Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JUSTUS

PŁASKI BRZUCH-AEROBICZNA SZÓSTKA WEIDERA

Polecane posty

Gość weider lady
A ja jem i mięsko i masełko, unikam słodyczy i konserwantów (kostki, vegeta bleee) ćwiczę już 20 dzień, brzuszek coraz ładniejszy :) Bywają kryzysy, ale warto!!!!

Gość nekrus
hmmm mam dosc spory brzuszek no i boczki;/ mam nadzieje ze chociaz czes z nich zniknie bo dzisiaj własnie zaczełam cwiczyc:D 6w trzymajncie za mnie kciuki

Gość nekrus
ale wiecie co jestem troche zlamana bo jak czytam wasze posty to wasze wymiary sa calkiem całkiem ja mam duzo wiecej myslicie ze to jest dobry pomysl na takie cwieczenia????

Gość milenkaaa
hej jeśli mzoecie wyślijcie mi jakies czwiczenia na brzuch i pupe milutkamilenka@interia.pl

Gość Pudzianek
Witam :D Cwiczyc dziewczyny cwiczyc !! :D 6 dziala jak najbardziej :) wiem bo oczytalem sie o tym :P a dzis o 18.30 czasupolskiego zaczelem 1 raz te cwiczenia wykonywac i naprawde czuc ogomna roznice ... a i czas wykonywania tych cwiczen w porownaniu do zwyklych brzuszkow na lawce w opadzie czy wznoszenie nog w zawisie na drazku itd :) caly brzuszek mi sie napompowal jak ta 6 Weidera robilem dzisaj :D za 6 tyg ma byc kaloryfer :D haha :) Zycze wszystkim wymazonych efektow :D przepraszam za ortografie :P jak tu posiedze to napewno sie poprawi :D POZDRO !!!!!!!!!! :D i pisac caly czas o efektach :D

Gość Marga828282555
Nie wiem czy dobrze rozumiem z tymi seriami i powtórzeniami. Weźmy sobie np. 7 dzień, w tej tabeli: http://img55.imageshack.us/my.php?image=a6w2nl5id.jpg Pisze, że mamy zrobić 3 serie, 8 powtórzeń, czyli mamy zrobić 3 razy każde ćwiczenie, i powtórzyć wszystko 8 razy? Odpiszcie, bo chcę zacząć, ale nie wiem czy dobrze bym się za to zabrała :)

Gość glupi problem
seria to cały zestaw cwiczen,masz zrobić trzy serie,a kazde cwiczenie powtorzyc 8 razy w jednej serii

Gość Marga828282555
Dzięki za odpowiedź, jednakże nie musisz pisać, że mam głupi problem, bo to chyba Ty jego masz, skoro w porze obiadowej siedzisz przed komputerem.

Gość Pudzianek
:) ja juz robie drogi tydzien ta szstke i efekty widac i to ciagle sie poprawiaja ;) nie moge sie doczekac az skoncze i tak kilka razyu jeszcze :) az do efektu kolesia z plakatu :P heh wlasnie ....jaka powinna byc optymalna przerwa pomiedzy cyklami 6 Weidera ??

Gość Magda123123
Dajecie spokój, te ćwiczenia mają fatalne skutki! Spotkałyśmy się kiedyś z koleżanką i obie zaczęłyśmy ćwiczyć to następnego dnia (każda osobno w swoim domu). Ja trzeciego dnia w nocy po trzecim dniu tych ćwiczeń DOSTAŁAM BÓL BRZUCHA i strasznie bolały mnie również górne partie nóg. ONA PO 4 MIAŁA TAK SAMO! Te ćwiczenia są dla jakiś sportowców chyba, bo dla normalnych ludzi, którzy mają nawet ruch w dniu, są NIEODPOWIEDNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość pudzianek
Madziu123123 to co odczuwalas to byly tylko zakwasy :D to normalne przy wysilku fizycznym zwlaszcza na poczatku :) a bole brzucha i ja mialem i tez cos okolo 3 -4 dnia cwiczen :) raz pobolalo i przestalo ;) a z zakwasami tak samo bedzie :) poprostu trzeba nie odpuszczac :) jak chcecie mozecie tydzien przed ta szustka porobic zwykle brzuszki co drogi dzien po 2 -3 serie po 20 powiedzmy czy ile tam dasz rade ;) a pozniej jak juz miesnie sie przyzwyczaja zacznij rob ic 6 weidera ... ale polecam zebyscie zaczely jeszcze raz (od poczatku a nie od 4 dnia) i zobaczycie ze bedzie lepiej . Gdybys byla facetem i chodzila na silownie to bys sie przekonala ze ten bol co czulas to jeszcze nic :) ja czasami sie budzilem w nocy ze skurczami na nogach trwaly one po 15 minut nawet ;) po minucie jestes mokry :) ale to mormalne na poczatku :) - cwiczylem przysiady ze sztanga :) a Ty cwiczysz podnoszac tylko sama siebie ;) naprawde nie warto rezygnowac :) ja robie ta szóstke od 2 tygodni i widze efekty chociaz nie mam ladnego brzuszka jeszcze ;) ale nie ma nic za darmo :) POZDRAWIAM i mam nadzieje ze nie na darmo to pisalem

Gość aniechmniekule
Ja uwazam, ze do 6w trzeba sie przygotowac. Jak sie nie zrobi 50 brzuszkow bez zbytniego wysilku to nie ma co zaczynac 6w. Najpierw trzeba przede wszystkim wzmocnic miesnie brzucha. Sam pamietam jak pare lat temu robilem doslwnie 7 brzuszkow. A juz w drugiej serii 6 brzuszkow i dalej nie mialem sily sie podniec. Gdybym wtedy od razu zaczal 6w to od razu by mi sie odwidzialo pewnie. Wiec zaczelem trenowac zwykle brzuszki i wzmocnilem je znacznie. Potem robilem spokojnie 150 brzuszkow na serie razy 3. Potem zrobilem raz 6w zostala mi pionowa kreska i dwie poprzeczne, ale w gornej partii brzucha. A na dole tluszczyk zostal. Oponka jak byla tak jest.

Gość pudzianek
racja racja:) ja przed 6w cwiczylem juz brzuch (na lawce skosnej i na raczkach wiszac) i temu nie mam jaknarazie problemow z 6w :) a co do efektow to tez mam podobke jak kolega powyzej :) ale kupilem sobie ' thermo speed " od OLIMP'u , brat bral to bez cwiczyenia mu cm spadaly ale do czasu niestety:) ale warto sprobowac jak juz wchlone te 90tabsow to napisze jaki effekt to dalo i czy bylo warto :) POZDRO

Gość Magda123123
Dzięki za rady :) Ale już chyba nie zacznę ćwiczyć "6". Poszukam sobie chyba jakieś inne, mniej wyczerpujące jak dla mnie ćwiczenia :D Ale faktycznie, o zakwasach nie pomyślałam, ale Twoje rady może przydadzą mi się w innych ćwiczeniach :) Pozdrawiam.

Gość pudzianek
:P nmzc :) jak by cos to pisz tutaj ;) ja tu czesto jestem :D:D dzis opuscilem 1 dzien z 6 weidera ...ciekawe co to bedziee ;/ jak chcesz to napisz do mnie na maila nadzia :D moze cos Ci znajde za cwiczonko ;) POZDRO

Gość YeSSiCa
Na 6W trafiłam przypadkiem w TV, dokładnie przedwczoraj. I dzisiaj mam drugi dzień za sobą ćwiczeń. Wszystko jest ok, tzn mięśnie bolą, ale da się przeżyć. Tylko mam inny problem. Niesamowicie boli mnie kark, gdy robię te ćwiczenia. Jest na to jakaś rada, czy może ja źle się układam do tych ćwiczeń. Pozdrawiam.

Gość Oudzianek
YeSSiCa mnie wczesniej tez bolal , ale teraz jak robie to zamiast ciagnac glowe do kolan podczas cwiczen trzymam ja prosto do reszty ciala ... ___o - tak mialem wczesniej , teraz trzyjmam tak ----o nie wiem czy tak mozna ale ja tak robie juz z tydzien i wszystko jest tak jak dawniej poza bolem karku ktorego nie ma ; D za 30 minut bede akurat Cwiczyl xD upewnie sie przy okazji czy Ci dobrze napisalem ;) a jak bys nie rozumiala tych obrazkow to podaj maila to Ci narysuje i wysle jakiego sludzika ;) POZDRO cwicz i sie nie poddwaj to tylko 6 tygodni :)

Gość YeSSiCa
Pudzianek, dzięki wielkie :) Dzisiaj jestem już po, bo ćwiczę codziennie o 10:00 rano. Ale jutro spróbuję tej metody. Może będzie mniej boleć. Akurat brzuszki i ich wszelkie pochodne są jedynym rodzajem ćwiczeń, do których nie potrzebuję motywacji. Ale obawiam się iż nawet po 42. dniu, nie będzie takich efektów jak opisują. Bo wątpię czy moją oponkę da się zgubić, mięśnie się wyrobią ale chyba tłuszczyk będzie je nadal przykrywać. Ale mimo to ćwiczę dalej :) Pozdrawiam

Gość Pudzianek
:P zobaczymy co to z tego bedzie :) a zeby ten kark nie bolal to poprostu w 3,4 i 5 cwiczeniu nie ciagnij rekami glowy :P a glowa moze byc nawet normalnie ;) wczoraj tak robilem i tez nic nie bolalo :P u mnie oponka chyba w mniejscu :P ale miesnie widac :) thermo speed'a od OLIMP'a sobie kupilem :P biore 2 dzien: P zobaczymy co to bedzie ;) pas NEOPRENOWY sobei tez musze kupic :P i jakos sie to spali :) POZDRO :

Gość YeSSiCa
W tym właśnie sęk, że nie ciągnę rękami głowy, i nawet jak ją zostawiam "zwisającą" z tyłu to też boli :( Ale wydaje mi się, że po dzisiejszych 3 seriach jakby już mniej. A i kolejne serie jakoś łatwiej przychodzą :) 4 dzień minął :)

Gość Pudzianek
:P to nie wiem mo0ze ja sie poprostu przyzwyczilem :D i mi sie wydaje ze to przez to :P bede dzis robil to zobacze czy jak bede ciagal za ta gloe to zaboli :P hehe masakra :P

Gość YeSSiCa
Masakra to jest jak nie umiem w trzeciej serii w szóstym ćwiczeniu podnieść pleców z podłogi! Bo niby sama kość lędźwiowa ma przylegać, ale kurde mi przylega jeszcze trochę pleców. Barki odchodzą, ale reszta leży jak kłoda i nie mam sił jej podnieść :( Ale walczymy dalej :D nie poddaję się :) Spodobało mi się to hehe :) Pozdrawiam

Gość Pudzianek
hej :P mysle ze z treningu na trening bedzie coraz lepiej :D ja teraz to musze uwazac zeby sobie kolanami siniaka nie anbic :P HEHE a wczesniej duzo mi brakowalo zeby tak mocno sie podniesc ... a Ty cwicz dalej :P kup jakis doping sobie :D tzn odzywke spalacz czy cos :P bedzie Ci latwiej dojsc do tego co chcesz osiagnac :P a to nie skodzi ;P o ile bierzsz zgodnie z tym co pisza na ulotce

Gość YeSSiCa
Kiedyś brałam L-karnitynę. Tylko że bardzo mało się ruszałam i efekt był znikomy. A te jakieś 10 minut brzuszkowania i równocześnie branie choćby właśnie L-karnityny nie wiem czy zda egzamin. A może znasz jakieś fajne ćwiczenia (na wzór szóstki) na pupę i nogi? Ja jestem niska i niestety wszystko mi idzie w tyłek i nogi :( Generalnie kiedyś biegałam i efekty były bardzo satysfakcjonujące, przez 1,5 miesiąca biegania rano schudłam 7 kg. Ale niestety teraz nie mam z kim biegać, a sama nie umiem sie przełamać. Od 8 kwietnia przechodzę na dietę, która podobno daje dobre efekty. Przepisywana była przez lekarza (co prawda nie dla mnie, co mnie też trochę martwi, bo każda dieta jest dobierana indywidualnie), ale stosują ją osoby, które ją dostały "w prezencie", więc i ja postanowiłam spróbować. A z szóstką walczę dalej :)

Gość alicja1
witam mam pytanko jak pozbyć się okropnego sadła na brzuchu po urodzeniu dzieci niestety brzuszek nie wrócił do normy.Niedługo zbliża się lato i chciałabym wyjść na plaże nie wstydząc się sadła a niestety nawet jak stoje to on wypływa mam dobre 5-6cm sadełak czy te ćwiczenia 6 weidera też pomogą mi spalić tkanke tłuszczową proszę o porade czy ktoś miał też taki problem?

Gość YeSSiCa
Czytałam opinie wielu osób, które właśnie chciałby zgubić to sadełko. Efekt był taki, że przy ćwiczeniach 6W wyrabiały się jedynie mięśnie a oponka nadal była. Ja mimo wszystko iż mam trochę tego sadełka, to ćwiczę uparcie. Tłuszczyk się spala, ale zapewne nie w takich ilościach jak przy innych ćwiczeniach. Ale radzę też popytać doświadczonych z "szóstką", ja dopiero mam za sobą 5 dni ćwiczeń, więc nie wiem jak będzie po 42. dniu z moim zachomikowanym sadełkiem :) Pozdrawiam

Na \\\"oponke\\\" moga pomoc tylko aeroby lub mozesz sobie kupic pas neoprenowy ktory powoduje ze sie bedziesz pocila zamiast pasa mozna tez zastosowac folie spozywcza:) POZDRAWIAM ;* dla motywacji:)

Gość alicja1
a co to jest aeroby?????ćwiczenia czy co..?może ktoś powie mi coś więcej na ten temat

Najpierw trzeba obliczyć swoją maksymalną stawkę serca(rytm) na zasadzie 220-wiek w latach. Czyli dla 20-latka maksymalna stawka serca wyniesie 220-20=200. W czasie treningu aerobicznegoi należy przez 20 minut utrzymać tetno w granicach 70-85 proc. tętna maksymalnego. Aby trening aerobiczny był skuteczny, powinien byc przeprowadzany przynajmniej 2-3 razy w tygodniu po 20 minut(plus kilka minut rozgrzewki i rozluźnienia po treningu) Jeśli ktoś rozporządza czasem, aby 2-3razy w tygodniu poza treningiem z ciążarami na szali wsiąść na rower, pobiegac lub pójśc na basen-to bardzo dobrze. Sprawność układu sercowo-naczyniowego można tez uzyskać przez zastosowanie treningu stacyjnego(obwodowego) z niewielkimi obciążeniami, dużą liczba powtórzeń(15-20) i krótkimi przerwami wypoczynkowymi pomiędzy seriami(5-10 sekund) Tak wiec bieganie, skakanka, basen, rower itd.

Gość Pudzianek
XD http://www.allegro.pl/item332049468_zestaw_do_cwiczen_agrafka_silownia_fitness_b_tanio.html zestaw do cwiczonek :P ja chyba ttez zaczne begac :) ta 6W tylko mi powieksza miesnie brzucha a sluszcz spala sie ale tylko z gory :) miesnie wiadomo sie przydadza :D ale ja chce spalic tluszczyk :) mam troche odrzywek ktore tez pomogaja spalac tluszcz przy okazji wiec zobaczymy :P a 6w bede robil az niue zaczne biegac 3 razy w tyg wystaczy co ??:P po 30 minut tak :) POzdro dla Yesica :P