Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kłapi

Co warto kupić w Biedronce a co zdecydowanie odradzacie .......Zróbmy liste !!!

Polecane posty

Gość kjkhkh
sprawdzcie sobie sklad produktu oryginalego i dla biedronki. to jest to samo ;) teraz wszyscy producenci maja dwie linie - tansza i drozsza. roznica ceny zwiazana jest tylko z dzialaniami marketingowymi i promocyjnymi. to one generuja najwikesze koszty.

Gość gandziaa_26
Z Biedronki polecam: 1) musli (najbardziej lubię to z bakaliami, choć śniadaniowe i tropikalne też są ok); 2) mleko; 3) sok pomarańczowy; 4) pomidory suszone z serkiem w środku; 5) wina i piwo Leżajsk; 5) płyn do mycia WC Agent i kostki do WC Agent; 6) mleczko do czyszczenia (Clean czy tam Clear); 7) zmywaki kuchenne (gąbki); 8) worki na śmieci; 9) tampony; 10) czekolada Magnetic Dark 70%, szczególnie ta z pomarańczami (szkoda tylko, że nie ma jeszcze bardziej gorzkiej); 11) herbata zielona Feel Green; 12) mrożone warzywa; 13) rajstopy i podkolanówki; 14) sery żółte w plastrach pakowane po 500g; 15) parówki wieprzowe; 16) tuba z paluszkami solonymi i precelkami; 17) mleczko do demakijażu (to produkowane dla Biedronki, obie wersje); 18) ręczniki papierowe; 19) takie grube paluchy występujące w smaku solonym i serowym - polecam smak serowy; 20) zmywacz do paznokci; 21) płatki kosmetyczne; 22) makarony z pszenicy durum; 23) tuńczyk; 24) pierniki w czekoladzie - nie pamiętam nazwy, ale mają kształt takich stosunkowo dużych precli, gwiazdek i serc; występują w wersji oblanej czekoladą gorzką i mleczną. Obie są przepyszne, to mój największy biedronkowy grzech:); 25) pakowane po kilka sztuk proszki do pieczenia i cukry waniliowe. Mam ochotę wypróbować szampony i mydło w płynie, bo mam co do nich dobre przeczucie;) Moja siostra kupiła ostatnio bardzo dobry krem do rąk z serii Be Beauty (jeszcze nie zdążyłam się zorientować, czy jest tam tylko jeden rodzaj tego kremu, czy kilka). Nie polecam: 1) kostki do czyszczenia toalet Agent, którą wrzuca się do kibelka i ma ona oczyścić to "kolanko", w którym stoi woda - nie robi kompletnie nic; 2) pomidory w puszce - robi je co prawda Dawtona, ale nie wiedzieć czemu są dosładzane - po co??? 3) niespecjalnie smakuje mi woda, zarówno gazowana jak i niegazowana; 4) płyn do mycia naczyń Tymek - nie pieni się, więc niezbyt komfortowo się nim zmywa naczynia; 5) wkładki higieniczne w takim dużym różowym opakowaniu - nie wiem czemu daję im już chyba trzecią szansę, a one ciągle takie same (kiepskie). Ogólnie Biedronkę lubię coraz bardziej za dobrą jakość w przystępnej cenie.

Gość z wodą się zgadzam
woda niegazowana jest nie bardzo szcz ta w 5L butelkach

Gość gibby
Płyn do mycia szklanych powierzchni CLER w białej butelce świetnie myje kabinę prysznicową.

Gość sibon szibon
i okna rowniez. PizzA z pieca kamiennego-PYCHA. I pierogi(nie mrozone!) z kapusta i grzybami-WYBORNE! NAwet ich lasagne podchodza do mojej wlasnorecznie robionej lasagne :)

Gość biedronkowo3078
polecam precelki z ciasta francuskiego lody arrieta twarożek oliwką serki wiejskie chleb alpejski paluszki platki kosmetyczne ryz na mleku serki vitello kefir 0 % szynke z indyka pierogi z miesem pirogi z kapusta i grzbami nalesniki z serem nie polecam maslanki cheesburgerow zapiekanek mrozonych pierogow szyncli z indyka bitej smietany surowek

Gość tratratra
Polecam: - lody w kubki Świrus wiśniowo - jogurtowe - coś wspaniałego - wafle ryżowe Arroza - mleko - kawa Cafe d'Or - świeczki i teelighty - płyn do płukania niebieski - Eden - owoce - czasem mają dobre i tanie Nie polecam: - proszku do prania Ultra - śmierdzi - płynu do płukania Milan - słaby i nieciekawe zapachy

Gość na pewno nie włosy
Mieszanka chińska z biedronki jest przepyszna!! Do tego sos culineo do potraw chińskich i ryż, mmmmm..... :)

a i jest tam najlepsze wino, które sie piło kiedys kiedyś kiedyś!!!!!!!!! amarena, tania sikawka;0;0;0:):)

Gość japolecam
LODY GRYCAN :)

Gdzieś w sieci znalazłem informację na temat mrożonych steków z tunczyka 2 szt. za 9.90 zł. Co o nich sądzicie i czy są w ciągłej sprzedaży w Biedronce?

Gość Cebulę
Sklad może być identyczny procentowo, ale czy jest to pierwsza jakość czy odpad przemysłowy tego nie wyczytacie. Zdychajcie na raka za 5 lat. NFZ was nie uratuje bo PORTUGALSKA BIEDRONKA wywozi cały zysk do siebie. Polska...

Gość wiem co mówiem
Pracowałem w cukrowni która ma dwie linie. Jedna to Polski Cukier który kupujecie w typowym spożywczaku, druga to cukier dla biedronki. To jest ten sam cukier, różni się tylko opakowaniem. Pracowałem też w Lubelli, produkują tam makaron Tiradell który o dziwo mozna kupić później w Lidlu. A to jest ten sam makaron co Lubella!!! Ci którzy uważają że produkt w innym opakowaniu jest inny jakościowo, to właśnie wy jesteście celem tych zabiegów marketingowych i nawet nie zdajecie sobie z tego sprawy. Jezeli wszystko byloby sprzedawane jako jeden produkt to musialoby miec tą samą cenę. Jeśli będzie drogie to bogaci kupią a biedni nie. Jeśli będzie miało niską cenę, to wszyscy się na to rzucą, a najbogatsi będą szukali czegoś "droższego" czyli lepszego jakościowo. A tak, przy dwóch produktach, mamy zmaksymalizowany dochód od biednych i bogatych jednocześnie. Dociera? A jeśli ktoś mi powie o raku jelita czy żołądka to radzę sprawdzić co się ogólnie wpierdziela. Chemia jest zarówno w supermarkecie jak i w zwykłym Jacusiu na osiedlu. Nie ważne gdzie kupujesz, ważne co jesz. Pozdrawiam

Gość estranged
Ser na sernik Vitelo

Gość ja polecam trochę inaczej
serek tutti waniliowy i herbatkę savanah roiboos

Gość chocostars
polecam: - paluszki rybne z fileta Złota Rybka - chleb alpejski - jogurt naturalny Tola z wapniem - wino vermouth białe - frytki mrożone - lakier do włosów supermocny - dezodorant Isae - szampon Natei - szampon Elisse - mydlo w płynie Linda - żele pod prysznic kremowe i SPA nie polecam: - twaróg w kostkach

Gość Marz.
Słuchajcie całkiem przypadkowo na lekcji zrobiliśmy test na odczyn pH wody i woda polaris z biedronki niczym się nie różniła od pH wody z kranu w Warszawie a dla porównania żywiec zdrój miał zupełnie inne więc mówi to coś o jakości.

Gość winiaczko
co polecam: piwo trixx malinowe 1,99 piwo keniger 1,39 WINA, nie mam na myśli Amareny za 3,99, ale o prawdziwe wina - często są dużo tańsze, niże winnych sklepach, a dobre jakościowo, sprowadzane z Portugalii i innych krajów - POLECAM niezdrowe żarcie: chipsy Top Chips i trójkątne nachos Pancho o smaku ostrej papryki lub serowe! herbata zielona SYPANA Dukan (czy jakoś tak), sypana zielona z białą w małej paczce herbata Milton Earl Gray - dość tania, wersja strong różni się od classic jakimś 1 punktem procentowym zawartości aromatu bergamotki, ale różnica jest dość wyczuwalna, ja chyba bardziej wolę Strong - 2,99 za 80 torebek, dość tanio, ale nie wszystkim ta herbata podpasuje. Lepiej jest wybrać dobrą herbatę SYPANĄ w tej cenie, niż te aromatyzowane zmiotki, ale mi smakuje. Ser w plastrach Mlekpol /Mlekovita - dobry jakościowo, niedrogi Chleb biały - jedynym plusem jest to, że jest krojony i kosztuje 1,29, da się jeść od biedy. Sok pomidorowy w kartonie - nawet dobry i niedrogi Kawa rozpuszczalna arabia, dość tania i zdrowsza, niż Nescafe, jednak za tę cenę można kupić wyśmienitą sypaną kawę espresso np. Tchibo Sicilia lub Douwe Egberts. BePower energy drink: jeśli się truć chemią, to ok, działa jak Redbull czy Tiger, smakuje tak samo, a kosztuje 1,59 za litr. Polecam. Herbata Assuan - jest tania. Bardzo tania. 1,39 za 100 torebek 1,5g. To jedyny plus. Smakowo kiepska - pokroju ohydnej Minutki i Sagi. Czego NIE polecam piw VIP i Fasberg - kiepski stosunek jakości do ceny, lepiej wybrać Kenigera nijakich drożdżówek i pączków, lepiej wybrać się do pobliskiej piekarni chemicznych słodyczy napojów gazowanych pokroju oranżady vivat, lepiej kupić sobie trochę jabłek, bananów i pomarańczy i zrobić sok samemu Kawa "O poranku" - niezbyt smaczna, zawiera mało prawdziwej kawy, większość to kawa zbożowa - jak ktoś lubi to ok, ale "nie kopie" tak mocno Kawa "3w1" czy "2w1" Coffo - sama chemia, 7-13% kawy, reszta cukier i inne świństwa, nie ma to smaku za bardzo, lepiej kupić małą kawę sypaną Tchibo Sicilia lub Douwe Egberts Gold, wyjdzie taniej, a jakość o niebo lepsza. Herbaty tekane, czy inne badziewia pseudo-owocowe. Za tę cenę lepiej kupić w Herbapolu prawdziwą ziołową, czy owocową herbatę, niż pić te lury, podróbki Liptona (to syf i tak, ale to syf podrabiający syf)

Gość winiaczko
o, nie polecam jeszcze pizzy (pizzerinki, czy jak się to ciulstwo zwie) ostatnio kupiłem i nie mogłem nawet dojeść tak okropne było dziadostwo co polecam jeszcze to suszone żurawiny z paczki! a OGÓLNIE rzecz biorąc, produkty, o których pisałem tu i post wyżej, ale i te, o których wy piszecie to CHEMIA, SYF i RAKOTWÓRCZA TANIOCHA. na prawdę, czuję się niedobrze, gdy napycham się od czasu do czasu tymi czipsami z polepszaczami, zalewam ryj napojem energetycznym słodzonym aspartamem i jem słodycze o smaku owocowym, jem chleb pompowany azotem... kupuję takie rzeczy tylko gdy nie mam kasy, od czasu do czasu, w podróży itd.. Jedzenie tego na codzień to ŻADNE OSZCZĘDZANIE. Jaki to ma sens, skoro potem te pieniądze niby zaoszczędzone wydasz na lekarstwa? Jedzenie żywności przetworzonej chemicznie jest przyczyną chorób cywilizacyjnych: raka, miażdżycy, wrzodów... Na prawdę, zamiast ganiać do supermarketu, żeby dziennie zaoszczędzić złotówkę, czy dwie, 10 groszy taniej kupić produkt, to lepiej pójść do warzywniaka, sprawdzonej piekarni i kupować jak najmniej produktów sztucznie barwionych, przetwarzanych, aromatyzowanych itd. BYLE TANIEJ NAPCHAĆ MORDĘ tak zwykle wygląda życie ludzi w polsce, ameryce, nawet niemczech. Ludzie, trzeba powrócić do natury, nie tylko pijąc pseudo-naturalne herbatki i tym podobne bzdury

Gość winiaczko
"TYMBARK FOREVER !!!!! :D Najlepszy to jest tymbark w butelce 1.75 l za 2.99 ;]" sama chemia i szajs. nie wiem , jak można take lurę pić ;/

Gość po prostu się nie opłaca
pizza cztery sery mniam ;) nie opłaca się gotować w domu przy takich cenach produktów jak z biedronki

Gość chocostars
polecam: - kiełbasę żywiecką z indyka - produkowana jest przez Morliny, a logo Biedrony kosztuje o 2zł mniej - polędwicę wędzoną z kurczaka - chleb alpejski (o ile w waszej biedronie jest piec do wypiekania) - margaryna do pieczywa solla

Gość Mały ból
nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale wszystkie nieważne jakie wędliny przyworzone do biedronki są poddawane bardzo ale podkreślam to bardzo uważnej kontroli jakości, a co do Morlin to robi lo dla nich nikt inny jak kiedyś uznana za niachlbną firma Constar, lecz teraz po zmianach w Starachowickiej centrali - polecam wszelkie szynki - te z lodóweczek, karczki etc - to wszystko produkowane jest w Animexie St-ce ( daw. Constar ) - A JAK SMAKUJE I ZA JAKĄ CENĘ...ZDROWE, DOBRE I NIEDROGIE. kielbasa chorizo, owoce, piwo ( zawsze troche inne puszki - większe ;-) ), a po za tym prawie wszystkie zakupy robię w biedronce...czasami można trafić też na produkty, ktore w innych sklepach kosztują ok. 50 % drożej - jeśli chodzi o sprzęt to nigdy nie ma problemu z gwarancją, zawsze miło Cię obsłuża nie ważne czy kupowałeś tu czy tam, ważne że u nich,albo wymiana na nowy albo zwrot kasy...jeszcze się nie zaawiodłem...i dodam, że dla nich nie pracuję prowadzę swoją firmę.

Gość pisze się przez ż
przywożone przez "Ż"

Gość 0czarna7
a mi owoce smakuja z biedronki i sa tańsze chociaz czasem na półkach sa same zielone banany parówki drobiowe sa tanie ale nie za dobre pomarańczowy napó gazowany chyba orango smakuje bardzo dobrze mi nawet bardziej niz fanta czipsy maja dobre i tanie rolady lodowe sa bardzo tanie smakuje mi tez kawa smakowa waniliowa 3w1 żele pod prysznic tanie i nawet pachną niektóre szampony tez fajnie pachna ale raczej w problemach skóry głowy nie pomagają pierniki maja pyszne i wogóle ciastka sa tam dobre niestety warzywa takie jak kalafior sprzedaja na wage a nie na sztuke piers zkurczaka wedzona mniam mniam a coś czego nie polecam napoje vivat ochyda i nie wiem czy coś jeszcze

Gość a ja polecam mexxa
herbat rooibos z bierdonki :)