Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

Enigma ale pęcherzyk rośnie ok 2 mm na dobę, czyli jak Estella dostanie jutro pregnyl, to akurat weekend będzie musiał być owocny:) A co u Olali, czy ktoś wie?

ja nie czekam , co ma być to będzie. W końcu się uda. hihihihi teraz tak piszę, a za tydzień będe siała panikę ;-)

Gość beti78
Jeszcze nie ale już wkrótce zamierzamy

aaaaa oki estellka:) kumam czacze:) betii ...a jakie masz długie cykle i kiedy masz owu? no i napisz jak przechodzilas stymulacje z clo? napisz cos wiecej o Twovch pęcherzykach i kiedy przytulanki były????? ale jestem ciekawska:P

Enigma, nie pamiętam. Wydaje mi się że ok 20 mm, ale głowy uciąć sobie nie dam.

Nie Enigma, tylko Estella Sorry:) Ale to mały mi płacze i się spiesze

Gość beti78
Cykle mi sie ostatnio skróciły zawsze były ok 28 teraz 25, 26. Po clo były nawet po 2 pęcherzyki ale wydaje mi się ze za szybko pękają.. Może są za male?

Mia ...no fakt:) kurcze jak tak czytam to wszystko co piszecie to kazda z Was przezywam:) I jak tu nie myślec o fasolce ..jak ja myśle o wszystkich waszych fasolkach:) hihihihhiihh:)

mały się domaga do mamusi? Mia, powiedz jakie to uczucie przytulić dziecko noszone we włsnym łonie? patrzec jak rośnie? to musi być piękne. a jak, dajesz rade z pielęgnacją noworodka, czy Ci mama lub teściowa pomagają?

Gość beti78
A przytulanki byly nawet dziś ale to jeszcze za wcześnie

Mia, miałas pęcherzyk 20 mmm kiedy się udało? hi, to może i mi się uda :-) ale zraz, zaraz - jeszcze mój luby sie nie przbadał, ale coś czuję, że u niego wwszystko ok :-)

beti a ile mialy na monitoringu????? mi po clo cykl wydłuzyl sie o 3 dni

Beti, ale wisz że cykl potrafi płatać figle, np jak moje pęcherzyki - jak sprawdzałam owulację to domniemane pęknięcie było około 14 dc, a teraz proszę - szykują się na 11 dc - i jak tu wcelować ;-)

Gość beti78
17 mm w 11dc a owu miałam w 13 (a kobitka kazała czekać do 14 z przytulankami). Ale to było jakiś czas temu. Najgorsze że od kilku cykli w ogóle nie czuję bólu owu. W środę znowu idę (11dc) to zobczymy

Beti to akurat wielkość była dobra, ja też tak mam, w 12 lub 13 dc owulacja a 2 dni przed mają ok 17 Estelka, moja szwagierka zaszłą w ciążę w 9 dc

a jesli chodzi o mojego męża na tej wizycie, to była jakiś...wystraszony. a poza tym ginka wogóle się prawie do niego nie zwracała , jakby go tam nie było...biedny, nawet jak wrócił, to powiedział, ze czuł się na tej wizycie jak w feministycznym kręgu, hihihiihi, a najlpeiej przwalił, jak ginka powidział, jutro proszę przyjechac na zastrzyk pregnylu (nie tłumaczyła co to, bo przeciez ja doskonale wiedziałam i jej to powiedziałm), a mój mężuś wypalił - to ja mam przyjść na ten zastzyk ?myślałam, że pęknę - nie wiem czy o n się zgrywał czy jest tak zakręcony (fakt, że ciśnienie jest dziś okropne, niskie i ja sama chodze jak pijana) ale się z ginką uśmiałyśmy. A on kochany jak tylko wróciliśmy wziłąl podwójną dawkę cynku i witaminy C :-)

ale ja się nie nastawiam na ten cykl - to musiałby być cud żeby się udało i zresztą chyba nie zasłużyłam na tak cudowny przecent od mikołaja ;-) do Dziewczyn, które brały pregnyl - jaką dawkę miałyście podaną? ja na recepcie mam 5000. Drogi to jest lek>?chyba nie

hihihi, ale nie ma się co dziwić mój też nieraz nie rozumie co lekarz mówi i musezę mu tłumaczyć, a mój lekarz też traktuje mojego męża jak powietrze :)

al wiesz foli, aj mu czasem robiła mw ykłąd o woulacji , jak to wygląda, pęcherzyki kiedy rosną kiedy pękają - albo on mnie tak słuchał, albo to jest dla niego zbyt skomplikowane ;-)

a w gamecie też łazienki są na korytarzach ale w gabinecie jest osobne pomieszczenie na usg i badanie a osobne na rozmowę ale też nie ma przebieralni ale najważniejsze że jest czysto. aha a jak szłąm na inseminację to już dawali buty ochronne i wszystko było sterylnie czyste

ja mojemu też tłumaczyłam bo jak jeżdziliśmy do Poznania to mój mąż ciągle zadawał głupie pytanka i wolalam mu wytłumaczyć na zapas wszystko, na szczęście tamten lekarz cierpliwością wynagradzał nam brak kwalifikacji i wszystko dokładnie tłumaczył

nie no w Novum tez jest czysto, w poczekalni wielkie drzewo ;-) w gabinetach ciepło, aż za ciepło. Ale mi jednak tak głupio przy gince sąciągać majty i stać w samych antygwałtkach( takich kaszniarskich podkolanówkach), dobrze że rajstopek nie założyam bo bym się chyba zaplątała w nie. A i p ytałam ęża czy patrzył w monitorek jak ginka robiła mi usg. A on, że nie, bo nie wiedział czy może patrzeć. A zresztą co ja się dziwię, była facet pierwszy raz w gabinecie ginekologicznym ;-)

Gość beti78
A Wy dziewczyny jak dlugo się już staracie?

Gość beti78
Estella czy novum jest może w Łodzi?

nie Novum jest w Warszawie. A ja starm się od pażdzienika 2004 r. i teraz przyszedł czas na konkretne działania :-) W Łodzi jest Gameta, gdzie leczy się Foli

w gamecie facet siedzi za ścianką ale w poznaniu po usg lekarz zawsze męża wołał i pokazywał mu sam obraz na usg jak ja już byłam ubrana :) Beti , novum jest w Warszawie, a ja leczę sie w Łodzi w Gamecie

Gość tabelka starających się
TABELKA II NICK.................1DC.........DC...........dzidzia, może@...czas staranek.....miasto Andzia77...........17.11........24-52.......?......................3,5 roku..........Wodzisław śl. Aśka74..............29.10.......28-35........27.11..............ponad 2 lata........Trójmiasto foli...................06.08.......27-28.......?....................ok 16 m-cy...Ostrów Wlkp. Granini..............26.10.......34..............?...............15m-cy........Gdynia Ef27.................?.............27...........?.....................11 m-cy......? Emika.........1.11........28-34........29.XI-4.XII....13 m-cy.......W-WA Estella ..............17.11.......27.........14.12...................13 m-cy.......Warszawa Moniśka2005........?............ok 60.......?.....................7 m-cy........Łomża Sabra ............... 27.09.....?............31...................10m-cy........Trójmiasto Mysza29.............?.............26-28.......?....................6 m-c........Katowice ida_..................?.............26-28.......?....................ok 5 mc-y...? JaChceFasolke......?.. .........36...........?......... ..........4 m-ce.......Chorzów Dioda30.............08.09.......30-31........08.10............3 m-ce........? Silve26..............10.11.......30-?..........po 10.12........7 m-cy........? AnA 29..............30.10........30............?...................4 m-ce........Jaworzno georgina80__ .....26.08.......28............?....................?................Szczecin Golka26.............7.09.........31...........?...................18 m-cy.......? Iwona77..........?...............?.............?....................14m-cy.......Zambrów Maklady ............04.11 ...........32-34 ......06.12 ........... 3 m-ce ....... ? Iskierka nadzieii.......23.10.......30-36....... ........... 1miesiąc........Siedlce enigmaa......10.11..................27.............6.12...........2 mce...Katowice

Beti ja już staram się dwa lata i wreszcie trafiłam do łodzi i jestem zadowolona