Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czadunia

Mamy dzieci z lutego 2005

Polecane posty

Wyobrażam sobie e.l.f. że dużo dziewczynki majsterkują, ale raz na jakiś czas opis jakiejś przygody nie zaszkodzi :D Ja uwielbiam Ciebie czytać co tam piszesz o brygadce, zawsze się szeroko uśmiecham przy tym. Tak jak teraz gdy czytalam o kluczach w rajstopkach. Kosma tak nie chomikuje :-) On ma tylko manię wymyślania różnych miejsc na garaże dla samochodów. A nie daj Boże auto w jakąś szparkę nie chce się zmieścić - krzyku wtedy że ho-ho ;-) Ostatnio na topie są garaże zlokalizowane pod kołdrą lub kocem, no - poduszką czasem też :D Milutkiego weekendu życzę Wam i rodzinkom 🌻 Do usŁyszonka w poniedziałek 🖐️

witajcie!!! Katie, E.l.f : Fajnie tak czytac co u was nowego,Kosmus to juz duzy chlopczyk, a brygada M&M zaskakuje pomyslami jak zwykle-schowek w rajstopkach-dobry pomysl,Brayan jeszcze na to nie wpadl;) a u nas troche problemow z ta reka meza:(:(:( kosc do ktorej ma przykrecona srube rozszczepila mu sie na 2 czesci i prawdopodobnie znowu czeka go operacja :( juz stracilam nadzieje,ze kiedykolwiek wroci do pracy.Maz wsciekly,chce zaskarzyc tego lekarza,byl juz sie poradzic u lekarza ktory stwierdza bledy leczenia,ale czy to cos da?Operacje mial prowadzic bardzo dobry lekarz,a prowadzil taki tam i teraz widac efekty.normalnie juz nie mam sil i czy ta reka bedzie kiedykolwiek sprawna i przestanie bolec??? ALE KONIEC ZANUDZANIA! bylismy wczoraj u znajomych,troszeczke posiedzielismy tam i w efekcie Brayan jeszcze spi,a ja moge do was napisac:) Dziewczyny jak wy to robicie ze nocnik to przyjaciel??Brayan ucieka jak tylko zobaczy ze nocnik biore,jak ktos jest w wc to on siada sam na nocnik,oczywiscie w ubraniach,kazda proba rozebrania go konczy sie piskiem-jak Wy to robicie??? a i musze sie pochwalic,ta znajoma u ktorej wczoraj bylismy jest opiekunka w pszedszkolu,zajmuje sie maluszkami w wieku Brayanka i starszymi i powiedziala,ze Brayan jest bardzo samodzielny:widziala jak sam jadl ciasto i ile juz potrafi powiedziec i rozumie duzo-bardzo mnie to ucieszylo,jedyne co to powiedziala,ze do najwiekszych moj syn nie nalezy,pewno ma wzrost po mamusi;) ok bede konczyc,milego weekendu wam zycze! Duzo sloneczka i wypoczynku!

czesc! Wpadam tylko na chwilke sie przywitac i pozegnac,jak sie ze wszystkim wyrobie to po poludniu wybieramy sie do Polski na granice na zakupy,jak nie zdaze to jutro rano,ale sie zastanawiam czy jest sens bo jest wszystkich swietych i sklepy beda pozamykane ,nie wiem jak dlugo tam zostaniemy,ale sie strasznie ciesze! Pozdrawiam was goraco-papa

hej dziewczyny! zagladam na chwilke ale dzis maleńki ruch i tylko Kathrin się zameldowała. my tez pakujemy torby R. ma wolny czwartek i piatek i jedziemy do rodziców. właśnie przeżywamy wojne 57 o dziecko, Marysia próbuje przekonac Malgosie że dziecko w wózku chce do mamy a mama to Marysia. Malgosia nie chce dac się przekonac i krzyk mamy nieziemski w domu, Marysia krzyczy Małgonia drze sie. Buziaczki dla wszystkich. zdjecia wysyłam

Cześć dziewczynki !! Ja niestety tylko przelotem :-( ] E.l.f. - dziękuję za fotki 🌻 Dziewczynki są super, Małgosia rośnie w oczach, no i obie super pomysły mają a wszystko pięknie robią razem. Prześliczny widok :D Kathrin - życzymy mężowi, aby wszystko pomyślnie się skończyło i ręka przestała boleć. No i nie denerwuj się za bardzo, bo stres Tobie nie wskazany ;-) Buziaczki i do usłyszonka 🖐️

Ja tez tylko na chwilke. Elf 👄 dla dziewczynek. Wspaniale, ze w koncu zajrzalas i rozbawilas nas opowiadaniem o pomyslach dziewczynek. Zawsze usmiech pojawia sie na twarzy. Szczegolnie rozbawilo mnie mycie zabkow Feliksowi :D Kathrin rowniez zyczymy, by mezowi z ta reka sie poprawilo. No i udanych zakupow i pobytu w Ojczyznie ;) Bylismy dzis na zakupach, bo przymrozilo troszke, a Kubus mial tylko jesienne buciki i czape cieniutka. Ale na kurteczke musi poczekac po pierwszym ;) Jutro pewnie nie zajrze, bo bedziemy sie pakowac. My tez jedziemy do rodzicow (ale sobie odpoczne od dziecka ;)). W takim razie spokojnego dnia Wszystkich Swietych a tym, co wyjezdzaja, bezpiecznej drogi! 🖐️

Widzę że prawie wszystkie się rozjechaŁy lub rozjadą ... Udanych podróży życzę w takim razie :-) a że ja zostaję na miejscu i wolne mam tylko jutro, postaram się zaglądać i odświeżać :D Buziaki 👄

🖐️ Ja na postrunku :-) Któraś jeszcze czy żadnej dziś nie będzie ??

Katie stoj na posterunku dzielnie! Potem Ci wynagrodzimy ;) Ja mam chwilke, bo dziadki sie wnukiem zajmuja. Ale zima do nas zajrzala... Trzymajcie sie cieplutko!

Stoję Aniu, stoję, ale liczyłam na małą zmianę warty ;-) Ale Tobie dobrze - wreszcie chwila wytchnienia, co ?? Ja też na nią liczę i dlatego jutro z niuniusiem do moich rodziców jedziemy :D Weekend koszmarny - Kosma znów ma jakieś dziwne zachowania - histeria jedna po drugiej się zdarza, a to kurtka beee i nie założy, a to buty beee i chce w papciach na dworek, a to ze spacerku wracamy i szał bo do domu wejść nie chce. O matko - mówię Wam ;-) W nocy budzi się co jakiś czas i albo woła swoje misie, albo pić mu się chce, albo wywala mnie z łóżka (mama sio :O ) - kto kogo powinien wreszcie wywalić tak prawdę mówiąc ;-) ?!?! Kathrin pytałaś o nocnik - w tej kwestii chyba nie wiele da się poradzić :-( Niektóre dzieci siadają chętnie, inne nie, albo te któe siadały chętnie nagle ubzdurają sobie że już siadać nie chcą itd. musisz uzbroić się w cierpliwość :-) Jedno jest pewne - jak urodzi się dzidzia to Brayan bedzie starał udowodnić, że jest już dużym chłopcem i nie robi już siusiu tak jak maleństwo w pampersa ;-) U nas przesiadamy się chyba z nocnika na kibelek ;-) Może z tęsknoty że nie mamy jeszcze swojego :O Byliśmy wczoraj u cioci S. i Kosmuś dwa razy zawołał \"a-a\" Wszyscy byli pod wrażeniem, no ja oczywiście też ;-) Zima idzie a moje dziecko nie ma ani czapki, ani szala ani co gorsze - butów, nie wspominając o rękawiczkach !! Szybkie zakupy dziś trzeba zrobić. Buziaki Pozdrowionka

Witam! Dziewczyny, tak żadko udaje mi się zaglądnąć, że nigdy nie doczytam, co u Was słcychać :( Teraz mój Skarb zasnął i siadłam chwilkę na kawkę ;) Mam problemy ze szczęką :( Czeka mnie zabieg. Latałam, szukałam lekarzy, gdzie lepiej i taniej... W końcu wybrałam środkową opcję, ale tam czuję się najbezpieczniej i zęby (jeśli mi jakieś zostaną) w ścianę, płacić trzeba i koniec kropka! Już Was nie będę tym zanudzać... Klaudia powtarza coraz więcej wyrazów. \"Mama\" leci w kółko, ostatnio było \"titi\" i w końcu nie odkryliśmy o co chodzi! Na nocnik siada, ale nie w wiadomym celu... tylko żeby sobie posiedzieć, odpocząć... Jak zrobi COŚ śmierdzącego do pampersa, to jest taka zła, jak to odkryję i ucieka ode mnie ;) Od piersi nie udało mi się jej odstawić. Teraz, przez ten zabieg chyba będę musiała, ale w ogóle sobie tego nie wyobrażam! Przez ten pierwszy śnieg, musiałam Klaudii kupić kozaki! Porażka, po pierwsze nie dostałam takich kozaków, jak my nosiłyśmy jak byłyśmy małe (tzn. były za 220 zł!) po drugie jest taki wybór, że przez pół godziny się zastanawiałam które wziąść ;) Teraz jestem na etapie szukania kombinezonu i może coś znajdę na allegro, bo wsklepach poniżej 100zł nie widzę :( Aaa... i jeszcze jedno, a propos zakupów. Nie moge dostać kapci! Są tylko ortopedyczne, których Klaudia odmawia założenia, albo z takim głupim zapięciem, a wsztstkie \"normalne\" za małe albo za duże! Aż mnie cholera bierze, bo jeszcze niedawno nie było małych rozmiarów i też nic nie mogłam kupić, bo wszystkie buty były za duże! A teraz doczytam ,co u Was słychać ;) Miłego dnia!!!

Witam 🖐️ Małgosiu - wspóczuję problemów z ząbkami :-( Bedzie dobrze, nic się nie martw, trzymam kciuki, żeby obyło się bez bólu. I ucałuj od nas Klaudię, na pewno duża już z niej dama :-) ANIU* - spóźnione, ale najszczersze życzenia urodzinowe 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ I pytanko do reszty dziewczyn - może zgłosić topik do kasacji ?!?!?!?! :P :P :P Dalej się tu meldować, choćby tylko kilkoma słowami !?!?!?! Miłego dnia 🖐️

Katuś ja się melduję ale na kwilke bo jak wiesz młyn nieziemski mamy w pracy :-( nawet klikać nie ma kiedy... Mmałgosia --> co z twoją szczęką? pytam bo i ja mam dziwne wrażenie ze z moją jest cos nie tak :-( przeskakuje mi hihi ale to brzmi ale tak na serio to czuję jakby mi na łączeniu górnej szczęki i zuchwy cosik przeskakiwało :-) i nie wiem czy to coś z czym muszę gnać do lekarza. Moj małż twierdzi ze się sypię ;-) czort jeden - juz wiem po kim Qba taki zlośliwiec.. Buziaki i pozdrówka dla wszystkich....

Nio super ... nikogo niet :-( ale zaraz wejdzie Katie i zacznie mi dogryzać ;-) i może cosik się ruszy :-)

🖐️ Bardzo bym chciała, żeby coś się ruszyło ;-) Ale tak marnie dotrzymujecie mi towarzystwa, że aż żal :P A Czadunia zajmij się kampanią wyborczą, bo zmarnujesz szanse kandydatów jeśli twoje plakaty nie przyciągną uwagi wyborców :P Chciałaś dogryzkę - to masz ;-) Gdzie znów zginęła e.l.f. ????? Gdzie jest Mama Ania ??????? Kathrin usprawiedliwiona a reszta ??????????????????????????????? Kosma wstał dziś lewą nogą :-( Wszystko od rana beeeee, ubrał buty na bose nogi i wrzeszczał że idzie DA-DA !! Dziś został z tatusiem w domku - ciekawe czy dobrze przypilnują majstrów ;-) Nasze nowe słówka - jedzie i idzie :-) Buziaki i miłego dnia 🌻

witajcie! nie zaglądam bo jakos nie mam czasu, po wyjeździe nazbierało sie prania i rozpakowanie tobołków zajmuje że jeszcze sie nie obrobiłam. wczoraj jezdzilismy do banku złozyc wniosek o kredyt i teraz czekamy w niepewnosci bo z zbankami to nigdy nic nie wiadomo. dziewczynki dokazuja Malgonia mówi coraz wiecej ale duzo jeszcze w swoim jezyku:p Małgosiu co sie dzieje z dzieje z zebami ze aż musisz miec zabieg? Klaudii superowo jeszcze przy cycu, moja Małgosia tylko się przytula z lubością i klepie mówiąc fe. Katie kochana istoto jak Wasz domek? zrobiło się zimno czy zdążycie przed mrozami zakonczyc? Kathrin jak twój brzuszek? dobrze się czujesz? pozdrowienia i uściski dla wszystkich.

kathrin napisz jak reka męża, nie dobrze że nie przestaje boleć. mam nadzieje że wszystko bedzie jeszcze ok. ucałujcie dzieciaczki od nas.

e.l.f. 🌻 🌻 🌻 jak Ty ładnie do mnie rozmawiasz ;-) Spójrz na maila, to zobaczysz czy zdążymy ... Buziaki 👄 Zaraz wracam 🖐️

i co dzis nikt nie zaglada????? Mama Ania na gg jest a tutaj rzadko zaglada, co sie dzieje Aniu? masz nas juz dość? zajrzyj choć na chwilke i pisz co u Was napisz o postepach Kubusia. Katie pewnie zajeta. Czadunia a Ty nawet słowa nie skrobniesz???? gdzie zdjęcia czadowego przedpokoju????? czy u Was tez taka przygnębiajaca pogoda??? dzis jeszcze jakby pochmurniej niz dotąd i humory sie psują. my posprzatamy i jedziemy do Ikei pooglądać co maja nowego podpatrzec moze jakies pomysły.zawsze to jakies urozmaicenie, pojezdzimy schodami ruchomymi i winda i może jakoś dzień zleci. wczoraj wieczorem poszlismy do parku na spacer dziewczynki przewietrzyly sie jeszcze przed snem i jak wróciliśmy zjadły i zaraz padły na łóżku. chyba codziennie będziemy tak robic, nakgorsze jest to że żeby pójśc do tego parku trzeba jechac samochodem bo iśc trzeba przy Trasie Krakowskiej a tam świeżego powietrza na lekarstwo tylko spaliny fruwaja. Małgosia chyba obraziła sie na nocnik :( to znaczy siada na niego ale jak nasika sobie w majtoszki, całe szczęście kupy nie robi w majtoszki bo tego bym juz nie przeżyła. to znaczy mam nadzieje że nie cofnie jej się inie zacznie robic w majtoszki. Dobra uciekam szybciutko sprzatnąc w domku i wychodzimy. wczoraj ugotowałam zupe to dzis możemy poszalec i długo nie wracac. drugie danie jakieś wymyslimy na szybko:P dziewczyny czy Wy kupujecie mleko Mlekowity takie w butelce? ja je dopiero odkryłam widziąłam juz wcześniej ale jakos nie kupowałam a teraz juz zadne inne mleko nam nie smakuje.to jest bardzo dobre, a Małgosia potrafi pól butelki wypic na raz. na razie.

Moi rodzice kupuja to mleko i faktycznie jest bardzo dobre :-) Ja kupuję w kartonie, zupełnie zapominam w sklepie o tym, że mam duży wybór i nie muszę kupować, tego co zwykle ;-)

Ups ... Przypomniałam sobie właśnie, że miaŁam wam przesłać zdjęcia Czaduni z mieszkanka i Qbusia giganta i nie zrobiłam tego ... poprawię się za chwilkę ...

Katie ja nie mam zadnego maila 😭 ja tez kupowalam w kartonie a przez przypadek kupiłam to i teraz juz zadne inne. a bank wybralismy PKO BP dali nam najlepsze warunki, ale co dziwne bylismyn w dwóch różnych oddziałach i dali nam różne warunki.różnica w prowizji jest 0,5 procenta a marża tez niższa. nie wiem od czego to zależy.

e.l.f. skrabie ... bo dopiero sie wysyla ... i zaraz Czaduni mieszkanko puszczę. To dziwne z tym bankiem, ale najważniejsze że warunki dobre. Złotówka czy CHF ?? Tak nieśmiało podpytuję ...

juz myślałam że poszlo sobie w swiat a nie do mnie, widze że coś sciąga zaraz obejrze.:) kredyt bierzemy w złotówkach, teraz kurs CHF kiepski a zresztą wyznajemy zasade zarabiamy w złotówkach kredyt też w zlotówkach. jeszcze może bysmy sie skusili gdyby kurs był korzystny a tak wolimy nie ryzykowac.

widziałam , zdążycie :) fajnie łazienka wygląda. może podpatrzymy Wasze pomysły i wykorzystamy u nas. Kosma pomocnik wie co tzreba robic zeby było szybciej:) ucałuj go od nas. zrywa się wiatr i ciemne chmury zawisły nad nami chyba nici z naszego wojażu. zaraz pewnie lunie deszcz, zmykam sprzątac to może wiatr przegoni chmury i wyjdziemy. uciekam Katie zajrze później jak się wyrobie, spokojnej pracy.👄

ja mam myły w pracy wiec wybaczcie ze się nie odzywam :-( podczytuję was gdy jem śniadanko i tak jakoś przyjemniej :-) Kathrin dawaj informacje o brzusiu :-)