Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz...

tycie po tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość gość
Po Belarze nie ma zadnego przyrostu wagi, a poza tym u mnie nie ma nawet mdłosci a po innych które brałam były codziennie i organizm sie nie przyzwyczaił.

Gość gość
po tabletkach antykoncepcyjnych się nie tyje ma się wzmożony apetyt woda w organizmie się zatrzymuje ma się uczucie opuchnięcia i tyle

Gość gość
Bzdura. Tyłam na potęgę, rzuciłam cholerstwo.

Gość gość
A do tego mordują libido, masakra.

Gość gość
po tabletkach antykoncepcyjnych się nie tyje ma się wzmożony apetyt woda w organizmie się zatrzymuje ma się uczucie opuchnięcia i tyle x może ty masz "uczucie opuchnięcia", ja przytyłam 6 kg, koleżanki miały tak samo

Gość pyzataNN
nic takiego się nie dzieje. moje koleżanki też nie narzekaja. Belara jest bardzo dobrze zestawionymi tabletkami i nie powoduje zaburzenia libido. Ja mam jeszcze większą ochote na seks bo przynajmniej jestem spokojna o zabezpieczenie.

Gość werbla
tabletki trzeba odpowiednio dobrać do organizmu woda zatrzymuje się w organizmie ma się uczucie pełności

Gość gość
Ameryki nie odkryłaś. Jak najbardziej się tyje, nawet nie próbuj ściemniać.

Gość gość
pyzataNN wczoraj nic takiego się nie dzieje. moje koleżanki też nie narzekaja. Belara jest bardzo dobrze zestawionymi tabletkami i nie powoduje zaburzenia libido. Ja mam jeszcze większą ochote na seks bo przynajmniej jestem spokojna o zabezpieczenie. x Jasne, spamerko. Jeszcze większą ochotę :D Chyba na kasę za te brednie na forum. Może polecaj to badziewie oziębłym? Dużo ci płacą za wciskanie kitu?

Gość gość
gość 2015.10.02 Dla mnie to mit bo ja biore tabletki Belara i naprawde dziewczyny jest wszystko jak najbardziej ok. x mitem jest to, co piszesz weź całe opakowanie, może jak cię sczyści przestaniesz mieć ochotę na spamowanie

Gość Wreszcie wolna
Tabletki przyczyniają się do tycia bo zatrzymują wodę w organiźmie o ile wiem nie powodują zwiększenia apetytu ale sprawa jest indywidualna i zależy jaką kto ma przemianę materii, przez cztery lata łykania tego świństwa przytyłam 10 kg i nabawiłam się cellulitu i to nie przez swoje obżarstwo bo jestem wegetarianką,pół roku temu odstawiłam tabletki wreszcie schudłam a cellulit się znacznie zmniejszył.To nie mit że tabletki tworzą takie cuda, gdyby tak nie było to nie wprowadzali by nowej tabletki nie powodującej zatrzymywania wody Yasmin a ogólnie uważam że nie warto brać tego szajsu bo dopiero teraz czuję się świetnie i mam większą ochotę na seks.

Gość gość
E tam. tabletki nowej generacji, które maja hormony podobne do tych które mamy w naszych organizmach nie powoduja ani tycia, ani zatrzymywania wody.

Gość gość
Mi w http://aptekapultusk.pl/ farmaceutka doradziła leki osłonowe do stosowania przy terapii hormonalnej i nic nie przytyłam, a nawet mogę powiedzieć, że biust mi się powiększył, więc chyba warto dołożyć tych kilka złotych.

Jak masz zle dobrane tabletki to możesz utyć, ja postanowiłam sobie nic nie wmawiać, na nic się nie nastawiać - tabletki przyjmuje 4 miesiące, mniej więcej w tym samym czasie zaczęłam chodzić na siłownię także na mojej wadze jest 5 kg MNIEJ, piję dużo wody aby mi się nie zatrzymywała w organizmie więc 'opuchnięta' też nie jestem. Nasze ciało jest w naszych rękach :)

Gość gość
A jak to jest z tym libido? Może tak te tabletki mają działać - nie zajdziesz, bo nie masz ochoty na seks :O

Zanim zaczęłam brać tabletki ostrzegałam mojego partnera: uwaaażaj, bo może mi spaść libido :D a wzrosło, nie wiem jak to możliwe, może też ma to związek z tym że czuję się lepiej zabezpieczona i nie stresuję się że pęknie prezerwatywa czy coś

Gość wiktoryjka22
Spadek libido po tabletkach występuje dość często. Można się wspomóc http://www.prolibid.pl/aktualne-informacje/ Jest to naturalny środek bez hormonów. Działa dopiero po 3 miesiącach przyjmowania. Wtedy widać efekt- więc działa stopniowo. Nic na hura. Poprawia ukrwienie narządów płciowych i przez to wzmaga ochotę na sex. Dodaje też energii.

Moja lekarka ciągle powtarza mi żebym się wystrzegała wszelkich specyfików które by niwelowały jakoś skutki uboczne pigułek bo obniżają ich działanie antykoncepcyjne

Te same tabletki antykoncepcyjne mogą różnie działać na inne kobiety, dlatego nie da się odpowiedzieć na pytanie, które tabletki są najlepsze. Dla każdej kobiety "najlepsze" mogą okazać się zupełnie inne. Jeśli jednak po zażyciu tabletek, waga wrasta, a nasze ciało pęcznieje, to prawdopodobnie zachodzi kumulowanie się wody w organizmie. Należy wówczas iść do ginekologa, powiedzieć o wszystkim i rozważyć zmianę środka antykoncepcyjnego. Pozdrawiam!

Właśnie, jeśli występuje tycie to wtedy trzeba zgłosić się do ginekologa, a nie czekać i narzekać ;) ale przy tych nowszych tabletkach rzadziej się to zdarza, bo te hormony w nich zawarte składem bardziej przypominają te które występują w naszym organizmie więc są lepiej tolerowane

Gość gość
Puknij się w łeb, może ty czekasz i narzekasz, ja jestem pod opieką ginekologa a przytyłam paskudnie i nie jest to żadna zebrana woda.

Gość gość
gość 2016.01.10 E tam. tabletki nowej generacji, które maja hormony podobne do tych które mamy w naszych organizmach nie powodują ani tycia, ani zatrzymywania wody. x Tak ci to wytłumaczy każdy producent tabletek, zwłaszcza nowej generacji. Nie ma takich, które nie powodują skutków ubocznych, nie łudź się.

Gość gość
bookworm wczoraj Moja lekarka ciągle powtarza mi żebym się wystrzegała wszelkich specyfików które by niwelowały jakoś skutki uboczne pigułek bo obniżają ich działanie antykoncepcyjne x Powiedz to producentowi Harmonelli.

Gość gość
Picie wody i ćwiczenia nie załatwią sprawy, jak można być tak naiwnym. Tabletki dobierane po badaniach hormonalnych, a przytyłam 8 kg, zrujnowały efekty diety i biegania. Nigdy więcej tego paskudztwa, zwłaszcza, że doszły też inne skutki uboczne, bóle głowy, mdłości i dolegliwości żylne.

Gość gość
Niestety czasem się zdarza, że po tabletkach kobiety tyją. Radziłabym jednak konsultacje z lekarzem, można temu zapobiec zmieniając tabletki więc polecam ci sprawdzić http://znajdzlekarza.pl/ginekolog/warszawa ja korzystam z usług dr Rogowieckiej.

Gość gość
Dziękuję, mam świetnego ginekologa, który nigdzie się nie reklamuje a ma full pacjentek i doskonałe opinie. I nie jest to W-wa.

Gość gość
Oczywiście, że nie zawsze kobiety tyja po tabletkach. ja łykam od pół roku i nawet kilograma nie przytyłam. Wszystko zależy od właściwego dobrania tabletek. Sa dostępne takie z naturalna pochodna progesteronu-delikatne i bez skutków ubocznych.

a ja nie miałam robionych badań hormonalnych, tylko badania wątroby i związane z krzepliwością krwi, i schudłam :) miałam kilka dni plamień na początku, i może ze dwa razy bolała mnie głowa, tyle ze skutków ubocznych. Parę lat temu brałam inne to tych skutków ubocznych było więcej, więc to raczej kwestia trafienia na odpowiednie dla siebie, a nie wydawanie takich opinii że to 'najgorsze zło'

Gość gość
to faktycznie jest prawda. Kazde takie leki mogą obnizac działanie tabletek antykoncepcyjnych. Nawet z tego co wiem obnizaja ja niektóre owoce ,np grapefruit;-) Tabletki takie jak np Belara sa bezpieczne i nie trzeba martwic sie o zadne skutki uboczne.

Gość gość
Jak się czyta ten wątek to normalnie się seksu odechciewa, mało komu tabletki nie szkodzą, a przecież to najlepsza metoda jaką wymyślono :O pewnie koncerny farmaceutyczne spokojnie mogłyby stworzyć antykoncepcję doskonałą, ale ktoś dba o to, by dzieci się rodziły, a tak to pewnie z przyrostem demograficznym byłoby tragicznie. To chore :O