Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Slonce jakis cien tam widac :) Ja mialam taki sam test we wigilie, tylko o czulosci 10... Bardzo sie ciesze ;) Sciskam i trzymam mocno kciuki! Biegnij w poniedzialek na bete i do lekarza najlepiej. Moze jak powiesz o poronieniu, to da Ci jakis progesteron w tabletkach na podtrzymanie:)

Nie myśl o tym co sie stało. Zamknij tamten rozdział. Teraz zaczynasz nowy i trzeba sie cieszyć tym co jest. Każda ciąża przebiega inaczej więc teraz na 100 a nawet na 1000% się uda. A kreseczke widać , mało ale jest :) GRATULACJE ! i POWODZENIA ! :)

SŁOŃCE Nie myśl o tym co sie stało. Zamknij tamten rozdział. Teraz zaczynasz nowy i trzeba sie cieszyć tym co jest. Każda ciąża przebiega inaczej więc teraz na 100 a nawet na 1000% się uda. A kreseczke widać , mało ale jest :) GRATULACJE ! i POWODZENIA ! :)

Dziękuje dziewczyny. Biore cały czas luteine. Miałam brać do dzisiaj ale że są dwie kreski to ciągnę dalej. Do lekarza juz dzwoniłam. Pochwaliłam sie ;p. Kazał brać luteine, nie denerwować sie i umówiliśmy sie na piatek. W razie jakby coś to mam dzwonić do niego. A w poniedziałek lece na bete ;)

DZIEWCZYNY MAM PYTANIE : w jakim celu bierze sie luteinę? na okres czy sie myle?

Amefa jesteś moim guru :) To Twój przykład dał mi nadzieję że sie uda po kauteryzacji i udrażnianiu. Drugi cykl po laparoskopii.

Ania 84 W ciąży luteina podtrzymuje fasolke. Ale jak bierzesz i przestaniesz brać a w ciąży nie jesteś to dostamniesz @.

Luteina to progesteron w dawce 50 mg to samo co duphaston z tym że duphaston ma chyba inną dawkę. Nie wiem bo nigdy nie brałam.

dzięki słońce u mnie brak @ od stycznia a moj gin nie zrobił mi badań na hormony ani nie przepisał nic na wywołanie @ tylko dał skier do innego gin aby pomógł zajsc. ja tez kiedys poroniłam. a teraz na wiosne chciałam zajsc w ciaze to okresu nie ma . jak na złość:(

Duphaston ma chyba taka sama dawke, ale troche inny sklad i jest drozszy. Slonce w takim razie bierz ta luteinke i czekam na wynik bety w poniedzialek :) Teraz ale czas Ci poleci! Duzo odpoczywaj i sie nie denerwuj :) A w piatek pewnie juz mala kropeczke zobaczysz :)

slonce gratulacje z calego serca. mam nadzieje ze niedlugo my wszystkie bedziemy pisac o dwoch kreseczkach :-)

slonce gratulacje z calego serca. mam nadzieje ze niedlugo my wszystkie bedziemy pisac o dwoch kreseczkach :-)

Gość MyszkaM86
Słońce ale to będzie dla ciebie długi weekend teraz:) jak tylko poznasz wynik bety to sie pochwal:) Ja dzisiaj cały dzien sprzatam po malowaniu pokoju, wyrko przestawilismy w inne miejsce-może tu będe lepsze bioprady na fasolke:) a akurat najlepsze dni wypadną na weekend i poniedziałek tak więc napewno będzie testować nowe ustawienie wyrka:)

Gość justynka-83
Słońce bardzo się cieszę razem z Tobą! Super wieści!! Gratulacje :-) U nas wczoraj było przytulanko bo lekarz kazał ale ja owulacji nie czuję i pewnie będzie koło poniedziałku. U mnie pęcherzyki zawsze pękały bez dodatkowych leków. Zobaczymy teraz jak będzie.

Słońce jak tam skamienie? Może to nic groźnego? Bierz dalej luteine i zrób jeszcze jeden test innej firmy i może zadzwoń do lekarza. Trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli.

Ywonka od rana biegam do ubikacji i sprawdzam. Póki co to nic sie nie dzieje, nie ma żadnego plamienia, to wczoraj to były takie beżowe upławy. Dzwoniłam do lekarza mówił żeby sie nie stresować dopóki to nie jest żywa czerwona krew, zwiekszył dawke luteiny. Test zrobiłam rano i był pozytywny. Staram sie być dobrej myśli.

Gość Yyvonkaa
Ufff uspokoiłam się trochę :) nie stresuj się ! i nas ;) Aaaaa zapomniałam Tobie napisać że bardzo gratuluję :) i cieszę się ogromnie.

Słońce- gratulacje. Słońce małe plamienia mogą być w początkowej ciąży, więc się nie stresuj. Ja miałam, jak byłam w ciąży, 2-3 dniowe plamienia i nawet żywa krew leciała. Taki skąpy okres, który potraktowałam z lekarzem jako okres i zaczęłam brać clo. Bierz luteinę, nie kąp się w gorącej wodzie, nie ćwicz, nie biegaj, nie dźwigaj itp. I będzie dobrze:)

Slonce, tak jak pisze Marla-na spokojnie :) Odpoczywaj duzo i sie nie denerwuj. Bedzie dobrze :) Niektore kobiety maja plamienia w terminie okresu na poczatku ciazy. A to krew nie byla, wiec spokojnie. Jesli masz dopochwowa luteine to ona tez zmienia kolor sluzu. Jak reakcja meza?

Dziewczyny dzięki za pamiec. Mąż jeszcze nie wie bo jest za granicą i jutro wraca, a przez telefon to nie ten efekt :p. Powiem mu jak bede miała wyniki bety w ręku :) Dziękuje za dobre rady.

Gość justynka-83
Słońce trzymam kciuki i czekam w poniedziałek z dziewczynami na wyniki bety :-) Takie przykłady jak Ty i amefa przywracają nadzieję że i nam kiedyś się uda:-) U mnie dziś test owulacyjny pozytywny, i pojawił si ę śluz płodny. szkoda tylko że mizianko było w piątek bo tak kazał lekarz (przez te duże pęcherzyki obstawiał owulację w piątek lub sobotę). Dziś niedziela i owulacji nie było, pewnie będzie jutro. Więc dziś znów przytulanko. Ale podejrzewam że znów nic z tego nie będzie :-(

Justynka u mnie owulacja była między niedzielą a poniedziałkiem bo zaczęło boleć w niedziele pod wieczór i w poniiedziałek skończyło a przytulanki były w piątek, sobote i poniedziałek :) Cały czas byłam pewna że nic z tego nie bedzie bo nie czułam sie inaczej niż zwykle. Zresztą chyba cały czas do mnie to nie dociera.. Przede wszystkim to jestem pełna obaw. A Ty sobie daj szanse i zacznij wierzyć że sie uda.

Gość justynka-83
Dzięki Słońce. Gdzieś tam w środku wierzę że może się uda ale na zewnątrz przyjmuję taka postawę negatywną, zawsze mi się wydaje że lepiej się mile zaskoczyć niż rozczarować. Jeśli się uda ok. Jeśli nie to w lipcu klinika niepłodności. Szkoda mi tylko bo skoro nie było jeszcze owulacji tzn ze przytulanki były za wcześnie, a my z tymi słabymi plemnikami musimy dobrze celować. No nić spróbujemy dzisiaj jeszcze. Trzymam za Ciebie kciuki Słońce:-)

U mojego M. wyszło bo badaniu że generalnie jest ok tylko ruchliwość jest na granicy normy. Dobra radą lekarza M. przed przytulankiem wypił dobrą szklankę pepsi (można kawę) zeby dac kopa żołnierzykom :p chyba coś w tym jest.. Chciał wypić redbulla ale mu nie pozwoliłam bo bałam sie że na zawał zejdzie :P

Justynka my tez mielismy slabe plemniki i kochalismy sie co drugi dzien. Tzn staralismy sie co drugi dzien, ale czasem chcialo nam sie czesciej i tez sobie pozwalalismy ;) A w dni plodne akurat kochalismy sie trzy dni pod rzad :) Mi sie wydaje, ze jak plemniki sa slabe to lepiej takie swieze zapodac :P A moj tez pil napoje energetyzujace przed przytulankami w okresie owulacji :) Ja za to unikalam kofeiny, bo sie naczytalam ze spowalnia ona u kobiety ruchy jajowodow :P

Gość asia.pco.1
Slonce gratuluję tej drugiej kreski na teście i mam nadzieje że wszystko będzie dobrze :) Daj znać na forum jak beta. Ja od piątku mam co jakiś czas bóle jak na @ zobaczę kiedy przyjdzie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować