Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz...

tycie po tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość IkaIkaGirl
Cześć dziewczyny! Ja od 7 miesięcy biorę Sylwie 20,na początku było okej...do tej pory przytyłam 10kg,mam bardzo duży apetyt,wyraznie mam większy biust i oczywiście brzuch....Nie wiem czy odstawić tabletki na kilka miesięcy i intensywnie ćwiczyć czy może zmienić tabletki?? Co mi możecie doradzić? Libido jest bardzo dobre,ale zle się czuje z powodu 10kg,których nabrałam tylko przez 7 miesięcy.....Pomocy :(

Tabletki muszą byc odpowiednio dobrane. Skoro tyjecie czy źle sie czujecie tzn że dobrane są źle. Warto zmienic na inne, raz, drugi, trzeci... wbrew pozorom nie tak łatwo dobrać tabletki.

Gość gonga
to w ogóle jakieś nieporozumienie- żeby brac hormony bez badań?!Jak można brac cos,co tak ingeruje w działanie organizmu,ba,ze 4 razy zmieniac i dziwic sie,ze sa skutki uboczne?Dla mnie niepojęte.Dobrze dobrane tabsy-PO OZNACZENIU POZIOMU HORMONÓW nie spowoduje skutków ubocznych gdyż są tak dobierane aby było ich (skutków) jak najmniej.Pozatym-inaczej zareaguje organizm,który ma jakies niedobory faktyczne,typu za mała/duża ilośc któregoś z hormonów,a inaczej taki,gdzie hormony służą tylko zapobieganiu ciązy,a poza tym jest ok.

Gość gonga
Aha:) Powodują, w większości, wzrost apetytu i trzeba się przygotowac:)

Gość ja nic nie utylam
ale bralam na poczatku asubtele i czulam sie tragiczne, wszystkie mozliwe skutki uboczne, obolala, ciagle migreny, lekka depresja, pieczenie itd zmienilam na syndi 35 i jest ok, nic mi nie jest a to juz 4 opakowanie

czytam kto przytył, kto schudł...? tabl. Yazz brałam przez rok, i bardzo dobrze je tolerowałam, waga bez zmian i przyjemniej w seksie. po roku wystąpiły plamienia i lekarka kazała mi zrobić miesięczną przerwę i zmieniała tabl. na Daylette. przez miesiąc, kiedy nie brałam tabl. przytyłam 3 kg. wydaje mi się, że z dnia na dzień puchnę. dziś wzięłam 1 tab. Daylette i mam nadzieję, że to się zmieni. zobaczymy...

Gość Menia81
a ja tam podziękuję za wszystkie tabletki antykoncepcyjne!!!!Przetestowałam chyba z 4 rodzaje na własnej skórze ze wzgedu na bardzo nieregularne miesiaczki.A teraz okazało sie że mam PCO-to już w ogóle rewelka!!!!Lekarz z prywatnej kliniki przepisał mi Yasmin,brałam go 3 m-ce i waże 10 kg wiecej bedac na diecie i naprawde mało ale zdrowo jedząc i troszke ćwicząc.Do tego pojawił się ogromny cellulit którego w sumie nie miałam wczesniej i inne przypadłości związane z tabletkami anty!!Zmieniłam lekarza i ten nastepny też zabrał się do przepisywania anty i jeszcze raz zmieniłam lekarza i...odstawiłam wszystko!!!Mam nadzieję że teraz zacznie mi waga spadać.Wcześniej wazyłam 55 kg przy wzroście 165cm a teraz jest 65 kg!!!!Załamałam sie kompletnie zwłaszcza że zawsze miałam na tym punkcie świra!!!A wiecie co lekarze mówią gdy się im zgłasza tycie.... cyt. "ja jak dużo jem to też się gruby robię" echhhhh..... Pozdrawiam

hej ja biore yasminelle,juz chyba 5 opakowanie.Nie narzekam ogolnie.Nie przytylam jesli o to chodzi a tez sie obawialam.Mam tylko problem przy pierwszej tabletce z zoladkiem.Ale wymyslilam ze zawsze przy tej pierwszej zarzucam jogurt,podobno to jakas oslona na zoladek przy lekach i powiem ze no dawno juz na szczescie nic mnie nie bolalo.

Gość szaloooonaxD
Hey.;) A ja mam właśnie taki problem, że chciałabym przytyć.. Bo ostatnio chorowałam i w sumie bardzo schudłam i nie mogę przytyć.. Mój chłopak każe mi dużo jeśc.. Chciałabym przytyć w biodrach i żeby cycki trochę urosły... Jakie tabletki mam poprosić u ginekologa no i oczywiście cvzy szybko działają..?;)

Gość pajpa
witam kobietki mam pytanko czy po tabsach o ktorych mowa rosnie biust?

Gość Olesta
Ja przytylam okropnie po tabletkach, chce je odstwic tylko zastanawiam sie czy jak odstawie waga wroci do normy. Czy ktoras z was ma wtym kierunku doświadczenie?

Gość może ja o tabletkach powiem
chomik_fizjofit Tabletki muszą byc odpowiednio dobrane. Skoro tyjecie czy źle sie czujecie tzn że dobrane są źle. Warto zmienic na inne, raz, drugi, trzeci... wbrew pozorom nie tak łatwo dobrać tabletki. Wiśta wio, łatwo powiedzieć, gorzej zrobić. Ja się źle czułam i mój gin nie chciał zmienić, bo powinnam się przyzwyczaić, kiedy ciśnienie rosło mi do 150/130 też nie chciał słyszec o zmianie, przytyłam a raczej spuchłam parę kilo i wtedy się zuntowałam, naciskałam na gina i zmienił na inne. I co? Efekty podobne a doszło jeszcze mdłości i zawroty głowy. Tabletki miałam brać leczniczo na przerost endometrium. Wyrzuciłam tabletki, czuję się świetnie. A dobieranie leków na próbę to też paranoja, co ja jestem królik doświadczalny? Takie zmiany dawki hormonów i środków towarzyszących dopiero sieją spustoszenie w organizmie.

Gość agaga1981
Przyjmuję tabletki od 10 lat, miałam Novynette i Regulon. Wcześniej nie zauważyłam zmian w swojej budowie. Dopiero od pół roku zaczęłam tyć (12kg w 6 miesięcy). Poza tym tabletki powodują migreny i spadek libido. Lekarz powiedział mi że z hormonami jest jak z alkoholem, można pić przez wiele lat nie zauważając wpływu na organizm, aż w końcu jeden kieliszek przeważy szalę...

Gość kicia89
Ja jak brałam Yasminelle nie przytyłam nawet grama. Od prawie miesiąca jestem na Yasmin i przybyło 2 kg ! Zaraz będzie że się obżeram , a to nieprawda ! Jestem aktywna fizycznie ( biegam - a ostatnio jest na to pogoda dobra , mam w domu rowerek stacjonarny i chodzę na fitness --> to wszystko od ładnych paru lat , nie ćwiczę tak by wyrobić mięśnie czy coś , tylko by utrzymać formę , trzymać wagę) , zdrowo się odżywiam , żadnych tłustych rzeczy i słodyczy . Mniej już jeść nie mogę bo dostarczałabym za mało kalorii i wartości odżywczych , tym bardziej że jestem wegetarianką , więc moje posiłki to raczej warzywa , owoce , owoce morza itd. I co ? zostało mi jeszcze 10 tabletek i kończę z tym , bo coraz więcej mi waga wskazuje , i nie łykam już tego ! Nie mam pojęcia dlaczego waga wciąż pomału rośnie !

Gość kicia89
a i jeszcze co do tego że źle dobrane. Po yasminelle było mi właśnie źle. powodowały u mnie mdłości , silne migreny , bóle podbrzusza i lekarz mi zmienił na Yasmin (mimo że zawierają tam więcej któregoś z hormonów). Po Yasmin wszystko przestało , tylko właśnie przytyłam :/

Gość zadbajocialo.pl
witam. ja gdy brałam tabletki tez czułam że grubnę a raczej że puchnę;/ gdy odstawiłam w ciągu 2 tyg doszłam do siebie;) pozdrawiam magda www.zadbajocialo.pl

Gość Asia Mało Mała
Witam, Postanowiłam dołączyć do forum. Brałam tabletki antykoncepcyjne przez 5 lat. Przytyłam....myślę (sięgając pamięcią :) około 15 kg:( ) Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to może być powodem. Na początku swojej przygody z tabletkami brałam MERCILON. Matko kochana nie polecam!!!!!!!!!!!!!!! Już po 4 miesiącach brania dostałam silnego krwotoku który trwał około 3 tyg. Musiałam spać z zawiniętym ręcznikiem między nogami (mało przyjemne i ten ciągły strach o życie) ponieważ nie można było zatrzymać krwawienia a mój gin powiedział "Nie martw się tak czasem bywa". Każde siusianie wiązało się z ogromnym strachem (wtedy krew tryskała najbardziej) dodatkowo gin powiedział "nie wykrwawisz się bo to inna krew":) skończyło się anemią ale lekką. Później zaczęłam brać Novynette. Leki jak leki średnie ale wszystko było ok. Od 3 TYGODNI nie biorę. Mimo normalnego jedzenia (może nawet troszkę większego ) nie utyłam kilograma. ALE OD WCZORAJ DZIEJE SIE COS DZIWNEGO. Nie mam ochoty na jedzenie. Wręcz muszę się zmusić żeby zjeść jogurt naturalny bo na nic innego nie mogę patrzeć. Dodatkowo dziś byłam już 5 razy w ubikacji (i wcale nie w celu oddania moczu:P ). )d 3 dni sikam na potęgę!!! Jeśli miałabym mówić o skutkach ubocznych odstawienia tabletek to... zostawiłabym pustą stronę. Dopiero teraz zauważyłam jak wpłynęły na moją osobowość. Wiecznie zestresowana i gderająca żona. Teraz czasem mąż nie może poradzić sobie z moim popędem seksualnym:) 3 tygodnie a tak odmieniły mnie. Znów wróciłą wesoła bezproblemowa Asia :) już nawet nie odczuwa ochoty na kłótnie:P. Teraz czekam tylko na okres który ma się pojawić za tydzień :) choć powoli czuję że dolegliwości z kręgosłupem przed wróciła:) Życzę i wam szybkiej decyzji rzucenia tego świństwa :) i Takiego WIELKIEGO POWROTU jak ja :)

Ja na początku swojej przygody z tabletkami (od zresztą bardzo niemiłej pani ginekolog która nie robiła mi żadnych badań) otrzymałam receptę na SYNDI 35 i tak oto chyba po 2 miesiącach póżniej moja waga wzbogaciła się o dodatkowe 8 kg!!!!!!!!!! Brałąm je chyba 3 miesiące, potem zmieniłam ginekologa i tabletki ( nadal bez badań) na Lesinelle które nie miały zatrzymywać wody w organizmie. Po Lesinelle wsystko bylo nawet ok, przez pierwsze 2 miesiące bolała mnie często głowa i generalnie przytyłam ale już raczej z własnego zaniedbania i tylko 2 kg bo zaczęłam si ę mniej ruszać. W każdym bądź razie nie schudłam po nich a raczej nie przytyłam. Już mnie głowa nie boli, biorę już 4 opakowanie niestety moje odchudzanie nie przynosi rezultatów...ŻADNYCH!!!! a jestem na diecie: warzywa, owoce naprawdę niewielkie ilości pieczywa czyli raz na jakiś czas, mięso pieczone lub na parze, ćwiczenia, spacer 2.5 godz z psem po puszczy codziennie...Zamierzam iść do mojej kolejnej (zresztą nowej) pani ginekolog i poprosić o badanie albo skonsultować odstawienie pigułek..Poczekam na rezultaty do pażdziernika bo pod koniec mam wizytę, jak nie uda mi się zrzucić chociaż połowę "tabletkowej nadwagi" to się poważnie zastanowię na odstawieniem na jakiś czas w ogóle a potem na dobór już po przeprowadzeniu badań( brać jakiekolwiek powinnam ze względu na torbiele). Chciałam jeszcze dodać, że po Syndi miałam straszne skutki uboczne, czułam się fatalnie: miałam mdłości, kręciło mi się w głowie, głowa mnie bolała. Nie przekonuje ale i nie odradzam takiego typu antykoncepcji, bo wiadomo na każdego inaczej podziała..ja jeszcze chyba nie trafiłam na swoją a bólu związanego z samopoczuciem i zmianą swojego ciała na( niestety) gorsze byłoby mniej gdyby ginekolodzy robili zawsze badania przed doborem tabletek antykoncepcyjnych. Pozdrawiam wszystkie załamane dziewczyny bo jestem jedną z nich. Nigdy nie byłam chuda, raczej nosiłam rozmiar średnie M a po przybyciu bonusowych 10 kg nie czuje się dobrze...

Gość lLanvin
http://tabletkiantykoncepcyjne.info/tabletki-antykoncepcyjne-i-tycie.html tu jest wyjasnione,ale jak wiadomo, tak czy siak tabletki moga zatrzymywac wode w organizmie, przewaznie tak sie i dzieje,ale jak je odstawimy powinnysmy dosc szybko zgubic to, co przybralysmy. dokladnie jak ze sterydami (hormony), ludzie je biora zeby zwiekszyc mase ciala, ale nie meisniami jak bys ie moglo wydawac, tylko wlasnie woda, ktora hormony zatrzymuja w organizmie. ja jestem teraz na microgynon 30, wydaje mi sie,ze nieco przybylam na wadze,mimo to,ze prowadze naprawde aktywny tryb zycia,ale na zalegajaca wode w organizmie zadne cwiczenia nie pomoga, mam tez problemy z jajnikami, co rowniez powoduje tycie takze ciezki okres przede mna :) pozdrawiam

Gość thjtytymtm
asia malo mala - mercilon i novynette to to samo. Biore mercilon i czuje sie swietnie, nie tyje, takze nie pisz czy polecasz czy nie, bo o sprawa indywidualna

Gość wiolka1234567890lkjhg
ja biore od lata sylvie 20 i przytylam chyba z 6kg :o masakra. jutro ide do lekarza i zmieniam tabsy albo nie bede ich juz brac. bralam microgynon i po nim strasznie schudlam...wygladalam jak szkielet,bylam wyniszczona po roku brania tego. pozniej cilest od ktorego puchly mi nogi i tak bolaly ,ze nie moglam wytrzymac. pozniej Ridewigon od ktorego mialam okres miesiac i ciagle krwawilam , pozniej yasminelle od ktorej mialam taka nerwowke ze nie szlo ze mna wytrzymac i jeszcze jakies tam po ktorych tez mialam nerwa. hmmmm. kurde jestem w szoku ze az tyle ich bylo.

Gość Calena
Witam. Ja rzucam tabletki ze względu na to, że nie jestem aktywna seksualnie a po co się truć? Ponadto zaczęło się dziać ze mną coś dziwnego :/ Biorę tabletki od stycznia 2011. Przez pierwsze 4 miesiące brałam Daylette, ale bardzo bolała mnie po nich głowa więc Pani doktor zmieniła mi je na Kontracept. Do tej pory było ok, okres jak w zegarku, żadnych bóli itp... Ostatnio jednak wyjechałam na 2 tygodnie do UK i tutaj zaczęły się schody. Nie wiem czy to klimat tak zadziałał czy nie, zaczęłam już panikować, że jestem w ciąży. Będąc na wyspach dostałam krwawienie z odstawienia dzień wcześniej niż powinnam, trwał tyle co zwykle, ponadto ból piersi, wzdęty brzuch itp. Po powrocie ból piersi nie ustąpił, byłam ciągle senna, było mi niedobrze... lecz krwawienie się pojawiło w terminie, więc ciążę wykluczyłam, niestety trwał tylko 2 dni! Więc schiz o ciąże powrócił. Postanowiłam poczekać cały kolejny cykl i w razie czego zgłosić się do lekarza, lecz krwawienie znowu wystąpiło (tym razem obfitszy i dłuższy - więc ciąże wykluczyłam stuprocentowo). Zwalam wszystko na zmianę klimatu, choć różnie może być. Co do skutków ubocznych, ostatnio zauważyłam że mam żylaki (pod kolanami i jeden wielki widoczny na łydce), cellulit, co do tycia przytyłam tylko 3 kg (od momentu Daylette), boję się że odstawiając tabletki przytyję bardziej...

Gość luckapo30
ja dostałam triquilar - bo po Vibin - mam krwawienie przez cały miesiąc - czy jest ktoś kto brał te tabletki i jak się po nich czuł

Gość dgshdgdhyui890
ja się wam strasznie dziwię, dziewczyny wymieniacie całą litanię koszmarnych skutków ubocznych i dalej konsekwentnie bierzecie ten syf: tycie, opuchniete nogi, krwotoki itd, a determinacja żeby to dalej brać niezachwiana.. ja brałam przez m-c 15 lat temu i wystarczyło mi zerowe libido i kilka pryszczy żeby to natychmiast rzucić i nabrać wstretu do tabletek na całe zycie.

Gość paolka53
Ja biore tabletki od jakis 8 lat, ciagle te same- CILEST! Odkad je biore zauwazylam roznice w mojej wadze, przytylam... Bylam u lekarza pytalam go czy mozliwe jest tycie, to mnie wysmial, powiedzial ze absolutnie nie! ...JASNE!!! Zawsze moja waga maksymalna siegala 57-58 kg teraz jest 64 kg! A to jest roznica!!! Jestem w polowie opakowania i postanowilam, ze jak je skoncze to koncze z tabletkami! Cilest ma duzo skutkow ubocznych: wymioty, zawroty glowy, bole podbrzusza, migrena, sennosc, wiekszy apetyt itd ip takze stwierdzam, ze nie warto sie meczyc!!! haha fakt, ze dopiero po 8 latach ale lepiej pozno niz wcale! :D pozdrawiam

Gość amarenamena@gmail.com
Ja zaczełam brać tabletki od problemów hormonalnych( nie mialam okresu) brałam najpierm luteine,potem bromergon.od 2008. Nastepnie anty..chyba z 6 rodzajów tabletek .A teraz brałam przez 8msc Artizie .Strasznie utyłam,spuchłam .Najgorsze jest to że tyje i sama nie wiem czemu bo mało jem w domu sie dziwią,dlaczego. Odstawiłam proszki i nie biore już z 2 tygodnie i sie fatalnie czuje, rycze bolą mnie jajniki, hormony szaleją, Najgorsze jest to że musze brać te prochy od prawie 6 lat mimo że nie współżyłam i niewspółżyje . Prosze pomóżcie mi bo już sama nie wiem co robić . Nawet teraz pisząc to płaczę bo jest mi strasznie ciężko ;.( . Baardzo będę wdzięczna za pomoc,opinie . mój mail . amarenamena@gmail.com .

Gość mamusia1987
Nie wiem co tu niektóre piszą za bzdury, że tabletki nie powodują tycia jeszcze jedna podpisała się Pani Ginekolog chyba padne to jak pani ginekolog wyjaśni mi fakt że przed ciążą wazylam 50kg, w ciąży przytylam 7 kg. I mało jadlam. Urodzilam dziecko nie bralam tabletek waga leciała w dół! Zaczęłam brać tabletki... i... Pojawił się cellulit, zaczęłam tyc w tej chwili moja waga to 60kg i rośnie i podkresle, że jem bardzoooo malutko zaledwie tylko objad i resztę dnia piję wodę, bo już jestem zalamana tym co się ze mną dzieje. Biorę ASUBTELE!!!!

Gość eleonore19
Biorę Cilest od jakichs 2 lat, regularnie, zadnych skutków ubocznych. Moja waga w ciagu paru tygodni spadła o prawie 10 kg. Chyba tabletki na każdy organizm wpływają inaczej, więc sprawa tycia to Komnata Tajemnic :D

Gość gość
ja biorę oc 35 przybralam na wadze(i to dosc duzo), dostalam cellulit (dosc spory)a moje libido to masakra.... zero ochoty na cokolwiek...

Gość jkjkjkjkjkqweeer
Bralam diane przez 9miesiecy. W ostatnie 3miesiace pprzybralam 10kg. Potem dostalam cilest -4 opakowania. W tydzien stracilam 6kg, ale czulam sie okropnie. Dostalam naraye, bralam 2lata. Przez 1.5roku czulam sie dobrze ale potem pojawily sie migreny, bole nog - zakrzepica. Odstawilam. Nigdy nie mialam pryszczy, nawet jako nastolatka mialam max 4 na raz na twarzy. W czasie gdy powinnam wziaac kolejne opakowanie wysypalo mi twarz, szyje, plecy. Moja cera z suchej zrobila sie przetluszczajaca. Brwi sa rzadsze tak jak wlosy. Na wadze 7kg wiecej. Minelo 7miesiecy a ja z dnia na dzien wygladam gorzej. Jem juz tylko 1800kcal, cwicze od lat 3razy w tygodniu silowo, wydalam majatek na kosmetyki do twarzy a polepszenia nie ma. Myje twarz a za 3godziny jest cala tlusta. Jak slucham ze tabletki nie daja skutkow ubocznych to zalamuje sie nad ignorancja ludzi. Bralam je jako lek na hirsutyzm ale nie pomoglo. Stracilam tylko pieniadze, zdrowie i wyglad. O przydatnosci antykoncepcji tez nie ma co mowic bo od prawie roku nie uprawialam seksu, bo nie mam ani troche osoby a wczesniej bylam dosc bardzo aktywna, teraz bym mogla zlozyc sluby czystosci.