Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 bo to ta kjest po masazu bo te nerwy cos tam ale to normalne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zgredek 0 Napisano Listopad 17, 2006 mamaJulki: nie chce Ciebie straszyć ale jak ktoś nie umie robić masaży to niech nie robi. Masażem można człowiekowi zaszkodzić !!. I trzeba uważać jeżeli osoba masowana ma nadciśnienie bo może być nieciekawie !! Lepiej trochę poczytać o tym. A najlepiej do masowania uzywaj (nie śmiej się ) oleju kujawskiego z dodatkiem olejków np eukaliptusa. A maści przeciw bólowe i rozgrzewające nie stosuj do masowania. Pozdrawiam Zgredek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ada7777 0 Napisano Listopad 17, 2006 Aniołku jak masz coś z kręgosłupem to to wyjdzie na zdjęciu .Przy nerwicy robią się blokady na kręgosłupi w częsci szyjnej i miedzy łopatkami .Wiem napewno bo mi ustawiał mi to neurolog i za kazdym razem chrupalo . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 ja uzywam olejku dla dzieci albo nivea, i ldnie pachnie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ada7777 0 Napisano Listopad 17, 2006 Zgredek troche wiesz o medycynie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 no mi tez chrupoie ale blokady to zastrzyki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ada7777 0 Napisano Listopad 17, 2006 A ja używam oliwki bambino . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marijke 0 Napisano Listopad 17, 2006 Zgredek, nie obraź się, ale straszysz... A czy ktoś z Was czytał może którąś z książek A.Kępińskiego, \"Lęk\" albo \"Psychopatologię nerwic\"? Bo ja je dzisiaj tak wertowałam w księgarni, ale nie mogłam się zdecydować. Moje zainteresowania są na przeciwległym biegunie niż psychiatra, powinnam pisać zgodną z nimi pracę mgr, a nie myśleć tylko o tej cholerze, ale na razie nie umiem inaczej :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 aaa zle Cie zrozumialam! tak sie robi bo stres tamsie odkalda mnie boli mniedzy loipatkami wlasnie i szyja, to to ponoic tez boli os ktore nie maja skrzywien kregoslupa.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ada7777 0 Napisano Listopad 17, 2006 Nie Aniolku to nie są zastrzyki tak to określił mój lakarz poprostu w pewnych miejscach kręgosłup robi się sztywny ja nie moglam obracac glową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lidiuszka 0 Napisano Listopad 17, 2006 ada7777 jaką książkę ???????/// Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zgredek 0 Napisano Listopad 17, 2006 ada7777: medycyna zawsze mnie pociągała. Dlatego też gorzej jest mi słuchac lekarzy bo ja juz mam swoje zdanie swoje wiem no i duzo miałem takiech cichej praktyki. Swego czasu byłem trampem. Plecak na plecy las i 20-30 km z buta. No i tak wychodziło że ja na tych wypadach byłem doktorek. Jak trzeba było to sie i szyło gościa bo fajtłafa się pocharatał. i tak później było że w swoim plecaku profilaktycznie pół szpitala sie targało hehe. Zgredek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ada7777 0 Napisano Listopad 17, 2006 Aniołku to boli jak cholera ,ale on mi to ustawiał i dostalam broszure z cwiczeniami ,ale jeszcze mnie zlapie szczególnie miedzy lopatkami . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość .SYCYLIJCZYK. Napisano Listopad 17, 2006 MAMO JULKI TAKIEGO ZDJĘCIA JESZCZE NIE MIALEM UWIERZ W SIEBIE MASZ MOJE ZDJECIE?JESTES WSPANIALA DZIEWCZNA NIE WYGLADASZ NA NAME TYLKO NA DZIEWCZYNĘ TĘTNISZ ZYCIEM MASZ KLASĘ NIE OBRAZ SIE ZE TAK CIE CHWAŁĘ :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 wieceie co chyba bede startowac w pazdzierniku na rehabilitacje, chcialam zawsze by c pielegniarka ale teraz boje sie igly :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ada7777 0 Napisano Listopad 17, 2006 Zgredek to moze zrób się na psychologa i udzielaj nam grupowych terapii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 i dusi C ie pipku?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zgredek 0 Napisano Listopad 17, 2006 Marijke: Niestety nie strasze. Zły masaż może pogorszyć samopoczucie lub zaszkodzić. przy masażu dochodzi do rozszerzenia naczyń krwionośnych. A plecy do dosyć duża część ciała. Zgredek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 jezuuu ada czy Ciebie dusi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marijke 0 Napisano Listopad 17, 2006 Zgredek, no wiem, tylko to tak zabrzmiało złowieszczo. MamaJulki się cieszy, bo mąż ją wymasuje, a tu takie czarne prognozy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ada7777 0 Napisano Listopad 17, 2006 Anilku jeśli to twoje marzenie to zrób to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zgredek 0 Napisano Listopad 17, 2006 ada7777: nie wiem czy to dobry pomysł. Sam mam problemy ze sobą i z własną psyche. Co prawda wiem trochę na ten temat ale wiedza to nie wszystko. Trzeba też dostać co jakiś czas kopa w dupę. a sam sobie raczej tego nie zafunduje bo zawsze znajdzie się jakieś ale . A psychologia to bardzo ciekawa dziedzina. I widzisz jaki ja jestyem pokręcony przez zakręcony. Zgredek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 zrobie podreperuje sie w ten rok i zaczne za rok :) mam nadzieje ze ie uda :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fruziczka 0 Napisano Listopad 17, 2006 Aniołku lekarz kazał żebym Swoje dziecko powiesiła za nogi i tak ma sobie codziennie ..podyndać ! on też miał skolioze i było dla nas ogólnym zaskoczeniem że na badaniach przed wojskiem wyszło że on ma prosty kręgosłup. A też czasami go musiałam masować ,ale nie po kręgach tylko obok po mięśniach .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zgredek 0 Napisano Listopad 17, 2006 Marijke: Jak jej do tej pory nic nie było to raczej nic nie będzie. ale kręgle to nie zabawki. przyciśnbiesz za mocno, przestawisz potem masz ucisk na nerw i wyjesz albo masz jakieś dziwne objawy. Zgredek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość starababa Napisano Listopad 17, 2006 DO BEZNADZIEJNA - poczułś sie tutaj na tym forum zignorowana ,niestety takie sie już ono zrobiło.Te pare osób wymieniających między sobą pogaduszki powinno dopuszcać czsami kogoś z problemami z nerwicą.Nie Ty pierwsza zostałaś tak potraktowana,śledzę od dłuższego czasu to forum, iwiele nowych osób zproblemami przestało się tu wypowiadać.Prawdopodobnie masz do czynienia z nerwicą.Opisz swoje dolegliwości - pogadamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 no po miesniach,...wiesz Efka to dobry pomysl tylko kto mnie bedzie tak dyndał?? ciezka jestem i wielka .. :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek21 0 Napisano Listopad 17, 2006 starababo ale nam pojechałaś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamaJulki 0 Napisano Listopad 17, 2006 kurcze dzieciaki broją wcale nie mają ochoty spać :D zaraz będzie płacz przeważnie tak jest gonia ażktórys ,,padnie,, a potem: mami help! Sycylijczyku dziękuje bardzo za komplementy, to miłe, ale uwierz to siedzi we mnie , może wiem,że jestem dobra wspaniała, moja przyjaciólka ciągle mnie chwali, większość osób z nerwicą jest bardzo wrażłiwych.. czemuu tak jest nie wiem, czasami wstydze sie samej siebie, ale właśnie potrzeba mi psychologa by to wydusić z siebie i dowiedzieć sie co robic by siebie pokochać.. To bardzo pomaga jeśli ktos powie jesteś super uwierz w siebie tylko szkoda,że mi to nie wystarcza, albo nie dociera tam gdzie powinno.. to ciągle narastało, doszły inne rzeczy, teraz zbieram sie do Kliniki w Krakowie Psychiatrii i leczenia zaburzeń jedzenia... hmm.. teraz muszę leciec do później bo sobie coś zrobią tak wariują,, pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zgredek 0 Napisano Listopad 17, 2006 starababa: nie masz racji !! kilka razy się ja próbowanoo zapytać, porozmawiać i nic. Sam pytałem co jej dolega, żeby opisała. Zero reakcji. Inne osoby tez starały się zagadać Pozdrawiam Zgredek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach