Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość pełna_nadziei83
justynka - mój miał badane FSH i testosteron, testosteron jest ok.

LETI widzie że w tym cyklu Ty zaczynasz listę ;-) Pełna czy może ktoś inny jest na liście przed LETI?

Gość pełna_nadziei83
dokładnie Leti otwiera listę :)

Gość pełna_nadziei83
jeny, w ogóle coraz więcej dziewczyn przystępuje do IUI, to jakas plaga

Beti a kiedy ostatnio sprawdzałaś prolaktyne? nam lekarze stale powtarzali że nic tylko sie kochac i prędzej czy później sie uda. Nie załamuj sie, nie wszystkim od razu sie udaje po IUI, czasem potrzebnych jest kilka prób. napewno doczekasz sie swojego maluszka:) bedę wam teraz jeszcze intensywniej przesyłać ciążowe fluidy, maluch coraz większy to i większa pozytywna energia:)

Myszka właśnie sprawdziłam, ostatni badałam prolaktyke w kwietniu!! Ale ten czas leci. Wtedy było 17 ng Chyba powinnam je powtórzyć.

Psioszka ale masz super z tym Wrocławiem. Mój M też w tym roku starał się tam do pracy ale nie wyszło :-( Daj nam znać w niedziele co tam u czarnej alo daj namiary na forum, bo też ją pamiętam i ciekawa jestem ;-)

mi lekarka kazała co miesiąc ale przeciągałam do 1,5-2miesięcy. to dziadostwo niestety lubi płatać figle i skakać z poziomem. powtórz Beti badanie zanim przystąpisz do IUI, podwyższona prolaktyna hamuje progesteron. ja badałam jakiś tydzień przed rozpoczęciem cyklu z IUI i miałam prawie 21 dlatego norprolac musiałam znów brać całą tabletke i myśle że spadło gdzieś do 15 conajmniej bo IUI sie powiodła:) i aż do 11 tyg, ciąży brałam ten lek (powinno sie niby do 12 ale mi sie skończyło opakowanie pod koniec 11tc i lekarka stwierdziła ze spokojnie moge nie kupować następnego.

Mój M ostatnio jak wraca z pracy to dzieli sie ze mną swoja porcją obiadu(twierdzi że ma za dużo) a ja mu marudze że niedługo zamiast tyłka wielkości 2 ziarenek będę mieć wielkości 3-drzwiowej szafy. on sie śmieje żę musi dbać żeby fasolka nie była głodna i że musze nadrobić to co straciłam na początku. a ja mu mówie że teraz mnie rozepcha a potem bedzie lodówke na klódke zamykał:)

Myszka wiem że lubi płatac figle bo ja w lutym miałam 50 ng po miesiącu braomegonu 1 tab dziennie w marcu spadła na 8 ng, wtedy gin mówił żebym zmniejszyła dawkę do pół tabletki i po miesiącu w kwietniu miałam 17 ng wiec gin stwierdził że wracamy do jednej tabletki dziennie. Później już tego nie kontrolowałam, ale mysle że czas najwyższy to powtórzyć.

Gość kasiulka111111
....

moja prolaktyna z początku nie chciała słuchać leków a potem na pół roku mnie uśpiła że poziom był poniżej 20 żeby nagle podskoczyć do 27 na 2 miesiące przed IUI. wcześniej też byłam na bromergonie i to całej tabletce a jednak podskoczyło więc lepiej sobie skontroluj ten hormon

Gość pełna_nadziei83
dziewczyny tak się rozpisałyście o tej prolaktynie że poszłam sprawdzic moją i mam 15,5 norma do 26, myślałam że to ok, a tu widzę że powinna byc niższa?

Beti- też na kafeterii, a temat nazywa się- Kobiety, które starają się o dziecko -zapraszam na pogaduchy

Myszka tak zrobię. Może jutro nawet uda mi się wyskoczyć z pracy. Pełna 15 to nie jest zły wynik, chociaż czytałam na innych forach że powinnobyć poniżej 10 (wtedy jest najlepiej) ale mi gin przy 17 ng powiedział że też jest ok. Psioszka na pewno podpatrzę co tam u czarnej wyjdzie ;-)

Gość pełna_nadziei83
no świetnie - najlepiej do 10, szkoda że mi tego nie powiedział, eh dobrze że go zmieniam...teraz i tak zrobię ponowne badanie prolaktyny, podobno najlepiej 7 dni po owulacji tak?

koleżanka która się stara od tego czasu co ja prolaktynę miała trochę ponad 20 i gin też jej mówił że jest ok, i za dwa miesiące rodzi chłopczyka....

Gość pełna_nadziei83
dzieki beti :) wiem jak to jest, niby w normie, ale lepiej jakby była niższa, tak samo jak FSH u mojego emka - ma 11 i jest w górnej granicy normy, ale lekarz mówi że dla dobrej płodności powinien wynosić ok 3...

Dziewczyny a jak to jest z tym usg piersi. Dzownię wczoraj do mojego gina i mówię co i jak a on że u siebie w gabinecie nie wykonuje usg piersi i mam przyjechac w niedziele do szpitala bo ma dyzur. I jesli bedzie mial klucze do pomieszczenia z usg to mi zrobi. Do usg piersi jets jakiś specjalny aparat? Bo on normalnie robi usg i zwykle i to przez pochwę. Zgłupiałam.

Gość pełna_nadziei83
Justynka - 11 czy 13 jeden ciul i tak za dużo :) Co do USG to nie wiem...

Gość liska33
Justynka - 83 ja USG robię w każde wakacje prywatnie u tego samego lekarza- nie ginekologa. Nie mem pojęcia czy aparatura gin do tego się nadaje ale jeszcze żaden mi tego nie proponował, nawet gdy coś sobie "wymacałam".

Gość liska33
jednak to dziwne, bo zazwyczaj robię USG piersi i jamy brzusznej i robi na tej samej aparaturze to dlaczego Tobie nie zrobił? Wiem!!! oszczędza na żelu :-)

Liska dzięki za info. Myślę że to jednak kwestia sprzętowa bo przecież ja do niego chodzę prywatnie i płacę za każdą wizytę:-)

Gość asia.pco.1
Justynka faktycznie dziwne, u mojego gin miałam badanie tarczycy i piersi standardowym sprzętem.

Dopytam go w niedzielę :) Może nie ma dość czułego usg, pewnie ma starszy sprzęt i do piersi nie jest zbyt dokładny. W razie czego pójdę do rodzinnego bo on też odpłatnie robi:-)

Gość asia.pco.1
:) czyli siostra ma cesarkę?

Tak Asiu. Trzecią zresztą w swoim życiu :-) Ma być chłopak ale siostra miaął tylko 1 usg więc pewności nie mamy :-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować