Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Gość troch.ę przerażona
Trochę sie uspokoiłam ale i tak się bardzo boję, mam nadzieje ,że wszystko będzie ok i w moim przypadku postinor daje mi 100% pewności....

Gość Słoneczkowa24
michal191 bardzo k*** madrze za lekcje sie weź dziecko! niech laska jutro idzie do gina o ile nie robisz sobie jaj do wytrysku doszlo a ona miala dni plone... o ile wogole mozna tak owe okreslic u tak mlodej osoby,bo ona przeciez dopiero dojrzewa. trocheprzerazona nie stresuj :) buziaki gorace wszystko bedzie ok,wiem bo znam ten bol:)

Gość troch.ę przerażona
zauważyłam ,że mój śluz zgęstniał i zrobiło się g więcej ma jakąś barwę żółtą czy to może być to całe "plamieie"? i czy to dobrze czy źle? bo nie wiem.... odpiszcie please

Gość Panna Łezka
Spokojnie. Jeśli jeszcze coś będzie się z nim działo, to może będzie to plamienie. Nie denerwuj się, bo wszystko jeszcze bardziej rozlegulujesz. Wiem, mimo to będziesz w stresie. Spokojnie. Musi być ok. Śluzem się nie przejmuj, bo teraz mogą się różne cuda dziać.

Gość prośba o informacje
Mam pytanie do was i bardzo prosze o pomoc. Jak, gdzie i za ile moge kupić te tabletki omijając potrzebe recepty i konsultatcji z lekarzem?? Czy jest taka możliwość??

Gość trochę przerażona
a czy to znaczy ,że jak mi się zagęścił to nie wiem organizm wykrył jakieś niebezpieczeństwo zapłodnienia? ... bo tak jak mówiłam chłopak nie skończył we mnie < w ogóle nie skończył> a pękła przy wsadzaniu ok. 2-3cm... i o to pytanie czy to ,że śluz się zmienił to oznaka ,że jednak były jakieś plemniki czy poprostu zawsze śluz się zmienia? POMOCY odpowiedzcie szybko :(najlepiej Ci co mieli styczność z tym lekiem... i się powiodło :) :(:(

trochę przerażona- takie jest działanie postinoru że śluz zagęszcza się zawsze na wszelki wypadek.

Gość trochę przerażona
acha.. a jeżeli np. postinor nie miałby po co działać bo i tak nie doszło by do zapłodnienia to też by się zagęścił? acha i czy krwawienia jest oznaką tego ,że już coś tam próbowało się zagnieździć?

Gość trochę przerażona
Odpowiedzcie mi :) proszę !!!!! :(:(

Gość abecede
trochę przerażona - krwawienie nie jest oznaką niczego, jak mi mówiła moja ginekolog. u niektórych występuje a u niektórych nie, to nic nie oznacza. nie stresuj się, jest naprawdę małe prawdopodobieństwo, żebyś zaszła w ciążę (moim zdaniem). a, mnie też śluz się zagęścił i miał taką lekko brązową barwę, ale krwawienia żadnego nie mam a to już prawie tydzień od wzięcia tabletek. trzymam za nas kciuki! :)

Gość marta7777
witam. chciałabym Wam opowiedzieć moją historię, może uspokoi niektóre z Was :) otóż pękła nam prezerwatywa w środku cyklu, śluz płodny, wytrysk we mnie. co wtedy? WALKA o postinor, dosłownie walka. Przyjęłam go po 10 h od stosunku. czułam się po nim słabo, bolało mnie podbrzusze, szczególnie w okolicach lewego jajnika i tak było przez 2 dni. Potem to już tragedia stres, zero krwawienia, przez 13 dni cisza. Ale dostałam okres- przed wzięciem postinoru dostałam 22 XI, a ten już po 23 XII(więc dużo się nie spóźnił). okres bardzo bolesny, obfity, ale czasem wydawało mi się jakby już sie skonczył, a on wracał. Dziś zrobiłam test ciążowy (dla pewności :P)- wynik negatywny :D Trzymajcie się dziewczyny.

Gość trochę przerażona
a jak oceniasz nasze szanse jeżeli postinor był po 24h ale nie było wytrysku?

Gość trochę przerażona
nom i co mnie najbardziej martwi to był 14 dzien cyklu.... czyli bardziej płodnym nie można być ale czy to ma duże znaczenie gdy , nie było wytrysku, a postinor i tak zażyłam, ale po 24h.

Gość azallia
Dziewczyny, mam zmartwienie ale łudze sie ze to normalne po zazyciu postinoru. Stosunek byl ostatniego dnia miesiaczki. Po 70 godz wziełam postinor ( niestety pozno ale mialam problemy z dostaniem recepty). po ok tygodniu mialam krwawienie postinorowe. I tu zaczyna sie problem, od tego krwawienia minelo juz 42 dni. Czytalam tu na forum ze okres byl najpozniej po 38 dniach wiec sie martwie. Jak cos wiecie to piszcie. Dzięki!

Gość marta7777
do trochę przerażona: jak widzisz w moim przypadku zadziałał w samym środku dni płodnych. Co do 24 godzin sądzę, że to i tak dobry wynik. Moim zdaniem Twoje szanse są duże. Ja czekając byłam pewna, że jestem w ciąży, dosłownie mnie ta myśl paraliżowała i jak czytałam wypowiedzi innych dziewczyn, które dostawały okres to sobie mówiłam w duchu: Jakie szczęściary, a ja tu w ciąży siedzę :p Okres przyjdzie :) naprawdę niewiele osób zachodzi po PD. Głowka do góry

Gość migotkaxxx
Wiecie kobietki troche boje sie skutków ubocznych postinoru...Boże ja nie wiem jak to mogło sie zdarzyć,że musiałam wziąść to paskudztwo.Teraz niecierpliwe czekanie na okres.Najgorsze jest to,że nawet na ulotce pisze,że nie jest on pewny w 100%...a jak ja zaałapie sie na te 2%????Wole nie myśleć,to już by była załamka totalna.W tym wieku cąża to naprawde tragedia,dopiero zaczełam studia i już taka wtopa...buuu...nauczka na całe życie,a do tego tyle kasy to kosztuje;-(.Krwawen jeszcze nie miałam i mam nadzieję,że tak obfitych jak opisujecie to nie będę miała.A te krwawienia to normalnie liczyć jak miesiączke?Bo nie wiem jak zaczac z tabletkami anty...

Gość migotkaxxx
Ja zażyłam po 29 godzinach,odwlekałam to troche bo...hm...nie wiem czemu ale obawiałam sie.Modle sie żeby zadziałał.

Gość abecede
azallia - gdzieś tam jedna dziewczyna miała okres chyba po 70 czy 80 dniach, więc nie przejmuj się, postinor naprawdę potrafi nieźle rozregulować organizm. przez te wasze opisy skutków ubocznych, krawień itp zaczynam się martwić, że u mnie nic takiego nie ma. nie stresujcie mnie, no :P

Gość azallia
do abcde : Wielki dzieki, twoja wypowiedz odrazu mnie ucieszyla. w takim razie spokojnie czekam sobie na okes. wkoncu kiedys musi sie pojawic. A co do tych skutkow ubocznych to powinas sie cieszyc ze Tobie poszlo tak gladko. Tylko pozazdroscic. Ja mam nadzieje ze nie bede wiecej musiala brac tego postinoru, no w koncu dzieki niemu prawdopodobnie ominela mnie ciaza ale za bardzo szkoda mi mojego kobiecego organizmu. mam nadzieje ze to za kilka lat nie odbije sie na mim zdrowiu. Bo jak wiadomo kazda tabletka cos ze soba niesie. Pozdrawiam!

Gość marta7777
migotkaxxx ja także obawiam sie skutków ubocznych, w ciąży nie jestem i tu wielkie ukłony w stronę postinoru. Ale jak zareaguje mój organizm, czy jakies jeszcze skutki wystąpią tego nie wiem. Nie wiem jak z torbielami. Ja miałam kiedyś torbiele na jajnikach- pojawiły się po harmonecie, jak uważacie mogą się "odnowić" po postinorze?

Hej, dziewczyny, co o tym sadzicie, trzeciego dnia okresu uprawialam seks, zsunela sie prezerwatywa, niby przed wytryskiem, ale zawsze jest ryzyko,przestraszylismy sie z chlopakiem i kupilam ( bylam we Francjii) odpowiednik Postinoru-Norolevo, tableke wzielam gora 6godzin po . Po czterech dniach, kiedy okres mi sie juz powinien konczyc, dostalam krwawienia, to juz drugi dzien jak mam to krawawienie. Mam dwa pyatanie, czy sadzicie, ze moge zajsc w ciaze? Czy to krawawienie jest normalne? Poza tym wzielam tabletke trzeciego dnia okresu, czy to moze miec jakies negatywne skutki? prosze o Wasze opinie...!!!

Gość jolciesz
HEJ, TEORETYCZNIE NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI ABY W TRZECIM DNIU OKRESU ZAJŚĆ W CIĄŻE, WYDAJE MI SIE ŻE NIEPOTRZEBNIE BRAŁAŚ :-) PLEMNIKI ŻYJĄ BODAJŻE 72 H I MUSZĄ JESZCZE MIEĆ ODPOWIEDNIE WARUNKI ABY AŻ TYLE PRZEŻYŁY I BYŁY ZDOLNE ZAPŁODNIĆ I RACZEJ NIE MIAŁAŚ DNI PŁODNYCH ( CHYBA ŻE MASZ JAKIŚ BARDZO KRÓTKI CYKL 17-20 DNI) JEŻELI CHODZI O KRWAWIENIE PO POSTINORZE TO JEST TO EFEKT UBOCZNY, JEDNE MAJĄ INNE NIE, GŁOWA DO GÓRY BĘDZIE DOBRZE, POZDRAWIAM

Gość michallll
witam! moj problem polega na tym ze gdy kochalem sie z moja dziewczyna pekla nam prezerwatywa(ze srodkiem plemnikobujczym),pekla gdy chcialem ja poprawic, wiec gdy bylem juz na zewnatrz no i nie doszlo do wytrysku, byl to 22 dzien cyklu mojej dziewczyny(ma 28 dniowe cykle). Mimo to po 45 h zazyla 1 tabletke postinoru a druga po 12 h. po tygodniu dostala krwawienia, trwalo 5 dni. od tego czasu do teraz mija 32 dzien i nie ma okersu tylko pobolewa ja brzuch. czy to postinor mogl przesunac okres? jesli tak to kiedy sie go teraz spodziewac? pomozcie drogie panie.potrzebujemy slowa otuchy. z gory dziekuje

Gość SHEEP85
Hej Michallll, twoja wypowiedź mnie najbardziej rozbawiła gdyż , nie wiem czy wiesz!? Ale jeżeli dojdziesz , to znaczy wytryśniesz, na ścianę czy też w rękę lub też chusteczkę, przede wszystkim poza pochwą lub też jej obrębami twojej dziewczyny to plemniki nie latają i opary spermy nie powdojują ciązy!!! Jesteś zjebem który naraził swoją dziewczynę na utratę zdrowia!!! Moje słowa otuchy dla Ciebie: Weź zawiąż sobie chuja sznurówką i nigdy nie używaj, bo widocznie jesteś za młody na te przyjemnośći. SEX to nie zabawa ćwoku !!! Pozdrawiam

Gość azallia
Mysle ze nie masz sie co martwic. Nawet na ulotce pisze ze po kilku dniach moze pojawic sie krwawienie i to jest calkiem normalne. Poprostu koniec miesiaczki zbiegł ci sie z krwwieniem postinorowym. Niestety nie doradze ci co do tego ze wziełas postinor w czasie okresu, bo sama nie wiem. Ale raczej ciaza jest niemozliwa.

Gość jolciesz
do michalll, gdzieś kilka postów wyżej ( tylko teraz nie moge znaleźć) jakas osoba pisała że miesiączka może nawet pojawić się po 70-80 dniach, dla pewności polecam dziewczynie zrobić test ciążowy, będzie po stresie, :-)

Gość michallll
dziekuje jolciesz. jeszcze jedno pytanie : czy to ze to byl 22 lub 23 dzien cylku to oznacza ze mogly to byc dni nie plodne? (moja dziewczyna ma 28 dniowe cykle) pytam bo sie na tym za bardzo nie znam

Gość jolciesz
przy cyklu 28 dniowym dni płodne między 11 a 18 dniem cyklu, czyli u Was było już po:-)