Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haircutter

100 powodów dla których dziewczyny zcinają długie włosy.

Polecane posty

A!Zapomniałem o Tobie Kosma....... Widzisz,to tak czasem jest że jak fryzjer przez lata podcina i modeluje ci włosy to mu potem żal.Czasami niektórzy fryzjerzy uważają że skoro im się podobają kobiety o długich za kolana włosach to i wszystkim się one podobają. Ja tam zawsze strzygę swoje klientki tak jak sobie tego życzą.Pewnie, doradzam czasem to i owo ,sugeruję ,ale decyzja klientki jest dla mnie święta. Gdybyś trafiła do mnie wizyta była by poprostu o 15-cie minut krutsza (nie straciła byś czasu na namawianie mnie). Oby tak dalej. Pozdrawiam.ADAM.

A!Zapomniałem o Tobie Kosma....... Widzisz,to tak czasem jest że jak fryzjer przez lata podcina i modeluje ci włosy to mu potem żal.Czasami niektórzy fryzjerzy uważają że skoro im się podobają kobiety o długich za kolana włosach to i wszystkim się one podobają. Ja tam zawsze strzygę swoje klientki tak jak sobie tego życzą.Pewnie, doradzam czasem to i owo ,sugeruję ,ale decyzja klientki jest dla mnie święta. Gdybyś trafiła do mnie wizyta była by poprostu o 15-cie minut krutsza (nie straciła byś czasu na namawianie mnie). Oby tak dalej. Pozdrawiam.ADAM.

Gość po prostu
Ja przez długie lata miałam długie włosy (można powiedzieć, ze od zawsze), bo mama była przeciwna eksperymentom na moich pieknych włosach (wszyscy sie zachwycali, tylko ja juz miałam ich dosc). I tak dopiero po 20 roku życia sciełam je naipierw sama, a potem u fryzjera. Przyszedł moment w którym odważyłam sie to zrobic, bo wierzcie mi to nie lada problem dac sobie to zrobic po tak dułgim czasie posiadanie długich włosów. I tez marzyło mi sie zawsze bardzo radykalne sciecie (nawet na łyso). To chyba tak z przekory, zjednej skrajności w skrajność. Obcięłam jednak do ramion i fajnie wyglądam. Często jak już siegały do łopatki, to już chciałam je obcinac na jeszcze krócej. Ale teraz zapuszczam, tylko nie wiem jak ładnie mozna obciac włosy takie jak moje - krecone - jak są juz trochę dłuższe(chodzi mi o cieniowanie). Może Pan fryzjer coś mi doradzi? :)

Gość kosma.......
:D:D:D:D

Co do tych kręconych włosów to tak sobie myślę że jeśli chcesz wrócić do długich to najlepiej delikatnie je wycieniować żeby nie były zbyt puchate a końce podciąć lekko po owalu i niech rosną.Oczywiście musisz pamiętać o podcinaniu końcówek co jakieś trzy, cztery tygodnie..To co napisałem o cieniowaniu to dotyczy mocno skręconych włosów.Nie wiem jakie są Twoje. W temacie tego forum pisałem że możecie wysyłać mi sfoje fotki (będzie mi bardzo miło)Może być tak że jest Ci 100% ładniej w krótkich więc może nie warto od nowa zapuszczać włosów? Tak wogóle to planuję w niedługim czasie przeprowadzić nabór długowłosych ochotniczek w charakterze modelek.Marzy mi się by nakręcić parę filmików z krótkim wywiadem przed strzyżeniem (np.dlaczego chcesz zciąć włosy , co cię do tego skłoniło itp.) , później nagrzć samo strzyżenie i na koniec znowu parę słów do kamery (jakie wrażenia w trakcie strzyżenia itd.). Nie wiem czy jakakolwiek dziewczyna będzie chętna ale jak nie spróbuję to się nie przekonam. narazie to tylko plany i marzenia. Piszcie jak nie na forum to na moją skrzynkę :barber2004@tlen.pl Pozdrawiam.ADAM.

Ja jakiś rok temu też miałam długie czarne włosy...ale tak miałam całe życie z czasem człowiek potrzebuje zmiany takiej radykalnej..przedtem gdy chciałam to farbowałam włosy NA RÓŻNE KOLORKI..az w koncu mi sie znudziło...Pewnego dnia szłam miastem...nawet nie myślałam o scięciu gdy nagle moją uwage przyciągną szyld z napisem FRYZJER nie wiem dlaczego zaszłam...jakoś tak mnie coś ciągneło..no i po włosach scięto mnie kruciutko...nie na jezyka tylko tak normalnie krutko:) Nie wiem dlaczego ale od razu dużo lepiej sie poczułam:) tyklko miałam problem z pojsciem do pracy bo tego dnia od razu po fryzjerze musiałam isc...Od tamtej pory mi troche odrosły ale nie żałuje tego naprawe świetnie sie czuje i nie zalowałam tej zmiany ...Teraz znowu odchoduje...a potem...zetne:) RAZ NA JAKIS CZAS TRZEBA COS W SOBIE ZMIENIC:)

ja bym nie mogla sciac moich wlosow mam takie dlugie do pasa proste jedyne co to pozwalam fryzjerowi podciac koncowki i ewentualnie pocieniowac wlasnie sie niedlugo wybieram na cieniowanie a moze jest jakas inna ciekawa fryzura z dlugich wlosow?;)

Na początek słówko do GREHTY. Jak już wspominałem ja też jestem zwolennikiem baaaardzo radykalnych zmian.Twój opis bardzo mi się podoba ale nie wiem czy nie przegnę zabardzo jeśli poproszę Cię byś mi opisała szczegółowo to:\"...no i po włosach ścięto mnie króciutko\".Napisz jak to było,jak wyglondało strzyżenie , jak powiedziałaś o swojej decyzji fryzjerowi, co on na to,jak obcinał Ci włosy no i co na to ludzie w pracy? Sory jeśli moje pytania śą zbyt nachalne.Jeśli nie odpiszesz OK. zrozumiwm. Tak czy tak dziękuję i pozdrawiam.ADAM. Teraz supergirl. Mogę się z Tobą założyć o co tylko zechcesz że może nie w tym roku ani w następnym , ale przyjdzie taki dzień że sama stwierdzisz tak jak Gretha czy Kosma że już wystarczy męki i że czas na zmianę. Nie twierdzę że zetniesz włosy od razu tak jak gretha na krutko choć uważam że było by to bardzo rozsądne i praktyczne (choćby dla samego zaspokojenia ciekawości jak ci będzie w krutkiej fryzurce).Często bywa że dziewczyny marzą o krutkich włosach , ale boją się tak drastycznej zmiany.Obcinają się do ramion lub dłużej i planują że następnym razem będzie na krutko. Ten następny raz zazwyczaj ciągnie się latami i gdy wreszcie się skuszą to plują sobie w brodę że tak długo z tym zwlekały. Przemyśl to , nie żebym Cię namawiał do obcięcia włosów ale przemyśl moje słowa i nie mów że z Tobą będzie inaczej. Strzygłem już nie jedne długie czasem do kolan włosy dziewczynom które po strzyżeniu stwierdzały \"A ja głupia twierdziłam że nigdy w życiu nie obetnę włosów, a już na krutko...przenigdy.\" Pozdrawiam.ADAM.

kiedyś miąłam dosyć długie włosy, ale raz wpadłam na pomysł że chcę mieć krótką fryzurkę, i od tej pory nie udało mi się ich \"uhodować\", bo zawsze znajdzie sie jakiś krótki zajefajny fryz który chcę mieć. Ale nie o tym chciałam.... Najbardziej denerwują mnie dziewczyny, które mają długie włosy tylko dla zasady! Rosna im te kłaki za tyłek, są za cienkie, sianowate...ale co z tego, one uważają że maja piękne długie włosy- czyli to, co dla kobiety najważniejsze- i je noszą i się tym szczycą! Okropieństwo. fajnie Adam, że masz takie dobre zdanie o krótkich fryzurach :D

Gość bla bla bla
ja tez pewnego dnia zdecydowalam sie na sciecie moich dluuugich kreconych gestych wlosw na b.krotkie. rodzina, znajomi byli w szoku, w pracy sensacja:D wygladalam zupelnie inaczej, fakt duzo mlodziej, powiedzialabym dziewczeco, a nie kobieco, wlosy wdziecznie sie podkrecaly,falowaly. nie ukrywam, ze dbanie o wlosy krotkie jest duzo latwiejsze niz o dlugie `pukle`, ale mimo to chetnie wrocilam do wersji `za ramiona`. mam wieksze pole do popisu,mozna rozpuscic, upiac, zaplesc etc.. a motyw jaki mna kierowal? hmmm... zmiana mojego `image` zbiegla sie rzeczywiscie z radykalnymi zmianami w moim zyciu i zrobilam to celowo, by zwrocic uwage, nie tyle na siebie wizualnie, ale raczej na cos, co w tamtym momencie bylo moim problemem. pozdrawiam:)

masz 100% rację Millko. Wiele dziewczyn nie widzi albo nie chce widzieć jak śmiesznie wręcz kabaretowo wyglonda de swoim \"mysim ogonkiem\". To błąd.Jak już mówiłem bardzo długie...wogóle długie włosy dawno już przestały być synonimem kobiecości. Wielu facetów nie spojży na dziewczynę z włosami do pasa czy dłuższymi (mówiąc to naraziłem się właśnie setkom długowłosych pań), gdyż uważają że zadbana , elegancka dobrze ostrzyżona fryzura to podstawa zwłaszcza u kobiety. W dzisiejszych zabieganych czasach mało kto uwierzy że dziewczyna z warkoczem za pupę to biznes women.Faceci szukający gosposi , kury domowej będą z pewnością uganiać się za długowłosymi dziewczynami bo właśnie tak się dziś zazwyczaj kojażą facetom \"zarośnięte\" dziewczyny. Wybaczcie jeśli kogokolwiek uraziły te słowa ale mam wielu znajomych i przyjaciół i widzę jak jest, słyszę ich komentaże i rozmowy.Zapweniam że większość z nich to faceci wykształceni po studjach naprawdę na poziomie.Te komentaże co do długich włosów to nie teksty lumpików z pod budy z piwem. Ja lubię długie włosy ale z racji zawodu najbardziej podobają ni się w formie warkocza lub kucyka .....ale obciętego. Uważam że krutkie włosy odmładzają i wyszczuplają kobietę a do tego lubię zadowolone i szczęśliwe dziewczyny na luzie bez utrapienia letnią porą jakim niewątpliwie jest upięty na głowie ciężki kok bo w rozpuszczonych jest gorąco. A co do tych wielkich możliwości z długimi włosami....Tu bym podyskutował.Koczek , warkoczyk lub dwa ,kucyk lub dwa , albo rozpuszczone.To fryzury które najczęściej widać u długowłosych pań i dziewczyn.Uważam że to trochę skromny asortyment.Na bardziej skomplikowane uczesania pracującej lub uczącej się kobiecie nie starcza czasu. Krótkie włosy może na kucyk się nie nadają ale przy odrobinie pianki czy żelu w zależności od potrzeby można w ciągu jednego tylko dnia mieć na głowie kilkanaście róznych a do tego co ważne cholernie wygodnych fryzur. Kurde znowu przeginam...Rospisałem się jakbym wykład na uniwerek pisał Sooory.Pozdrawiam.ADAM.

Kurcze chyba się na mnie wszystkie pogniewałyście bo od dłuższego czasu widzę że mój temat zamarł. No sory wszystkie długowłose.ADAM.

Gość Rlp
a ja zapuszczam sobie włosy tylko dlatego by zrobic sobie dredy , a potem ostrzyge sie na jezyka. taki mam charakter:)

A ja mam odwieczny problem: jak dobrze ściąc włosy? Obecnie mam postopniowane, falujące, sięgające za ramiona, ale chciałabym je obciąć. Podstawowa trudność to brak moich umiejętności i cierpliwości w układaniu fryzury; próbowałam wiele razy z wałkami :O szczotką, suszarką... jedyne, co mi w miarę dobrze wychodzi, to posługiwanie się prostownicą. Wszystkie fryzury, które mi się podobają, wyglądają super na zdjęciach albo- na mojej głowie- zaraz po wyjściu od fryzjera, kiedy są profesjonalnie ułożone. Fajną fryzurkę mam więc do pierwszego mycia, bo potem moje włosy żyją własnym życiem, czyli z prawej strony rosną inaczej, z lewe i naczej, no i falują... A wstawanie rano z fryzurą sterczącą na wszystkie strony, to nie dla mnie... Tak więc rosną sobie te moje włosy i rosną.

mam włosy trochę dłuższe niż do pasa i ani myślę je obcinać. biznes łumen ze mnie nie będzie (jestem graficzką, a studiuję kulturoznawstwo), i nie musi być. poza tym w moim środowisku (to znaczy wśród znajomych i przyjaciół - poza sympatią i imprezami łączy nas zamiłowanie do ciężkiej muzyki:)) 99% ludzi ma długie włosy i mi się one podobają i u mnie, i u facetów i u dziewczyn:) nigdy nie pojawiła mi się myśl, żeby się ostrzyc. podcinam regularnie, ale w krótkich włosach nie byłabym sobą.

No i super. Proszę , nie odbierajcie tego co piszę jako nakłanianie do ścinania włosów. Ja na prawdę nie chcę tu nikogo namawiać ani przekonywać do takiej czy innej fryzury. Wy dzielicie siE ze mną swoimi spostrzeżeniami a ja piszę to co wiem i co myślę. Proszę Wastylko o wasze powody dlw których kiedyś obciełyście długie włosy i wasze wrażenia ze strzyżenia.Za wszystkie bardzo wam dziękuję i proszę piszcie dalej , więcej i jeszcze więcej. Pozdrawiam.ADAM.

czesto zdarza mi sie podejmowac radykalne decyzje co do dlugosci wlosow, kiedys-jak bylam jeszcze w liceum scialam wlosy do pasa na dlugosc ok 2-3 cm...fryzjerka po kilka razy pytala mnie czy napewno chce to zrobic..pozniej nie byly to az tak radykalne zmiany ale zwykle na krotko obcinam sie z dlugich,albo chociazby poldlugich wlosow.I baaaaaardzo lubie te moje zmiany...bo najbardziej,czego nie lubie to scianac tak,ze nawet sama nie widze roznicy a co dopiero inni...choc dodam,ze jak mam juz wreszcie krotkie to zaraz potem zaluje i modle sie,aby szybko odrosly-i dobrze,ze dosc szybko mi rosna...tyle,ze np teraz mam wlosy do ramion i mialam zapuszczac,a ostatnio korci mnie,zeby je sciac na krociutko:)

Ja też nie lubię jak przychodzi do mnie klientka i prosi by jej obciąć włosy z takich do pasa albo i dłuższych np.do połowy pleców.Napracuję się , naobcinam a w rezultacie wogóle nie widać mojej pracy.Może dlatego tak lubię radykalnie obcinać włosy.Jak taka dziewczyna z włosami do pasa każe sobie obciąć włosy tak jak Ty AGA_80 jeszcze w liceum to aż mi serce rośnie.I ja i klientka że już nie wspomnę o jej znajomych odrazu widzą zmianę.Wogóle widać że dziewczyna była u fryzjera. POPIERAM.TAK TRZYMAĆ. Powiedz mi jeśli możesz co Cię natchnęLo do tego kroku w liceum.Pozdrawiam.ADAM

Gość lady morgaine
włosy mam do połowy posladków, zadbane, geste...nie zamierzam ich ścinać..choć nastolatką to już dawno nie jestem. za moimi włosami oglądają sie zarówno kobiety jak i mężczyźni :P nie wyobrażam sobie że ich nie mam, choć 2 razy w zyciu miałam włoski na 3 mm, to teraz nie ma mowy o obcięciu pozdrawiam

No więc to samo strzyżenie wyglądało tak że na początek włosy przedzieliła na 2 cześci tak jakby to były 2 kucyki no i raz obcieła drugi raz no i po włoskach:) opadły na ziemie:):) A w pracy troche dziwnie zareagowali bo wszyscy byli przyzwyczajeni do mie z długimi włosami ,ale sie przyzwyczaili i już pozniej mówili ze jest tak mi dużo ładniej...Więc nie żałuje tamtej decyzji ...troszke adrenalinka podkoczyła Ale raz sie żyje:]

aaa nie napisalam ci w emailu ze jak scinalam wlosy to wlasnie tez takie dlugie do pasa na krotko takze najdluzsze wlosy siegaly mi linii brody a z tylu byly wygolone maszynka.tylko ze mnie wkurza ze kiedy mam krotkie wlosy to mi sie koncowki we wszystkie strony wywijaja doprowadzajac mnie do szalu a pozatym dlugie wlosy sa takie romantyczne......(zart)sluchaj a moze moglbys mi doradzic jakas prosta i ladna fryzure ktora moglabym sobie zrobic bo mam 2 wesela i nie wiem co z czuprynka zrobic;)pozdrawiam i czekam na odp.jak nie na forum to na email karol_inc@o2.pl. papapapa!!!

SUPERGIRL otusz powiem Ci że nie ostatnio zauważyłem tendencję do masowego pozbywania się włosów przez całe żesze dziewczyn. Tylko w te wakacje od początku lipca do dziś dosłownie zgoliłem na jeżyka osiem dziewczyn (oczywiście na ich wyraźne życzenie) , że już nie wspomnę o kilkunastu jak nie więcej które obciołem na różne odmiany chłopczycy.Myślę że tego lata chyba panuje moda na łyse lub kruciutko ostrzyżone głowy.Nie wiem czy to z powodu upałów czy też jakaś idolka zmieniła fryzurę bo wyglonda mi to na jakiś szał ścinania bardzo długich włosów.Co jest ciekawe to większość dziewczyn o których wcześniej wspominałem zasiadła na fotelu z włosami do połowy pośladków i dłuższymi (siedem dziewczyn miało włosy do kolan). Nawet nie przypuszczałem że jeszcze tyle kobiet uchowało się z tak długaśnymi włosami. Co do twojej fryzueki na wesele to sam nie wiem.Jeśli chcesz zaszokować wszystkich i odwrócić uwagę gości od nowożeńców to może zrób to co większość moich wakacyjnych klientek (ogól się na jeżyka). Jeśli jednak chcesz zapuszczać włoski to ułóż sobie jakąś nietuzinkową fryzurę z włosów tej długości jaką mzsz (może jakiś artystyczny nieład-trochę żelu kilka energicznych ruchów rękoma i wysuszyć potargane,na koniec utrwalić lakierem). Pozdrawiam i wieeeeeelkie dzięki za twoje opowiadanko. ADAM.

Coś widzę że dziś drastycznie spadła mi frekfencja na moim topiku. Odezwijcie się!!! Gdzie te 100 powodów?????????!!!!!!!! Całuchy i pozdrowionka!!!!ADAM.

Siedzę tak sobie i czytam texty od was i dochodzę do wniosku że nie macie zbytniej ochoty opisywać swoich wrażeń z wizyty w salonie fryzjerskim. Tylko niektóre z was ku mojej wielkiej radości zrobiły mi tą przyjemność i odsłoniły rąbek tajemnicy opisując to i owo. No nic, mam nadzieję że chociaż frekwencja skoczy ciut ciut w górę bo trochę mi smutno że o mnie zapomniałyście. Tak cczy owak wszystkim bardzo dziękuje za każdy wpis i liczę na następne.Może powiedzcie o moim temacie na tym forum swoim koleżankom i znajomym.Może i one coś ciekawego wniosą.Z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam i proszę ..... piszcie!!! ADAM.

Gość kosma....
Ja pamiętam o Tobie:)

Gość blow up hollywood
Juz kilkakrotnie zapuszczalam i obcinalam wlosy, jednak najdluzsze mialam za lopatki, najkrotsze - ok 3 cm. Powod pierwszego scięcia wlosow? Trafilam do doskonalego fryzjera, ktory sam dobral mi taka fryzure fryzure. Prawda jest to, ze wiele kobiet scina wlosy po waznych wydrzeniach zyciowych, ja rowniez ostatnio tak zrobilam. Wprawdzie nie radykalnie (bo z krotkich to tylko jeszcze krotsze mozna zrobic), ale zmienilam fryzure na bardziej kobieca. Zapewniam ze krotkie wlosy rowniez przyciagaja panow.A moze to nie efekt dlugości, ale uczesania? Moje sa zawsze potargane i w (jak to okreslaja moi znajomi) w artystycznym nieladzie. Polecam!

KOSMA aniele ty mój!!!!!! reszcie jakieś miłe słowa....wogóle jakieś słowa. Dzięki . Wymyśl coś żeby ten topik mjał choć połowę zainteresowania co topiki typu \"jak modelki dbają o urodę\". Pozdrawiam.ADAM.

Kosma.... Jak ostatnio Ci odpisywałem to zeziarłem literę \"w\" w słowie wreszcie. Pewnie i tak zrozumiałaś o co chodzi , ale robię takie byki że jak już się sam dopatrzyłem to pomyślałem że się przyznam co nawywijałem z tą biedną literką. ADAM.

Gość kosma....
Błędami nie przejmuj się... Własnie kończę filologię polską i skoro mnie nie przeszkadzają Twoje błędy, to tak źle nie jest... :D. A co do forum - nie ma zainteresowania, bo niewiele dziewcząt jest gotowych na ścięcie wlosów. Wynika to z obawy, że już nie będą tak sliczne jak były w długich... Ale życie jest jedno i należy eksperymentować (oczywiście w granicach rozsądku) ... nawet z włosami:). Tyle na temat mądrości ludowych!! Pozdrawiam