Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kłapi

Co warto kupić w Biedronce a co zdecydowanie odradzacie .......Zróbmy liste !!!

Polecane posty

Gość Fasberg
Ja do Biedronki chodzę jedynie po stałe produkty a są to: -piwo Fasberg - zajebiste piwko za 1,69,piję je od roku,w swoim życiu wypiłem kilkadziesiąt marek piw i uważam,że od Fasberga lepsza tylko Tatra -Top Chips - właściwie w każdym smaku,ważne żeby była duża paka -ketchup Madero - dla mnie lepszy od Pudliszek,Tortexu i innych... Czasem zdarzają się też inne jak np.brzoskwinie w zalewie...Wino Amarena-niczego sobie,szampan też bardzo dobry

Gość 6404548903489040-54-054
1. soki limonka kaktus itd - super do drinkow 2. czipsy bananowe 3. parowki smaki polskie- produkuje morlin 4. losos za 10zl taki plaster 5.krowka mleczna- uzaleznienie 5. warzywa i owoce zawsze tam kupuje 6.salata party w worku - pycha! weekend jest za gorzka;] 7.wedliny paczkowane, filety z kurczaka mieso mielone w tym plastkowym pudelku, i schab 8. jogurt aktiwia na sos czosnkowy:D 9. zwykle bulki- swietnedo morozenia jak nie mam czasu rano isc po zakupy to wyjmuje i podgrzewam w tosterze 10.tunczyk- w oleju slonecznikowym na kanapki 11. biagietki czosnkowe! ale robione na grilu elek. z sosem czosnkowym do piwa- rewelka 12. orzeszki w panierce paprykowej 13. niektore czipsy- np karbowane zielona cebulka i kebab 14. tanie alkohole 15. zele do twarzy, balsamy- robione przez znane firmy kiedys przez dax cosmetics 16. pierdoly do kuchni jak sciereczki gabki worki na smieci. 17. tani wanisz 18. pstrag z pieprzem 19. chleb slonecznikowy i sloneczny - fajnie slonawy 20, ryż 21. pomidory w puszczce 22. sery w sumie to stałe pordukty , wlasciwie teraz tlyko tam robie zakupy:) czasmaiw aidomo kupuje rzcey z gazetki tyfgodniowej np kiedys takie pachnace koperty na wieszaczku do szafy- pol roku pachna dalej tak samo teraz poluje cyz jeszce sie pojawia:) u mmnie w biedronce jest czysto , wsyztsko siwerze i bardzo miła oblsuga wiec lubie do niech wracac

Gość 8y98y98
tez laze do Biedronki ale Fasberg mi nie smakuje -- jak wszystkie w puszkach. Piwo musi byc w butelce. I ketchup madero tez jest niestety zdecydowanie gorszy od Pudliszek

Gość marlut
wkłady zapahowe do odkurzaczy,kiedy się pojawią????????????

Gość stały klient
Coś się stało z moją ulubioną pizzą niebieską z Biedro! Nie mogę jej dorwać, była to najlepsza pizza mrożona na rynku no i prawie najtańsza. Polecam szczególnie mleko ESL Prawdziwe 3,2%, lecz zdecydowanie odradzam całego mleka UHT z Biedronki. Odradzam też stanowczo ryby mrożonej w sosie pomidorowym mozarella - w przygotowaniu nieprzewidywalne (zależy od szczęścia), w smaku coś okropnego, sama cebula :/ Polecam gorąco chleb słonecznikowy. Świetna jakość smaku i węglowodanów. Polecam dżem z czarnych porzeczek, ale koniecznie odradzić muszę dżem "Mater..." z jagód, jest niejadalny. Polecam antyperspirant męski Isae - nie jest jakiś wyśmienity, ale spełnia swoją rolę i ładnie pachnie. Polecam sosy w proszku Culineo (świetny smak, zajadam się sałatkami z nimi). Polecam zupki w proszku "Gorąca chwila", są 2 razy tańsze od konkurentów, a w smaku świetne. Polecam czajnik bezprzewodowy za ok. 30 zł. Jeden z najlepszych i najtańszych czajników jakie miałem. Odradzam z bólem ryż parboiled. Niestety nawet po długim gotowaniu nie jest taki jaki powinien być. W środku zawsze ma twardą masę zbitej skrobii. Odradzam białe pieczywo z Biedronki (zwiedzałem Biedronki w różnych polskich miastach i niestety jakość tego pieczywa jest zawsze ... niska) Oj można tu dużo polecać i odradzać w produktach, ale ogólnie Biedronka to mój ulubiony market. Jeszcze nie spotkałem się w tych sklepach z niemiłą obsługą, co jest aż dziwne. Odwrotnie w innych sklepach, ZAWSZE jest niemiła obsługa. Ceny i jakość przyciągają co raz więcej klientów i słusznie.

Gość biedronka jest the best!
Polecam: herbaty milton,ceylon,rooibos jogurty fruvita,bon creme.tola naturalne.kefir tola(normalnie pyszota) napoje to oczywiście cola original(lepsza od coca-coli),sok jabłkowy,pomarańczowy,soki pycholandia. chipsy naturalne solone top chips,snacki bekonowe czekoladę magnetic(wszystkie pycha),jeszcze taką z ryżem preparowanym. ciastka bonitki,paryskie,kapitańskie budyń w proszku(niesomowicie tani a pyszny-5torebek za 1,49zł)kisiel(3 torebki za 0,89gr.) płtki just fit,magusie kaszki mleczny start. papier toaletowy queen chusteczki higieniczne. mogę tak wymieniać bez końca... Stanowczo odradzam: herbatę assuan(jakby się siki piło) tęczową colę pierogi mrożone(zawsze wychodzą rozgotowane) proszek oxy ultra(plam wogóole nie spiera) pastę do zębów dentix papier toaletowy neo fixy culineo i jeszcze kilka rzeczy,ale ogólnie biedronka to świetny sklep i lubię ich produkty.

Gość biedronka jest the best!
a i jeszcze świetny jest płyn do higieny intymnej oraz ice tea

Gość MarianW.
UWAŻAJCIE NA PIEROGI W BIEDRONCE !! Kupiłem ostatnio 2 opakowania pierogów po 400g ( ruskie ), dzisiaj po ugotowaniu i skosztowaniu były z mięsem !!. idę po opakowanie, bo myślę, że może mi się coś przewidziało i kupiłem jednak z mięsem, ale nie, pisze jak byk, że to są pierogi ruskie ! :/

Gość misiooooooo pysioooooooo113456
A ja NIE POLECAM galaretki owocowej!!!!!!!!!! A to dlatego ze jest ich mało bo tylko dwiesztuki i drogoooooo a jak był plus to dawali trzy sztukiiiiii o! Nie polecam galaretki i juzzzzz.

Gość ja niesama ale samotna
Ja kupuje mrozonki-WARZYWA NA PATELNIE,zupe jarzynowa,brokuly-tanie ale pyszne. Uwielbiam keczup MADERO,musztarde,seler w sloiczkach(na salatke uzywam) i buraczki w sloikach. Czekolady MAGNETIC. Warzywa i owoce tez polecam. Co odradzam? Niektore wedliny,pierogi i pizze mrozone-dla mnie sa po prostu nieapetyczne.

Jakoś tak się złożyło, że byłam tam raptem ze dwa razy w życiu. Większość ludzi żle mówi o jakości produktów z Biedronki i to mnie zniechęcało. Chyba teraz zaspokoję ciekawość co do tych rzeczy, jakie polecacie. Skoro warto...

Gość Natya
Zdecydowanie polecam: 1) Kakao- zwykle ale 3,99 za 200g, 2) Herbatki- Savanah, JustFit i ta o smaku grzanego wina, 3) Mleko0 też zwykle w kartonie ale litr za 1,79 4) Woda- 5l- 1,49 5) Płyn do WC- coś w stylu domestosa, 6) Szampony do włosów Nantei, 7) Kremowe mydło w płynie, 8) Waciki, patyczki higieniczne,chusteczki, podpaski, 9) Lakier do włosów- Wella 400ml-14,99 10) Żelatyna, 11) Likier- dwa smaki kokosowy i czekoladowy, 12) Tuńczyk w puszce, 13) Słodycze- Karmelki o smaku egzotycznym w takiej dużej paczce, kukułki, czekolady. Zdecydowanie odradzam: 1) Parówki drobiowe w takiej dużej paczce- nie da się tego opisać, smak obrzydliwy, konsystencja "penisa przed erekcją " :P ;) 2) Udka z kurczaka, 3) Warzywa i owoce- wcale nie są dużo tańsze a moim zdaniem zawsze są nie świeże, 4) Deser czekoladowo-owocowy-warstwa owocowej galaretki jest na maxa chemiczna. To tyle. Wybaczcie mi opis parówek :)

Gość to są parówki culineo
wieprzowe.... dla mnie pycha.... 7zł za 700g

Gość fffrfhjujhfdddfj
czy ktoś się orientuje czy stale można kupić w biedrze pesto? czy tylko jak są te oferty specjalne?

Polecam: -kaszka w małych jednorazowych opakowaniach -syrop malinowo-cytrynowy 1l za 5,99 -muesli tropikalne - gyros pikantny lub łagodny -sery wszystkie -mleko tylko w butelce -chleb krojony za 1,47 pyszny, w sklepie osiedlowym chleb za 2,50 smakuje jak karton -wino qiutana za 7,45 - majonez splendido -ketchup madero -makarony passtani -ryż -olej -dżemy -słodycze -chipsy z chemi: -wc agent -płyn do paneli -tymek -wkładki higieniczne

Gość stasio spod budki
ja nie polecam kupowania jajek, bo tam mają te najtańsze, z cyfrą 3 na początku (barbarzyński chów klatkowy) jakby ktoś nie kumał o co chodzi Każde jajko wyprodukowane w Polsce musi być ostemplowane 11-znakowym kodem. Najważniejsza jest pierwsza cyfra, bo oznacza rodzaj chowu: 3 - chów klatkowy - kury całe życie spędzają w klatkach. Mają tak mało miejsca, że nie mogą się nawet obrócić. Aby się nawzajem nie raniły, przycina im się dzioby i pazury. Jedzenie dostają z automatycznych podajników, jaja i odchody zabierają taśmociągi. 90 proc. jaj w naszych sklepach pochodzi z takich właśnie hodowli. 2 - chów ściółkowy - kury całe życie są zamknięte w kurniku, ale mogą chodzić po słomianej ściółce. 1 - chów na wolnym wybiegu - kury mogą opuszczać kurnik. 0 - produkcja ekologiczna - kury nie tylko mogą chodzić po wybiegach, ale są karmione ekologiczną karmą. http://www.emetro.pl/emetro/1 ,85648,5032980.html

Gość stasia 9090
z biedronki można zjeść i wypić - i nie być chory ,ale z tesko czy kerfuru to kupujcie tylko papier i sirodki czystości,jedzenie to makabra -laxyigen ,zjeszi toalete zaliczysz.

Gość stasia 9090
stasio spod budki - a twoje jajka też są Stemplowane, czy całe zanużane w kałamażu ,czy masz malowane mietłą,a ty wypuszczas koguta na wybieg,i czy drapie w piasku

Gość zauważcie że
ogromna większość jajek na rynku ma stempel zaczynający sie od cyfry 3 czy te kupione na bazarze, czy te kupione w sklepie Społem lub w Almie albo wlaśnie w Biedronce, to bez różnicy wszystkie są takie same, z chowu barbarzyńskiego :(

Gość nann
Ludzie, nie kupujcie chipsów Pancho Tortilla serowych w Biedronce!!!!!!!!!! Cała nasza rodzina zatruła się tym świństwem. Mieliśmy zatrucie pokarmowe, wymioty, biegunka, ogromny ból brzucha. Uważajcie!

Gość jak to w Almie??
Alma właśnie ma podobno zawsze wybór innych jaj.

Gość fitnesska_222222
w biedronce mozna spokojnie kupic: - pasty kanapkowe z lososia, tunczyka badz jajeczna- produkowane przez lisnera, w smaku identyczne jak te sprzedawane pod marka lisnera tylko duzo tansze- bo w biedronce 1 opakowanie kosztuje cos kolo 1,65 - a za lisnera trzeba dac w tesco cos kolo 2,40. - maślanke, ja lubie ta o smaku czekolady. - sery zolte w plasterkach- chodzi mi o te opakowania po 20 dag. - jezeli chodzi o serki topione to siegam po te z hohllanda, tak samo to sie tyczy serkow topionych w plasterkach:) W tym wypadku wole sprawdzona marke bo raz sie nacielam w tesco bo kupilam serki topione pod marka milk land i ledwo co sie zjadlo. - wiorki kokosowe. - rodzynki. - proszek do pieczenia + cukry waniliowe --> produkowane sa przez gellve. - cukier. - ciasta: kruszynki i paryskie( podobne do delicji szampanskich). - tunczyk w zalewie. - szprotki w sosie pomidorowym. - kukurydza. - groszek konserwowowy. - fasola czerwona. - pieczywo. - maslo lowickie / oselkowe. - twarog sernikowy ( super jakosc, sernik wychodzi pycha, robiony przez presidenta) - serki twarozkowe ( zielona laka- w takich kostkach). - serek capriesi - jak na biedronke to dobry, kupuje rowniez serki plesniowe presidenta - bo tam one sa tansze niz w sklepie spozywczym. - jogurty, serki - ale ja zwykle kupuje marki DANIO badz activie. Kupowalam tez swego czasu robione dla biedronki i tez nie byly zle - szczegolnie te z musli. - platki sniadaniowe. - krakersy robione dla biedronki:) - slodycze: roznego rodzaju cukierki, batoniki, wafelki estella sa dobrej jakosci. Wafelek estella w smaku identyczny jak princessa. - dobrej jakosci sa jeszcze: sciereczki, zmywaki, kostki do vc, papier do pieczenia, papier sniadaniowy, torebki sniadaniowe. - bulka tarta. - ketchup- naprawde o niebo lepszy od tego robionego przez tesco- moja mam raz kupila ten pod marka tesco i byl wrecz koloru rozowego;/ i nie nadawalo sie to do jedzenia i odrazu poszlo do kosza. - moja mama chwali kawe robiona przez biedronke. - margaryna kasia- przed swietami byly duze ekonomiczne opakowania. - masa krowkowa ( sa 3 smaki: orzechowa, kajmakowa i kokosowa) - tanie i robione przez bakallanda. - warto kupic tam kakao, polewe czekoladowa w kostce (gellwe). - mieszanka roznych salat w opakowaniu. - ciasto francuskie. - gotowe spody tortowe. - sosy salatkowe/ sosy pieczeniowe w proszku. - chusteczki higieniczna. Nigdy bym za to nie zakupila w biedronce: zadnych gotowych krokietow, nalesnikow, grillowanych udek z kurczaka, zadnego miesa,ryby, wedliny, parowek, gotowych: pizz, lasagni, zapiekanek, frytek. Bo nie wiadomo z czego to jest robione. Frytki wyprobowalam - kupilam 1 opakowanie i byly niedobre. Pozatym bym nie kupila zadnych zupek blyskawicznych, wszelkiego rodzaju dan sloikowych: golabki, pulpety, sosy bolonskie do spaghetti - bo wiadomo, ze to jest robione z miesnych odpadow. Jezeli chodzi o owoce i warzywa to wole kupowac na targowisku badz w sklepiku warzywno-owocowym, gdzie jest na biezaco dowozone wszystko. Nie polecam rowniez mydel- strasznie sie kleja, podchodza woda. Aaa i jeszcze tego taniego papieru toaletowego, rowniez ten zapachowy i kolorowy nie jest dobrej jakosci i jest malo wydajny. To juz ten queen jest lepszej jakosci ale to cenowo zblizony z regina, velvetem.

Gość biedroneczka jest naj
Ja tez do tesco w ogole nie zagladam,a Biedronce jestem wierna od kilku lat.Na poczatku jezdzilam po wybrane produkty,i nadal mam awersje do mies,gotowych dan.Niektore produkty sa drozsze a niektore tansze...ot caly marketing(nie po to ludzie to studiowali,zeby tego nie wykorzystac zwlaszcza w marketach :) ) Co do czipsow-we wszystkich sklepach powinny byc wycofane,sa NIEZDROWE i do tego tuczące!!

Gość Hardkorowa makrela
kurwa kupiłem tą makrele co zachwalacie 7 dni ważności jeszcze miała i siedze kurwa teraz już od 3 dni z bólem kurwa głowy w 1 dzień był jeszcze bół brzucha jak sie chcecie truć to makrela z biedro polecam a sram dalej niż widzę gówno i tyle...

Hmm.. No to ja właśnie zjadłam przed godziną te chipsy nachos z biedronki serowe, ciekawe czy też się rozchoruję jak osoba wyżej :p

Gość zdolna do poświęceń
To ja WAM powiem. U nas otworzyli Biedronke w czwartek, ale jeszcze nie byłam , może jutro.

Gość chipsu
chipsów raczej się nie da spieprzyć... ale uważajcie na przetwory mięsne i zwłaszcza konserwowe! na przykład wydęte denko w konserwie MOŻE oznaczać że konserwa zakażona jest przez jad kiełbasiany przez który śmiertelność wynosi do 25%. Z resztą wpiszcie se w google 'jad kiełbasiany'...

Gość 0o masakraaa
kupiłam w biedronce jakiś jogurt biedronkowy i teraz mam biegunkę :( Aaalaa, jak brzuch boli...

Gość a ja polecam:
mydło Fruit Kiss limonkowe i owoce tropikalne żele pod prysznic, ten migdałowo mleczny i niebieski z algami pyzy z mięsem zupki kuksu krewetkowe krokiety z mięsem buraczki w sloiku tanie herbata zielona z białą, niedawno weszły ogólnie to uwielbiam Biedronke, jest najtaniej a różnicy żadnej pomiędzy nią a oryginalnymi produktami

Z Biedry to mogę polecić: -suszoną żurawinkę moją ulubioną -konfiturę z dzikiej róży (świetnie do pączków się nadaje) -muesli -ciasteczka takie bakaliowe w miodziku-pycha I