Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 wydepilowana

depilacja cukrowa jestem w szoku

Polecane posty

Go艣膰 rewelacja to ma艂o powiedziane
B臋dzie d艂uuugo, ale mam nadziej臋, 偶e wyczerpuj膮co. Zrobi艂am tak: 2 torebki herbatki rumiankowej zala艂am po艂ow膮 szklanki wrz膮tku. Napar, szklank臋 cukru, sok z jednej cytryny gotowa艂am mieszaj膮c a偶 piana nabra艂a bursztynowego koloru, karmel zrobi艂 si臋 w tym czasie ciemnobr膮zowy, pod 艣wiat艂o bursztynowy (ale w garnku nie by艂o go spod tej piany wida膰), po zdj臋ciu z ognia domiesza艂am ok. 2 艂y偶ek miodu. UWAGA GOR膭CE, NIE POPARZY膯 SI臉. Stygnie to do艣膰 d艂ugo, a po wystygni臋ciu twardnieje na kamie艅, ale po lekkim podgrzaniu (kika sekund w mikrofal贸wce, suszark膮, albo gor膮c膮 wod膮 z kranu) zn贸w mi臋knie, wi臋c bez obaw. Mas臋 mo偶na podobno przechowywa膰 kilka miesi臋cy, jest bardzo wydajna. No to depilacja: z do艣膰 twardej masy o temperaturze pokojowej (cieplejsz膮 przestudzi膰 bo za bardzo si臋 ci膮gnie) wyd艂uba艂am kulk臋 wielko艣ci orzecha w艂oskiego, wyrobi艂am chwil臋 do konsystencji plasteliny (tak jak modelin臋), kulk臋 rozsmarowywa艂am pod w艂os na placek grubo艣ci 1-5 mm, liczy艂am do 10, 偶eby lepiej zwi膮za艂o z w艂oskami, odrywa艂am z w艂osem; po przerobieniu jednej 艂ydki masa by艂a ju偶 zupe艂nie nieprzejrzysta i zacz臋艂a si臋 troch臋 za bardzo rwa膰, wi臋c wzi臋艂am 艣wierzy kawa艂ek; tak samo wydepilowa艂am bikini, pachy (pierwszy raz - woskiem nigdy mi si臋 to nie udawa艂o) i w膮sik. Mas臋 przyk艂ada艂am nawet kilka razy w jednym miejscu, 偶eby usun膮膰 wszystkie w艂oski, ale i tak nie wyda艂o mi si臋 to bardziej czasoch艂onne od wosku; pachy przerabia艂am male艅kimi fragmencikami; Po depilacji nie mia艂am nawet najmniejszych podra偶nie艅, ani 艣ladu czerwonych plamek, kt贸re zawsze mia艂am na nogach po wosku, tylko pod pachami kilka czerwonych 艣lad贸w jak po uk艂uciu ig艂y przez 1 dzie艅. Zosta艂y mi tylko niewidoczne w艂oski 1 mm d艂ugo艣ci, wyczuwalne pod r臋k膮. Nie r臋cz臋, 偶e wszystkie, ale wi臋kszo艣膰 w艂osk贸w posz艂a z cebulkami. POLECAM. Dodam jeszcze, 偶e depilacja n贸g by艂a chwilami ca艂kowicie BEZbolesna, reszta - do wytrzymania, przy w膮siku rwa艂o, ale robi艂am to dopiero drugi raz, a podobno z ka偶dym kolejnym razem mniej boli

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
PS. mo偶na te偶 na rozsmarowan膮 mas臋 naklei膰 plaster (np. od wosku na ciep艂o) i oderwa膰, ale wtedy nie jest tak wydajnie

Udost臋pnij ten post

plastrem te偶 艂atwo oderwa膰 past臋 kiedy zaczyna si臋 za bardzo klei膰, 偶eby zrobi膰 to palcami; a 偶eby w艂oski nie wrasta艂y - regularny peeling (najlepiej z kawy, jest boski) i obowi膮zkowo codziennie balsam do cia艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zniecierpliwiona
a depilacja bikini? :> Nie boli? Nie podra偶nia? Nawet grube i ciemne w艂oski?

Udost臋pnij ten post

mowicie dziewczyny ze to dziala i prawie nie boli?? chyba musze sprobowac bo zawsze gole sie maszynka i szybko mi wloski odrastaja i sa coraz mocniejsze:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sami艣
gDZIE KUPI膰 PLASTRY DO DEPILACJI MAS膮 CUKROW膮??????????/ POMOCY W ROSMANIE BYLAM I NIE MA TO GDZIE MOZNA KUPIC

Udost臋pnij ten post

Moze kt贸ras z dziewczyn odsprzeda艂a by mi t膮 domowej roboty past臋, bo ja pr贸bowa艂am dzisiaj poraz 3 i znowu mi nie wysz艂o pomocy!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Po co w pa艣cie cukrowej miod? Bo ja nie mam miodu i zastanawiam si臋 czy zaczyna膰 robi膰 bez tego sk艂adnika czy sobie odpu艣ci膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m艂oda kosmetyczka
dziewczyna depilacja cukrowa to przecie偶 depilacja musi chocia偶 troch臋 bole膰 a tak prywatnie to polecam wosk lub nawet past臋 cukrow膮 ale w gabinecie u wykwalifikowanej kosmetyczki sama korzystam wi臋c polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
ja nie polecam depilacji cukrowej:o mia艂am po niej since na nogach:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aiszaa
Dziewczyny! W膮tek ten jest bardzo d艂ugi i pe艂no przepis贸w tu by艂o podawanych. A ja jestem w sytuacji bez wyj艣cia - oto jutro mam wa偶n膮 imprez臋 i nogi musz臋 mie膰 g艂adziutkie, bez w艂osk贸w. Tym razem chc臋 wypr贸bowa膰 depilacj臋 cukrow膮, ale za nic nie wiem jak si臋 do tego zabra膰. Prawie ka偶dej z Was wychodzi艂o inaczej i dawa艂y艣cie inne proporcje. Jednak nie mam czasu tego wszystkiego wypr贸bowywa膰 i b艂agam o pomoc - o podanie dok艂adnego przepisu na t臋 past臋 dla osoby nie znaj膮cej si臋 za bardzo na gotowaniu. B艂agam! I dzi臋kuj臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bezpseldonimu
Dlaczego nikt nie napisal za na to trzeba na prawde sporo sporo sporo czasu?Za trzecim zarem udalo mi sie zrobic to durna paste ale jak zaczelam sie nia depilowac to owczem usowa wloski ale w takim tepie ze dziekuje.Ja osobiscie nie mam do tego cierpliwosci moze bylam za bardzo obrosnieta i dlatego efekt byl marny(tylko kilka wloskow za kazdym podejsciem).Pewnie sprobuje tego cud sposobu jeszcze kiedys,ale jak bede miala wiecej czasu.Na razie ratuje mnie maszynka elektryczna,tylko efekt jest bardzo krotkotrwaly:( Pozdrawiam wszytskie wydepilowane,niewydepilowane i te wydepilowane czesciowo.Jak macie jekies pytanka to piszcie postaram sie odpowiedziec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niki1302
Hej, a jaki materia艂 jest do tego najlepszy????

Udost臋pnij ten post

Witam! Jeste艣my hurtowni膮 Kosmetyk贸w Profesjonalnych. Zaopatrujemy Gabinety kosmetyczne, Spa&Welnes oraz wiele szk贸艂 kosmetycznych w ca艂ej Polsce. Jeste艣my dystrybutorem wielu znanych i licz膮cych si臋 firm kosmetycznych m.in BIELENDA, AA PRESTIGE, PAYOT. DEPILEVE, BELNATUR, ACADEMIE, ZIAJA, NAILS COMPANY, SORAYA oraz Epilar System!!! Sprz臋t Kosmetyczny firmy BAYLLASPA www.bayllaspa.eu Zam贸wiony towar dostajecie pa艅stwo w ci膮gu 48 h. Do ka偶dego zam贸wienia dokladamy Gratisy w postaci Pr贸bek, kapcie, r臋cznik贸w, opasek itp Serdecznie Zapraszam na stron臋 www.monimar.pl Monimar-hurtownia kosmetyczna ul.Wyglendy 1 44-200 Rybnik tel/fax 032 42 39 920

Udost臋pnij ten post

to naprawd enie boli??? bo ja mam hirsutyzm i zastanawiam sie czy tak meskie owlosienie masa cukrowa tez usunie:( wczoraj depilwoalam sobie noge( lydke) ponad godzine, bo tyle wlosow i niewyobrazalny bol;/ (gesto rozmieszczone cebulki wlosow;/)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Powiem wam jaki ja mam patent
na t臋 kamienn膮 twardos膰. Wlewam wrz膮tek do garnka. Wk艂adam do tego wrz膮dku s艂oik ze skamienial膮 past膮. po chwili jest na tyle zmi臋kczona 偶e mo偶na wyci膮gn膮膰 艂y偶k膮 odpowiedni膮 ilo艣膰 tej pasty. Z wierzchu leje si臋 jak mi贸d a w艣rodku wci膮偶 jest kamienista i nie da si臋 z niej nic uformowa膰. A wi臋c m贸j patent jest taki 偶e zapalam najzwyklejsz膮 lampk臋 biurow膮. I na pewien czas przytrzymuj臋 ten stwardnia艂y kawa艂ek tu偶 pod 偶arz膮c膮 si臋 偶ar贸wk膮. Pod wp艂ywem ciep艂a ten kawa艂ek zaczyna si臋 roztapia膰 a ja w tym czasie formuj臋 j膮 raz, jeden, drugi. Po ili艣 tam razach zaczyna to przybiera膰 konsystencj臋 plasteliny i mo偶na si臋 bawi膰 w depilacje.

Udost臋pnij ten post

a wiecie moze dlaczego bol jest niby mniejszy niz w przypadku depilatora??? to ten cukier cos lagodzi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m_argarita
kurcze ale na jakiej zasadzie to dzia艂a? kt贸ry sk艂adnik pasty powoduje ze w艂oski s膮 usuwane? chodzi o przyczepno艣膰 tej pasty ?

Udost臋pnij ten post

no pewnie wloski solidnie sie trzymaja w tej pascie i dlatego ta wszystko wyrywa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 carrmen
Hej kobietki! Wosk cukrowy jest suuuuper!!!! A co do poparze艅 no to przecie偶 nie nak艂ada si臋 na nogi gor膮cego karmelu ;-) trzeba poczeka膰 a偶 masa zupelnie ostygnie i ugniata膰 j膮 w r臋kach jak plasteline i tak膮 nak艂ada膰! I wtedy jest super... noga wydepilowana i szcz臋艣liwa. A co do siniak贸w to powstaj膮 gdy za d艂ugo "m臋czymy" jedno miejsce i moja rada-nogi do depilacji musz膮 by膰 idealnie suche!!! wtedy wszystko si臋 uda... Powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arwen
Ja tez sprobowalam .Wyszlo mi za pierwszym razem wiec podziele sie ze wszsytkimi tym jak to robilam (skorzystalam z roznych przepisow): da艂am ok szklanki cukru, ze 3 lyzki wody (dawalam raczej na oko), 2 艂y偶eczki miodu i oczywiscie cytryna. Daj臋 troszke wiecej ni偶 sok z po艂贸wki, ale to pewnie zale偶y od upodobania:) A kiedy zastygnie to po prostu wkladam do mikrofalowki tak ze staje sie znowu zupelnie plynne chociaz geste. Kiedy ostygnie na tyle 偶e moge jej dotkn膮膰, nakladam na palce, najpierw sie przykleja ale j膮 "mem艂am" i tworzy si臋 kulka. Mam okropnie mocne w艂osy i nie wszystkie wychodz膮 co mnie troszke zastanawia... moze daje za du偶o cytryny? Czy to ma jakie艣 znaczenie? Ale rzeczywiscie bol jest o niebo mniejszy ni偶 przy wosku. A ja uwielbiam sie bawic w takie rzeczy wiec to jest jak stworzone dla mnie :)No i dla was oczywiscie :):):P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mloda85
ja dzi艣 wyprobowalam i za pierwszym razem mi wyszlo ,jedynie co to nan nogach mi nie zlapalo bo mialam za krotkie wloski ale w okolicach intymnych lapie ok,tylko czym krotsze tym mniej boli..ja na poczatku poczulam bol,ale pozniej to spoks.polecam te metode

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mloda85
a ja mam do was pytanie zna moze ktos sposob by pozbyc sie tych korop po depilacji.napoczatku wszystko bylo dobrze poki sie nie posmarowalam balsamem brazujacym ..jeszce raz sie musze depilowa膰 co robi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ow艂osiona/
ojejku pierwsze s艂ysz臋 o takiej metodzie ale oczywi艣cie j膮 wypr贸buj臋 ;) ale mam pytanie czy mozna j膮 stosowa膰 na twarz ?? i nie chodzi mi tylko o w膮sik ale i brod臋 i policzki ? niestety mam ten problem ? noi oczywi艣cie jak to d艂ugo trzyma na twarzy ??

Udost臋pnij ten post

plusy tej metody(mia艂am gotowe plastry kupione w sklepie)-nie czu艂am b贸lu minusy-strasznie wolne tempo depilacji Reasumuj膮c-wol臋 si臋 depilatorem przejecha膰,boli,ale efekt b艂yskwiczny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mloda85
ojej nic cie sie nie stanie a bol brzucha powinien przejsc same wloski ci nie wypadna,jak juz ugotowala艣 to nalezalo to odstawi膰 do przestygniecia i uformowa膰 kulki i depilowac nogi najlepiej ich niczym niesmaruj i niemocz to bedzie lepsza przylepnos膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arwen
Skonczyla mi sie masa i cukier wiec wyrwalam wasik woskiem co zakonczylo sie ogromnym strupem pod nosem bo nie chcialo wyrwac za jednym razem wiec musialam to zrobic kilkakrotnie... NIGDY WIECEJ!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ursa13
Wszyscy pisz膮 o tej metodzie mam pytanie czy kto艣 mo偶e poda膰 mi dok艂adne proporcje, chcia艂abym wyprubowa膰 ale nie chc臋 na pocz膮tku si臋 zniech臋ca膰, bo r贸偶ne s膮 tu opinie wielkie dzi臋ki:))

Udost臋pnij ten post