Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz...

tycie po tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość madralinska1213
bo najlepiej wszystko zrzucić na tabletki, a ja mam takie które nie powoduja ani tycia, ani nie zmniejszaja libido. nie czuje sie ociezała, i nigdy nie odmawiam zaproszenia na seks.

a ja wam powiem, że pomimo uważania na to co jem i ćwiczeń przytyłam po tabletkach, teraz jestem w trakcie zmiany tabletek i zobaczymy jak będzie tym razem

no to jest też kwestia dobrego dobrania tabletek czy składu, ale generalnie to chodzi o zatrzymywanie się wody w organizmie

zatrzymywanie wody w organiźmie - tak, ale próbowałam też brać tabletki i brać coś co gospodarkę wodną reguluje, też nie pomogło

Gość kwiatuszek__1
Trzeba odpowiednio dobrac i porobic badania zanim zacznie łykac sie jakies tabletki. nie trzeba miec żadnych skutków ubocznych. Ja po swoich nic złego nie odczuwam i nie tyje.

Gość gość
No sa takie oczywiscie, to sa tabletki nowej generacji w których hormony sa podobne do tych jakie wystepuja w naszych organizmach. Jak dla mnie warto spróbowac bo nie ma sie nad czym zastanawiac-w koncu chodzi o nasze zdrowie.

mi ginekolog mówiła kiedyś, że takie dodatkowe wspomagacze przy tabletkach mogą osłabiać ich działanie... no zdecydowanie przy tych tabletkach nowej generacji jest mniejsze prawdopodobieństwo skutków ubocznych :)

Gość melanija
Ja biore lek o nazwie Belara, to ten z nowosci. Zacheciła mnie moja pani ginekolog stwierdzajac ze mam tendencje do tycia, ze skarze sie na spadek libido wiec te akurat tabletki powinny byc dla mnie w porzadku. Jak na razie wszystko jest ok, i mimo ze biore je dopiero od dwóch miesiecy to organizm w zaden sposób sie nie buntuje.

Gość panienka90
A jestes kobieta która juz urodziła dzieci? pytam bo ja słyszałam taka opinie, ze kobieta ktora nie rodziła nie powinna przyjmowac tabletek antykoncepcyjnych. sama juz nie wiem co mam robic.

Gość gość
Jedyna nieszkodliwa antykoncepcja to wyśmiewa ny kalendarzyk i prezerwatywa. Lecz wtedy nie zarobią ginekolodzy i koncerny farmaceutyczne!Zawsze mąż jest przy każdym badaniu ginekologiczmym nawet gdy jestem na fotelu nie wstydzę się męża. Wspierał mąż również porody a mamy Prawo do obecnośc***artnera nawet w szpitalu podczas badań i zabiegów.Tabletki rozwalaja miedzy innymi wątrobę rosną wąsy itp...Zaraz jakiś ginekolog zacznie wpis wyśmiewac ale po żyjecie zobaczycie kto miał rację! !

Gość gość
Jedyna nieszkodliwa antykoncepcja to wyśmiewa ny kalendarzyk i prezerwatywa. Lecz wtedy nie zarobią ginekolodzy i koncerny farmaceutyczne!Zawsze mąż jest przy każdym badaniu ginekologiczmym nawet gdy jestem na fotelu nie wstydzę się męża. Wspierał mąż również porody a mamy Prawo do obecnośc***artnera nawet w szpitalu podczas badań i zabiegów.Tabletki rozwalaja miedzy innymi wątrobę rosną wąsy itp...Zaraz jakiś ginekolog zacznie wpis wyśmiewac ale po żyjecie zobaczycie kto miał rację! !

Gość gość
Ja od 6 miesięcy biorę tabletki limetic bo karmię piersią i przytylam 6 kg juz od 1.5 miesiąca ćwiczę. A waga ani drgnie jem 5 niewielkich posilkow dziennie i nie jem słodkiego . Co radzicie dziewczyny?

co to za mity? niby dlaczego dopiero po urodzeniu dzieci można przyjmować tabletki? może nie wskazane jest przyjmowanie jakoś baaaardzo długo, ale wszystko jest dla ludzi, chyba ginekolodzy by o tym informowali prawda?

na pewno tabletki nie są wskazane tylko dla kobiet które rodziły, chyba ci się pomyliło z jakąś inną formą antykoncepcji

Gość gość
nie nazwałabym kalendarzyka bezpieczną antykoncepcją, ani tabletek metodą zarobkową firm farmaceutycznych, jak dla mnie dużo wygodniej jest kupić tabletki niż liczyć dni płodne, albo zastanawiać się czy mam gumkę czy nie

no ten kalendarzyk to dla mnie jakieś nieporozumienie, mam wrażenie że bardziej odbierałby przyjemność z czegoś czego przyjemność jest istotą :) a tabletki dają też inne korzyści

Jeśli tabletki są dobrze dobrane to nie powinnyśmy po nich tyć. To oznaka, że lepiej je zmienić.

trzeba pamiętać, że niezależnie od tabletek trzeba liczyć się, że w ciągu pierwszych trzech miesięcy jakieś tam niedogodności mogą się pojawić, bo organizm musi mieć czas żeby się przystosować :)

Gość gość
fakt, tak samo jak się decyduje na tabletki ze względu na trądzik to poprawę też można zobaczyć po ok. 3 miesiącach

kiedyś sama przyjmowałam tabletki ze względu na trądzik, autentycznie pomagały :) teraz zastanawiam się czy do nich nie wrócić, planowałam dzidziusia ale jednak życie różne scenariusze pisze :)

Gość pysiaczek1
Cera to bardzo czesto poprawia sie przy braniu tabletek antykoncepcyjnych. Ja biore je długo, mialam przerwe jak chcialam dzidziusia ale poza tym biore non stop. Zadnych skutków ubocznych po swoich tabletkach nie zauwazyłam.

Gość gość
Powyższe wpisy to jakiś oplacony spam, wszystko na jedno kopyto, żal

Gość zdziwiona11
No w koncu to jest temat o tabletkach antykoncepcyjnych;-) Ja uwazam ze jest to najlepsza forma zabezpieczenia przed ciaza zwlaszcza ze pojawiaja sie nowosci calkowicie bezpieczne dla naszego organizmu.

no, strasznie to podejrzane że w wątku o tabletkach antykoncepcyjnych wymienia się uwagi o skutkach ubocznych czy korzyściach, ludzie... to jest sens istnienia forów

Gość normalna111
Co w tym dziwnego? niestety tabletki antykoncepcyjne i i ch przyjmowanie niosa za soba skutki uboczne. Dobrze jednak, ze pojawiaja sie coraz to nowe ktore sa bezpiczne dla organizmu kobiety i ryzyko skutków ubocznych jest minimalne z racji wystepowania hormonów bardzo zblizonych do tych naturalnie eystepujacych w naszych organizmach.

mi się wydaje, że większość kobiet sugeruje się tym co się mówiło o tych starych tabletkach, które nie były zbyt bezpieczne, moja mama jak się dowiedziała, że przyjmowałam to mało zawału nie dostała, ale wytłumaczyłam jej co nieco :)

Gość gość
Dla mnie to mit bo ja biore tabletki Belara i naprawde dziewczyny jest wszystko jak najbardziej ok.

Gość gość
Bierzesz moim zdaniem dobre tabletki po których na pewno nie bedziesz miała problemów jesli chodzi własnie o tycie.

Gość magdalenkaaa77
Po tabletkach Belara nie przytyjesz kochana. No oczywiście diete utrzymuj taka sama tn taką zebys po prostu nie tyła od jedzenia, a potem nie zrzuciła na tabletki. Po drugie po tych tabletkach u mnie cera wygląda olśniewajaco.

Gość samonka
tak naprawdę jak masz dobrze dobrane tabletki to tyć nie powinnaś, mi ginekolog przepisał elin, wzrostu wagi po nich nie zauważyłam, wszystko w normie, poza tym nie rzucam się na jedzenie tak jak przy poprzednik tabletkach. Poza tym jak boisz się o wagę to możesz to na bieżąco kontrolować dzięki aplikacji którą znalazłam, nazywa się Różowe Lusterko, możesz dzięki niej właśnie kontrolować wagę, no i jest tam sporo informacji o antykoncepcji hormonalnej, wiec warto bo w sumie to tematy bliskie każdej kobiecie.