Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa99

Jak to jest ze Świadkami Jehowy??

Polecane posty

Gość hrhrhrh
jest wiele metod alternatywnych ... zbadano naukowo , ze wiele przetoczen krwi wywołało smierc lub pozniej choroby ... spozywanie krwi w tym równiez przetaczanie ( dozywianie ) to sprawa osobista sumienia .. Bóg napisał wyraznie ...

Gość ettore bugatti
znowu o tej krwi :D pewnie, że wielu zaszkodziło, bo skuteczność kontroli krwi, bywa problematyczna ale to nie zmienia faktu, że przetaczanie krwi, większej ilości, uratowało życie te zapisy ze Starego Testamentu, są sensowne w kontekście ówczesnej wiedzy i warunków higienicznych dzisiaj to jest zwykła ortodoksja i nic więcej

Gość hrhrhrh
rozmawiałam z szescioma lekarzami na temat przetoczen krwi i wszysscy stwierdzili , ze nie podaliby swojej rodzinie lub znajomym krwi , uzyli by metody alternatywnej takie operacje bez uzycia krwi odbywaja sie nawet na otwartym sercu wypowiedz zbigniewa Religi http://www.youtube.com/watch?v=X7GuDewHRn8

Gość hrhrhrh
ettore bugatti przeciez zakaz powtórzono w Nowym Testamencie .. nie doczytałes ?

Gość szultos
hrh dla mnie niestety przetaczanie krwi to nie jej spozywane. hr mylisz sie nie we wszystkich przypadkach. Poczytaj popytaj nie wszedzie sie da ja zastąpić. My jestesmy tym przykładem. - a dokłądnie moh syn. Po ty przejsciach bardzo interesowałam sie tym tematem. hr powiedz mi czy np rodzielanie krwi i branie jakis składników to nie obłuda. Skoro Wy uwazacie całosc za zabronionione to nie powinno sie tego rodzielać. Następna sprawa co zrobi sobie strasza osoba bedaca SJ to jego sprawa i nie bede tego krytykować (wolna wola)ale dlaczego "składacie w ofierze " niewinne dzieciaczki. Jezus bardzo kocha dzieci.

Gość hrhrhrh
kazdy ma wybór .. przedłuzenie zycia o kilka miesiecy lub lat .. lub zycie wieczne - ale tutaj wymaga to ogromnego zaufania do Boga

Gość szultos
hrhr powtórze nie interesowałam sie opreacjami na otwartym sercu ale gdyby nie przetoczenie krwi moj 6-letni dzis syn nie był by dzis ze mna. Wiesz co dziekuje Bogu codziennie za to.

Gość szultos
oj hrhr Ty nadal swoje.

Gość hrhrhrh
Jezus bardzo kocha dzieci . owszem ale to my rodzice jestesmy za nie odpowiedzialni i podejmujemy za nich decyzje "skladacie w ofierze " - chyba zartujesz ? a dlaczego o " składanie w ofierze " nie zapytasz matek - morderczyn swoich nienarodzonych dzieci ?

Gość szultos
hrhr a powiedz mi skoro piszesz o życiu wiecznym to co z ludzmi sprzed SJ? Mowicie ze tylko bedac w organizacji Sj mozna uniknac zafgłady w armagedonie. A co z ludzmi zyjacymi przed 1870 ?

Gość ettore bugatti
lub kilku lat :D ale pieprzysz, przecież mając np lat 18 i ulegając wypadkowi, w którym straciło się mnóstwo krwi, po transfuzji można dożyć i 100 lat :D więc bez demagogii oczywiście, że wielu lekarzy tak mówi i wiem dlaczego moja koleżanka, laborantka też ma takie zdanie bo nie ma dość skutecznej metody oddzielenia krwi absolutnie wolnej od potencjalnych zagrożeń od podejrzanej ale wciąż jest mnóstwo sytuacji, takich, że lepiej podać krew niż nie podać nic, więc nie dorabiaj uzasadnień do swojej wiary Nowy Testament, jest dla mnie równie autorytatywnym źródłem, w kwestii medycyny, jak Stary :D

Gość hrhrhrh
szultos czy bedziesz czytała ze zrozumieniem , czy tylko wyrywasz co Tobie pasuje badz nie pasuje ? a moze chcesz cos usłyszec o czym nie pisze ?

Gość szultos
gdybym miałoa moznosc hr to bym zapytała. Niestety nie znam takich matek. Sądze niestety ze sa w każdej organizacji zarówno u KK, prawosłwanych protestantów itp jak i u SJ Nadal uwazam ze "składacie w ofierze "

Gość hrhrhrh
ettore bugatti skoro słowa Boga sa dla ciebie niczym ... to wybacz ale ja rozmawiam tylko na podstwie zapisów słowa Bozego ..

Gość ettore bugatti
no cóż, żyjący przed 1870 wspomagali budżety innych kościołów :D

Gość szultos
hr ja nie wyrywam z kontekstu juz kiedys zadałam to pytanie i nie uzyskałam wyczerpujacej odpowiedzi. Bo kiedy tylko nie spotkam sie z Sj zawsze mi powtarzaja ze tylko w ich Organizacji jest zycie wieczne. I zawsze sie o to pytam i zawsze dostaje wymijajace odpowiedzi.

Gość hrhrhrh
to Twoje zdanie .. i masz do tego prawo .. tylko jesli osoba wierzaca w Stwórce nie słucha Boga to i Bóg nie wysłucha Ciebie ...

Gość szultos
ettore bugatti no własnie i tu masz racje. W tym twki setno sprawy. "wspomagali budżet" tak niestety to wygląda

Gość szultos
hrhr nie prorokuj. :)

Gość hrhrhrh
mysle że wyrywasz frag=menty i stad niedomówienia .. Izajasza 45:18 i 55 :11 18 Bo tak powiedział Jehowa, Stwórca niebios, On, prawdziwy Bóg, Ten, który ukształtował ziemię i który ją uczynił, który ją mocno ugruntował, który nie stworzył jej po prostu na nic, który ukształtował ją po to, żeby była zamieszkana: „Jam jest Jehowa i nie ma nikogo innego. 11 tak też będzie z moim słowem, które wychodzi z moich ust. Nie wróci do mnie bezowocne, lecz uczyni to, w czym mam upodobanie, i pomyślnie spełni to, z czym je posłałem Bóg mówi , że to prawi posiada ziemie czyli raj ... i beda zyc wiecznie .. aby zyc wiecznie trzeba byc miedzy innymi posłusznym Bogu ( przykładem dla nas jest Ewa i Adam którzy byli nieposłuszni i za to umarli bez widoków na zycie wieczne ) tego posłuszenstwa mozna nauczuc sie juz teraz by potem było nam "łatwiej "

Gość szultos
hrhr wiesz co Bog do Ciebie mówi inaczej a do mnie inaczej.

Gość hrhrhrh
Sj sa prorokami bo mówią o królestwie Bozym , a ja nie jestem SJ ale czytam Biblie i wyraznie Bóg mówi o słuchaniu ...

Gość hrhrhrh
wiesz od kiedy jest chrzescjanstwo ? od wtedy sa Sj

Gość szultos
hrhr to tych Sj co spotykam mowia ze tylko w Waszej Organizacja moze zdobyc zycie wieczne. To ktos tu mnie w bład wprowadza. Gdy powiem ze naleze juz to organizacji religijnej to niestety taka słyszę odpowiedz.

Gość szultos
czli co wczesniej KK to było SJ a od 1870 juz nie?

Gość hrhrhrh
.. co do budzetu .. tutaj sa dobrowoklne datki .. czasopisma wreczane kazdemu bez sprawdzania zawartosci kieszeni ... nikt nie podsuwa koszyczka pod nos i nikt nie zaglada ile wrzuca by potem obgadac za plecami ... " .. by Twoja prawica nie widziała co robi lewica .. "

Gość hrhrhrh
szultos wg tego co czytam to wyrywasz tylko to co chcesz usłyszec luc mozesz sie do tego doczepic ... stad Twoje niedomówienia ... i atak samo pewnie czynisz podczas rozmowy ze Sj a jakie to inne wyznania czy koscioły głosza ?

Gość szultos
Dla mnie osobiscie to Tworca Sj miał świetny sposób na zorobienie pieniedzy. Popatrzyl pewnie na papieży w KK i innych duchownych w róznych wyznaniach i wpad na genjalny plamn :) ale to tak na marginesie. I cały czas bede powtarzac nie wierz w Organizacje tylko w Boga

Gość hrhrhrh
Bóg dał nam wolna wole .. kazdy zrobi z nia co tylko chce .. tylko osoba wierzaca która nie zna słow swego stwórcy to chyba cos nie tak ...

Gość hrhrhrh
szultos by mówic o Sj trzeba ich poznac ... nie w ciagu pieciu minut na ulicy ... trzeba poznac ich naprawde !