Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 21

Roczne urwiski 2004

Polecane posty

Ninko - 100 ale boli mnie całe ciało :P Moja Patrysia ma kolczyki i wisiorek dostała od chrzestnej ale przebić jej uszka nie mam odwagi . PS. Wiecie doszłam do wniosku że wygładam jak kloc😠

Ninko futro zabójcze , a moja Patrycja Tak nóżek szeroko nie umie jeszcze rozstawiać , akrobatka z twojej niuni.🌻

Loli - Maks też chodzi w \"dorosłych\" butach :D Niestety pani doktor stanowczo tego zabroniła :O Ninko - futerko Martusia ma jak prawdziwa gwiazda :) A to takie sztuczne czy naturalne? Dostałyście wczoraj zdjęcia Maksa?

:D Nie, futerko sztuczne oczywiście. Chyb apo raz pierwszy moje dziecko jest takie trendy! ;) Karolina - zdjęcie dostałam, ale są w połowie takie "przekoszone". mOGŁABYŚ JESZCZE RAZ PRZESŁAĆ?

Dzięki za zdjęcia . ten widok z tyłu zazdroszczę..........oczywiście morze.......się rozmarzyłam

A zapomniałam sie Wam pochwalić, że pod natchnieniem Danti, a właściwie Leonka ❤️ postanowiłam odyczuć Maksa picia z butelki i udało sie po pierwszym dniu. Teraz butelkę ze smoczkiem używamy tylko z rana, kiedy to Maks pije kaszkę na wpółśpiąc. W ciągu dnia uzywa takiej butelki ze słomką. Muszę przyznać, że o wiele bardziej mi to odpowiada bo Maks się napije i odstawia a nie jak ze smoczkiem, chodził cały dzień z butla w buzi :O. Teraz musze się rozejrzeć i poszukać takich kubeczków.

Tak jakby były przecięte i obie części niedokładnie do siebie przyłożone. Ponieważ zbieram nasze urwiski do komputerowego albumu, nie chciałabym mieć takich niedoróbek z Maksiem.

Ninko - zdjecia poszły :) Bylismy dziś u lekarza i dostałam opieprz, że podałam Maksowi ten syrop na biegunkę, a ja myslałam, że dobrze robię :O

Ninko - nawet nie wiedziałam, że tak może sie stać :O Ale widzocznie wszystko jest mozliwe

Karolina - doszły, ale znowu obraz 32 i 39 są z błędem. A u Ciebie jest ok?

Moja Patrycja pije tylko za szklanki .Ostatniowybrałyśmy się do ciotki , wzięłam w butelce ze smoczkiem picie , nie chciała nawet wziąść do ust hehehe

Beatek - ale Patrycja sama trzyma sobie tą szklankę? i nie rozlewa? Mals tez próbuje sie już \"podłączyć\" do kubka ale muszę mu trzymać i przechylać, no i uważaż, żeby z adużo na raz nie wyleciało

Tak sama trzyma nie rozlewa , też jestem zdziwiona . Butlę używamy tylko do kaszki wieczornej.

No to tylko pogratulować zręczności :) 👄 dla Patrycji Przy okazji wizyty u pediatry zapytałam się o tą mowę Maksa, a raczej jej brak. Pani doktor wydała sie zdziwiona ale w końcu uznała, że ma jeszcze czas i że jak nie będzie mówił do 2 urodzin to zaczniemy się martwić.

Czy tzn Karolinko że Maks nie mówi ani jednego słowa , sorry że pytam ?

No własnie tak! Czasem krzyczy \"mama\" (nigdy na mnie) ale zachowuje sie tak jakby zapominał co to znaczy i że potrafi.

Wiecie co, ja ostatnio dookoła słyszę o genialnych dzieciach wśród moich znajomych. Jedno dziecko młodsze kilka tygodni od Marty mówi i składa wyrazy (np. tam ptaki latają), drugi, też trochę młodszy od grudnia w dzień nie nosi pieluchy. Córka koleżanki od 8 miesiąca życia mówi i robi na nocnik. Jakoś moje dziecko tego wszystkiego jeszcze nie potrafi. A jak rozmawiałam z moją siostrą, to ona mi powiedziała krótko - tak, tak, a jak przyjdzie co do czego, to się okazuje, że to gadanie, to tylko np. tam pam pta, a na nocnik z przypadku uda się coś zrobić. No ale wiadomo, zawsze będziemy porównywac nasze dzieciaczki. :)

Ninko - mi nie chodzi o porównania ale już w kilka razy czytałam, że mozna zacząć się niepokoić jak dziecko nie mówi jak ma 18 miesięcy. Kwiestia nocnika jest u nas otwarta ;) ale to akurat wogóle mi nie przeszkadza bo jak sobie pomysle o myciu owego urządzenia to aż mi się niedobrze robi. Zresztą uważam, że to zalezy tylko i wyłącznie od wytrwałości rodziców w nauce. Ja szczerze mówiąć jeszcze się za to nie zabrałam więc nie mam czego oczekiwać. Ale z mówieniem jest inaczej...

Karolina - ale słuch mu badałaś? Wiesz, mój siostrzeniec też mało mówił, ale jak już zaczął, to moja siostra marzy o jednym dniu ciszy! ;) Ale Maksiu jakieś dźwięki z siebie wydaje, prawda?

Tak! Słuch ma dobry i rozumie co do niego mówię i powiedziałam o tym lekarce. Właśnie dlatego uznała, że jeszcze troszke poczekamy. W sumie to nie powiedziała nic złego tylko z jej reakcji wyczytałam, że to dziwne :O niby ma jeszcze czas ale on nie mówi nic prócz swoich własnych \"wyrazów\" w jezyku \"zepsutych robotów\"

Eeeeeeeeeeeeee, to nie jest źle. Marta też mówi niewiele słów, ale bełkocze po swojemu przez cały dzień. :D Mój ulubiony wyraz w jej wydaniu to \"denden\" albo w krótszej wersji \"deden\", co oznacza ..... bałwana. Nie dymyśliłaś się? ;)

No to ma wyobraznie ta Twoja córa ;):D Ale wiesz, ja też jestem z tych co tworza swoje wyrazy (nawet do tej pory) i mam ich kilka :)

Wiecie co ludziska lubią trochę fantazjować.Mam taką koleżankę co ma synka w wieku mojej niuni i jak nic nie powiem że Patrycja coś powiedziała czy zrobiła to ona nic , a jak się odezwę to jej synek oczywiście już 3 mies temu to robił

To zapodaj jakieś fajowe. Będziemy miały swoją \"gwarę\".

Beatek - no właśnie. O to mi dokładnie chodziło. Ale jeśli to dziecko miałoby to coś zrobić czy powiedziec, to okazuje się, że nie za bardzo umie ;)

Hej byłam na poczcie wysłałam kolczyki . Jutro powinny być na twoich uszkach :) A teraz lecę do medycyny pracy już jestem spóżniona :-0

No, Beatek, masz rację. Ludzi lubią koloryzować. Ninko - jak nie moge sobie nic przypomnieć :O