z PCO miały w trakcie plamienia i okres zanim dowiedziały się o ciąży?? Napiszcie proszę!! Ja czekam dalej :( Pozdrawiam

Hej dziewczyny, u mnie znów to samo, wprawdzie nie okres ale plamienie :( miesiac temu takie tygodniowe plamienie poprzedzilo tygodniowy okres :( ... nie wiem juz co mysleć... wyniki były dobre, starania intensywne,co znowu zawiodło??? Czy dziewczyny które zaszły w ciążę z PCO miały w trakcie plamienia i okres zanim dowiedziały się o ciąży?? Napiszcie proszę!! Ja czekam dalej :( Pozdrawiam

Gość Basiulka_82
Do LiMonia Hej. U mnie nie było takich plamień jak u Ciebie- po prostu spóźniał mi się okres, myślałam, że po lekach ale to była ciąża :) Trzymam kciuki i głowa do góry musi być dobrze :) :) Pozdrawiam

Dzięki Basiulka, mam ciągle nadzieje, bo moja siostra miała 2 razy okres a była juz w ciąży ;/(tylko ona nie ma PCO) Może to będzie tylko plamienie i nic więcej - licze na to!!!!!!!! Pozdrawiam Cię gorąco,duzo zdrówka Wam zyczę Papaa

Gość Basiulka_82
Do LiMonia Z tego co wiem to w ciąży są możliwe plamienia na początku. Ja nawet nie spodziewałam się, że tak szybko zajdę w ciążę a tu proszę niespodzianka nie z tej ziemi :) Powodzenia i miłego dnia życzę :) :)

Gość patrycjajur
cześć dziewczyny, nie wiem jak to się stało ale mam dwie kreski na teście ciążowym /dodatkowo kupiłam drugi aby potwierdzić i też są dwie/ jestem w takim szoku że w to nie wierzę, nie dochodzi do mnie, dr Czech z Invicty wykrakał że po HSG często dochodzi do ciąży jeszcze przed inseminacją, i tak właśnie jest w moim przypadku, dodatkowo były 2 pęcherzyki więc mam szanse na bliźniaki jeśli sie potwierdzi to jestem w 3 tygodniu ciąży, idę jutro na badanie krwi bo nie wierzę, 8 lat na to czekałam.....!!!!!! pozdrawiam i dam znać....

do patrycjajur, cześć szczeże ci zazdroszcze, bo ja juz straciłam nadzieje, mi to juz nawet tabletki antykoncepcyjne nie pomagaja przywrucic okresu! w poniedziałek ide do ginekologa zobaczymy co powie, jestem strasznie załamana, jeszcze raz gratuluje!!!

Gość Wildness
Ile kosztuje leczenie w tej klinice??

Gość Wildness
Też mam zespół policystycznych jajników. W sierpniu biorę ślub więc na razie nie staram się o dzidziusia, ale pewnie za ok rok przyjdzie na to czas. Chyba najlepiej od razu oddać się w sprawdzone ręce, trzeba tylko wiedzieć ile kasy do tego czasu oszczędzić. Ale zajście w ciążę będzie warte każdych pieniędzy!

PATRYCJA GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę i mam nadzieję że wszystko będzie ok i tego Wam życzę z całego serducha !!!! ... i to że jeszcze będzie szansa na bliźniaki - cudo !!!! POWODZENIA!!! Ja wciaz czekam...chwilowo stop z plamieniem,jak tak dalej pojdzie to siegne po test... moze mi tez sie przytrafia dwie kreseczki utęsknione ;) Gorąco Was pozdrawiam przyszłe mamusie!!!! LiMonia

Gość Wildness
mój suwaczek