Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ga_ma

Cytaty z książek, piosenek, filmów...

Polecane posty

Gość moni2310
"Dziś będzie pogoda zdecydowanie czerwona w porywach do czarnej z przejaśnieniami" Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną, Dorota Masłowska "Jazda na nartach jest jak wszystko inne w życiu (...) To tylko kwestia wiary we własne siły". Bridget Jones – w pogoni za rozumem, Helen Fielding "Się odnowie i będę jak nowa" Nigdy w życiu, Katarzyna Grochola

Gość tyśka..
"-Czy chcesz zapamietac, jak wygladam?-zapytal gladzac jej glowe. -Nie-odpowiedziala.-Ja przeciez pamietam. Mam Ciebie calego w moim sercu." kassska z czego to jest????????? 'wydawało się jej, że zdąrzyła otrząsnąć się z takich bzdur jak zauroczenie i miłość. chciała tylko czasem z kimś wyjść wieczorem, czuć że jest dla kogoś ważna i komuś potrzebna.'

Gość goxik
"Jakim sposobem światło dociera do wnętrza domu? Przez okna otwarte na oścież. A jak dociera do ludzkiej duszy? Przez wrota miłości, o ile są otwarte. " — Paulo Coelho 'Jedynaście minut' "Nie potrafimy robić wielkich rzeczy. Możemy robić rzeczy małe, za to z wielką miłością." - Matka Teresa z Kalkuty "Żyć - oznacza ludzi i rzeczy obejmować, i znowu się od nich uwalniać, nic i nikogo nie chcieć posiadać i z każdą gwiazdą, która spadnie z nieba, zachwycać się i aż krzyczeć z radości! " - Phil Bosmans

Gość goxik
"To, że płaczę czasem, nie znaczy, że jestem słaba! To, że nie zawsze uśmiecham się, nie znaczy, że nie jestem szczęśliwa! To, że często marzę, nie znaczy, że nie patrzę realnie! To, że kocham za mocno, nie znaczy, że można mnie ranić! To, że czasem milczę, nie znaczy, że nie wiem co powiedzieć! To, że nie wiem co robić, nie znaczy, że nie wiem jak żyć!"

Gość kassska
tyśka.. cytat pochodzi z ksiazki "Mala ksiezniczka" i z chwili kiedy Sarah zegna sie ze swoim ojcem :)

Gość goxik
"Jakim sposobem światło dociera do wnętrza domu? Przez okna otwarte na oścież. A jak dociera do ludzkiej duszy? Przez wrota miłości, o ile są otwarte. " — Paulo Coelho "To, że płaczę czasem, nie znaczy, że jestem słaba! To, że nie zawsze uśmiecham się, nie znaczy, że nie jestem szczęśliwa! To, że często marzę, nie znaczy, że nie patrzę realnie! To, że kocham za mocno, nie znaczy, że można mnie ranić! To, że czasem milczę, nie znaczy, że nie wiem co powiedzieć! To, że nie wiem co robić, nie znaczy, że nie wiem jak żyć!"

Gość kassska
tyśka.. cytat pochodzi z ksiazki "Mala ksiezniczka", a fragment dokladniej z momentu kiedy Sarah zegna sie ze swoim tata...

Gość blaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
KU MEJ PAMIĘCI Przyjdzie taki dzień, kiedy moje ciało położą na białym prześcieradle starannie zatkniętym pod cztery rogi materaca, ulokowanego w sali szpitala troszczącego się o żywych i umierających. W pewnej chwili lekarz ustali, że mój mózg przestał funkcjonować, a moje życie skończyło się dla wszelkich celów i zamysłów. Gdy to się stanie, nie próbujcie wlewać w moje ciało sztucznego życia za pomocą aparatury medycznej i nie nazywajcie miejsca mojego spoczynku łożem śmierci. Nadajcie mu raczej nazwę Łoże Życia i zabierzcie zeń moje ciało, aby mogło dopomóc innym w pełniejszym przeżywaniu ich egzystencji. Mój wzrok oddajcie mężczyźnie, który nigdy nie widział wschodu słońca, rozpromienionej twarzy dziecka i miłości w oczach kobiety. Moje serce oddajcie osobie, której własne serce nie ofiarowało niczego więcej ponad nie kończące się dni bólu. Krew niech powędruje do żył nastolatka wydobytego z wraku rozbitego samochodu, tak aby mógł dożyć dnia, w którym zobaczy własne, bawiące się wnuki. Moje nerki ofiarujcie komuś, komu życie z tygodnia na tydzień przedłuża specjalna aparatura. Zabierzcie moje kości, każdy mięsień, włókienko i nerw i znajdźcie jakiś sposób, by dzięki nim zaczęło chodzić kalekie dziecko. Zbadajcie każdy zakamarek mojego mózgu. Jeśli to konieczne, weźcie moje komórki i pozwólcie im rosnąć, tak aby pewnego dnia niemy chłopiec krzyknął, uderzając piłkę kijem baseballowym, a niesłysząca dziewczynka usłyszała odgłos deszczu pukającego o szyby jej okna. To, co ze mnie zostanie, spalcie i rozsypcie popiół na wietrze, by użyźnił ziemię, na której rozkwitną potem kwiaty. Jeśli koniecznie musicie coś pogrzebać, niech będą to moje błędy, słabości i przesądy krzywdzące moich braci. Moje grzechy oddajcie Szatanowi. Moją duszę - Bogu. Jeśli przez przypadek zechcecie mnie pamiętać, zróbcie to poprzez dobry uczynek lub życzliwe słowo darowane komuś, kto znalazł się w potrzebie. Jeśli uczynicie wszystko to, o co prosiłem, będę żyć wiecznie... R.N.Test

Gość blaaaaaaaa
KU MEJ PAMIĘCI Przyjdzie taki dzień, kiedy moje ciało położą na białym prześcieradle starannie zatkniętym pod cztery rogi materaca, ulokowanego w sali szpitala troszczącego się o żywych i umierających. W pewnej chwili lekarz ustali, że mój mózg przestał funkcjonować, a moje życie skończyło się dla wszelkich celów i zamysłów. Gdy to się stanie, nie próbujcie wlewać w moje ciało sztucznego życia za pomocą aparatury medycznej i nie nazywajcie miejsca mojego spoczynku łożem śmierci. Nadajcie mu raczej nazwę Łoże Życia i zabierzcie zeń moje ciało, aby mogło dopomóc innym w pełniejszym przeżywaniu ich egzystencji. Mój wzrok oddajcie mężczyźnie, który nigdy nie widział wschodu słońca, rozpromienionej twarzy dziecka i miłości w oczach kobiety. Moje serce oddajcie osobie, której własne serce nie ofiarowało niczego więcej ponad nie kończące się dni bólu. Krew niech powędruje do żył nastolatka wydobytego z wraku rozbitego samochodu, tak aby mógł dożyć dnia, w którym zobaczy własne, bawiące się wnuki. Moje nerki ofiarujcie komuś, komu życie z tygodnia na tydzień przedłuża specjalna aparatura. Zabierzcie moje kości, każdy mięsień, włókienko i nerw i znajdźcie jakiś sposób, by dzięki nim zaczęło chodzić kalekie dziecko. Zbadajcie każdy zakamarek mojego mózgu. Jeśli to konieczne, weźcie moje komórki i pozwólcie im rosnąć, tak aby pewnego dnia niemy chłopiec krzyknął, uderzając piłkę kijem baseballowym, a niesłysząca dziewczynka usłyszała odgłos deszczu pukającego o szyby jej okna. To, co ze mnie zostanie, spalcie i rozsypcie popiół na wietrze, by użyźnił ziemię, na której rozkwitną potem kwiaty. Jeśli koniecznie musicie coś pogrzebać, niech będą to moje błędy, słabości i przesądy krzywdzące moich braci. Moje grzechy oddajcie Szatanowi. Moją duszę - Bogu. Jeśli przez przypadek zechcecie mnie pamiętać, zróbcie to poprzez dobry uczynek lub życzliwe słowo darowane komuś, kto znalazł się w potrzebie. Jeśli uczynicie wszystko to, o co prosiłem, będę żyć wiecznie... R.N.Test

Gość kassska
blaaaaaaaa skad pochodzi ten wiersz?

Gość goxik
Czas Przeznaczenia Dawno temu był sobie człowiek, który nie chciał mieć własnego Anioła Stróża i robił wszystko, aby się go pozbyć. Kąpał się w najgłębszych jeziorach, wystawiał na błyskawice, błądził w najgłębszych lasach. Zawsze w ostatniej chwili czyjaś dłoń wyławiała go z zimnej wody, wyprowadzała z ciemności, chroniła przed piorunami. Anioł przychodził do niego w snach błyszczący i pewny siebie. "Ja jestem, tak jak byłem i będę dopóki świat się nie skończy" - powtarzał. Pewnego dnia człowiek wszedł na Najwyższą Górę Świata i skoczył. Lecąc w dół pomyślał, że nareszcie pozbędzie się swojego Anioła i już go nikt nie ochroni. Nagle zauważył, że przestał spadać i unosi się w powietrzu. -Chyba fruwam - powiedział na głos. -Fruwamy - poprawił Anioł, który trzymał go mocno w objęciach. -Po co to wszystko? - zapytał wtedy zaciekawiony człowiek. -Po to, aby ci pokazać, że możesz się mnie pozbyć tylko wtedy, kiedy nadejdzie na to odpowiedni czas - odpowiedział spokojnie Anioł. -Jaki czas? -zapytał gorączkowo zaniepokojony człowiek. -Czas przeznaczenia - odpowiedział Anioł i puścił człowieka.

Gość goxik
"Ciesz się szczęściem innych, a może trochę znajdzie się dla ciebie." -Piotr Sajnóg

\"Ta piosenka powstała za pieniądze Unii Europejskiej, ma na celu integrację głupoty w społeczeństwie\" - Paw Królowej \"Miłość chroni od śmierci, a śmierć od miłości\" - chyba \"Kładka w ciemność świata\"

\"Ta piosenka powstała za pieniądze Unii Europejskiej, ma na celu integrację głupoty w społeczeństwie\" - Paw Królowej \"Miłość chroni od śmierci, a śmierć od miłości\" - chyba \"Kładka w ciemność świata\"

\\\"Ta piosenka powstała za pieniądze Unii Europejskiej, ma na celu integrację głupoty w społeczeństwie\\\" - Paw Królowej \\\"Miłość chroni od śmierci, a śmierć od miłości\\\" - chyba \\\"Kładka w ciemność świata\\\"

"Czas pozwala jedynie nauczyć się najpierw przetrwac, a potem żyć z tymi ranami. Ale każdego ranka, natychmiast po otwarciu oczu czuję te rany. I zawsze, do odstatniej chwili życia będzie się czuło obecność. Od niej można uciekać, ale nie można uciec." "Myśl, że heroina i miłość tak naprawdę na poziomie mózgu funkcjonuja według tego samego schematu, była sama w sobie oszałamiajaca." "Chciała tylko usłyszeć, nawet gdyby to było kłamstwo, że tęsknił za nia." "Ludzie często w nocy mają zupełnie inne emocje niż rano."

"Czas pozwala jedynie nauczyć się najpierw przetrwac, a potem żyć z tymi ranami. Ale każdego ranka, natychmiast po otwarciu oczu czuję te rany. I zawsze, do odstatniej chwili życia będzie się czuło obecność. Od niej można uciekać, ale nie można uciec." "Myśl, że heroina i miłość tak naprawdę na poziomie mózgu funkcjonuja według tego samego schematu, była sama w sobie oszałamiajaca." "Chciała tylko usłyszeć, nawet gdyby to było kłamstwo, że tęsknił za nia." "Ludzie często w nocy mają zupełnie inne emocje niż rano."

Gość jp222
Całym sobą płacisz za wolność – więc to wolnością nazywaj, że możesz, płacąc ciągle na nowo, siebie posiadać.

Gość zakazane gry
"Czy ktoś zna telefon do nieba? bo chcę zadzwonić do kumpla,który po prostu sobie umarł" "Trzeba wierzyć w to,czego się chce być pewnym" "Nie zawsze trzeba dotknąć,aby mieć" Cytaty z książki "Zakazane gry" (świetna książka,bardzo interesujaca,wciaga!!! o kobiecie,która zakochała się w duzo starszym od siebie mezczyznie. on jest strasznie tajemniczy, ona niedostępna) :) polecam:)

Gość Olusia24
Spędziliśmy ze sobą kilka chwil.Za mało by uczucie,które zaczęło kiełkować mogło się rozwinąć a zarazem dosyć by przyniosło ze sobą wiele nadziei.Ty wyjechałeś a ja czekałam na listy...to spotkanie zmieniło całe moje życie,po raz pierwszy poczułam,że dla kogoś coś znacze,po raz pierwszy ktoś zadał sobie trud,by w mojej pozornie nieefektownej twarzy dostrzec ukryte piekno.Powoli zaczynam zapominać o wszystki co się wydarzyło i wtedy Ty wracasz...cóż kiedy powroty niezawsze są łatwe.Odchodząc musimy pamiętać,że osoby i uczucia,które raz w naszej pamięci zastygły nieruchomo,podlegają przemianom,żyją własnym życiem..." skąd to cytat??

Gość cardia
Opis książki Lecha Borskiego "Szara Róża"

Gość cardia
To cytat z opisu książki "Szara róża" Lecha Borskiego

Gość cardia
To cytat z opisu książki "Szara róża" Lecha Borskiego