Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

no Foli, to powitałaś Nowy Rok super zabawą!!!!! ja też :-) wytańczyłam sie jak nigdy!!!! miejmy nadzieję, że tak rozpoczęty rok 2006 r, czyli super radośnie, tak samo się skończy i Nowy Rok 2007 będziemy witały z bobaskiem w ramionach :-) jestem pełna optymizmu!!!! a może masz jakieś fotki?

Gość Iza27
Hej dziewczyny. Wszystkiego dobrego w Nowym Roczku, aby wszystkie nasze pragnienia się spełniły. Widze że szalałyście ile się da , ja z mężem byłam na imprezce domowej niestety bez tańców ale było fajnie. Estelko mam pytanko dziś mój 12 dc biore wiesiołek od 6 i nic ani śluzu ani bolu jajników. Jak myślisz brać go jeszcze az bedzie sluzik czy nie?

Estelka, mam zdjęcia ale w domku w komputerze, przyślę wieczorkiem, ja wcale jakoś tak przez święta nie myślałam o staraniach, problemach itd. ale pewnie niedługo się zacznie, nawet nie liczyłam kiedy @ ma przyjść to u mnie nowość

ja wiem kiedy @ przyjdzie - 10 stycznia, ale co tam. Rozczarowania nie będzie, bo znam już sytuację...na razie się nie przejmuję...i tak nic więcej zrobić na razie nie mogę!!!! A Foli Ty też masz termin @ podobny do mojego. Ale może stanie się Cud :-) i @ nie przyjdą, a za to dwie krechy...zobaczymy :-)

Foli, to czekam na fotki. Ja niestety nie mam żadnych, bo nikt nie pomyślał o aparacie fotograficznym :-(

Foli, to czekam na fotki. Ja niestety nie mam żadnych, bo nikt nie pomyślał o aparacie fotograficznym :-(

Gość Iza27
Mam 28 dc a dzis 12dc ale biore luteinę od 16 dc i kończę 25 dc. W tamtym miesiącu byłam w Novum na monitoringu to 12 dc to mjałam już płyn po pęknięciu no i kilka dni wczesniej niesamowity ból jajników ze ledwie chodziłam to byłam na 100 % ze to owulacja. A w tym miesiącu zero objawów zero totalne.

Iza, ja bym na Twoim miejscu nie brała już wiesiołka. Oczywiście specjalistą w tym temacie nie jestem ;-) przecież w tym miesiącu nie musisz odczuwać owulacji, a nawet jeśli przesunie się te dwa dni do przodu, to wiesiołek i tak powienien zadziałać, tak myślę

Cześć dziewczyny - Szczęśliwego Nowego Roku spełanienia marzeń i upragnionej dzidzi - łapcie fluidki ************************************************************************************* ************************************************************************************* ************************************************************************************* ************************************************************************************* ************************************************************************************* ************************************************************************************* ************************************************************************************* ************************************************************************************* Pozdrawiam !!!!

Estelka, a jaki plan działania jest teraz u ciebie? bo ja w styczniu na insemiancję

Gość Iza27
Dzięki za poradę. Wiesz co byłam w tamtym miesiącu u swojej ginki nie w Novum i powiedział mi żebym zapisała siejuz na Hsg na początek marca na Karową i dała mi skierowanie bo ona tam pracuje. Boję sie strasznie tego badania wiesz może coś na jego temat.

cześć Paula jak się czujesz? mało tu bywasz ostatnio, do kiedy masz zwolnienie?

cześc dziewczynki:) cieszę się, że sobie poszalałyście, nie myślałyście:) jak wieczorkiem będę w domku, to Wam wyślę zdjęcie z mojej imprezki (w szalu, niestety:() dziś się chyba w końcu czuję troszkę lepiej:)

Paula, dzięki!!!! Foli, ja nie mam planu. Na razie odpuszczam. Mąż w styczniu wybiera się na usg jąder (przezd świętami nie było wolnych terminów). I na razie on się będzie leczył. Teraz łyka tribulus i silną l-karnitynę. Zaleznie od wyniku usg i diagnozy lekarza, podejmiemy decyzję co dalej i pewnie koło marca powtórzymy badanie nasienia. A potem...nie wiem, na razie nie chcę o tym myśleć...jakoś tak przestało mi krytycznie zależeć, aby teraz , w tej chwili być w ciąży. Przynajmniej na razie tak myślę, ale wszystko może się odmienić. Wiadomo - kobieta zmienną jest ;-)

Iza ja je miałam i uwierz nie jest takie złe, miałam je w łodzi w październiku, dostałam znieczulenie (zastrzyk), całe badanie trwało 10 minut i naprawdę bolało troszeczkę jak przy @ ale to nie był jakiś mocny ból, ja bałam się bardzo przy tym badaniu, byłam przerażona ale stwierdziłam że nie było warto się bać, musisz dopilnować tylko żeby wziąć antybiotyki przed bądź zrobić posiew żeby ci się bakterie nie przeniosły w razie gdyby były. Ponoć to badanie boli bardziej jak się ma zrosty ja nie miałam

cześć Makłady - dobrze, że choróbsko Cię opuszcza!!! Iza, ja rozmawiałam z dzieczyną, która opuściła nasze forum, aby się nie nakręcać i ona robiła hsg na Żelaznej, w św.Zofii. Zapłaciła 200 pl. Powiedziałą, ze jest tam bardzo dobry i fachowy personel. Badanie jest szybkie, co nie znaczy, niestety, że miłe i bezbolesne :-( ale niestety trzeba wykluczyć niedrożność jajowodów i tylko tak da się to zrobić. Trzeba mieś ze sobą wyniki posiewu z szyjki, aby wykluczyć bakterię. Ważne są tylko 2 tygodnie. HSG robi się do 10 dc. Czyli tuż przed @ robisz posiew i jak ją dostaniesz, dzwonisz na Żelazną i umawiasz się na hsg. Musisz ze sobą zabrać koszulkę dłuższą, kapcie i podpaskę. To tyle co wiem

Estelka, massz rację najważniejsze jest zdrowie męża i dobrze, że podchodzisz w ten sposób, bo napewno twojemu mężowi tez będzie lepiej z takim podejściem, w końcu nie można dać się zwariować.Ja też trochę odpuściłam i narazie nie chcę myśleć o tym czy mężowi nie pogorszyły sie wyniki, odganiam złe myśli i tyle. Trzeba skupić się takze na innych sprawach i podtrzymywać nasze szczęście w tym co mamy np. w związku

mój mąż ma taką masę optymizmu i wiary w naturalne poczęcie, że mi się to udziela. Postanowiłam się nie martwić, a los pokaże jeszcze jaka będzie droga do powieksznia naszej rodziny :-)

to dobrze, że tak podchodzi do tego :) Kurcze ale mi się chce spać kawa nie pomogła

Foli bywałam rzadko ponieważ siedziałam w domku na L4 - dzisiaj jestem pierwszy dzień w pracy po zwlonieniu - oj ciężko dzisiaj będzie!!!!!! A czuje się juz dobrze - zaczynam czuc pierwsze kopniaki ale niestety tylko na pęcherzu!!!! Nieraz przez takiego kopniaczka popuszczę ...ups... :P

Paula, tylko się nie przemęczaj za bardzo. jejku a jeszcze niedawno wybierałaś się do kliniki :)

Nie przemeczam sie -dali mi jakąs nowa do pomocy :). No widzisz Foli wybierałam się i w końcu nie dotarłam tam - głowa do góry każda z was ma szanse na dzidzię :)

Gość TABELA I
Tabelka I NICK.............MIASTO.........TERMIN........KG NABYTE....PŁEĆ........OBBRZUSIA Gosiaczek26.........Szczecin.........26.07.05......Urodziła.......Wiktorię Domi24.........Warszawa.......22.05.05......Urodziła........Wiktorię i Zuzannę Ania79..........Kielce.............08.09.05.....Urodziła .........Igę Dorota28.......ZielonaGóra...30.10.2005..Urodziła.........Bartusia Mia26...........Wrocław........01.11.2005..Urodziła.......Mateusza. Aga*.............Wrocław.......03.11.05......Urodziła........Pawełka Soul............Warszawa.......10.11.05.....Urodziła...Alę i Maję Ewka 77.........Leszno.........28.11.05.......10kg.............Ola Monika80.......Wrocław.......01.12.05.......urodziła........Patrycja Anna. Tu Kasia........Warszawa.....24.12.05.......22kg ............Bartuś.......118cm Suzinka.........Tarn.Góry.....29.12-4.01.06.......12kg.......Mateuszek..97cm Lulka79.........Bytom..........17.01.06........4kg..............?............. Bozina .........Tarn.Góry .....22.01.06.......12kg.............Martynka Sysia1912......Malbork........30.01.06........12kg............Tomuś......101cm jagoda1977....Rzeszów.......17.12.05......urodziła....... Olę i Wiki DIDO76 ........Piekary Śl. ....26.02.06........9kg.............?..............? li_de ..........Toruń............26.02.06.......10 kg......synuś.......101 cm olala...........ok Bydgoszczy..28.02.06.......4 kg.............?...............? Guśka..........Rzeszów........17.02.06.......3kg...............?..............? Aga28..........Kutno............27.03.06......?..................?..............? AlicjaY........Warszawa........11.04.06.......8kg.........Piotruś......94cm Roza_..........Olsztyn...........29.04.06......?..................?..............? Elff - ...........Łódź..............05.05.06......?..................?.............? Gonia78........Poznań...........19.05.06......2.7kg ................?..............? Paula24........Poznań............05.06.06....5kg...............?...........? furszulka......Bogatynia........30.06.06........?................?...........? Aśka74 ....... Trójmiasto.......03.08.06 .......?...............?............?

Gość TABELA II
TABELKA II NICK.................1DC.........DC...........dzidzia, może@...czas staranek.....miasto Andzia77...........10.12........24-52.......?......................3,5 roku.........Wodzisław śl. foli...................06.08.......27-28.......?....................ok 16 m-cy...Ostrów Wlkp. Granini..............01.12.......34..............?...............16m-cy........Gdynia Ef27.................?.............27...........?.....................11 m-cy......? Emika.........1.11........28-34........29.XI-4.XII....13 m-cy.......W-WA Estella ..............14.12.......27.........10.01...................14 m-cy.......Warszawa Moniśka2005........?............ok 60.......?.....................7 m-cy........Łomża Sabra ............... 27.09.....?............31...................10m-cy........Trójmiasto Mysza29.............?.............26-28.......?....................6 m-c........Katowice ida_..................?.............26-28.......?....................ok 5 mc-y...? JaChceFasolke......?.. .........36...........?......... ..........4 m-ce.......Chorzów Dioda30.............08.09.......30-31........08.10............3 m-ce........? Silve26..............10.11.......30-?..........po 10.12........7 m-cy........? AnA 29..............29.11........30............?...................4 m-ce........Jaworzno georgina80__ .....26.08.......28............?....................?................Szczecin Golka26.............7.09.........31...........?...................18 m-cy.......? Iwona77..........?...............?.............?....................14m-cy.......Zambrów Maklady ...........03.12 .........29-34 ....01.01 .........4 m-ce .... zachodniopom. Iskierka nadzieii.......06.12..30-36.......... ..1miesiąc..................................Siedlce enigmaa......10.11..................27.............6.12...........3mce...Katowice beti78...........23.11........24-28...........?.............12m-cy.............Zd-Wola zabajona.......18.12.2005....?...........10-13.01.06......4 m-ce......Olsztyn

Gość TABELA III
TABELA III Tabelka III Nick......................Imię.................Zodiak...........wiek.....nr GG estella...................Edyta................Skorpion........29........2662371 mysza29................Bożena...............Lew.............29.........? Dorota28...............Dorota................Byk..............28......? paula24.................Paulina..............Waga............24.........2880856 sylwia19................Sylwia...............Waga............19.........5679908 Domi24.................Dominika............Baran............24,5......? 38 tydzień.............Kamila...............Strzelec.........19.........? MEG33 .................Marta ...............Bliżniaki ........33.........? Dioda...................Dominika...........Strzelec..........30.........? Aga*....................Agnieszka...........Skorpion.........26 ........5134039 Olala...................Aleksandra..........Ryby............ 27.........8177064 Impersona.............Elka..................Baran............20........3897413 Bozina..................Bożena..............Wodnik .........29........1945823 monia-81..............Monika...............Panna............24.......? Mia26..................Asia...................Bliźnięta........26.......? Gosia25...............Gosia..................Waga............25.......8616146 Tweety*...............Agnieszka............Bliżnięta........22,5.....? Silve26................Sylwia.................Waga...........26......6793354 Emika.................Ewa....................Byk..............27.......4301791 Marlena200...........Marlena...............Lew.............26.......4841415 ida_................... Aneta.................Rak..............20.......? Golka26...............Gosia..................Byk...............27.......6662178 monika80.............Monika................Baran............25......1226378 Suzinka...............Hania..................Lew..............24.......9504986 Ef27...................Ewa....................BYk..............28.......? Joanna................Asia....................Lew.............30.......? Mama Muminka .....?........................Byk..............27.......? Aśka74................Asia....................Byk..............31 .......7215111 Julik..................?........................Skorpin.........30........? Roza_.................Agnieszka............Bliznięta.........23........2213816 Moniśka2005.........Monika...............Strzelec..........?.......... Sysia1912.............Sylwia................Lew..............21........8595619 Foli....................Asia...................Koziorożec......29....... Granini................Angelika.............Baran............26......8621281 Andzia77..............Ania..................Bliźnięta........28......2177361 AlicjaY................Dorota................Waga............32.....1415791 Ta oczekujaca.......Monika................Bliźniak.........26.... 4355248 DIDO 76 .............. Alicja ................Skorpion .......28.... 1055740 Qulaska................Ania ..................Lew.............26.....3915592 AnA.....................Aneta.................baran...........29.....? Georgina80__.........Aneta.................byk..............25.....5773063 sabra.................ada..........baran...............26..........1510226 Iskierka nadzieii.....Basia.......Koziorożec.......24...........???? enigmaa................Ania.......rak........................33... beti78.................Beata.................Koziorożec......27....... Iwona 77.............. Iwona ...............Skorpion.........28....... Zabajona..............Sylwia................Bliźnięta.........28.....nie pamiętam maklady ............. Iwona ............... Skorpion ....... 32 .................

Guśka, dzięki, tobie również najserdeczniejsze życzenia :)

Gusia, Wam (bo przecież jesteś 2 w 1 :-) ) wszystkiego naj, naj Enigmaa, co się nie odzywasz? mam nadzieję, że @ nie przyszła, a ters zrobiaś zbyt wcześnie!

Gusia, Wam (bo przecież jesteś 2 w 1 :-) ) wszystkiego naj, naj Enigmaa, co się nie odzywasz? mam nadzieję, że @ nie przyszła, a ters zrobiaś zbyt wcześnie!