Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majoweczka

Termin MAJ 2006

Polecane posty

Cześc mojóweczki!!! Jak tam samopoczucie? bo u nas bardzo dobrze :) Gaga napisz list do świetego mikołaja ze chciałabys komputer hehe ciesze sie że u ciebie wszystko dobrze 🌻 My dzisiaj idziemy do gina i znowu zobacze i nagram moje maleństwo ❤️ jutro przyjeżdżają moi kochani rodzice i bardzo sie ciesze ze ich znowu zobacze:)!!! Życze wam miłego dzionka 🌻

Gość gaga26
właśnie sęk w tym że ja nie chcę komutera w domu to za bardzo wciąga zreszta niedawno sprzedałam wystarczy mi 8 godz w pracy.

hej Kobietki :) gaga26>> rozumiem Cie doskonale, komputer - ten diabel wcielony - potrafi zabrac bardzo duuuzo czasu :)

...no w sumie macie racje co do komputera:) a u nas wyszło słońce i bardzo pieknie świeci .... jest super!!!

a u nas za to pada :o i jest tak srednio, ale tylko na zewnatrz :) bo ogolnie humorki super dopisuja :D

Heyah Banana. Ja mam 18 tydzien c., + 5 kilo (ważę 55 kg), dzidziuś kopie już 3 tygodnie i wiem że to chłopczyk. Chodzicie do szkoły rodzenia?? Ciekawe czy to fajny pomysł, czy da się tego wyuczyć z książek. Macie jakiekolwiek dolegliwości? Mnie czasem delikatnie pokłuwa w dole brzuszka jak igłą. Też tak ktoś ma??

NO ja tak mam, tylko z nieco bardziej nasilonymi objawami, troszke bardziej mnie kluje, ale to ponoc ok. Szkola rodzenia - wydaje mi sie - jest przydatna, ale ponoc wiekszosc kobiet i tak przy rodzeniu, robi to czego tam ucza intuicyjnie, ale opricz samego porodu, pomagaja przygotowac sie do pierwszych dni z dzidziusiem i to jest chyba bardziej potrzebne. Chociaz jak kiedys widzialammaterial filmowy i kapiele byly robione na sucho (bez wody) to tak srednio pozwalalo to potrenowac.

i oczywiscie gratuluje syneczka :) tez chcialabym juz wiedziec co nam rosnie :)

Gość gaga26
Mnie też tak kłuje a sikaniu już nie mówię biegam co chwilę

Gość gaga26
A musze sie pochwalić że mam już ubranka dla dzidzi od kuzynku ale cudowne rzeczy takie malutkie ach nie mogę prawie codziennie je oglądam i już tęsknię za maleństwem

Gaga witam po dlugiej nieobecnosci, martwilam sie dlaczego Cie nie ma w pracy, mialam nadzieje ze to tylko kwestia odpoczynku. Wypoczywajcie poki sie da! Buziaczek dla Was! Wczoraj nareszcie wyraznie poczulismy malucha :):):) ❤️ ale fajowe uczucie :) juz nie takie bulgotki tylko takie fajowskie pukniecia... nareszcie :) nawet Tatko poczul i uslyszal... robie sie przez to spokojniejsza :) dzis bylam u mojej kochanej pani dr na skierowanie na badania, a za tydzien kolejna wizyta u gin. ciekawa jestem czy bedzie usg, chcialabym :) Dzis troche boli mnie glowa, to pewnie przez pogode, bo jakos mi tak zle od rana, ale mam nadzieje ze przejdzie. Dziewczyny mam pytanko: czy Was tez bola mieśnie brzucha??? W sobote tak mnie bolaly jakbym co najmniej 1000 brzuszkow zrobila i je przesilila. Wydaje mi sie ze to przez to ze rosna. A ja tez czasami czuje takie sporadyczne uklucia i czasami taki smieszny (?) bol, jakby pulsowanie, ale zdarza sie on bardzo rzadko, kilka takich impulsow raz na kilka dni... ale ja to głupio opisuje, matko!!! Dobra uciekam na uczelnie... a poleżałabym z chęcią... na szczeście byle do przyszłego piatku... :) buzioleczki!!!!! amber-ania moze przyjedziesz tu z Rodzicami??? czekam dzis wieczorkiem na wiesci i filmik!!!

właśnie patrząc na suwaczek, zauważyłam, że już niedługo połowa... Ale ten czas leci... U mnie zaczyna się dziś 18 tydzień, więc do połowy jeszcze dwa tygodnie :) ... a niedawno dopiero zakładałyśmy topic... BYLE DO WIOSNY!!!

Gość gaga26
uciekam do domu na obiadek jestem strasznie głodna wrócił mi apetyt i co za tym idzie zaczynam przybierać pozdrawiam wszystkie brzucholki

*************************************************************************************** nick... ....termin porodu...kg.nabyte..obwod.......miasto.......płeć *************************************************************************************** EVI_1985........????????.........????.........????............????.......chłopiec Roza_...........29.04.06.........????.........????............????.............. amber-ania....01.05.06........5kg......82cm.......Kołobrzeg..... sissi......... ..01.05.06.........????.........????............????.............. L.Rosa..........01.05.06.........????.........????.............................. Beatelka........02.05.06.........????.........????..........Białystok.......... ania_23.........03.05.06.........3kg.........????.............................. Kasika1.........03.05.06.........1kg.........85cm............................ matitka.........04.05.06.........2kg.........90cm............................ aga133..........04.05.06........3,5kg........????.....Czechowice-Dz... chimera........04.05.06........5kg.......82cm.............................. Rosiczka........05.05.06........0,5kg........????.............................. Anic77..........05.05.06..........0kg.....90cm +4).......................... amelia-c........05.05.06..........4kg.........82cm............................ anuśka 25......05.05.06.........-5kg.........????.............................. biedrona28.....07.05.06........6kg.........87cm..........Toruń......... Majoweczka...09.05.06.........2kg.........82cm...........Warszawa.... agula-20........09.05.06.......-2,5kg.........????.............................. mada lena.......10.05.06..........1kg........83cm..........Myszkow....... jodełka.........14.05.06..........1kg.........????.............................. Maja24..........15.05.06..........2kg.........86cm........................... Luckylady......15.05.06.........5kg..........????.............................. Efciak..........16.05.06..........5kg.........83cm..........Zgierz.......... ladybird........17.05.06..........3kg.........87cm..........Poznan......... aleq............19.05.06..........1kg.........????..........Katowice......... Gonia78.......19.05.06.........2,7kg.......90cm........Poznan............ Qassandra....20.05.06..........3kg.........????..........Kraków............ karolayna.......20.05.06..........3kg.........????............................. Zuwiolka........21.05.06..........2kg.........73cm..........Gdańsk........ tatia...........22.05.06..........3kg.........64cm..........Słupsk........... Kinia25.........23.05.06..........3kg.........????..........Kraków........... gaga26........25.05.06...........1kg.........88cm............................ Doro............25.05.06..........1kg.........????.............................. muszka27......25.05.06..........0kg.........74cm............................ ognicha........23-27.05.06......????.........????.............................. Mycha169......28.05.06.........????.........????.............................. gwiazdeczka2..29.05.06.........????.........????.............................. justka23........29.05.06.........????.........????.............................. aaguullaa.......30.05.06.........????.........????.............................. Paula24.........05.06.06.........????.........????.............................. *************************************************************************************** Pomyslalam, ze skoro jest jeden powod, zeby uaktualnic tabelke, to to zrobie :) Mada lena >> i widzisz, nie wiem ile CI dopisac, bo raz piszesz, ze 4kg, a potem, ze 3 :)

🌼 Witam wszystkie przyszłe mamusie.:)Muszę powiedzieć, że wczoraj moja dzidzia dała mi zanć o sobie w brzuszku- cudowne uczucie, widziałam nawet ja się ruszało.Narazie sa to baarzo delikatne kopniaczki:).Dziś przez cały dzień w pracy moja dzidzia chyba spała, bo nie dawała znaku, ale mam nadziejęże wieczorkiem to odbije.Jutro idę na usg i może dowiem się czy to dziewczynka czy chłopczyk.Jutro dam wam znać.Pozdrawiam serdecznie, ściskam mocno wszystkie mamunie 🌼

Efciaczku ja się sama już gubię w obliczeniach ale mi tu podpowiadają że chyba 3kilo....dobra to ostateczna wersja ;-) Ściskam mocno....Buziaki

Gość gaga26
Witam! Jak się czujecie w ten ponury poranek. Pogoda nie nastraja zbyt dobrze. Maleństwo leniuchuje bo jeszcze dzisiaj nie czułam z pewnością jeszcze śpi i ja chętnie bym pospała.

Cześć dziewczyny! Mam już pierwsze ciążowe ubranka- ale frajda! Ja idę na badanie USG dopiero za tydzień- już nie mogę się doczekać bo może wtedy też dowiemy się czy to chłopczyk czy dziewczynka..tak żeby było świątecznie :) do Gonia78- tak, jest to moje pierwsze maleństwo! Buziaki- spać mi się potwornie chce, ale trzeba do pracy. Miłego dnia

Cześć Mamuśki! Witam w ten jakrze paskudny poranek, bleeeee aż życ się nie chce. Idę dzisiaj do Gin. pełna obaw, robiłam wczoraj badania i wyszły mi jakies paskudne bakterie w moczu co pewnie poskutkuje jakims antybiotykiem, pozatym mam lekką anemię więc mama wpycha we mnie hektolitry swierzych soczków, najczesciej z buraka fujjjjj. Az mnie trzęsie jak o nim pomyślę. Z wizyty wyjde z pewnością z tona przeróżnych recept :( A ja naiwnie myślałam że mnie to nie dopadnie.

Dziendoberek :) KInia >> o wspolczuje tych soczkow z burakow - podzielam Twoje zdanie o fuuujjjj. ALe bedzie dobrze - skoro tak sie poswiecasz, to ta anemia pewnie juz zniknela dawno :) gaga >> o 6-40 to faktycznie ranek musi byc nieciekawy: ciemno, zimno i tak malo swiatecznie. A ja po raz pierwszy od dluzszego czasu czuje atmosfere swiat :) Z moim Misiem i z MAlenstwem :) az mam usmiech od ucha do ucha :)

*************************************************************************************** nick... ....termin porodu...kg.nabyte..obwod.......miasto.......płeć *************************************************************************************** EVI_1985........????????.........????.........????............????.......chłopiec Roza_...........29.04.06.........????.........????............????.............. amber-ania....01.05.06........5kg......82cm.......Kołobrzeg..... sissi......... ..01.05.06.........????.........????............????.............. L.Rosa..........01.05.06.........????.........????.............................. Beatelka........02.05.06.........????.........????..........Białystok.......... ania_23.........03.05.06.........3kg.........????.............................. Kasika1.........03.05.06.........1kg.........85cm............................ matitka.........04.05.06.........2kg.........90cm............................ aga133..........04.05.06........3,5kg........????.....Czechowice-Dz... chimera........04.05.06........5kg.......82cm.............................. Rosiczka........05.05.06........0,5kg........????.............................. Anic77..........05.05.06..........0kg.....90cm +4).......................... amelia-c........05.05.06..........4kg.........82cm............................ anuśka 25......05.05.06.........-5kg.........????.............................. biedrona28.....07.05.06........6kg.........87cm..........Toruń......... Majoweczka...09.05.06.........2kg.........82cm...........Warszawa.... agula-20........09.05.06.......-2,5kg.........????.............................. mada lena.......10.05.06..........3kg........83cm..........Myszkow....... jodełka.........14.05.06..........1kg.........????.............................. Maja24..........15.05.06..........2kg.........86cm........................... Luckylady......15.05.06.........5kg..........????.............................. Efciak..........16.05.06..........5kg.........83cm..........Zgierz.......... ladybird........17.05.06..........3kg.........87cm..........Poznan......... aleq............19.05.06..........1kg.........????..........Katowice......... Gonia78.......19.05.06.........2,7kg.......90cm........Poznan............ Qassandra....20.05.06..........3kg.........????..........Kraków............ karolayna.......20.05.06..........3kg.........????............................. Zuwiolka........21.05.06..........2kg.........73cm..........Gdańsk........ tatia...........22.05.06..........3kg.........64cm..........Słupsk........... Kinia25.........23.05.06..........3kg.........????..........Kraków........... gaga26........25.05.06...........1kg.........88cm............................ Doro............25.05.06..........1kg.........????.............................. muszka27......25.05.06..........0kg.........74cm............................ ognicha........23-27.05.06......????.........????.............................. Mycha169......28.05.06.........????.........????.............................. gwiazdeczka2..29.05.06.........????.........????.............................. justka23........29.05.06.........????.........????.............................. aaguullaa.......30.05.06.........????.........????.............................. Paula24.........05.06.06.........????.........????.............................. *************************************************************************************** Mada lena -juz :) i tym razem powinno byc ok :) Buziaczki i usciski dla Mamusiek i Malenstw

witam w ten nieciekawy pogodowo dzień.ja juz taka jestem ciekawa co do płci maleństwa ,że nie moge spać po nocach...wiadomo ,że jest to wszystko jedno ale ciekawość kto jest w moim brzuszku mnie pożera.nie wiem czy doczekam nastepnego usg 28 grudnia czy pojdę gdzieś wcześniej...tak juz bym chciała kupić ubranko typowe dla dziewczynki lub chlopca ,mówic po imieniu do mojego brzdaca....ech ale jestem niecierpliwa ;) pozdrawiam

Gość gaga26
A co tu dzisiaj takie pustki? Ja wiem że nic się nie chce w taka pogodę ale możecie coś naskrobać.

A ja tak sie zastanawiam: w wielu zrodlach pisza o tym aby nie rezygnowac z aktywnosci fizycznej. Niestety na jakis czas musialam (bo ciagle chodzilam chora i nie mialam sily sie schylic niekiedy) ale czuje sie dobrze i chcialam sie za to wziac i potrzebuje jeszcze kogos kto sie do mnie przylaczy i jak mi sie nie bedzie chcialo za bardzo ruszac, to mie zmobilizuje :) znajde chetna??

Gość Maja24
Cześć Majoweczki Dawno nie pisałam ale jak ostatnio tak zeszło. Wczoraj byłam na usg i już wiem że moja dzidzia to chłopczyk:).Tatuś szaleje ze szczęścia jak to facet pierworodny syn.Takie miałam przeczucie bo ostatnio kopał jak oszalaly. Teraz moge już kompletować wyprawke dla małego :).Czuje się bardzo dobrze wszystkie dolegliwości już mineły. Przytyłam już 4 kg.Mada lena mieszkamy bardzo blisko siebie ja jestem z Częstochowy.Pozdrowienia dla wszystkich Majóweczek:)

Maja >> no super :) gratuluje 🌻 widze ze co MAluch, to chlopiec :) i tak sobie mysle, ze moze moze dla rownowagi moja dzidzia to jednak corcia bedzie :)

Ale fajnie Maju !!!!!!!!!!!!!!!!W końcu mam jakąś uroczą sąsiadeczkę. Już myślałam, że jestem jedynym- jurajskim rodzynkiem w tej przemiłej ciżbie :-)bardzo się cieszę :-) Witajcie mamusie tak dzisiejszy dzień byl raczej z tych bardziej paskudnych przynajmniej u Nas. Co raz bliżejświęta jak tamświąteczne porządki? Mnie w tym roku na całe szczęście ominą:-) bo Tygryski takie jak ja raczej tego nie lubią;-) Moja fasolka wciąż gra w piłkę nożnąw brzuchu mamy Pozdrawiam Was gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość anuśka 25
witam majoweczki! dawno się nie odzywałam.Ale mam się dobrze i moje maleństwo też.wczoraj byłam u gina z moim mężulkiem- lekarz oznajmił nam że być może będziemy mieli synka!to jeszcze nie na 100% ale tak na 90%! Zresztą sama czuję że to będzie synek!wyniki mam w porządku tylko trochę żelaza mam za mało.będe brać tabletki.nie wiem czy nie szkodzą ale skoro lekarz przepisał to chyba nie.Od 2 tyg już czuje jak nasz synek się wierci i kopie sobie w brzuszku.cudowne uczucie! a czasami rano wypina się tak mocno że na brzuchu mogę zobaczyć taką górkę , i oglądam sobie ją i głaszcze,z każdym dniem coraz większa! lekarz mowił że to mój synuś się tak wypina dupcią swoja albo kręgosłupkiem!Rozpisałam się trochę ale musiałam się z kimś podzielić moimi nowymi wieściami.obiecuję częściej wpadac bo teraz jestem na zwolnieniu.całuski dla was i bobasków waszych!