Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

według mnie jeśli piszesz że było tak jak bylo to nie masz się czym martwić. Jesli bylby to Twój pierwszy raz I bez żadnego zabezpieczenia to wtedy szanse są duże, ale jeśli nie pękło nic:P to jest ok

Gość Zytka0065
Denerwuje sie i to baardzo i tez mamnie regularne...gumka nie pękla wkocu była Durexa hehehe ale strasznie sie boje i to chyba dlatego...:((

ivonka79...A Ty pozwól, żebym mogła wyrazić swoje zdanie...P.S.Ja Cię nie oceniam... No to ja nie doszukałam się tego prostego pytania..Było pytanie ale nie było prosto zadane tylko jakoś strasznie zamotane... dziewczyny poradzcie prosze...Jeśli się dobrze po nich czułaś, to po co zmieniałaś:o Będziesz zabezpieczona jeśli weźmiesz jedno opakowanie po drugim...Poczytaj ulotkę poza tym, doszukasz się wielu ważnych rzeczy na ten temat... lena 1985...Objawy typu bóle są naturalne w 3 pierwszych miesiącach przyjmowania anty...Jeśli chodzi o jajnik to tabletki też nie \"maczały w tym palców\", bo przecież sama napisałaś, że przed braniem też tak miałaś... Nie ma różnicy czy przed czy po jedzeniu!Skąd wy to bierzecie, że niby miałoby się nie móc brać tabsy w czasie posiłku!Masz to gdzieś w ulotce!Nie masz! Clotrimazolum to maść zapisywana przez ginekologów...Ja też ją stosuje jak trzeba;)i też zażywam Cilest...Maść przepisała mi ginekolog, więc nie ma interakcji... A tak poza tym...Czemu zawsze wszystkie (prawie) doszukują się wszystkiego złego w tabletkach, wszystko na nie zwalacie! Zytka0065...Rany:o...A skąd to dziecko miałoby się począć!!!Z plemnika, który nie miał szans dostać się do Ciebie:o Tak piszesz jakbyś w ogóle nie myślała!!Przepraszam Cię za to, ale sama spójrz prawdzie w oczy...Przecież plemnik musi być wprowadzony przez członka, sam się nie przedostanie nawet jeśli Twój mężczyzna spuści się na Ciebie w okolicach pipki, bo plemnik sam się nie przedostanie, a co dopiero przez gumkę i to bez wytrysku w środku! A poza tym to, że Durexa to nie ma za znaczenia...Ja się kiedyś kochałam na Durexie i pękła;)

Gość zestresowany
no dobrze bole piersi ok, ale te bole brzucha ? uwazam ze zachowalismy wszelkie srodki ostroznosci, nawet nie konczylem w srodku...sam juz nie wiem strach mojej dziewczyny udziela sie mi :P

zestresowany...Nie kończyłeś w środku, więc można uznać, że nie ma opcji, żeby była w ciąży!Jest jedynie ryzyko takie jak zawsze, czy się spuścisz czy nie, czyli 1 % i to wtedy, kiedy choćby śluz się przedostanie...

Gość lena 1985
do aaaaaaa-> pytałam sie o to czy mozna przyjmowac w czxasie posiłków własnie dlatego ze w ulotce tego nie napisali, w ulotce wielu rzeczy nie napisali ktore dowiedzialam sie tutaj na forum, chociazby np. to ze jak ma sie nieregularne cykle to przez pierwszy miesiac lepiej zabezpieczac sie dodatkowo, w ulotce tej info nie ma. to raczej normalne ze wiekszosc z nas panikuje, wszystkie boimy sie niechcianej-przynajmniej teraz ciazy...sa dziewczyny ktore poza tabletkami stosuja jeszcze gumki i przerywany stosunek, co w sumie wg mnie jest juz spora przesada, ale rozmumiem je chociaz sama nic poza tabletkami nie stosuje. gdy przeczytałam na forum ze jak bola jajniki to moze dojsc do jajeczkowania tez apdłam w panike i przestałam normalnie myslec, teraz tez troche sie boję, moze dlatego ze nie donca znam dzialanie tych tabletek, nie wiem np skad jest pozniej okres w tej 7 dniowej przerwie skoro nie powinno dojsc do owulacji i czemu mam ten jajnik spuchniety zawsze jak mam owulacje i zaden lekrz nigdy mi tego nie wyjasnił, chociaz badania robili. Watpliwosci biora sie z niewiedzy lub strachu, własnie po to jest to forum, by wymieniac sie doswiadczeniami.

Gość Zytka0065
"aaaaaaa".....nie obrazam sie bo nie mam za co... tylko poprostu strasznie sie denerwuje...i ten cholerny okres mi sie spoznia...juz mnie żołądek z nerwów boli jak cholera...i czekam na okres...

Elo... jakcytryna...Ja nie wypełnię ankiety, bo nie kupuję tej wody...Piję ją jedynie u chłopaka;) lena 1985...Jeśli nie masz tego w ulotce to straszna lipa, no ale cóż...A co do tego całego uzyskiwania info, to ja wolę działać według ulotki, a nie według forum, ale każda ma przecież inne podejście...Ja ufam lekarzowi i ulotce, a nie dziewczynom na forum, dlatego nie zadaje tu pytań tylko na nie odpowiadam i oczywiście nie wrzucam wszystkich do jednego worka, ale wiem, że istnieje możliwość, że są tu jakieś \"fałszywe\" osoby...No ale to już moje zdanie... Zytka0065...Czekaj na okres, tylko się nie stresuj za bardzo, bo Ci się z nerwów jeszcze bardziej przesunie i będziesz się tym bardziej stresować...

Gość lena 1985
mysle ze masz sporo racji aaaaaaa,, ale ja do mojego lekarza ide dopiero w czwartek, wiec jeszcze spporo czasu, a jajnik mnie cały czas boli, nawet troche bardziej, poza tym chyba nabawilam sie znowu grzybicy.. Nie wiem od czego bo stosuje leki-probiotyki codziennie od 2 miesiecy jem jogurty, myje sie płynami do higieny intymnej a mimo to pojawily sie uplawy i juz sama nie wiem czy te jajniki bbola od gzrybicy czy uplawy sa od bolu jajników i nie mam wcale grzybicy. wszystko wyjasni z pewnoscia lekarz ale do czwartku to ja psychicznie wysiade.zastosowałam dzisiaj clotrimazolum w globulkach do pochwowo i fluktonazol doustanie...moze zlee robiee dzialajac na wlassna reke ale juz kiedys na chorowałam na ta chorobe i starsznie bije sie jej nawrotów....

Elo ❤️ Wiesz że również same tabletki anty prowadzą do różnych stanów zapalnych itp chorób. niestety.

Gość 19gwiazdka90
Czy tabletki antykoncepcyjne mozna kupic bez recepty ??

czy dianą35 można stosować przy wypadających włosach.Wypadają mi całymi garściami a słyszałam ze tabletki antykon. mogą leczyć to schorzenie.

nie można kupic tabletek bez recepty. na szczęście trzeba iśc do lekarza i to z nim skonsultować, zrobić odpowiednie badania - jeśli to pierwsze tabsy anty, bo inaczej moga zaszkodzić.

Gość 19gwiazdka90
a jakie to są badania ??

jezuszsssssss srakieeeee hormony, krew, wątroba i wiwiad zeby sprawdzic czy nie masz przeciwskazan do brania np. rak piersi w bliskiej rodzinie, skłonnosci do chorób żył etc.

Gość madzia_mj
witajcie dziewczyny MAM PROBLEM biore tablekti od czerwca 2007 ale teraz chce przeztac je brac i po jakim czasie moge znow zaczac brac tabletki anty ?? prosze odpiscie mi bo to bardzo wazne blagam!

Gość 19gwiazdka90
moniak jeżeli to dla ciebie był taki problem zeby odpisać to było trzeba nie odpisywać, a nie robić jakąś łaskę. Bez twojej pomocy sobie poradzę !!

Gość Ewusek
Witam :] Laski mam pytanko: Tak więc jestem troszke za gruba, chce schudnąć 10 kg, czytałam o różnych tabletkach wspomagających odchudzanie, czytałam też o różnych dietach np.1000 kcal. Czy biorąc tabletki wspomagające odchudzanie, przehodząc na diete, czy tym sposobem zmniejsze działanie tabletek antykoncepcyjnych? Bardzo chce schudnąć ale nie wiem czy nie będzie to kolidowało z tabletkami antykoncepcyjnymi ... (!?)

Gość madzia_mj
blagam odpiscie mi bo nie wiem co robic

madzia_mj - teoretycznie jesli odstawisz pigułki to znow mozesz je brać od kolejnego naturalnego okresu czyli teoretycznie za miesiąc, ale takie przerwy są moim zdaniem bez sensu bo tylko namieszaja, przerwa powinna trwac conajmniej 3 cykle. co nie zmienia faktu ze mozesz znow zacząć brac pigułki od pierwszego okresu ktory dostaniesz po odstawieniu jesli koniecznie musisz. ewusek- jezeli te tabletki wspomagające odchudzanie nie zawierają dziurawca, nie są lekami przeczyszczającymi i nie jest to błonnik (taki ktory wypełnia żołądek) to nie wpłyną na pigułki. ale lepiej zawsze zapytać lekarza czy farmaceuty. 19gwiazdka90- bo najlepiej po ludzku iść do ginekologa i to powinna byc pierwsza osoba ktorej sie radzisz w sprawie pigułek a nie forum.

Siemka słońca;) lena 1985...Myślę, że do czwartku nie jest aż tak dużo czasu, więc i tak jeszcze jest nie najgorzej... Jeśli chodzi o te Twoje niewiadome, to jedynie lekarz może Ci pomóc, bo to tylko on zobaczy Cię od środka...On rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości... A miałaś już cytologie?Ona rozwieje Twoje wątpliwości co do nowotworów... 19gwiazdka90...Nie ma takiej możliwości, bo musisz iść do lekarza, żeby Cię zbadał i dzięki temu wybrać odpowiednie...Po pierwsze to takie normalne badanie na fotelu...Poziom hormonów we krwi, morfologia, próby wątrobowe i nie wiem coś tam jeszcze było...Hmm...Wszystkie są z pobranej krwi... milena12345...Musisz o to zapytać na wizycie u ginekologa...On sam zdecyduje czy to te są odpowiednie dla Ciebie... madzia_mj...No wiesz...Teraz przestaniesz i jak będziesz chciała znowu zacząć zażywać to pójdziesz do ginka i Ci przepisze... Ewusek...Jeśli w środkach odchudzających w składzie nie będzie składników, które są wypisane w ulotce tabletek anty jako interakcje to nie obniżą skuteczności...A poza tym takie sprawy najlepiej omówić z ginekologiem, on Ci pomoże...

Uhh drogie Dziewczyny Mam zapytanie:)) Otóż chodzi o to że biore tabletki od sierpnia dokładnie Microgynon 21 i w połowie września bądź w październiku zdażyło mi się zapomnieć tabletki ( biore o godz. 21 wieczorem) i wziełam mniej więcej o 7-9 rano następnego dnia ... a dwa tygodnie kochałam się z chłopakiem ( dopiero początkuje więc z gumką) i tu nasówa się moje pytanie;))) Czy mam się czym martwić? Okres powinnam dostać dziś bądź jutro . Bo dopiero teraz stresik łapie;((( Proszę o pomoc:(((( Buziaki:*****

jezeli cały czas uzywacie gumek to spoko, po zapomnieniu pigułki nalezy dodatkowo zabezpieczac sie 7 dni, a widze ze wy ciągle sie dodatkowo zabezpieczacie wiec luzik

S......No jak...Przecież była gumka...Czytaj wyżej moją wypowiedź na temat plemników, które nóżek nie mają:o Nie ma opcji, żeby przez gumkę przeszedł plemnik!!!Chyba, że pęknie!!To chyba normalne i oczywiste, więc nie wiem skąd Wam się nasuwają takie pytania...

Gość Ewusek
Laski chciałam jeszcze zapytać bo przez 3 opakowania brałam tabletki o 18 wieczorem, od dwóch opakowań przesunełam sobie godzine na 20, często zdaża mi się, że tabletki biore nawet o 22 czyli z dwu godzinnym opóźnieniem ... Czy to ma jakiś wpływ na obniżenie działania. Wiem, że do 12 godzin jest zachowane działanie ale czy to ma jakiś wpływ na obniżenie skuteczności. Wy bierzecie regularnie co do godziny czy tez zdaża wam się brać np z dwu godzinnym odstępem?

\"Wiem, że do 12 godzin jest zachowane działanie\" sama sobie odpowiedziałaś, 2-3 czy nawet 6 h nie ma znaczenia

Ewusek...Mnie się zdarza, ale bardzo, bardzo rzadko...Nie obniża skuteczności...

Gość Ewusek
aaaaa i moniak - Dzieqje, po prostu chciałam się upewnić :]

aaaa Ale plemniki mogły się znajdować nie tylko w gumce ale i na dłoniach.... A te dłonie wędrowały daleko:) ale od zapomnienia o tabletce mineło dobrych 2 tyg. do kiedy się kochaliśmy. Więc moge mieć 100% pewność?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować