Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertta

Prawa ciężarnych a chamstwo ludzi. Polacy gdzie wasza kultura?

Polecane posty

Gość to moze zrobimyzam
tak, ja jestem chamem, ale ciężarna każąca wypierdalać innym pasażerom z autobusu, uważajaca pasazerów za biedaków to osoba całkowicie kulturalna :D

Gość i bilety specjalne
dla tuczników i ciężarówek. Oplata za 2 miejsca siedzące + 20% za sapanie.

Nic nie wymyśliłem. Może miała zły dzień, może się źle czuła a może ma facetea który leci do niej z chusteczka za każdym razem jak kichnie i przez to jest rozpuszczona. Nie wiem ale na tym przystanku ta kobieta wyraźnie oczekiwała ode mnie żebym jej wniósł ten wózek zupelnie jak by to nie byla grzecznośc z mojej strony tylko zakichany obowiązek. Jeszcze raz powtarzam nie tym tonem bo ja jestem uczulony jak ktoś chce na mnie cos wymuc. JA JEJ KUTASA NIE WKŁADAŁEM ŻEBY ODE MNIE COKOLWIEK WYMAGAŁA

Gość zgadzam sie w 100 procentach
ciąża jest na wlasne zyczenie ja sie o wlasna chorobe nie prosilam.urodzilam sie niepelnosprawna,i nie moglam nic zmienic...

Gość halina co się wypina
a ja myślę, że chamstwo chamstwem, ale też agresywne zachowanie ludzi w stosunku do ciężarnych wynika z ich chęci bycia wyjątkowymi, jest w tym zachowaniu sporo infantylności i wyolbrzymiania swoich dolegliwości, pieszczenia się ze soba, bo jak mąż jest czuły to inni też niech będą, to wszystko wiąże się z całą mitologią nagromadzoną wokół stanu ciąży - na to uważać, tamtego nie wolno... celowała w moim przypadku w tym moja teściowa, bardziej przezywała moją ciążę niż ja sama..., dlatego obiecałam sobie, że jak zajdę drugi raz to poinformuję najblizsze otoczenie jak najpóźniej, jak już zacznie być widać, żeby własnie uniknąć tego całego pieprzenia, rozczulania się nade mna itp. może coś ze mną nie tak, ale lubię sprawdzać swoją wytrzymałość, mieć satysfakcję, że dałam radę. być może niektóre ciężarne się obrażą, ale zwyczajnie wk... mnie całe fasolinkowanie, przytulanki, sranki i jesteście już tak wyświęcone i błogosławione, że niech się fale przed Wami rozstąpią.... bleeee

Gość do zgadzam sie w 100 procentac
o boże to teraz masz wielkie pretensje do innych że jesteś chora???????

bilet stojący i siedzący nnie był by głupi - okazałoby by się że sporo tych słaniających się, zmęczonych i dyszących ma kupę wigoru i postoi sobie, bo to zdrowo i poprawia pracę błędnika ;)

Gość PILNY STUDENT
Witam wszystkich. Studiuje dziennie i mam zajęcia pięc razy w tygodniu. Ponadto trenuję pilkę ręczną i również pięc razy w tygodniu mam trening a w weekendy mecze. Prosze mi wierzyc, że wracając po całym dniu nauki i po trzech godzinach treningu np. silowego jestem wykończony a w perspektywie jeszcze wieczorne pisanie referatów i nauka do ćwiczeń . . . Rozjuszają mnie teksty w stylu że jestem młody, silny i moge postac bo ja jestem w trzecim miesiącu zagrożonej ciąży i musze siedzieć. To co młody czlowiek zawsze ma siłę wg Was i nigdy nie jest zmęczony???

Gość faktem jest to ze
u nas jest chamstwo, w metrze w Wiedniu np. nikt nie zajmuje miejsc oznaczonych znaczkiem dla inwalidy, ciężarnej, itp u nas tego się nie praktykuje, a właśnie po to są oznakowania żeby inwalida czy kobieta w ciąży nie musiałaby się prosić o ustąpienie miejsca, brak kultury w narodzie ot co

Gość do halina co sie blebleble
słuchaj ale tu nie chodzi o przytulanki sranki cacanki u ciężarnej, tylko o zwyczajny charakter ludzi, do PILNY STUDENT te mecze, treningi i studiowanie to tylko twój wybór a nie przymus, jak się tak nad sobą żalisz to poprostu zrezygnuj ze wszystkiego i leż w domku i odpoczywaj....

Gość w dupie z tymi miejscami
a właśnie po to są oznakowania żeby inwalida czy kobieta w ciąży nie musiałaby się prosić o ustąpienie miejsca Otóż te miejsca są umownie przeznaczone dla chorych i niepełnosprawnych. Nie ma o tym mowy w regulaminie ZTM. Jak chcesz ustepujesz jak nie chcesz to nie i nikt ci nic nie ma prawa zrobić. jedyna konsekwencja jest taka że stare kurwy cie zakracza

kotku, to może jak masz ciążę zagrożoną i ledwo łazisz to też leż w domu i nie zawracaj głowy! właśnie chodzi o charakter ludzi - o słodkie cudne przyszłe mamusie, nad którymi trzęsie się cała rodzinka i są nieźle zdziwione, że obcy je olewają

Gość jftytytrytr
"te mecze, treningi i studiowanie to tylko twój wybór a nie przymus, jak się tak nad sobą żalisz to poprostu zrezygnuj ze wszystkiego i leż w domku i odpoczywaj...." Ciąża to tylko twój wybór a nie przymus, jak się tak nad sobą żalisz to poprostu zrezygnuj ze wszystkiego i leż w domku i odpoczywaj...

Gość PILNY STUDENT
Jasne że mój wybór tak samo jak ciąża to wybór ciężarnej. No bo idąc z facetem do wyra bierzesz na siebie konsekwencje tej decyzji i nie wymagaj żeby inni je ponosili za Cibie. Nie użalam się tylko nie cały świat się kręci w okół przyszłych mam

ale może faktycznie, niech sobie cieżarne siadają gdzie mogą, bo już za kilka miesięcy rodzinka przestanie się nad nimi rozczulać, tylko wymagać i wymagać, dziecko da popalić tak, że będą sie śmiały nad ciążowymi problemkami malutkimi ;)

słodziutkimi, durnowatymi fasolinkami w mięciutkim brzuszku, co czasem twardnieje i towarzyszą temu cuchnące wiatry...

Gość zapracowana kropeczka
Nie mam zamiaru odnosic sie do poprzednich wypowiedzi bo szkoda mi na to czasu. I tak zdaje sobie sprawe z tego ze wiele kobiet piesci sie nad soba w ciazy, wykorzystuje sytuacje, domaga sie specjalnych przywilejów... Ale nie wolno generalizowac. Tak jak ja nie wiem ze ktos byl na treningu i totalnie wykonczony. Bo niby skad. Tak ktos moze nie wiedziec jak ja sie czuje. Ja nie mam problemow z autobusami bo jezdze samochodem ale sama jestem w zaawansowanej ciazy i staje w obronie kobiet z wielimi brzuchami. Niby to nasz wlasny wybor ale uwierzcie mi ostanie kilka tygodni to nie zawsze jest bajka - 15 kilo do przodu, wielki brzuch, brak rownowagi, kregoslup wygiety na maksa, opuchniete nogi, skurcze przedporodowe no i notoryczny brak oddechu. A do tego dziecko ktore kopie cie po nerach, plucach, pecherzu moczowym. Nie musicie nam mowic ze wygladamy jak wieloryby - bo uwierzcie same sie tak czujemy!!!! I nie mozemy doczekac sie porodu i tego zebysmy sie nie czuly juz wiecej jak wielkie nieporadne 'slonie' (jak to mowicie). Natura jest jaka jest i nic na to nie mozemy poradzic. Gwarantuje wam ze nie ma porownania miedzy 9 miesiacem pracy a meczacym treningiem czy zmeczeniem psychicznym. Tak moga pisac tylko osoby ktore nigdy w ciazy nie byly. W ogole to dziwie sie ze jest tu az tylu panow... i serdeczniew wspolczuje waszym partnerkom.

Gość nie stać mnie na krzyżówki
ojej pitolicie, ja jak bylam w Berlinie to nie wiem nie widzialam chyba kobiet w ciązy :D :) serio, albo były na tyle normalne że ich towarzystwo nie dawało negatywnie się odczuć, to samo starsi ludzie. nie wiem, czemu w Berlinie każdy czy stoi czy siedzi to się cieszy , ludzie są tacy zajebiscie szczęśliwi...a w Polsce jadę metrem i mam ochotę dowalić każdemu.

Gość nie masz co wspólczuć
Bo moja kobieta dostała ode mnie samochód jak zaszła w ciąże. Oczywiście auto warte 5000 tys więc szalu nie ma ale może sobie wygodnie jechac i zaparkowac pod samymi dzwiami miejsca docelowego. I nie mów że nie każdego stac na auto bo na czas ciązy mozna kupic samochód nawet za 1500 byle sie te 9 miechów toczył do przodu a to jest żaden koszt

witam ponownie :) udzielałam się tu kilka miesięcy temu jak byłam w ciąży, widzę że temat kwitnie a ja robię tak jak obiecałam, ustępuje tylko ciężarnym, bo wiem jaki to jest straszny stan. a reszta jak chce usiąść to po prostu niech poprosi :)

Gość zapracowana kropeczka
Przepraszam ale cos mi zjadlo w wypowiedzi Mialo byc ze nie ma porownania miedzy 9 miesiacem ciazy z meczacym dniem w pracy czy treningiem.

Gość jukyjehwrty
Kobietom ciężarnym słoma z gumowców wystaję. Nie stać je nawet na wyprawkędla dziecka i sepią wszystkie mozliwe zasiłki, dodatki. A myślisz że ją będzie stać na samochód?

Gość do plnego studencika
Jasne że mój wybór tak samo jak ciąża to wybór ciężarnej. No bo idąc z facetem do wyra bierzesz na siebie konsekwencje tej decyzji i nie wymagaj żeby inni je ponosili za Cibie. i ty studiujesz???? ty jestes na studiach????? twoja matka jest dziwką?????? no bo jak poszła do wyra z facetem i sie dupczyła i potem wyszlo takie cos jak ty no w takim razie kim jest twoja matka???? zwykła kurwą

Tu nie ma nad czym dyskutować.. normalny kulturalny człowiek pomoże czy kobiecie ciężarnej, czy okaleczonej.. A cham wymyśli tysiąc rzeczy aby usprawiedliwić swoje chamstwo.

Gość PILNY STUDENT
Idąc tą analogią Twoja nielepsza . . .

Ale nie zgodzę się z opinią DO PILNEGO STUDENCIKA .. To obraźliwe.. myślisz,że jego matka stoi teraz nad nim i czyta co pisze.. a matki zabójców kazały im zabijać ludzi.. Tak nie można.

Gość do pilnego studenta
tak się składa że moja mama planowała ciąże heh

Gość mozna tak pisac bo to
przykladna mamusia i na swoje dziecko wola skurwysynie, dla niej to normalne i kulturalne zachowanie

Gość PILNY STUDENT
A skąd masz informacje że moja nie?