Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *zmartwiona*

Samookaleczanie się! Co o tym sądzicie??

Polecane posty

Gość LenQaaa
Wiecie co Wam powiem? Samookaleczanie to jedno, wielkie gowno, bedace furtka do innych gownianych uzaleznien ;/

Gość jak przed Ołtarzem Śmierci. .
Witam! Przeczytałam parę wypowiedzi i widze ze wiele osób przyznaje się do tego że nie radzi sobie z samookaleczaniem, bądź bardzo to lubi. Jest cięzko sie do tego przyznac, ale ja tez to robie, bynajmniej robiłam, ale ciągle chce dalej i czasami wymiekam. W normalnym środowisku nie znajduje odpowiedzi wsrod ludzi ktorzy nie wiedza co tak na prawde daje nam to cięcie sie. Dlatego chcę TUTAJ znalezc odpowiedz, moze nie tyle co odpowiedz a osobe ktora zrozumie. . . . ps. jezeli znajdzie sie chetna osoba to zapraszam do napisania maila. devilusiek@o2.pl czekam ;-)

Gość LenQaaa
jezeli chcesz, to napisz :)) moj maail jest podany :))

Gość doomqxd
ja się tnę od czterech miesięcy . :) . pierwszy raz boli, drugi, trzeci i kolejny, to tylko przyjemność. pełno sznyt mam na ciele. nigdzie mnie już nie boli. uzależnienie..

Gość anytram91
hm ja jeszcze się nie tnę ale mysle ze to tylko kwestia czasu bo jak mam jakiś problem od razu sięgam po cyrkiel i poglebiam sobie zrobiony w innej sytuacji \'znaczek\' moja kolezanka jest przerazona i ciagle mnie straszy ze jesli nie przestane powie rodzicom :/ mowi ze moge przeciez z nia pogadac i sie wyzalic a nie samookaleczac się. niby tak ale ja to po prostu lubię...

Gość jak przed Ołtarzem Śmierci. .
Do: anytram91 Tak na prawdę to nie którzy uważają ze takie rzeczy jak Ty robisz jest kwestia samookaleczania sie bo tak na prawde naruszasz swoje ciało. Do samookaleczania sie w cale nie potrzebna jest żyletka, sa inne przedmioty, ktore rownie dobrze zadaja bol na ktory wiekszość osob tak badzo czeka.

Gość Mychool
ja się ciełam porostu zmarł mój przyjacile w wypadkuu i zrobilam to poraz pierwszy potem juz wszystko-kłotnia z kumeplą jedynka(na ktorych mi nie zalezy) w sql..iii....porostu powiedzialam mamie wziela mnie do psychologa i mialam operacje laserowe na usuwanie blizn

Gość jak przed Ołtarzem Śmierci
Do: Mychool I co pomogło? Juz sie nie tniesz? Tak łatwo udało Ci sie z tego wyjsc czy jest wrecz przeciwnie?

Gość TRaper
Ja przypalałem sobie ręce papierosami.I nie były to zwykłe kółeczka lecz np: wypaliłem sobie krzyż. Dlaczego to robiłem- odpowiedź jest prosta po prost od dłuższego czasu byłem w głębokiej depresji i miałem wiele za złe Bogu.Chciałem go sprowokować.Ukarać siebie i Jego. Nie polecam nikomu tej metody radzenia sobie ze stresem. Ja do tej pory wstydzę się blizn na rękach(wyglądają koszmarnie),a idzie lato i wszyscy zaczną zadawać pytania:(.

Gość deathlees
widze ze nie ja jedna przejmuje sie nadchodzacym latem ojjj jakie to bede ograniczenia, ani wody ktora tak bardzo koffam ani opalania sie i nawet krotkiego rekawku czy spodni... makabra

Gość Ahuś
Chrzanić lato i ciekawskich ludzi! Ja tez się tym martwiłam, ale ignorowałam ich! Bo co bym im nie odpowiedziała, to przecież to widać z czego to jest zrobione. Że się ciełam. Przeciez nie uiweżą mijak im powiem, że kot mnie podrapał, czy w krzacha się tak podrapałm. To bez sensu. Skoro już sobie tą krzywdę wyrzoądziłyśmy, nauczmy się z nią żyć. Pogódźmy sie z nią, bo w końcu zmęczymy się tym ciągłym ukrywaniem.

Gość deathlees
czyli niby co??? mamy problemy i mamy pokazywac ich efekty?? e no halo cos tu nie tak... Mamy borykac sie ze stalym problemem jakim jest ciecie sie a potem jeszcze znosic jak inni nas krytykuja obrazaja... Zreszta jak ktos to robi w tajemnicy, to napewno nie bedzie swiecil rekoma czy nogami na prawo i lewo! Troche logiki. Zreeszta po co to pokazywac?? zeby inni mogli popatrzec... smieszne zgodze sie ze trzeba sobie radzic z krytyka innych, ale dlaczego mamy zmuszac ludzi do tejze krytki???

Gość Ahuś
Oni sami zmuszają sie do tego. Ludzie zawsze będą ciekawi i zawsze będą rozpowiadać plotki. Przecież jak sie potniesz, później tego żalujesz. Ale trudno, zrobiłaś to. Więc pogódź się z tym. Niech nie obchodzi Cię krytyka innych. To jest Twoje ciało. Nie musza wiedzieć czemu to zrobiłaś. Nie pokazujesz im swojego bólu czy problemu. Tylko swoje problemMY. Czas przeszły zauważcie! Masz racje, jesli ktos to ukrywa to nie musi świecić. Ja nie pisałam tu do wszytskich. Pisałam do tych osób, które potrafią z tym żyć i potarfią sie pogodzić z tym jaką sobie krzywde wyżądziły i potrafia ominąć uwagi. I nie denerwuj się tak.

Gość gdanszczanin_
mieszkalem kiedys na dzielnicy w Gdansku,dawno temu i bylem wsrod ludzi ktorzy si e cieli dla zartu,szpanu,po pijaku.......i ja tez tak zrobilem,potem byla ciezka milosc ,ta pierwsza i znowu zyletka poszla w ruch...... mam te sznyty do dzisiaj i juz mam 44 lata,zyje za granica i nie raz musialem udowadniac tubylcom ze nie zrobilem tego z milosci...... kiedy przychodza ciezkie chwile mam ochote sobie cos zrobic.... ale tak sobie mysle ze juz nie ten wiek.....teraz to juz tylko lina:P moze i sie to wszystko nadaje do psychiatry......ale do poki nie przezyjesz....nigdy sie nie dowiesz.....

Gość gdanszczanin_
jedyne zadosc uczynienie:Pjakie mi sie dostalo to bylo na spotkaniu klasowym......ta moja pierwsza milosc po tylu latach pocalowala mnie w te sznyty......ehhhhhhhh.......pozdrawiam was wszystkich pocietych.....

Gość gdanszczanin_
jedyne zadosc uczynienie:Pjakie mi sie dostalo to bylo na spotkaniu klasowym......ta moja pierwsza milosc po tylu latach pocalowala mnie w te sznyty......ehhhhhhhh.......pozdrawiam was wszystkich pocietych.....

Gość gdanszczanin_
sorki....

Gość yzma
chcialabym zeby ktos pocalowal mnie w moje... mama 22 lata i tne sie od 2 lat... za kazdym razem zaluje, mam pelno blizn... i choc czasem daje wyrazne sygnaly ze cos jest nie tak, ze zaraz sobie ze soba nie poradze... poprostu krzycze pomozcie mi!!!! nikogo nie ma... i wtedy sie tne... a pozniej zaluje.. i tak w kolko...

Gość deathlees
nauczyc sie znosic krytyke innych??? ale jak? oni nie rozumieja tego co dzieje sie w naszych glowach, robia to tylko po to zyby nan dokopac... tyle

dlatego nie powinnysmy sie tym przejmowac. niech mówia, niech krzycza, ze to złe, ale i tak NOGDY TEGO NIE ZROZUMIEJĄ!

Gość deathlees
nie przejmowac... łatwo powiedzieć gorzej zrobic. Nie wiem jak... poprostu nie wiem to wszystko coraz bardziej mnie przygniata

Ja na początku też sie przejmowałam ale po co? Po to żeby wrócic do domu i użalać sie nad soba, mówiac jacy to jestesmy? To nie ma sensu. Dobra, robimy to. A co to innych obchodzi? Jezeli sie przejmuja, to sa przyjaciele i pogadaja z Toba, jezeli tylko krzycza i mowia ze jaka to nie jestes np. głupia ze to robisz, to na prawde trzeba to olac, bo to jest człowiek ktory nigdy nie wiedział, co to ból czy strach.

Gość JokeRR
Why so serious?!

Gość gfqgfkvbhqerug
ja sie kiedys ranilam.... \roznie to bywalo raz siarka raz igla lekarska raz nozem ale najlepsze to zapalki. najbardziej efektowne tylko teraz mam okropne blizny na rekach..... nie wiem czemu to robilam. zaczelo sie ot tak zeby zrobic cos nowego a potem jak cos mnie wyprowadzilo z rownowagi to sie kaleczylam..... to tyle

Gość JokeRR
przykre jesteście.

Gość gfqgfkvbhqerug
a i tak latwo to z tym nie skonczyc... ja sobie z tym poradzilam choc nigdy nie wiem kiedy to znow sie zacznie.... lepiej nie zaczynac w ogole.

Gość gfqgfkvbhqerug
do jokeRR o co ci chodzi? wiesz ze niektorzy maja problemy i nie potrafia sobie z tym poradzic? ale ty chyba tego nie zrozumiesz..

Gość JokeRR
Taa ludzie w Izraelu giną w zamachach, na Wall Street tracą miliony, a wy się okaleczacie bo na was stara krzyknie i macie "problemy rodzinne".

Gość Zakłopotana o friend
Moja best friend tnie się i nic jej nie pomaga tłumacze jej i od razu powiem błąganie na kolanach się NIE SPRAWDZA!!! próbowałam. Nie obchodzi ją że prawie w padła przed rodzicami. JA już nie wiem i psychiatra i psycholog odpadają. Aja nie śpie po nocach bo boję się że sobie coś zrobi!!! Błagam pomóżcie mi i jej :(