Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość Mia777
W końcu jesteście !!! smutno bez Was . Asiak33 to nic nie przeszkadza , ja miałam robiony w 17 dc, tylko że mój lekarz powiedział że nie mam owulacji ani pęcherzyków bez leków więc parę dni nie robiło różnicy. Netia_88 dzięki , Ty po mnie czyli w który dzień od owulacji , może ja za szybko :) Ostatnio robiłam głupotę, ze trzy razy testowałam HCG i płytkowych wiele wiele wylądowało w koszu. A lekarz powiedział mi że 18 dzień coś koło tego to wychodzi pewne.

Mia najwcześniej rób w 12 dzień po owulacji? Skoro masz monitoring to napewno możesz sobie dokładnie policzyć :) Bierzesz coś na pęknięcie bo to też podobno fałszuje wynik. Trzymam za Was kciuki dziewczyny :)

Gość Mia777
Tak,biorę na pęknięcie ovitrele. Z tego co wiem to fałszuje ona wynik .

Gość Mia777
Nigdy by mi nie przyszło do głowy kupowanie testów na necie , i raczej nigdy nie kupię ...Ciekawe jak reszta z Was :)

No ja zamawiam testy owulacyjne w ilościach masowych i do nich zawsze dorzucają kilka ciążowych :P Te owulacyjne się przydają a ciążowych to już mam zapas :) Mia mogę Ci wysłać :) Mam też ten mikroskop owulacyjny na ślinę ale nie potrafię z niego korzystać.

Gość Mia777
Może to głupie pytanie , ale weź mi Asiak33 napisz o tych owulacyjnych , one co daja ? wynik czego ? sorki ale nigdy nie czytałam nawet o tym.

One działają podobnie do ciążowych. Jak wyjdą Ci dwie kreseczki to znaczy że w ciągu 24 godzin będzie owulacja. Ja zaczynam się testować koło 12 dnia cyklu a owulację mam zazwyczaj w 14. Nie zawszę mogłam być na monitoringu bo mój lekarz przyjmował tylko w środy to mi polecił żebym sobie takie kupiła. Moja siostra dała mi też ten mikroskop i tam niby ma być widać jakąś paprotkę ale ja nigdy nie widziałam :)

Asiak33 to mnie zaskoczyłaś że tak dużo Twój M płacił, może to jakies dokładniejsze albo co? bo te co mój robił to jest badanie ogólne nasienia i kosztuje faktycznie 22zł Mia777 ja robię test zawsze dzień po spodziewanej miesiaczce ale to może faktycznie za wczesnie bo wychodzi na to że byłby to 16 dzień po owulacji.. Jeśli chodzi o testy owulacyjne to kupowałam z neta i byłam zadowolona bo zawsze robiłam 2 dla pewności i się potwierdzały. Testy ciążowe zawsze wolałam kupować w aptece

Asiak nie lecze się jeszcze w klinice ale zamierzam isc w styczniu jeśli mi moj ginekolog czegos konkretnego nie zaproponuje

dziewczyny a jak to jest z tym monitoringiem gdzie wy chodzicie do swojego gin? jak to sie odbywa bo ja jestem zielona z tego, nigdy mi zaden gin tego nie zaproponował?

Ja do tej pory leczyłam się na NFZ. Chodziłam do lekarza z Zabrza (Arkadiusz Kucharek) i on też mi dał mi skierowanie do szpitala w Świętochłowicach na diagnostykę bezpłodnośc***Później przepisał mi clo i brałam go 3 cykle. Netia jak jesteś stymulowana hormonami to musisz chodzić na usg zazwyczaj dwa-trzy razy żeby sprawdzić czy pęcherzyki rosną i czy pękają. Ja zazwyczaj byłam tylko raz w miesiącu bo zawsze było ok. No ale przy ostatnim usg lekarz stwierdził że pęcherzyk słabo rośnie to stwierdziłam że czas iść do lekarza z klinki a że akurat jeden przyjmuje w Gliwicach to poszłam do niego i on mi kazał zrobić HSG już w klinice. No i muszę powtórzyć niektóre badania i mój mąż ma też zrobić badanie nasienia bo to wcześniejsze jest niewystarczające. Netia ty jesteś na jakiś wspomagaczach?

Asiak nie jestem na żadnych... właśnie dlatego mam wrażenie że za mało robię, za mało się staram ale gdyby nie forum i internet to byłabym zielona z tego wszystkiego... dlatego w styczniu ide do kliniki może tam wkońcu ktoś potraktuje mnie powaznie

Netia ale jak masz już hormonalne zrobione, HSG zrobione to już dużo. Do której kliniki się wybierasz?

No tak pisałaś już wcześniej. Ja do Gyncentrum. Nie chciałabyś też do GC?

Asiak w zasadzie to ja nie mam nikogo znajomego kto by się leczył w którejś z tych klinik więc nie mam porównania gdzie lepiej. Jaki jest koszt inseminacji w GC? bo w Provicie piszą że 700 zł plus pewnie koszty leków itp

Tak to jest kolo silesi. Powiem ci że GC jest troszkę droższe bo inseminacja kosztuje 750 zł. i wizyta też 10 zł więcej. No ale akurat mój lekarz tam przyjmuje i moja siostra tam się leczyła. Taniej jest w Parensie bo tam niby insymka 500 zł i mają oddział w Bytomiu ale tam się nie dowiadywałam.

Czarnolka mój M robiła badanie nasienia w MEDART,koszt 200zł ale od razu jest w tym wizyta u lekarza który objaśnia co i jak wyszło,z tego co pamiętam to były dośc dokładne te badania. Wcześniej robił u innego lekarza co przyjmuje na ul.Polanka ale nie pamiętam już ceny chyba coś koło 100zł i chyba plus za wizyte coś dopłacał, bo lekarz był też andrologiem i badał go w gabinecie, robił usg jąder i palpacyjnie ****adał. 1 Jejku kobitki ale sie rozpisałyscie, nie nadążam czytac :) Ja testy zawsze kupowałam w aptece i jedne i drugie. Co do owulacyjnych to podobno ich wynik też nie jest do końca wiarygodny, bo wskazują że ma nastąpić większe wydzielenie LH ale czasem jest ono zbyt małe by pęcherzyk pękl.

Gość Natala3
Tak dziewczyny MyszkaM86 ma rację, testy owulacyjne wykrywają skok hormonu ale może być go zbyt mało by pęcherzyk pękł. Dlatego dobrze jest mierzyć temperaturę utrzymanie wyższej temp. przez trzy dni oznacza, że owulacja była. Staram się mierzyć temp. jeśli nie cały czas to przez ten tydzień płodny, faktycznie odnotowuję ten skok i pokrywa się on z wynikami testów owulacyjnych. Kupuję w necie są ok mi zawsze pokazują owulację, mam też ten mega przykry ból owulacyjny, czasem gorszy niż ten na okres. Mój M płacił za badanie 30zł. Ale nie było tam nic o przeżywalnośc**** 7, 12, 24 godzinach tylko liczba,******iwość, patologie itp. Więc zastanawiamy się czy nie tu jest problem, ale teraz nie robimy nowego postaramy się do wiosny jak się nie uda to klinika, tam i tak zawsze robią badanie nasienia odnowa więc nie ma sensu wydawać teraz kasę.

Hej dziewczynki! dziś jakoś słabo się czuje. Nie dość że mam @ to jeszcze upuścili mi krwi do badań. Zrobiłam LH, FSH i Estriadol, Muszę chyba zjeść batona :) Dziewczynki piszcie, piszcie żeby było co czytać i forum nie padło :)

Cześć dziewczynki :) Ja sie znowu przeziębiłam... dopiero co mi przeszło a teraz łapie na nowo! Kupujecie już jakieś prezenty na święta? ja pomału zaczynam a przeważnie są to rzeczy z internetu więc wole wcześniej zamówić bo potem mogłyby nie dojść a to by była dopiero klapa. Asiak jakos nie moge doczekać się pójścia do kliniki bo wiem że zacznie się coś wkońcu dziać.. Może uda się szybko znaleźć przyczynę.. a co do wyboru kliniki to musze to jeszcze z moim M przemyśleć.

Netia a ty już masz porobione wszystkie wyniki hormonów? Robiłaś AMH? Czy twój nik wskazuje twój rok urodzenia? Co do prezentów to ja się wybieram w czwartek na markety :) Mam już plan co komu kupie :) No i też pojadę po choinkę bo w tamtym roku to się zagapiłam i musiałam kupić z wystawy. Sypała się jak cholera :)

Natala jak tam czytam Twoją wypowiedź to chyba faktycznie mój M mial zrobione badanie podstawowe tych plemników... chyba muszę się dowiedzieć gdzie robią takie dokładne.. bo 22zł to czego można się spodziewać.. a jak piszecie że nawet po 200zł kosztują to różnica jest ogromna.. Wyniki mojego M były dość dobre jeśli chodzi o ilość i ruchliwość więc niewiem czy przyczyna byłaby akurat w tym..

Asiak ja tak szczerze to nie pamietam co juz robiłam ale AMH to napewno nie. Napewno badałam hormony tarczycy, FSH i prolaktyne i raczej nic więcej.. Jesli chodzi o nick ... :) tak wskazuje rok urodzenia :)

Mnie ostatnie 2 lata udawało sie zakupowe szaleństwo z prezentami kończyć już w połowie grudnia i teraz faktycznie został mi tylko prezent dla mojego taty a tak to na koniec listopada miałam juz większość. CO do badań to kliniki przeważnie wysyłają raz jeszcze przynajmniej na niektóre a przed inseminacją tez jest badane,nim zostanie wprowadzone do macicy. Ale M zrobił jeszcze sam chyba z 3-4miesiące wcześniej żeby wiedzieć jak wyglądają żołnierzyki, czy nie trzeba ich podrasować. Pamiętam, żę w przypadku kilku partnerów dziewczyn z tego forum Salfazin zamiast poprawić to pogorszył wyniki nasienia. Ważne by witaminy miały cynk, wit.E, kwas foliowy też nie zaszkodzi

Elka jak tam Twoje skurcze? już torba czeka przy drzwiach z rzeczami do szpitala? Dyspozycje dla M wydane co trzeba jeszcze zrobić? :) Justynka a jak Twoje samopoczucie? przypomniało mi sie że możesz codziennie zjadać po troszku suszonej żurawiny, pomaga oczyszczać drogi moczowe zeby sie nie przyplątało jakieś zapalenie pęcherza czy bakterie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować