Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haircutter

100 powodów dla których dziewczyny zcinają długie włosy.

Polecane posty

Gość rozstalam sie z facetem
bylam wsciekla na swiat i prawie mialam depreche wtedy scielam wlosy na jeza

Gość paulik3
Mam już troche doświadczenia w zapuszczaniu włosów. Zapuszczam od tzw. jeżyka niemal 4 lata. Przez ten czas nie podcinałem ich wogóle (dlatego są już nieco zniszczone i przeżedzone z końcach). Nie przeszkadza mi to ponieważ założyłem sobie że zapuszczę min. 4 lata i jestem już bliski celu. Według mnie chłopakom trudniej jest zapuścić włosy niż dziewczynom.

Gość paulik3
Jeżeli chodzi o długość to włosy z tyłu sięgają ok2/3 długości pleców. Nie zamieżam ich obcinać w najbliższym czasie co najwyżej podciąć troche.

No i jak tam przygotowania do nocy sylwestrowej? Ciekaw jestem ile z was na tą wyjątkową noc zamiast rytualnego koka zdecyduje się na diametralną zmianę i zetnie swoje długie do pasa włosy np.na krótko? Wszystkim bez wyjątku długo i krótkowłosym czytelniczkom mojego topika życzę udanej zabawy i szczęśliwego Nowego 2008 Roku. Pozdrawiam. Adam Northon (Haircutter)

Gość paulik3
Wracając nieco do przeszłości i nie moich doświadczeń. Znam dzieczyne która obcieła włosy ze względów praktycznych. Miała je prawie do pasa, a zcieła do połowy karku. Podyktowane było to także ukończeniem podstawówki(to było już dość dawno). Od tego czasu nosiła wiele fryzur.

Gość paulik3
Jeżeli obetne (nie prędko) to zapuszczę na nowo bo fajnie jest zapuszczać piórka. W marcu 2008 podejmę decyzje. Życzę szczęśliwego nowego roku wszystkim forumowiczom i pomysłodawcy tematu.

Gość paulik3
Co się stało czemu nikt nie pisze?

Gość prawie krótkie
a ja ścięłam z takich do stanika na takie wycieniowane, zakrywające szyję z grzywką asymetryczną (coś w stylu Weroniki Marczuk z You can dance) i jestem bardzo zadowolona. Włosy mma cienkie więc długie wcale nie były takie efektowne a poza tym najczęściej upinałam je w kitkę. Długie włosy są bardzo ładne ale muszą być, zdrowe, gęste i lśniące a jeśli nie są to straszą. Poza tym długość do pupy czy pasa to niczym u jakiejś "wiejskiej" dziewuchy. POza tym włosy odrastaja więc fajnie obciąć i póxniej zapuszczać - przez 3 -4 lata ma się ciagle nowe fryzury bo jak odrastaja to ciagle coś nowego z nich powstaje. A co to za radość całe życie nosić jednakową fryzurę. Buty co sezon kupujemy nowe więc czemu nie zmieniać fryzury. ja długo się zastanawiałam i mimo tego, że przez większość życia mam długie włosy to teraz wcale nie żałuję i i mała kiteczka się z nich zrobi :)

Gość traktorzystka wacia
23aszia -> dla mnie to smutne, że zawsze potrzeba ci potwierdzenia swojej atrakcyjności u faceta; moze warto byłoby zwiazac sie z takim, któremu podobasz sie taka, jaka jestes ? miałam wcześniej faceta, który z góry zapowiedział, ze jemu sie podobają kobiety z długimi włosami i niby ze ja mam zapuscić, bo miałam do ramion, lubił stringi, a nie jakieś tam zwykłe majtki, lubił szpile, lubił mini i nie omieszkał mi tego za każdym razem przypominac, jak za bardzo od tego obrazu odbiegałam niby to zlewałam, ale wkurwiało mnie to; nie jest fajnie, jak osoba, od której sie oczekuje akceptacji, ciagle chce człowieka przerobic na jakis okreslony model Mój obecny facet NIGDY mi nie powiedział, że wolałby, żebym miała włosy takie a takie, majtki takie a takie, makijaż taki, ubranie takie. I dobrze. Ja osobiscie uwazam, ze długie włosy sa przereklamowane. Owszem, wyglądają ładnie, jeśli sa geste i lsniace. Ale nawet takie - trzeba by czasem jakos zmienić. A to wyrównac, a to postrzepic, pocieniowac, a to grzywkę zrobić, a to bez grzywki, raz do pasa, raz tuż za ramiona - bo nudno tak ciągle nosic te sama fryzurę.

Gość masz wyobraźnie facet
Tylko ile można zmyslać postów w stylu: Jak fajnie zapuszczać włosy żeby je później obciąć. :O

Gość ciocia mania
miałam kiedyś piękne długie włosy , gęste ale po porodzie nic tak dobrze mi nie wyszło jak włosy teraz mam krótkie i takie sierotki że wstyd stosuje różne maseczki i odżywki psu na buty może coś ktoś poradzi mnie biednej

Witam! Ciociu Maniu,z doświadczenia wiem że dziewczyny po porodzie pielęgnują włosy np. szamponami i odżywkami z czarnej rzepy lub rzodkiewki,a do tego wszelkiej maści babcine terapie z pokrzywy, kory brzozy itp. Podobno to skutkuje, no i zero prostownic, suszarek i tego typu wynalazków. Jak już testowałaś takie cuda i nic nie pomogło, to polecam ci dermatologa, bo to może być kwestia hormonów, lub inny czynnik, który może naprawić wyłącznie dobry lekarz. Trzymam kciuki. A co do wpisu tuż nad ciocią Manią cyt.\"masz wyobraźnie facet Tylko ile można zmyslać postów w stylu: Jak fajnie zapuszczać włosy żeby je później obciąć.\" Drogi ktosiu (sory, ale nawet nie raczyła/eś się podpisać) ja nawet nie liczyłem na jakiekolwiek zainteresowanie moim topikiem na tym forum. Jak widzisz oprócz ciebie i kilku krytycznych wpisów , mamy tu mnóstwo bardzo miłych i sensownych wpisów za co wszystkim bardzo dziękuję. Nie obchodzi mnie czy ktoś ma ogromną fantazję i wpisuje tu zmyśloną historię, czy jest to szczera prawda. Cieszę się że interesuje was (i widzę że ciebie także skoro się wpisałe/aś) mój topik i jego temat. Pozdrawiam i czekam na kolejne ciekawe wpisy. (mogą być zmyślone) Adam.

Gość PaulinaZ
Hej, a powiesz gdzie Ty strzyżesz? jestes moze z warszawy? chcialabym sie dowiedziec jak to z Tobą jest naprawde :) Ja mam taki problem, ze wlosy rosną mi bardzo wolno, każdy cm jest na wage zlota (teraz mam włosy do łopatek) i tak się zastanawiam, że może jesli mam sie tak męczyć (a stosuje naprawde tysiąc kuracji - w tym czystą naftę - choc od jej zapachu mam bole glowy) to moze obciąc wlosy.. nie mam na razie odwagi.. a juz zupełnie nie wiem, czy to by do mnie pasowało. Ostatnio krótkie włosy (na pieczarke:)) mialam w 5 kl. podstawówki. Co o tym sadzisz?

Droga Paulino Z. Ja jestem z okolic Warszawy.Mam klientki również w Wawie więc gdybyś się na coś zdecydowała to nie widzę problemu. Nie mogę ci teraz powiedzieć co myślę o krótkich włosach w twoim przypadku, bo nie wiem jak wyglądasz. Jeśli chcesz poznać moją opinię, przyślij mi parę fotek na adres e-mail, postaram się coś dobrać komputerowo i odeślę ci gotowe propozycje. Jak coś ci się spodoba to będziemy się dalej umawiać. Pozdrawiam. Adam.

Gość PaulinaZ
ok. wyslalam. ja w ogole mam od roku szczera awersje do fryzjerow - glownie fryzjerek (po tragicznej przygodzie studniowkowej), ale chyba musze wreszcie sie z tym oswoic :)

Gość PaulinaZ
Aha i jeszcze tak, zeby napisac cos w temacie, a nie prywaty zalatwiac, to ja gdybym miala zdrowe, piekne, lsniace, geste, dlugie wlosy to raczej bym ich nie obcinala. na Twoim blogu, ktory osmielilam sie odwiedzic w tym pierwszym zdjeciu jest cos smutnego.. Modelka tez nie ma zachecajacej miny.. Zupelnie nie rozumiem dlaczego lubisz pozbawiac kobiete dlugich wlosow, ktore "hodowala" na pewno bardzo dlugo.. Nie czujesz, ze cos jej odbierasz? Słyszalam o wielu sytuacjach, w ktorych fryzjer damski - wielbiciel pieknych wlosow - odradzal klientkom radykalne ciecia i staral sie je zadowolic zmianami "kosmetycznymi" (- inna grzywka, strzepienie) i mysle, ze to dobry pomysl, bo pozniej dziewczyny zazwyczaj zaluja swoich decyzji.. nie uwazam tez, ze zamilowanie do scinania dlugich wlosow na krotko to fetyszyzm, ale chcialabym sie dowiedziec co cie w tym tak kreci?

Paulinko, normalnie poczułem się jak kat. Lubię konkretne i widoczne zmiany u kobiet, podoba mi się gdy przychodzi dziewczyna z włosami za pośladki , a wychodzi elegancko ostrzyżona (nie koniecznie na chłopczycę).Może to być fryzura w stylu pani Beckham, ale musi to być na tyle śmiała fryzurka żeby od razu po spojrzenie na dziewczynę po strzyżeniu było widać metamorfozę. Słuchaj, ja nikogo nie zmuszam do ścinania włosów.Dziewczyny same do mnie przychodzą i proszą mnie o takie drastyczne cięcie, bo były wcześniej u jakiś zpedalałych łosiów którzy właśnie chcieli im grzyweczkę ciachnąc, albo końce postrzępić. Ja staram się spełniać marzenia tych dziewczyn i mimo że lubię robić poważne metamorfozy na ich głowach, zanim zacznę ścinać ich niekiedy sięgające kolan włosy, pytam czy są na 100% pewne i ostrzegam że mogą żałować tego kroku. Obciołem już mnustwo pięknych baaardzo długich warkoczy, kucyków, a czasem z żalem patrzyłem jak włosy do połowy ud spadają na podłogę podczas golenia na jeża , ale tak właśnie wymarzyła sobie swoje najpoważniejsze w życiu strzyżenie moja klientka, a ja czyję się w obowiązku spełnić jej życzenie. Tak więc nie martw się że pozbawiam dziewczyny czegoś pięknego, że im coś zabieram. Nie.Gdyby tego nie chciały to by tego nie robiły. A z resztą jak ja dziś nie obetnę dziewczynie włosów do kolan na chłopczycę, to pujdzie do innego fryzjera za tydzień lub miesiąc i spełni swoje marzenie. Bywa że niektóre dziewczyny są już tak znudzone swoimi długimi włosami, i tak zdesperowane poszukiwaniem fryzjera, który bez marudzenia im je zetnie, że same chwytają za nożyczki, obcinają włosy z długości w domu, by iść do fryzjera i bez zbędnych dyskusji zrobić sobie wymarzoną krótką fryzurę. Pozdrawiam! Adam.

Kiedyś miałam długie włosy do kolan, jakieś 6 lat temu je ścięłam na krótko i wtedy zauważyłam, ze lepiej sie czuje i lepiej wyglądam, niestety ja jestem szczupła na twarzy więc niezbyt mi było w rozpuszczonych długich włosach, a jeśli już to wiązałam w koka rzadko kiedy miałam rozpuszczone włosy, mycie tak długich włosów zajmowało mi 30 czasami dłużej. Fryzjerka nie chciała mi je ściąć bo było jej szkoda, lecz ja byłam uparta i sama wzięłam nożyczki i ścięłam kitkę, a potem już fryzjerka dalej mi ścięła włosy. Zdjęć niestety nie mam. Pozdrawiam Cię Adamie;)

Droga Papużko, niestety niektórzy nie rozumieją jak to jest mieć takie długie włosy. Myślą że to straszliwa strata i tragrdia gdy się zetnie takie długaśne włosy. A prawda jest taka że nie koniecznie to co niektórzy uważają za piękno (chodzi mi o włosy po kolana)musi sprawiać frajdę i być przyjemnością do właścicielki tego \"piękna\". Ty nosząc włosy do kolan, odkryłaś swoje piękno i luksus dopiero po obcięciu włosów. To mi się podoba!Uważam że każda dziewczyna powinna experymentować, włosy chodowane latami ciachnąć na króciutko, pozapuszczać, i po kilku zmianach w końcu każda znajdzie swój styl. A włosy nie ręce, odrastają, a w młodym wieku rosną o wiele szybciej niż później więc lata szkolne, studenckie, to najlepszy czas na szukanie swojego stylu. Dzięki za ciekawy wpis! Pozdrawiam i zapraszam na bloga! Podpowiedzcie mi co można by a co powinno się poprawić na moim blogu. Adam.

Gość goska_b
to troche dziwne co piszesz. To znaczy dziwne w przypadku faceta. Bo ja w ogole jestem kobieta, ale taka co to woli inne kobiety od facetow. I bardzo mi sie podobaja kobiety z krotkimi wloskami albo nawet bez. Sama jednak nie mialam dotad odwagi, ale dalabym sie obciac tylko innej kobiecie, najchetniej obie nago i strzygace siebie nawzajem. Moze Ty jestes kobieta uwieziona w ciele faceta? Pozdrawiam

Jestem facetem który kocha fryzjerstwo i to damskie. Patrząc z twojej perspektywy może gdybym był pedałem kręciło by mnie i fascynowało strzyżenie facetów. W ogóle nie kumam co w tym dziwnego że faceta fascynują kobiety, ich fryzury i strzyżenie. Dla mnie jest dziwna twoja fascynacja kobietami.To chyba zboczenie?

Gość kwietniówka80
miałam długie włosy, obcięłam na krótko. Wszyscy mówią,że lepiej wyglądam i ja lepiej się czuję. Włosy są zdrowsze, nie ma rozdwojonych końcówek,krótszy czas mycia i suszenia. sylwetka wygląda na lżejszą, twarz na młodszą. A i wszyscy mówią,że moje oczy stały się jeszcze bardziej wyrazistrze i piękniejsze:)

Gość wacusś
nazywac lesbijkę zboczeńcem to chyba przegięcie, nie uważasz?

No sory,ale to chyba nie jest normalne. Poza tym zaszokowanie faktem że facet interesuje się kobietami i ich wyglądem to czyba też jest przegięcie i to ostre. Chyba że ja nie z tego świata jestem. Nie wiem, dla mnie pedały i lesby to zboczeńcy, choć niektórzy twierdzą że to choroba.Jak by tego nie nazwać jest to nie normalne nawet dla takiego ateisty jak ja.

A ja obcięłam włosy po urodzeniu dziecka.Dlaczego?Chyba przede wszystkim dla wygody i higieny.:-)

Gość Inner
aleście przewrażliwione ! co z tego że fetyszysta, już chyba lepiej żeby się rajcował długimi babskimi włosami niż małymi dziećmi ! ja mam włosy po tyłek, zapuszczam już od prawie 9 lat i wydaje mi się że już przestały rosnąć ;(.... też słyszałam wiele obraźliwych opinii na temat długości moich włosów. nie wiem dlaczego ludzie to takie świnie, może to zwykła zazdrość ? no bo jeśli chodzi o dziewczyny, to zazdrość jest pewna- ścinają włosy i obok długowłosych dziewcząt, które nie są leniwe i dbają o włosy wyglądają jak oskubane gęsi. ile już razy na ulicy oglądali się za mną faceci, (również ci, którzy szli ze swoimi dziewczynami, krótkowłosymi oczywiście) ale chłopaki ? nie wiem dlaczego śmieją się z czegoś co im się podoba (a podoba się napewno!) jeszcze 2 lata temu miałam fazę żeby ściąć włosy bo podoba mi się jedna krótka fryzura, ale zrezygnowałam, bo po pierwsze- nie po to dbałam tyle lat o swoje włosy żeby je teraz ściąć, po drugie mając prawdziwe, swoje naturalne włosy czuję się bardziej wyjątkowo, po trzecie bardzo się przyzwyczaiłam do nich i z krótkimi czułabym się jak \"nie ja\", a po czwarte, uświadomiłam sobie, że z długimi rozpuszczonymi włosami wyglądam korzystniej, (nie zwraca już uwagi ani zbyt duża twarz ani nos). dziewczyny ! teraz jest taki boom żeby ścinać włosy, bo to niby \"modne\" i niby można więcej różnych fryzur z nich zrobić. to bzdury ! z długich fryzur można zrobić jeszcze większe cuda byle tylko mieć wyobraźnię i nie słuchać głupich zazdrosnych koleżaneczek, które namawiają nas na ścięcie a tak naprawdę same żałują że nie mają takich włosów. no cóż za lenistwo się płaci ! (a w upały włosy mi nie przeszkadzają. co za problem upiąć?)

Gość Berenika.
Ja mam długie i nie zetne.Pielęgnacja długich włosów wcale nie jest taka trudna,to raczej krótką fryzure trzeba modelować i często chodzić do fryzjera aby ciągle jej nadawać kształt.Długie umyje się i nawet jak się ich nie wymodleluje wyglądają ładnie.Gdy jest upał na dworze,spinam je poprosu spinką,w kok lub w długi koński ogon.Mam wiele możliwości zrobienia różnych fryzur(upięć) z długich włosów i ciągle mogę się zmieniać.Dla mnie najważniejszy jest kolor włosów,gdy dobrze dobierze się kolor do rodzaju urody to nie ważne czy w długich czy w krótkich ale się dobrze wygląda.