Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .......

duża stopa

Polecane posty

Gość marudna baba
No i nie dajmy się zwariować!!!Pamiętajmy, że sportowe firmy zawyzają o dwa rozmiary!!!

Gość Big100pa
Ja wiem,że jak kupuje buty męskie pseudo damskie ,to zawsze mieszczę się w rozmiarku 45,hiiii.I tak jest już od lat. Mój mąż ,jako dziarski chłop(192cm wzrostu),też ma taki rozmiar.Możemy, więc pożyczać sobie buty,i to wcale nie jest śmieszne,dla mnie jako kobiety. Z tą rozmiarówką od Ryłki to się zgodzę ,ale mnie ona nie obowiązuje.Niestety nie ma butów damskich u Ryłki o dł.30cm,mam na myśli wkładkę wewnętrzną.Może Ędward Ącki coś poradzi....

Gość Big100pa
Ja wiem,że jak kupuje buty męskie pseudo damskie ,to zawsze mieszczę się w rozmiarku 45,hiiii.I tak jest już od lat. Mój mąż ,jako dziarski chłop(192cm wzrostu),też ma taki rozmiar.Możemy, więc pożyczać sobie buty,i to wcale nie jest śmieszne,dla mnie jako kobiety. Z tą rozmiarówką od Ryłki to się zgodzę ,ale mnie ona nie obowiązuje.Niestety nie ma butów damskich u Ryłki o dł.30cm,mam na myśli wkładkę wewnętrzną.Może Ędward Ącki coś poradzi....

Gość G1
Ja też mam dużą stopę na szczęście mieszkam w W-wie gdzie jest już coraz wiecej sklepow z większymi rozmiarami, tylko nie wiem dlaczego prodecunci myslą że jak ktoś ma dużą stopę to musi but być brzydki, taki ortopedyczny... to mnie najbardziej wkurza,, Pod pałacem jest jedno stoisko z dużmy rozmairami, Deichman już robi 42 Ryłko, jest już naprawde coraz lepiej

Gość zulu
proszę.... litości! "marudna.." sprawdzaj w takim razie tabele rozmiarów każdej z firm z osobna. trochę wiary w ludzką prawdomówność. niestety firmy których buty mi się podobają nie uszyją buta o dł wkładki 29,5.kozaka chciałabym nawet 30cm.mój mąż rozm49(32,5-33cm),200cm wzrostu-wiem o czym mówię! ryłko ma świetne buty niestety nie mam szans ich posiadać.pisałam do nich list i nie szyją damskich butów w takim rozm. jeżeli masz zamiar kogoś atakować to może producentów obuwia. jestem realistką i nie wyolbrzymiam (dosyć długiego:))problemu. wierz mi odłożę sianko na kozaki za ok350 lub półbuty do ok 200zł. ja chcę tylko wybrać a nie kupić pierwsze które pasują -dosyć się nachodziłam w męskich butach lub sportowych.wiem jakie różnice są między rozmiarówką adidasków, reeboków lub ników, ale ich nie lubie. wystarczą mi na boisku. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość zulu
trzeba uściślić! każda z firm ma inne rozm. to dla tych, którzy nie rozumieją...

Droga Zulu ,mamy taki sam rozmiar butow.Ja jestem zadowolona z butów z www.duzebuty.pl Chociaż nie jestem z Warszawy nie ma problemu z zakupem i nawet wymianą.Polecam.

Gość zerowa samoocena z powodu...
stopy o rozmiarze 43,5!!!!!!!!!!! mam 21 lat i taką wielką nogę!! nie chce mi się żyć z tego powodu!! w szkole wszyscy się ze mnie śmiali i przezywali a teraz...? a teraz nie wychodze do teatru, na przyjęcia itd bo nie moge sie normalnie ubrać. robię wszystko by zakrywać ogromny męski but np długimi szerokomi spodniami i tym podobne, które po prostu mnie szpecą bo jestem niska i puszysta. najgorzej jest latem :(:(:(

Gość Długi
JA mam tez ten problem szukam sklepow z butami najlepiej na slasku mam numer buta48 i jest cieżko

Ostatnio w Deichmannie widziałam damskie buty w rozmiarach większych niż 42 :).

Gość zulu
Droga Big100pa, jeszcze ani razu nie udało mi się zobaczyć zdjęć na www.duzebuty.pl. (tj.buty firmy DORA?) za każdym razem wyświetla mi występowanie błędu. nie mam pojęcia co źle robie.próbowałam kilka razy i wciąż to samo. ???

Gość Grochu
jestem w 1 liceum i mam nr buta 48 w sklepach bardzoc iężko dostać taki nr buta ale spoko

Gość Fazora
Kobiety, piszecie o problemowym rozmiarze stopy 41!!! Dla mnie ten problem jest śmieszny, bo taki rozmiar dla kobiet jest ogólniedostępny. Ja mam rozmiar stopy 45 przy wzroście 180. I co? Jestem narażona tylko i wyłącznie na pośmiewisko. To nic miłego. I błagam, rozmiar 41 to standard!

Gość marcin4500
ja mam 14 lat wzrost 150cm i mam rozmiar buta 44,5. a wy sie zamartwiace, ze macie 40 czy 42. Ja 40 to miałam 12 lat w w ieku 6 juz miałam 36-37.

Gość moja-moja
a ja mam 178 i rozmiar buta 38/39, uazacie ze to wyglada dziwnie??:/ nigdy o tym nie myslalm i nie przyszło mi to do głowy...ale przynajmniej nie mam problemu z kupieniem butów takich jak mi sie podobają:)

Gość kubica
ja mam 17 lat i rozmiar buta 50 i z tego powodu zbyt duzego wyboru nie mam kupuje wszystkie ktore pasuja , a halowki na w-f to juz wogóle zawsze sobie zamawiam ale to troche drozej wychodzi

Gość madziofla
a ja mam 176 cm wzrostu i idealne 38:P i dobrze mi z tym. ale moja przyjaciółka ma 43 i wiem ze buty na allegro kupuje

Gość stopuś
kocham duże stópki i chciałbym takie wycałować :))

Gość krukenka
a ja mam 42,5 i mam w nosie czy sie komus podoba czy nie:P Taka jest prawda kobitki ze jak wy same nie bedziecie zwrazac na to uwagi to inni tez beda mmieć to gdzies:) pozdro:D

Gość IzaKce
cześc, ja też mam 180cm, a przy tym noszę buty... mhm sama juz niewiem, bo adidasy mam 40, klapki 41, zimowe też, a jak idę do sklepu i przymierzam jakięs 41 są za małe ale mniejsza z tym, jak już znajdę fajne buty to znów im większy rozmiar tym szersze buty, bez względu na to czy są to sandały czy kozaki to nawet deichamnie jak sa dobre rozmiarowow to są dużo za szerokie i nie ma jak w nich chodzić, chciałam tez zamówić buty u producenta ale może ktoś mi poradzi u jakiego, gdzie i jak to zrobić i jakie są koszty??z góry dziękuje pozdrawiam

Gość lalka0987
ja mam 173cm i stope 41/42/43. Moj chłopak ma 177cm i ostatnio kupił buty wizytowe 39 :/ a tak to nosił 40/41. Nawet sie wymieniac nie mozemy bo moje buty to dla niego kajaki.... Latem on klapki kupował 40 a ja 43 :/. I co wy na to?

Gość lalka0987
ja mam 173cm i stope 41/42/43. Moj chłopak ma 177cm i ostatnio kupił buty wizytowe 39 :/ a tak to nosił 40/41. Nawet sie wymieniac nie mozemy bo moje buty to dla niego kajaki.... Latem on klapki kupował 40 a ja 43 :/. I co wy na to?

Gość rozważńa i romantyczna

Gość rozważńa i romantyczna
Ja noszę rozmiar 42... tzn. zdarza się i 41 i 43 ale generalnie 42... Sama długo miałam problem z kupieniem ładnych butów.. ale jeśli mogę coś doradzić to polecam sklepy: - Deichmann - HuManic ( wiem, że jest w centrum handlowym Reduta w Warszawie) -Allegro ( kupiłam tam i zimowe kozaki i buty nike, ceny nawet nawet... uważam że warto poszukać) - i jeśli ktoś z warszawy to przy placu zbawiciela jest sklep z dużym obuwiem i damskim i męskim... są nawet rozmiary 45 dla kobiet!) Mogę podać dokładny adres i powiedzieć co i jak: mój mail a.kasia@vp.pl pozdrawiam!

czesc. mam 21 lat 178 i moj rozmiar buta to 43. jest mi przykro ze nie moge kupic sobie butow takich jakie chce, tylko takie jakie sa w moim rozmiarrze.. ogolnie na zakupy nigdy sie specjalnie nie wybieram tylko kupuje jak ukurat cos znajde. w lecie problem jest mniejszy bo rzeczywiscie mozna cos na allegro znalezc ale w zimie-no nie wiem ale boje sie kupowac kozakow bez przymiarki. czasem cos duzego znajdzie sie na stronie internetowej rylko czasem warto wejsc do ecco- buty troche kosztuja ale naprawde warto no i zbawieniem sa dla mnie zakupy w anglii gdzie zakup 10 nie jest az taki trudny. powodzenia:]

Gość marcin4500
Fajnie macie mi w ciagu 2 tygodni stopa urosłą z 44 na 46.

Gość sdppppp
Ja mam 13 lat i stope 43, długość to 28 cm, w wieku 12 lat mialam juz 42, obecnie mam 165 cm wzrostu, kiedys moje \"pletwy\" wygladaly smiesznie, ale juz sie przyzwyczailam :) fakt ze ciezko znalezc takie buty, czesto pozostaja wylacznie meskie..

Gość salamistop
duże stopy są ładne ważne żeby były zadbane;)