Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex

Co zrobić aby rzucić palenie papierosów

Polecane posty

bgrygor witam na pokładzie. 2 dzień to już nieźle. Masz racje kobieto skończ już z tym paskudztwem, bo dosyć się już natrułas, teraz pora zadbać o siebie. Także walcz razem z nami. Słuchaj to twoje zmęczenie to najprawdopodobniej efekt odtawienny. Ja przynajmniej też tak miałam. przez pierwsze bodajże 4 dni czy 5 to byłam nie do życia, ciągle senna, zmęczona,jakaś taka zamulona.Później nieco przeszło, wczoraj miałam powtórkę tego. A to najprawdopodobniej spadek ciśnienia i pulsu. Dodatkowo jest to reakcja na dotlenienie organizmu. Ja mam częste zawroty głowy i wyczytałam, że to organizm ma dużo tlenu którego do tej pory mu brakowało więc tak reaguje. Zobaczysz przejdzie to. Ja już na dziś mam z głowy kryzysy,zobaczymy co będzie jutro. Ale na jutro mam zaplanowane mnóstwo zajęć dlatego myślę, że dam rade. wszyscy damy rade.

widzę,że moja kochana ciotuchna w dobrym humorze, wiec jestem o ciebie spokojna. kto jak kto ale ty dasz rade. Przecież nie będziemy kupować fajek tylko po to aby po wypaleniu połowy paczki wyrzucić.rzeczywiście my miałyśmy najebane w głowach ,że szok. teraz za to zbieramy na nasze przyjemności.

Nie palimy,pachniemy.Papierosy są do d....y.W to miejsca można wykupić wczasy,ja tak zrobiłam w połowie lipca wyjeżdżam na dwa tygodnie nad nasze piękne polskie morze! Życzę powodzenia BP.miłego weekendu Wszystkim życzę.

Myślałam że uzyskam u Was poradę/ jak sobie radzić z rzucaniem palenia? Niestety głucho tu i pusto! Czyżby wszyscy wrócili do petów tak jak ja? Po trzech latach BP. znów zaczęłam palić - niestety! Zrobilam półroczną przerwę,tyle kosztowalo mnie przygotowanie do startu BP.Od wczoraj nie palę zobaczymy jak mi będzie szło? Mówią że kolejne rzucanie palenia jest strasznie trudne.Pożyjeny - zobaczymy!

To skoro kolejne próby rzucania po długich udanych są coraz trudniejsze to tym bardziej utrzymuje mnie to w świadomości, żeby ten był pierwszym i ostatnim :) Bo tak naprawdę to mój pierwszy poważny raz więc już się czuję zwycięzcą :D Zajebiście, Twój post naprawdę mnie podniósł na duchu :)

Witam Hugo nawet całkiem spokojnie mija drugi dzień BP. Nie używam żadnych wspomagaczy nikotynowych bo to mija się z celem. To tak jakby alkoholika leczyć wódką! Mam suszone śliwki,wodę niegazowaną,melisę,zieloną herbatę,paskudztwo że szkoda gadać pfuj, tik- taki,landrynki i to musi zaspokoić głód nikotynowy.Znajomi fajnie mnie pocieszaja,ze szkoda gadać.Twierdzą żw na próżno mój trud,bo za kilka dni znów zaczne palić.Udowodnię im że nie mają racji,ale nie odważę się powiedzieć słowa nigdy! W każdym razie pracuje nad sobą bo tylko na sobie mogę polegać.Pozdrawiam

Witam kochani miło że coraz więcej tu nowych twarzy....- BEZ PETA FAJNIE ŻE JESTEŚ Z NAMI.Muszę Wam coś powiedzieć od wczoraj czytałam książkę ALLANA i dziś szybciutko ją skończyłam bardzo mnie wciągnęła i ciesze się że ją przeczytałam ponieważ już mam 100-to procent pewności że kończąc z fajkami to najlepsze co mogę zrobić w życiu dla siebie i moich bliskich.CZUJĘ ŻE TERAZ WIĘCEJ WIEM NA TEMAT ŚMIERDZIELI i wiem jedno warto było jestem SZCZĘŚLIWYM WOLNYM CZŁOWIEKIEM--- BEZ PETA TO JESTADOŚĆ RADOŚĆ I RADOŚĆ . POWIEM Ci tak przeczytaj bo warto nic nie tracisz ja jestem uuuuuuuuuuuuuuuu dumna i ciesze się jak dzieciak który nauczył się tabliczki mnożenia i odpowiada wspaniale nawet na wyrywki :) WARTO

uuuuuuuuuuuu a co tak IM-KUŚ HEJ HEJ JESTEŚ ?????????? na pewno nie wątpię tak tylko pytam a co ?????. MOŻNA --- MOŻNA WSKAKUJ DO KOMPA bo ciocia tęskni. A właśnie gdzie jest BETTY jak mnie nie było to wołała i dzięki ci za to kochana teraz ja wołam halo BETTY GDZIE TY NO GDZIE ???? EJ dawaj bo teraz to ja martwię się ejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj tęsknie szukam HALO HALO ...tylko nie cisza bo jej nie trawię..plissssssssssssssssssss :)zobaczcie jak ładnie proszę i się ślicznie uśmiecham:) :) :) :) :) :) :) :) :)

Gość bgrygor1
Wróciłam z działki i pierwszy raz w życiu nic nie zrobiłam,czułam się jakbym była na jakich prochach,miałam ogromną ochotę zapalić ale powiedziałam sobie stop i kolejne 10zł włozyłam do skarbonki i wiem że dzisiejszy wieczór upłynie mi na podjadaniu,lupieniu pestek i jedzeniu landrynek. BEZ PETA Ty się nie załamuj bo już długi czas nie paliłaś po co Ci to świństwo dziasiaj pierwszy raz po wejściu do domu poczułam nieprzyjemny zapach i już wiem że od poniedziałku zaczynam generalne porządki łącznie z praniem wszystkich ciuchów nawet nie wiedziałam że to tak śmierdzi.Co prawda nie palę 3 dni i nie wiem kiedy dopadnie mnie schiza na palenie ale wiem że muszę wytrzymać,mam przecież Wasze wsparcie i znajomych którzy dzięki Bogu wszyscy nie palą i nikt w towarzystwie mnie nie poczęstuje.Jutro niedziela dzień leniucha i w 4 dzień mam zamiar do obiadu leżeć w łóżeczku a potem długi spacer po lesie na dotlenienie się. Wszystkim niepalącym życzę przyjemnej niedzieli bez tego to śmierdziucha i sobie również

Bez peta trzymam moćko za ciebie pamiętaj nic nie tracimy tylko zyskujemy ot to A NA CHWASTA MAMY WYJEB.NE:) my mamy być szczęśliwe z tego powodu a nie smutna czy przygnębione ej uśmiech poproszę to już 2 dni AŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ dwa dni ciesz się każdą chwila:) :) :) :) :)

bgrygor1 ujjjjjjjjjjjjjjj leniuch z ciebie oj niuniu nieładnie haha żartuję ja też często tak mam ale etam mi też się należy ujjjjjjjjj.... jak ja tryskam energia uważaj bo jak cie zarażę to pobiegniesz na działkę i zrobisz wszystko co dziś nie zrobiłaś>>>:) spoko spoko postaram się hamować no żeby cię nie zarazić

chociaż co mi tam może lepiej jak WAS POZARAŻAM ---- HAMULEC WYŁĄCZONY ZARAZ SIĘ ROZNIESIE ALE TO TAKA DOBRA POZYTYWNA ZARAZA INACZEJ... ENERGIA:):) :)

Zatruta dzięki Ci wielkie że doradziłaś mi przeczytanie tej książki naprawdę super och jestem pod wielkim wrażeniem jeszcze raz dziekuję

Milo mi Was poznać,ciotka książkę Allena Carra znam nieomalże na pamięć,posiadam nawet dwa egzemplarze,jedna w okładce ciemno niebieskiej,druga dla kobiet w kolorze ciemno różowym,dlatego wcześniej bez problemu rzuciłam palenie. Znów sobie zerknę do niej ale tym razem przeczytam najważniejsze rozdziały które dotyczą marnotrawnych córek takich jak ja! Dziś mija drugi dzień BP. i w miare dobrze mi idzie.Mam już trochę doswiadczenia w tej dziedzinie,bo przecież 3,5 roku temu wzmagałam się z tym nalogiem. Obecnie mam kiepsko bo odstawiłam kawę ponieważ łatwiej znieść głód nikotynowy! Życzę powodzenia Wam i sobie.Jestem dobrej myśli.

zawsze trzeba wierzyć oj zawsze właśnie tak damy rade kopmy.. chwasta centralnie w sam środek zatka a co niech spada. mówmy mu fak fak ...:) :) :) e tam MY jesteśmy wolne TO TERAZ chwast ma problem FAK FAK ŚMIERDZIELU a co jadę mu fak fak bo to świństwo że aż strach :) :)

Też tak myślę. Jednak ubolewam że nie bedę mogła sobie zapalić,bo bardzo lubilam. W mojej rodzinie nikt nie palił i nie pali o tyle łatwiej opanować zachciankę.Nie oszukujmy się każdy kto palił ma ciągotki do fajek,a jeśli mówi że tak nie jest to zwyczajnie mówi nieprawdę.Nie palilam ponad 3 lata poszłam na wesele i tak to się zaczęło.Inni weselnicy poszli na fajkę to dlaczego niby ja nie mogę sobie zapalić tego jednego,czy drugiego? Teraz żałuję,ale trudno za bezmyslność trzeba płacić.Popalałam sobie pół roku aż postanowiłam przymierzyć się i spróbować na nowo rzucić palenie bo szkoda kasy,a moje fajki kosztują blisko 13 zł. zł, za paczkę!

ja nie paliłam w swoim życiu nie całe 3-rzy tygodnie (tylko) :( (i to całkiem nie tak dawno) a szkoda bo paliłam 20lat i te lata przeleciały z dymem dziś uświadomiłam sobie że nie ma za czym tęsknic bo to tylko smród .JAK mnie nędzi to nie chęć by znów pociągnąć i śmierdzieć tylko męczy mnie głód nikotynowy bo przecież potrzeba czasu żeby wyleczyć sie z choroby a ja jestem uzależniona ale nie od papierosa tylko od od nikotyny... stałam się zwykłym ćpunem.TAK DZIŚ PATRZE NA TO WSZYSTKO ZUPEŁNIE INACZEJ ALE BARDZO SIĘ CIESZĘ UJJJJJJJJJJJJJJJJJJ BARDZO

a co reszta gdzie się zaszyła??????????? noc chyba żółte kartki się posypią OSTATNIA SZANSA (jak to mówi moja córcia) OSTATNIA:) :) :)

wstawać śpiochy DZIEŃDOBEREK wszystkim no ja to sobie dzisiaj pospałam uuuuu do 10.00 jak nigdy .. dzisiaj niedziela pogoda nawet ..nawet wyspana jestem więc dzionek będzie ładniutki:) :) budzić się budzić ..... ILE MOŻNA SPAĆ ??? haha

nie nie w samotności kawy pic nie będę nie nie idę na plotki do ogródka do mężusia dzisiaj dzień przytulania może potem coś się podziała a co ??? idę próbować może coś bedzie:::hihi???.. JAKIE co nieco a co MOŻNA ---MOŻNA

Witam,dziś niedziela do tego słonecznie i ciepło.Kawę odstawiłam bo zaraz by mi zachcialo się palić.Upiekłam ciasto z truskawkami więc z dobrą herbatką po śniadanku zaraz zjem z rodzinką.Obiad już się gotuje.Teraz siedzimy sobie na tarasie rozkoszująą sie świeżym powietrzem.Jest dobrze,a nawet bardzo dobrze.Myślałam ze będę miała problemy z rzucaniem,ale widzę że fajnie jest! W związku z tym czasami do Was zajrzę jak inni radzą sobie BP? Staram sie mało mówic o petach! Życzę milej niedzieli.

Dziś niedziela to zrozumiałe że każdy chce przebywać z bliskimi,nie przy kompie. Miłego dnia Wszystkim życzę.

HAJECZKO jeśli o mnie chodzi to ja również wolę świeże powietrze i rozkoszować się nim z rodzinką a jeśli WOŁAM WAS TO DLATEGO ZE OD TAK HAHA buziaczki miłego dnia.BEZ PETA GRATULACJE PAPA I DO USŁYSZENIA

Gość bgrygor1
Witajcie wszyscy BP dzisiaj w 4 dzień miałam takiego nerwa że hej.Mój ślubny stwierdził ze wolałby żebym lepiej paliła niż miała mieć takie nastroje non stop a ja na nie nie nie nie jeszcze raz nie no i wytzrymałam.I mam wrażenie tylko że trzeba chyba jedzenia nie kupować bo drzwi od lodówki jakby tak same sie otwierały co jakiś czas.A kawusię to chyba odstawię bo po niej tylko ogromne ssanie czuję a zostane przy zielonej herbacie

Cześć wszystkim. Bgrygor1 pewnie jeszcze nie jeden gorszy dzień się trafi ale damy radę. Jeśli chodzi o jedzenie to ja się rozgrzeszam. Może potem założymy topik pt. "Co zrobić aby zgubić kilka kilogramów po rzucaniu palenia"

Gość bgrygor1
Trudno że parę kg przybedzie tu i ówdzie ale jak pisałam ja chodzę do FIT PARKU który jest dosłownie 50m od mieszkania i już od kilku dni coś tam próbuję robić kiedyś tam przecież ochota na ŻARCIE przejdzie.DO Tych BP dłuższy czas coś mnie cholernie w gardle drapie o kaszlu nie wspominając to tak ma być

Gość bgrygor1
Chyba wszyscy BP już szykują się do snu po ciepłej niedzieli a więc ja Wam życzę miłych i spokojnych snów.Do ranka