Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sia

Jak stosować Luteinę na regulacje cykli i czy pomaga ona zajść w ciążę?

Polecane posty

Dziewczyny poszlam dzis do doktorki, do ogolnej. Bylam pewna, ze da mi skierpwanie do gina, ale niestety. Mialam wrazenie, że babka po prostu wysmiala moj problem (przypomne, ze jetstem w anglii). Jedyne, na co przystala, to skierowanie na badanie krwi, ktore ma byc tydzien przed nastepną @ (nie wiem czemu wtedy a nie w polowie cykly-wtedy, gdy powinna byc owulacja, no ale nie jestem lekarzem, wiec moze tak ma byc). Generalnie jestem potwornie wkurzona. Zreszta takiego potraktowania właśnie się obawiałam... Chcialabym byc w Polsce, przynajmniej wiedzialabym gdzie isc po pomoc... no ale bedę dopiero w grudniu i to tylko dwa tygodnie, wiec pewnie niewiele przez ten czas załatwie :( Pozdrawiam Was kobietki i przynajmniej Wy dbajcie o siebie :)

Yokko to może wysyła Cie na badanie krwi żeby sprawdzić hormonyyyyyy :) i może odrazu hormon tarczycy, ale napewno coś związanego z tym. bo poziom hormonów jest z krwi i to badanie robi się w jakieś określone dni cyklu.. więc nie martw się i nie wkurzaj bo pewnie miała dobre intencje :D buziaki 👄

Gość anafora
hej nie miałam wczoraj czasu żeby zajrzeć Yokkoo wydaje mi sie że to może byc badanie progesteronu czy nie jest za niski w ostatniej fazie a to utrudnia zagnieżdżenie sie jajeczka ja takie badanie miałam robione dlatego skojarzyłam sobie to ze mna ale czy tak jest to nie wiem a czy cos ci powiedziała czy tylko ze masz zbadac krew ? Yokkoo a ty zagranica jestes na stałe ? Jeśli można wiedziedzieć czy zamierzasz w najbliższym czasie wrócić do Polski ?

Gość anafora
Zapomniałam napisac ze od wczoraj mam na 100% szyjke nisko czy wtedy też była nie wiem ale wrazie czego staranka w weekend były zobaczymy co z tego wyjdzie ? Oby fasolka :)))))))))))))))))) Tego wam też zycze Miłego dzionka

Gość donia30
hej kobietki!!! nie udzielam sie ostatnio ale czytam gdy tylko mogę ;-) Anaforko masz rację - mnie jest troche łatwiej bo w tym cyklu nie ma mojego m więc chyba łatwiej mi sie wyluzować. Naprawde nie macie pojęcia o ile lepiej si czuje bez tych wszytskich tabletek wykresów i obserwowania objawów , które potem i tak okazują się rozbujałą wyobraźnią...nabiera sie do tego wszystkiego dystansu i w moim przypadku - spokoju. Mam nadzieję, że któraś z Was w tym miesiącu zobaczy dwie kreseczki ;-) pozdrawiam

Anaforko nisko tzn że juz owu była? czy jak? nisko tzn że jej dotykasz swwobodnie? Donia jak ja Ci zazdoszczę tego spokojuuu, fakt wyluzowanie od tych sprawdzan, od zerkania na wykresy i szukania objawów jest super, ale nie w moim wypadku :( u mnie to poprostu czysty stres, na bank. wcześniej zanim poznałam męża spotykałam się z kimś i też dwa lata sexu i nic.. ale zaznaczam że nie chcieliśmy dziecka, tylko poprostu sie udawało nie zajść, tylko jedyną rzeczą bł właśnie stres który ciągle za mną był, problemy finansowe, i nerwowość po tatusiu :P a teraz kiedy chcialabym wpadki i celowo zajść w ciążę to dalej mi się udaje nie zajść :( :( :( i weź szukaj racjonalnej odpowiedzi czemu??????

Gość anafora
nisko to znaczy ze jest po owulacji i jest twarda np odróżniając nos i usta nos twardy usta rozpulchniona ) no i jest zamknięta jestem tylko ciekawa kiedy przyjdzie @ bo nic nie mozna sobie zaplanowac juz mnie to pomalutku drażni

Ja też zabrałam się za badanie szyjki :) Teraz jest 5dc a szyjka jest opuszczona, twarda i rozpulchniona (o ile dobrze to zinterpretowałam). Ta lekarka w zasadzie nic nie powiedziala, kazała tylko umowic sie na termin badania krwi okolo tydzien przed nastepna @, ze wtedy bedzie juz po owulacji. A sama juz tam miala cos w komputerze zaznaczyc jakie to ma byc badanie dokladnie. Bo ja jej mowilam, ze sie martwie tym, ze przez te dwa ostatnie miesiace nie zauwazyłam owulki. Wiec pewnie jesli owulacja wystapi, to powinni to po tej krwi i hormonach poznac, tak mi sie wydaje. Dzieki za słowa otuchy :) Musze sie uzbroić w cierpliwosc, a przy moim charakterku to niesamowicie trudne :) Anaforko nie zamierzam tu byc na stale :) Jeszcze jakis czas musimu tu być niestety, ale zdecydowanie WRACAM DO DOMU :) A czemu pytasz? Elus tak to juz jest, ze jak sie chce - to trudno jest zafasolkowac :( Najbardziej niesprawiedliwe jest, ze tyle jest wpadek i niechcianych ciąż, a nam to nie wychodzi :( A najbardziej mnie drażni, jak widuję tutaj kobiety w zaawansowanej ciąży i z papierosem... okropny widok. Ale zrobiłam nastrój :) Pozdrawiam kobietki :)

Gość Dzili
Yoko!Ja tez jestem w Anglii -ty w jakim mieście mieszkasz/:-)No i wiem że tu tródno o poważne potraktowanie pacjenta:-(

Gość anafora
bo myślałam żebyś tam sie przeniosła do lekarza jeśli bys była na stałe i może oni maja inne metody leczenia i byc cos podpowiedziała Dziewczyny ja mysle ze napewno zafasolkujemy w najmniej odpowiednim momencie

Kurcze ta szyjka to dla mnie czarnaaaaa magiaaaaaaaaa :) :P :D ja swoją ciągle dosięgam, tak mi się wydajeeeeeee :O

Gość anafora
elus a trudno ci jest ja dosiegnac czy swobodnie najlepiej rób to w ten sam sposób np to samo krzesło (noga musi byc dość wysoko) ja tak robie i wtedy jest łatwiej nauczysz sie cierpliwości Ja właśnie dzwoniłam do gin i umówiłam sie na poniedziałek 18.15 Dorotko do p R... zobaczymy chyba że dostane @ to bede musiala przełożyć oby nie przyszła tak szybko bo u mnie 20dc a w pon 25 dc bedzie a oststnio cykle mam 23-26 dni juz sie denerwuje

Anaforko ja wlasnie tu jestem do lekarza zapisana, opieka medyczna normalnie nam tu przysluguje. Problem w tym, ze jest ona znacznie gorsza niz w Polsce - w co pewnie trudno uwierzyc? Dzili-ja jestem w Zachodnich Midlands - szczególy moge napisac na maila jak chcesz :) A Ty gdzie jestes? A z ta szyjka to faktycznie skomplikowane, ale podobno dokladniejsze rezultaty daje badanie szyjki niz obserwacja śluzu... Więc nie poddawac sie :)

Witajcie Kobitki czytam Was już dosyć długo i w końcu piszę bo mam zagwozdkę, od kwietnia biorę lutkę 2x1 tab dowcipnie ;)) Jak na razie lipa wyszła ze starań bo dzis @ zawitała... Stąd mam pytanie jak liczycie długość cyklu od pierwszego dnia okr? Lutkę wcinam od 16 dc. do 25 dc. i zawsze dostawałam @ na 3 dzień po zakończeniu czyli 28 dni. A wczoraj skończyłam 25dc. a dzisiaj mam @ sama już zgłupiałam....

Witaj Awilka :) Ja niestety luteiny jeszcze nie brałam, więc Ci tu nie pomoge. Za to moje forumowe koleżnki są obcykane w temacie, wiec napewno Ci odpowiedza :) Natomiast pierwszy dzień @ jest właśnie pierwszym dniem cyklu. Pozdrawiam

Gość Dzili
Yookko!To my daleko do siebie mamy!W lini całkowicie prostej na sam dół mieszkam ja:-)Wiesz-planuję tu pomału (na kwiecień)jak wszystko będzie ok zabiekg inseminacjii .5 min drogi od mojego domku jest klinika in Vitro.Najpierw jednak muszę zgłosić się do lekarza po skierowanie.Wiem też że taki refundacja jest możliwa też ale trzeba się zapisać i czekać w kolejce (podobno ok roku)

Gość anafora
hej dziewczyny coś nie mode spać buszuje juz od 4 i nawet nie chce mi sie spac avilka a przed braniem luteiny jakie miałaś długie cykle ? Ja luteine brałam 2 miesiące od 16 dc do 25 i w 1 miesiącu dostałam @ w 33dc a w 2 miesiącu 23dc Wiem też ze Ela brała luteine może rdzisiaj zawita to opowie swoja historie A 1dc liczy sie kiedy przyszła @ Dziewczy moja szyjka jest nisko twarda a dopiero teraz mam śluz płodny i chyba jego obserwacja zawodziła bo głównie na tym sie opierałam także Yokkoo chyba masz racje Dawno justyny tutaj nie było może u niej jakias faolka zawitała

a więc co do brania luteiny :0 ja brałam od 16dc po jednej tabletce przez 10 dni. i u mnie też te @ były różne.. i 25 jakoś i 35.. i raz nawet dostałam @ w trakcie brania luteiny i wtedy trzeba na bank odstawic

dzięki dziewczyny za odpowiedź, ja przed lutką brałam anty i zdecydowałam sie odstawić (po kons. z giniem) dał mi od razu lutkę bo ostatnie podejście skończyło się 3 torbielami , które zeszły po lutce..

Gość anafora
no właśnie ja dostałam @ w trakcie brania i odstawiłam ale mnie jakoś kłuja jajniki co sie ze mna dzieje ??? Mój organizm zwariował albo ja wyolbrzymiam moze wcześniej też tak miałam ale tego nie zauważałam tragedia ja ide sie kimnąć bo padam z nóg

Dzili trzymam kciuki za Ciebie. A moze wczesniej samo zaskoczy :) Jak dlugo sie staracie? I czy ta klinika o której pisałaś to jest prywatna czy z NHS? Szkoda, ze nie mieszkasz blizej :) A Wy dziewczyny jak tam? Czy już u którejś zaskoczyło? :) U mnie dzis 9dc wiec jeszcze chyba za wczesnie na staranka, choc sluz juz sie pojawił. Ale chyba jednak skupie się na obserwacji szyjki.

Gość Dzili
Yooko!No hm.jak cofniesz się po stronkach to możesz przeczytać moja historyjkęhmmmm.Od ostatniego poronienia to już ponad rok.Ta klinika obok mojego domku jest prywatna ale wykonują też zabiegi refundowane z NHS .Jesłi chodzi o inseminację prywatnie zapewne długo się nie czeka a zabieg plus leki to 800F.no chyba że wcześniej.....mażenia!Czas się już poważnie do roboty brać bo na karku już 26 latek!

To ja przy Tobie czuje sie jak staruszka! Zyczę powodzenia :) A z tym badaniem szyjki, to juz sama zgłupiałam: przed @ nie miałam problemu z okresleniem jej a teraz to już sama nie wiem, czy jest nisko czy uniesiona, czy jest twarda a już kompletnie nie wiem czy rozpulchniona czy nie...

Yokko ja mam podobne problemy :) a ja jestem załamana od wczoraj bo mój M dostał wypowiedzenie :( :( zwolnienia grupowe trwają :( :(

Gość anafora
Yokkoo porównanie czy jet twarda czy rozpulchniona to jak nos i usta i jezeli jest otrwarta to brac sie do staranek ja juz teraz zaczynam tak od 8-9 dc bo moge mieć wcześniej i dlatego moze nie zaskoczyło jak zaczeliśmy staranka od 12 dc Ja mam 24 i 1,5 roku już sie staramy i myśle że to juz długo

Dziewczyny ja miałam 25 jak sie Młody urodził a teraz składam u "Góry" zamówienie na kucyki, tylko chyba mają skrzynkę zapchaną bo ciągle @ wraca...;D ale może w końcu zmienią serwer i wszystkie @ tam dotrą ;))

No więc ja starucha mam 29 z kawałkiem :( Jak poronilam mialam 28, potem dalismy sobie na wstrzymanie, potem obydwoje stracilismy prace, wiec tez nici ze staranek... a teraz jak wreszcie sie unormowala sytuacja, to zaskocyc nie moze. No ale moze kiedys sie uda. No a ta szyjka to gdzies tam niby jest miekka ale twardosc tez czuje, wiec nie umiem sie połapac. Moze zaczne po prostu od lekcji anatomii :) Milego weekendu kobietki!

cześć dziewczyny. ja dziś 28dc, zero objawów na @.. jutro robię test, bo dziś temp. była nadzwyczaj wysoka, porównując z wynikami z poprzednich miesiecy 36,8 . Chciałabym jutro zrobić mężowi prezent na pierwszą rocznicę ślubu, dlatego tylko zrobie ten test.. napisze rano jak wynik :O pozdrowienia i miłego weekendu ...

Gość anafora
No elus czekamy z niecierpliwością a u mnie 23dc i od wczoraj tak mnie jajiki bola także napewno przyjdzie @ w poniedziełek wizyta zrobie badania i postaram sie zrobić monitoring cyklu i zobaczymy juz chciałabym odpocząc jak bedzie wszystko ok to do nowego roku daje sobie spokój musze troche oddychnąć choć wiem że nie będzie łatwo milego weekendu u mnie pogoda zapowiada sie super