Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawskadoktorantka

...Robienie doktoratu a zmarnowane zycie...

Polecane posty

oj, zegarynka:) My nie mówimy że nam źle, dzielimy się doświadczeniami, w pewien sposób podnosimy na duchu, że to nie tylko sama jestem w takim położeniu:) sama piszesz... \"i co najważniejsze mojego chłopaka\"... - widzisz, od razu nas wartościujesz:) myślę że każda z nas ma swoje życie osobiste (ja przynamniej mam:D:D:D) mniej lub bardziej udane, a decydować się na bycie z kimś tylko po to, zeby nie być samą chyba nie ma sensu, bo wtedy szybko dołączymy do grona \"20 letnich rozwódek\";-) ja na razie nie żałuję że tyle czasu poświęcam pracy i nie czuje się samotna:-) miłego wieczora dziewczynki🌻 dla niektórych weekend, dla innych praca;-) ale jutro impreza:D:D:D to odreaguję na zapas;-) 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

To może ktoś zacznie dyskusję na temat zwyczajów seksualnych doktorantów? Ewentualnie czym sie żywią i kiedy mają okres godowy? Tak sobie piszę, z nudów, oczywiście. ;) :D

ozonek, ozonek...😘 doktorantki z racji posiadanej wiedzy rozległej mają bogatszą wyobraźnię więc się strzeż takich pytań:D:D:D:D:D:D

Apropo bogatej wyobrazni... Jeden prof u nas powtarza, ze ogladanie filmow sensacyjnych i sf wplywa na bujniejsza wyobraznie. Jesli ma racje... to moja jest niezle rozbujana ;) Ozon... ciekawey temat zaintonowales ;) A co... chialbys trafic u ktorejs w taki okres godowy...? ;) Slyszalam, ze samice niektorych zwierzat (np ptakow: ciekawe czy orlow...;) ) robia czasem krzywde samcom w swoim okresie godowym. Dziobia je i rania... Bidaki :(

Gość atrakcyjnaimadra
przywitam się i zmykam, powiem tylko jedno, jeśli chodzi o naszą wyobraźnię to rzeczywiście chyba nie mamy sobie równych prawda dziewczyny? Dużo uśmiechów ode mnie warszawska doktorantko- miejmy nadzieję że złe nastroje miną szybko wraz z nastaniem dni gorących taka wetka uam kucharka ozon estrella i cała reszta 🌻 :D :D

Witam dziewczynki 🌻 i ozon 😘 co do zwyczajów godowych samic... ozon pomysl sobie o modliszce hihihihi aczkolwiek myslę że doktoranki aż takie nie są:-) leje u mnie od rana, powoli ta pogoda zaczyna mnie wkurzać;0 ale za to dziś miły dzień:-) przed pracującym weekendem :D:D:D miłego dnia dziewczynki:D:D:D i ozon :D

witajcie kochane:) i kochany:) pozdrawiam wszystkich:) zmykam do pracy🖐️

🖐️ Znow najciekasze tematy zaczynaja sie gdy grzeczne warszawskie doktorantki juz spia 😴 A co do zwyczajow godowych o ktore pytal pan Ozon to apetyt rosnie w miare jedzena:P. I jak spiewaly Brathanki: Nie w tym sek, by nie dac, ale wiedziec komu:P Zabieram sie do roboty, bo dzisiaj sie urywam i jade na juwenalia, chyba,ze mnie nie wpuszcza do klubu ze wzgledu na wiek;) Pozdrawiam i zycze wszystkich milego weekendu:). Moze jeszcze tu wpadne (bylebym nie wpadla w weekend:P) a jesli nie to 🖐️. zegarynko, chyba nie przeczytalas wczesniejszych naszych wypowiedzi i stad nie do konca trafne uwagi. 😘

Pozdrawiam mloda nauke polska i ozona ;) U nas wczoraj byly Juwenalia :) Ale nawet nie wiem co gralo... Przed ta cholerna konferencja, co jade na caly przyszly tydzien!!!) mam tyle roboty, ze masakra :( Zadnych okresow godowych ;) Tylko praca, praca, praca i praca...

Ale wszyscy zapracowani ;) A moze juwenalia... U mnie byly wczoraj... A przed chwila kolezanka w poedziece za pomoc dostala od magistranta flaszeczke i obalilismy w zaciszu naszego pokoju. Uciekam, zeby nikt nie zobaczy mojego metnego wzroku ;)

u mnie Juwenalia w przyszłym tygodniu, a ja już po imprezce (bo jutro do roboty na 8 :(:(:( ) Miłego weekendu dziewczynki 🌻 i ozon 😘

I ja sie zegnam... Ale tak na dluzej - konferencja - caly dluuuuugi weekend. Mam nadzieje, ze topik nie umrze do mojego powrotu ;) Milego weekendu!

Hejka wszystkim Muszę się pożalić.Szewc bez butów chodzi. Króliczka mi choruje :( Bawcie się dobrze. I na imprezach i na konferencjach. Do zobaczenia

Gość taka wetka

Morgaine---> to Ty jestes wet? Heh... pewnie mowilas \"miedzy wierszami\" ale nie dotarlo. NO ale powiedzenie jest prawdziwe. Wspolczuje kroliczkowi :( Co sie przytrafilo bidakowi?

Gość taka wetka
oj,za szybko poszło... A co z króliczka?Przynajmniej masz na uczelni dostep do wszystkich zdobyczy medycyny.Zazdroszcze. I juwenaliów zazdroszcze,ja dzisiaj od rana operowałam,jeszcze troche popracuje i w nagrode moge isc do domu sprzatac.A jutro znowu praca buuu...

O, widzę polska młoda nauka na posterunku :) Orlico Raczej biolog jestem, niż weterynarz niestety, ...choć niby papier mam. Truśka ma jakąś infekcję paskudną :( Dostała antybiotyk i przynajmniej już nie leży jak długa, a okazuje nieco zainteresowania światem. Wetko Ech, te zdobycze nauki... problematyczne... Juwenalia w pelni, ale ja bedę siedzieć przy króliczku. Stara baba a głupia :)

całe szczęście weekend się kończy;-) po dwóch dniach spędzonych z zaocznymi wymiękam;-) całe szczęście jutro poniedziałek🌻 Miłego tygodnia dziewczynki🌻

Witam, dopiero wchodzę w ten topik, dla mnie nawet miły ;) Nawiązując do jego tematu - jeszcze nie zdążyłam się dobrze przyjrzeć Waszym wypowiedziom - na razie waham się czy oby to na pewno nie zmarnowane życie. Ja już wiem na 100% że na etat na uczelni szans nie ma żadnych, przynajmniej na tej z której wyszłam, mam ten swój doktorat od stycznia i co? I nic, szukam pracy jak każdy. Minęła poobronowa euforia, kiedy to myślałam że ofertę pracy znajdę na wycieraczce zaraz po powrocie do domu :) To tyle z marudzenia. A z innej strony patrząc to swoje studium doktoranckie wykorzystałam myślę dobrze - założyłam rodzinę, urodziłam córkę... Pod tym względem nie ma mowy o marnotrastwie. Zeby jeszcze praca była to już będzie mi bardzo dobrze. Pozdrawiam Was gorąco!

🖐️ Widze,ze towarzystko naukowe ostro pracuje; ).Mam nadzieje,ze nie nadchodzi niechybny koniec topiku. Ja niestety po cudownym weekendzie obudzialam sie i zabralam za robote.Ale nazwozilam sobie od kolezanek muzy i mam nadzieje,ze chociaz troche ukoi to moja dusze:).Zycze milego dnia i wieczora oraz pozytywnych reflekcji

ech, muszę SZYBKO skończyć koncepcję doktoratu;-) a tu dwie konferencje, dobrze że na jedną już mam gotowy tekst, za to druga nasza i trzeba się solidnie przygotować:P w czwartek wybory dziekana u nas - będzie się działo:P:P:P Pozdrawiam dziewczynki:-) 🌻

Gość dziewczyno nie poddawaj
się tak łatwo!!! pozdrawiam, fan

Gość OMC Doktor
Ja też robię doktorat... łącząc go z pracą zawodową i wychowywaniem dzieci... Może nie jest to łatwe, ale można. jeśli się bardzo chce... mam nadzieję że za rok bedę już doktorem... Pozdrawiam wszystkie doktorantki i życzę wytrwałości...i siły w walce..;))

SZCZERZE podziwiam osoby starajace sie dzielic prace zawodowa, nauke, rodzine. Takie osoby maja szanse przetrwac w tym najdziwniejszym ze wszystkich znanych mi swiatow;) NIE odludki zamykajace sie na 24 godziny w bibliotece, czy labie. Najwazniejsze to nie stracic poczucia rzeczywistosci i miec jakas w miare stabilna piramide wartosci.:) ...A mi niewiele dzis brakuje do odludka, bo wciaz tkwie w pracy, mimo, ze wokol brak zywych stworzen, procz portiera ktory patrzy na mnie jak na potencjalnego pacjenta domu bez klamek:D Ale w wolnej chwili zagladam do topiku, ktorego mam przyjemnosc byc autorka Pozdrawiam

Gość do roboty nieroby i darmozjady

Gość taka wetka
no doktorki i doktory,nie dajcie umrzec topikowi,bo mi motywacja zdechnie do końca! Rozmawaiałam z Pania Profesor i zacheca.Pogodziła swego czasu dom,dzieci,prace i jest zadowolona z obranej drogi.tylko,hehe.,ostatnio mi sie wszystko posypało i domu juz nie mam,może przydałoby sie cos nowego w tym zyciu?No i meza bym poznała w wielkim swiecie?;)

co jest? ale cisza niemożliwe nie dajcie umrzeć topicow pozrawiam serdecznie:)

I ja się witam po przerwie :) Deszcz leje, udaję, że piszę, robię królikowi zastrzyki, i ogólnie mam chandrę... Mam nadzieję, że jesteście w lepszych nastrojach :) U mnie na uczeli prawie wszystkie doktorantki pożenione, tylko ja jakaś jestem mało obrotna ;) ale przewżnie - mężowie pracują na zmiany albo mamusie pomagają.