Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Pierwsze tabletki...Te białe plamki to właśnie ostuda...I najczęściej pojawia się na twarzy... A nie napisałaś mi, przy którym jesteś opakowaniu teraz... \"Jak nie dostanę okresu, to najwyraźniej tak właśnie miało być:) I dostanę za miesiąc\"--->No albo i nie:P, ale wiedz, że może tak być... \"A o tym, że nie miałam żadnych plamień w trakcie brania tabletek napisałam tylko po to, żeby spytać się Was, czy może być to oznaka, że tabletki są dobrze dobrane.\"--->Mogą być dobrze dobrane a i tak przy tych 3 pierwszych opakowaniach plamienia mają prawo się pokazać, bo organizm musi się przyzwyczaić tak czy siak...Jeśli występowałyby od 4 opakowania wzwyż to co innego... Badanie hormonów jest ogólne, nie tylko na testosteron, przynajmniej mnie się tak wydaje:P olencja 26...:)No widzisz... GosiaQ...Aha, no widzisz, a ja mam w ulotce, że prawie 1 %... Napisz jak egzamin:P mmmm8888...Ale i tak Ci nikt niczego mądrzejszego niż masz w ulotce nie napisze...Po to jest forum, żeby pytać o rzeczy, których we własnej ulotce się nie znajdzie i są to pytania ogólne a nie indywidualne, od indywidualnych jest ulotka, bo różnie jest przy różnych tabletkach... I pisałam Ci: Nie wysyłaj posta kilka razy, mimo wystąpienia błędu post dojdzie... naildor...No to znaczy, ze nie ma wpływu, powiązania, itp... Co do tego pytania Twojego to w ulotce zobacz, ja nie wiem co Ty masz w ulotce, a co nie...Co działa na Twoje, a co nie... A ja już po sesji, teraz tylko obrona i jestem wolna:P

Gość Pierwsze tabletki
aaaaaaa, zapomniałam. No ale napisałam w pierwszym poście, że skończyłam pierwsze:P Wiem, że mogę nie mieć w ogóle okresu przez pierwsze 3 miesiące, dlatego też staram się myśleć o tym często i wtedy mniej się stresuję. A co do badania, to jak byłam w przychodni, to w cenniku było normalnie napisane : "Badanie testosteronu", więc chyba to tylko to. Nic więcej. Chociaż okaże się jutro. Lub pojutrze.

właśnie wróciłam do domu.. spojrzałam na test a tam pojawiła się druga kreseczka (baardzo cienka, ledwo widoczna, ale jednak!!!).. o 16 jeszcze jej nie było....a test robiłam o 6:20 rano.. chyba zrobię jeszcze ze dwa testy, Boże, zwariuję :(

jeśłi bierzesz tab anty to koniecznie kończą c w Tobie, to jest naprawdę bardzo fajne uczucie, nie obawiaj się że zajdziesz w ciążę, jedna przestroga, jeśli wraz z tab anty bierzesz jakiś antybiotyk to uważaj bo jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę

na ulotce jest napisane, że po 3-10 minut pojawia się wynik... właśnie zaczęłam sobie czytać inne fora, tam dziewczyny piszą, że po parunastu godzinach test może się zmienić i to normalne.. ważne są wyniki w określonym na teście czasie.... no w mojej ulotce nie ma informacji, że jak test poleży 10 godzin, to wynik się może zmienić i żeby się tym nie przejmować.... tylko że wynik powinien się pojawić do ok. 10 minut.. i u mnie był... negatywny.. 10 godzin... teraz patrzę się na tą bladą (pod światło prawie jej nie widać) kreseczkę... ech ech...jutro kupię kolejny, w piątek rano zrobię, zobaczymy..

Gość zaluzja 08
olencja 26, po 10 godzinach to ten test chyba juz stracil waznosc.. zrob jeszcze jeden a najlepiej badanie krwi, ale jak piszesz, test po 6 zrobiony, o 16 byla tylko jedna kreska, wieczorem druga slaba ... moim zdaniem test po tak dlugim czasie moze sie zmienic, wazny jest wynik po tych parunastu minutach... powodzenia!

Gość paty86
mam do sprzedania 5 opakowan Mercilon wazne do 2011. Bralam je przez 3 lata i naprawde polecam, sa delikatne dlatego nie mialam skutkow ubocznych no i dobre bo w ciaze nie zaszlam choc czasem zdazylo mi sie zapomniec o tabletce :P

Gość GosiaQ
Olencja-uspokój się babo!! :P Po więcej niż chyba 15stu minutach nie odczytuje się testu,bo wynik może być zafałszowany ważny jest ten,który był od razu ;) a iluś tam godzinach to już na pewno test jest nieważny Egzamin jako tako,wyniki za 2 tygodnie dopiero :( Prawo cywilne jest złe ;) aaaaaaa zazdroszczę Ci,że już kończysz studia :P

GosiaQ masz rację... panikara ze mnie straszna!!!:O ... i te bóle brzucha pojawiają się rzeczywiście jak się tym cholernym testem ciążowym stresuję.. znów mnie pobolewa, a cały dzień miałam spokój!:P .. a ta druga kreska coś się znowu rozmazała...muszę rzeczywiście wzrok wytężyć, żeby ją zobaczyć....ech ech, jeszcze nigdy tak bardzo nie mogłam doczekać się wizyty u mojej ginekolog ;) fajnie, że masz już egzamin za sobą.. :) .. ja będę miała dopiero jutro po 17, już się nie mogę doczekać;) i tak, koniec studiów, dyplom w ręku - wspaniałe uczucie!..:) wracam w książki.. pozdrowienia dla wszystkich 🖐️

Gość ulalalaaa
czesc Wam :) Mam takie pytanie biore tabletki 1 raz, dzis mam 4 dzien okresu i prawie zero krwawienia.. prawie , dlatego ze po tym jak z moim chlopakiem sie' bawilismy' ale nie wchodzil we mnie, draznil lechtaczke zaczelam leciutenko krwawic. tzn.jak doszłam tak jakby zamiast sluzu byla delikatna krew taka w sumie zmieszana ze sluzem. myslicie ze moge jutro bez zabezpieczenia tylko na tabletce (5 . po 5 dzien) kochac sie bez zabezpieczenia i pozwolic na final we mnie ? prosze o odpowiedz

Gość ulalalaaa
to lekkie krwawienie moze sie pojawiac od skurczu macicy ? ze wyplywa ze mnie koncowka tego co we mnie zostalo ? bo tak mi sie wydaje ale moze ktoras z Was wie.

Gość zaluzja 08
olencja 26 -tabletki anty bieresz od 2.5 roku regularnie (to ze polaczylas opakowania i mialas plamienia nic nie znaczy - bylas zabezpieczona) - mialas krwawienie, z tego co pisalas tak jak zwykle kika dni - test wyszedl ci NEGATYWNIE (kochana, po 10 h to ten test juz dawno w smieciach lezec powinien) ..nie wmawiaj sobie tej ciazy...a bol brzucha to moze byc zawsze 1000 powodow - stres, pecherz, jajniki (moze sobie przeziebilas i nie zwrocilas uwagi bo mialas tez bole w czasie krwawienia a teraz wylazi ci...) a wiec - ginekolog i glowa do gory! GosiaQ potwierdzam - prawo to diabelskie studia, ale coz... w pewnym sensie to kocham:) ... zycze powodzenia!

ulalalaaa Jeśli moja doga bierzesz tabsy od 1go dnia okresu i bierzesz je zgodnie ze wszystkimi zasadami,to możesz się kochać już od pierwszej tabletki,zaczyna ona działać 4h od zażycia :). A co do krwi-to po prostu resztki okresu,spokojna głowa.

Gość naildor
aaaaaa no wiec w mojej madrej ulotce nic dokladnego ni ma tzn jest wspomniane ze jesli przed zazywaniem lub w trakcie pojawi sie choroba watroby to nalezy byc pod stala opieka lekarza tyle ze teoretycznie nie wiem czy znaczy to iz lekarz musi mnie pilnowac zebym sobie nie zniszczyla watroby czy tabletki slabiej dzialaja... wizyta w pn to musze sie wszytkiego wypytac:P a narzie zachowac wstrzemiezliwosc:P

Gość MisteriousGirl
Hej.. mam dylemat.. ostatnio mialam taka sytuacje ze w drugim tygodniu brania tabletek wzielam tabletke wieczorem a po niecalych 3 h wymiotowalam.. bylo to na imprezie wiec nie wpadlam na to ze trzeba wziac od razy druga tabletke.. uswiadomilam sobie to na drugi dzien. Na szczescie przez ostatni tydzien nie wspolzylismy z chlopakiem, a po tym wieczorze dodatkowo sie zabezpieczalismy. Jutro skonczy mi sie opakowanie. Teraz mam takie pytanie - mam normalnie zrobic 7-dniowa przerwe czy brak drugie opakowanie jednym ciagiem? wydaje mi sie ze powinnam zrobic ta przerwe normalnie, ale nie zaszkodzi zapytac.

Gość lolekk
sprzedam MIFEPRISTOn(ru-486) + MIZOPROSTOL zestaw w 100% orginalny ze strony women web cena za cały cykl. 330zł mój numer gg.16068831

Gość lolekk
sprzedam MIFEPRISTOn(ru-486) + MIZOPROSTOL zestaw w 100% orginalny ze strony women web cena za cały cykl. 330zł mój numer gg.16068831

Gość lolekk

hej dziewczyny mam pytanko biore pierwszy tydzien tabletki i pojawily mi sie wczoraj wypryski na twarzy a do tego pobolewaja mnie piersi .Czy to narmalne na poczatku? Czy mam zle dobrane tabletki??

hej dziewczyny mam pytanko biore pierwszy tydzien tabletki i pojawily mi sie wczoraj wypryski na twarzy a do tego pobolewaja mnie piersi .Czy to narmalne na poczatku? Czy mam zle dobrane tabletki??

witam! dziewczyny mam pytanko biore pierwszy tydzien tabletki i pojawily mi sie wypryski na twarzy ,pobolewaja mnie tez piersi czy to normalne na poczatku czy mam zle dobrane tabletki???

witam! dziewczyny mam pytanko biore pierwszy tydzien tabletki i pojawily mi sie wypryski na twarzy ,pobolewaja mnie tez piersi czy to normalne na poczatku czy mam zle dobrane tabletki???

Gość a.moooze.by.tak
dziewczyny, powiem Wam jedną rzecz... dobrze rozumiem,ze szukacie porad wszędzie itd. po prostu chcecie uzyskać miłej i prawdziwej opinii i dlatego wszystko to tutaj piszecie... ja też pisalam... ale porady "aaaaaaaa"- która uważa ze poskradała wszystkie rozumy i zna się na wszystkim są do kitu. Fakt faktem moze coś tam wie... ale odnosi sie do każdej chamsko, pokazując wielce swoją wyższość "bo ona się tak znaaaa" :/ pisząc np. : "mało wiesz, w sumie to nic o anty nie wiesz, a już zaczęłaś, więc czas najwyższy się coś dowiedzieć... " "Teraz się obawiasz, a nie warto myśleć o tym wcześniej?Wcześniej zapytać, teraz bidulka zamiast przed??..." czy Ty też byś oczekiwała takiej odpowiedzi jakbyś miała problem?;/ no wlasnie więc sie zastanów! Dziewczyno czy Ty uważasz,ze w ten sposób pomagasz? Ludzie piszą na tym forum żeby ktoś kto ich zrozumie odpisywał a nie ganił za to co zrobiły albo czego nie!! nie wszyscy są tak zajebiście wspaniałomyślni jak Ty... wszechwiedząca...robiąca wszystko dokładnie i sumiennie;/ Cały czas powtarzasz,że przy tabsach istnieje 1% ryzyka... no tak isnieje ale wtedy i tylko wtedy gdy NIE STOSUJE SIĘ ICH REGULARNIE LUB INNE CZYNNIKI (np. antybotyki) NA NIE WPŁYWAJĄ!!

Gość Goscha
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie. może któraś z was miała to samo. Okej, a więc.. wczoraj miałam wziąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania. (Cilest) I zapomniałam.. zawsze biorę o 22, a teraz jest już prawie 12, a ja wiem, że dziś wrócę do domu po 19 :( (taki czas pracy( nie mogę się wyrwać i wyskoczyć do domu. Powiedzcie mi proszę, czy jak wezmę dziś po 19 dwie pigułeczki na raz, to będzie ok? czy lepiej tą pierwszą już sobie odpuścić? Z góry dzięki za pomoc.........

Gość gooocha1982
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie. może któraś z was miała to samo. Okej, a więc.. wczoraj miałam wziąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania. (Cilest) I zapomniałam.. zawsze biorę o 22, a teraz jest już prawie 12, a ja wiem, że dziś wrócę do domu po 19 :( (taki czas pracy( nie mogę się wyrwać i wyskoczyć do domu. Powiedzcie mi proszę, czy jak wezmę dziś po 19 dwie pigułeczki na raz, to będzie ok? czy lepiej tą pierwszą już sobie odpuścić? Z góry dzięki za pomoc.........

A JAK BY INACZEJ Przez 3 miesiące można mieć różne skutki uboczne,ponieważ organizm musi się dostosować do tabletek. Jeżeli skutki uboczne dalej są po tych trzech miesiącach trzeba iść do ginekologa i mu o tym powiedzieć,zapewne przepisze wtedy inne tabletki. a.moooze.by.tak Ja rozumiem,że aaaaaaa jest taka ostra,bo niekiedy dziewczyny zadają bzdurne pytania świadczące o braku podstawowej wiedzy i to jest prawda,że najpierw się myśli,a potem robi... Nie dziwię się,że ją czasami szlag trafia. gooocha1982 Też tak kiedyś miałam -wydłużyłam przerwę o jeden dzień i potraktowałam to zgodnie z ulotką jako zapomnienie tabletki,z tym,że wtedy przez cały cykl się wtedy nie kochałam,bo miałam nogę w gipsie :P Ale od następnego opakowania działały już dobrze. Poradź się kogoś jeszcze.

Gość Pierwsze tabletki
A JAK BY INACZEJ, to, że pojawiły Ci się wypryski, to chyba nie powinno byc spowodowane tabletkami. Poza tym, niektóre tabletki powinny działac w odwrotny sposób - tzn. sprawiac, że ich nie będzie, że będziesz miała gładką skórę bez nich (np. Diane 35, nie podałaś jakie tabletki bierzesz, więc nie powiem Ci, czy Twoje też na cerę działają. Chociaż nie jestem pewna, ale Diane 35 to chyba jedyne tabletki, które poprawiają stan cery - nieważne zresztą. Napisz jakie tabletki bierzesz). Jeżeli chodzi o piersi, tabletki zatrzymują wodę w organizmie, więc piersi mogą Ci się, na czas brania tabletek powiększyc i dlatego też ból piersi może oznacza, że Ci się piersi właśnie powiększają. A co do źle dobranych tabletek, na ulotce masz napewno napisane, jakie są działania niepożądane, po których dowiesz się, że są źle dobrane - wtedy udajesz się z tym do ginekologa. a.mooze.by.tak, co do Twojej wypowiedzi brak mi słów. Nie będę się tutaj długo wypowiadała, bo to i tak nic nie da. Mogę tylko powiedziec, że dziewczyny, które zaczynają brac tabletki, powinny miec wykutą na pamięc ich ulotkę, a niektóre podchodzą do tego, jak do brania witaminek. Dla takich potrzebny jest wstrząs, a nie zagłaskanie ich. Goscha, o takiej sytuacji powinnaś miec napisane w ulotce, ale... Jeśli się nie mylę, to powinnaś wziąc normalnie jedną tabletkę dzisiaj wieczorem - po prostu zrobisz 8, a nie 7 - dniową przerwę. Tylko, że musisz pamiętac, że teraz przez tydzień (?) musicie się dodatkowo zabezpieczac, bo dopiero bodajże po tygodniu tabletki będą Cię chroniły, tak jak powinny. A jak się mylę, to proszę o poprawienie.

Przeczytaj dokładnie swoja ulotkę jest tak że jak masz przerwę powyżej 12 godzin to łykasz jakby 2 naraz nawet. a więc jak wrócisz do domu o 19 to weź tą zapomniana tabletkę a potem normalnie o 22 ta na dzisiaj. Albo weź obydwie o 19 jak ci wygodniej. Tylko przez 7 dni musisz się dodatkowo zabezpieczać.

Przeczytaj dokładnie swoja ulotkę jest tak że jak masz przerwę powyżej 12 godzin to łykasz jakby 2 naraz nawet. a więc jak wrócisz do domu o 19 to weź tą zapomniana tabletkę a potem normalnie o 22 ta na dzisiaj. Albo weź obydwie o 19 jak ci wygodniej. Tylko przez 7 dni musisz się dodatkowo zabezpieczać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować