Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia.

KLUB MAMUŚ Z POZNANIA

Polecane posty

Gość nosek
czesc minimisia.fajnie ze jestesmy w tym samym tygodniu moze spotkamy sie na porodowce jesli bedziesz rodzic na polnej.na 20 lutego mam nastepna wizyte.pozniej moj lekarz chce mnie umowic na badanie faldu szyjnego dziecka chyba tak to sie nazywa.ma to sprawdzic czy wszystko jest ok pod wzgledem genetycznym. czasami sie zastanawiam czy nasze mamy i babcie ne mialy lepiej im mnie wiesz tym mniej sie denerwujesz.przeciez im bylo obce takie stwierdzenie jak toksoplazmoza,cytomegalia itp.

aktualizuję tabelkę:))) .Paula24..............24................05.06.06(synek)..........................Winogrady 2.Waga77..............28..............Franek-3miesiące....................Rataje 3.Bąk....................?.....................?..................................Winogrady 4.julianka_80.........25.............Jaśmina/26.08.2005..................Piątkowo 5.Minimisia............24..............30.08.2006............................Winogrady 6.Rzeczka Zapomn. .23..............26.07.2006............................Łazarz 7.Isabelle24...........24..............21.02.2006............................Luboń 8. Pyrka....................................................................... 9. Nosek.............26...............08/09.2006......................Piątkowo 10. Luckylady............................05.2006..................Ławica 11. Scarleet.....23......................16.04.2006..... Grunwald/Plewiska

Gość scarleet
Witaj nosek! Co na plewiska? Tam na nowiutkim osiedlu kupiliśmy z mężem mieszkanko. Śmieję się że ja wzięłam na siebie zadanie "ciaża" a on ma za zadanie wykończyć nasze gniazdko, właśnie dzisiaj kładzie płytki w łazience :D:D:D ja za tydzień w niedzielę jadę go skontrolować :P Mąż mówi że to nie fair...bo on ma pracę fizyczna a ja ...musze leżeć i wypoczywać...siły są nie równo rozłożone, nas jest dwóch a on sam...byście widziały jego minkę jak sie wtedy smuci ze on nie może być w ciąży...:D aaaa "Administracjo Tabelki" :P ...w tabelce wkradł się malutki błąd..termin porodu Nikosia mam na 26 a nie 16 kwietnia :D...ale to malutki szczegół...i tak sie urodzi wcześniej więc moze trafiłaś z datą :D Widzę że jestem tu na forum chyba ciężarówka z najstarszym dzidziusiem..chociaż jeszcze sprawdzę czy cosik nie przeoczyłam...jeśli tak jest to wam zazdroszczę, bo u mnie ten świetny etap sie kończy a u was jeszcze on będzie..:(...ale z drugiej strony...ja będę miała malusia już przy sobie :D POZDRÓFFFKA!!!!

hej, hej scarleet :) sorry za błąd:P a najstarsza na naszym topicu jest moja córcia, ma już ponad 5 miesięcy:classic_cool: i niezły z niej łobuz:D wczoraj wieczorem zrobiła jeszcze \"zamach\" na gruszkę, chyba zaczyna mieć apetyt na nowości:) kupiliście mieszkanie na os.zielarskim?? moi znajomi tam mieszkają i mają prześliczne mieszkanie, z ogrodem, z którego najbardziej jest zadowolona ich 1,5 roczna córeczka:D życzę dużo cierpliwości na końcówce ciąży, zwłaszcza, że pamiętam jeszcze tą wątpliwą przyjemność, jaką są bóle krzyżowe:o pzdrm 🖐️

Gość nosek
czesc dziwczyny nie watpie i zycze zeby na plewiskach mieszkalo sie dobrze ja tez mieszkalam na zielarskim przez 2lata.i opinie byly podzielone.mamnadzieje ze wszystko bedzie ok.pozdrawiam

Gość scarleet
TAK, JULIANKA 80, NA OS.ZIELARSKIM. MY MAMY MIESZKANKO NA PIĘTRZE WIĘC MÓJ URWIS NIE BEDZIE MIAŁ GDZIE SIE BAWIĆ BO TAM NIESTETY NIEM PLACÓW DO ZABAWY. JA TEŻ MAM NADZIEJE ZE BEDZIE MI TAM DOBRZE I BĘDĘ ZADOWOLONA...MIMO TEGO PRZEJAZDU KOLEJOWEGO :D POZDRAWIAM http://hrynek.cba.pl/usg2d1.html

Gość nosek
przejazd kolejowy mozesz ominac jadac albo przez skorzewo albo przez glogowska.

dzień dobry:D:D:D zaraz przychodzi niania a ja frunę na uczelnię:classic_cool: w związku z tym:szybkie miłego dnia:))) paula, aga i pozostałe mamusie- MELDOWAĆ SIĘ:D 🖐️

Cześć dziwczyny - przepraszam ale ja dzisiaj nic nie napisze nie mam nastroju :(. Wszystko zaczyna mi sie walić ;(. Znowu odczuwam skurcze w podbrzuszu mały wariuje aż się boję żeby nie wyskoczył :( ale to jest wszystko z nwerów. Nie znacie jakiegoś środka na uspokojenie który mozna stosować w ciąży, bo ja się wykończę i synka przy okazji też ;(

hello.. dawno sie nie odzywałam poznanianki:) ja wciaz 2 w 1.. termin z 21 lutego na 15-ego mam:) \\ale narazie nic sie nie dzieje:O miekka szyjka, rozwarcia brak, skurczy totalnie brakuje.. ech.. za tydzien w niedziele mam ktg i usg dokłądne w klinice sw.rodziny,czyli tam gdzie zamierzam rodzic.ciekawa jestem jak to pójdzie, czy dotrzymam, jak to bedzie ..hmm... tymczasem walcze z opuchnieciem stópek;) pozdrawiam wszytskie🖐️

Gość nosek
czesc isabelle24.mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ity i twoja dzidzia bedziecie sie czuly fantastycznie.prosimy o szczegolowy opis wszystkieg jak bedzie juz oczywiscie po.poniewz jest to moja pierwsza ciaza to jestem wsztstkiego ciekawa.pozdrawiam

jasne...:) jestem w 39 tc, dzidzia ma juz prawie 4 kg:) i narazie sie nie wybiera na ten swiat... ciekawa jestem ile urosnie moj grubasek;) narazie sie tylko leniwie rozciaga u mamuni w brzuszku;) ale to takie słodkie.. a dwie noce temu, to tak słodko bawiło się ze mną.. pchało swoją maleńką dłoń w pępuszek od tamtej strony:) a ja chwytałam delikatnie dwoma palcami za rączke i uciekało... i znowu pchało rączkę..jakie to było słodkieeeeeeee❤️.... pierwsze zabawy juz mamy za sobą;) hihi..

isabelle:) trzymamy kciuki za pomyślne rozwiązanie 🌻będzie dobrze, zobaczysz:) pod koniec ciąży łaskotałam jaśminkę po wystjącym kolanku, ona je cofała, znowu wystawiała, super uczucie:):) trzymajcie się kobietki, miłego wieczoru:D pozwolę sobie na pewną prywatę: z ostatniego egzaminu przed obroną pracy mgr, dostałam 5 i baaardzo się cieszę, bo 3 tygodnie czekałam na wyniki, i już miałam pomysł, że w ogóle go nie zdałam:o heheh- głupia ja:P jeszcze raz miłego wieczoru 🖐️

Cześć dziewczyny! Ciesze się że nasze grono się powiększa. Wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka urodziła synka (3 luty) waży 3360 i mierzy 54 cm. Rodziła w Szpitalu św. Rodziny - czyli tam gdzie ja chcę rodzić :) Co do mieszkanka to ozmieniały się plany. Nie wiem gdzie będziemy mieszkać bo jesteśmy w trakcie szukania, tylko z tą różnicą, że szukamy mieszkania dla SIEBIE!!!! Teściowa zrezygnowała z podjętej wcześniej decyzji i nie wyprowadzi się z Oświecenia bo jak twierdzi - przyzwyczaiła sie. Ja ją rozumiem ale będzie jej samej ciężko utrzymać mieszkanie 3-pokojowe. No ale cóż- to jest jej decyzja. Mamy oferty kilku mieszkań m.in na Ratajach, na Chrobrego i szeregowiec na Strzeszynie Greckim (tylko nie wiemy ile tam jest jeszcze do zrobienia) to by była najlepsza oferta jakby się udało garaż i ogród dla dziecka - dzisiaj jedziemy oglądać . Wczoraj miałam straszne doły bo od soboty kłócilismy się co do mieszkania bo moje kochanie nie mogło zrozumieć że ja chcę być blisko matki żeby w razie czego mogła mi pomóc, no ale wczoraj doszlismy w końcu do jakiegoś porozumienia na szczęście. Pozdrwiam - i meldujcie się dziewczynki :) Julia - moje gratulcje!!!!! Isabelle - szczęśliwego rozwiązania :)

hej dziewczyny:) halo paula:D znowu tylko my zostałyśmy na placu boju:D dziękuję🌻 strzeszny brzmi nęcąco... także i tam mam znajomych:P żyje się tam naprawdę spokojnie, z komunikacją też okej. mogliśmy tam mieszkać, ale niestety w mieszkaniu 2 pokojowym, co prawda nowym, ale nie wiadomo, co gdyby pojawiłoby się kolejne dziecko, przeprowadzać się znowu:o? nawet się za długo nie zastanawialiśmy, bo pomimo tego, że strzeszyn mi się zawsze podobał - w tak małym mieszkaniu nie chciałabym mieszkać... wczoraj byliśmy znowu w naszym przyszłym domu, bo bank robił jego wycenę:) i powiem wam, że jeszcze bardziej mi się podoba, zwłaszcza, że zdecydowaliśmy się na zrobienie kuchni w najmniejszym pokoju, przeniesienie jadalni do dużego, a w zamian za to- jaśminka będzie miała prawie 13 metrową przestrzeń życiową :classic_cool: spałam dziś w nocy blisko pół doby i jestem jeszcze nietomna:D miłego dnia 🖐️

Jaśminka..jaka słodkaaaa🌻..tez juz chce dzidzie,a ono nie chce wychodzic w ogole:P hehe.... jak sie rodziło w sw.rodzinie? wynajeła pokoj jednoosobowy po porodzie?fajnie? JA ZAMIERZAM, bo ponoc pielgrzymki beda przychodzic do mnie;),a tylko w 1 osobowym moga wejsc do srodka odwiedzajacy, w 2 osobowym natomiast juz bym musiala wywlekac sie za kazdym razem na korytarz:O brrrrrrrr pozdrowionka dla wszystkich🖐️

Gość minimisia
Hej Julia masz śliczną córeczkę :) i gratuluję zdanego egazminu :) DZiweczyny tak czytam o waszych zabawach z dzidziusiem a ja jeszcze muszę tyle czekać w poniedziałek rozpoczynam 12 tydzień i dzidziuś jest coraz wiekszy czuję się dobrze a juro będzie sądny dzień bo powiem szefowej o dziecku ciekawe jak zareaguje :( Czy któraś z was rodziła bądż będzie rodzić na Polnej ? bo ja bym tam chciała i muszę sie czegoś dowiedzieć o tym szpitalu pa lecę do pracy miłego dnia

Gość scarleet
HEJKA DZIEWCZYNY! witaj minimisia, powodzenia w rozmowie z szefową, mam nadzieje ze bedzie wyrozumiała. A co do Polnej, to ja bede tam rodzic. W drugiej połowie lutego zamierzam wybrac sie tam obejżeć oddział porodowy i porozmawiac z położną, umówić się z nią. Wszystko ci opowiem co i jak. AAAA....dzisiaj chyba kupie wózek, wieczorkiem jestem umówiona w Puszczykowie bo na dzisiaj go sprowadzili od producenta...mam nadzieje ze spodoba mi sie tak jak podoba na fotkach w necie. Amoże wiecie coś o wózkach firmy "POLAK" KID DEFENDER?? Jakieś wady?? zalety?? Już nie mogę sie doczekac nie tylko tego wózka ale i tego ze wstane wkońcu z tego łóżka chociaż na godzinkę :D to zawsze jakies urozmaicenie...już odliczam czas !!!!!!!!!!!!!!!! POZDRÓFFFKA. http://hrynek.cba.pl/usg2d1.html

dzień dobry mamusie:):):) isabelle i aga, bardzo dziękuję za komplementy dotyczące mojego maluszka 🌻egzamin- na szczęście z głowy, więc zostaje mi już tylko w bólach urodzić pracę mgr:P isabelle- jak się czujesz???? czy dzidziuś już zbliża się do opuszczenia przytulnego gniazdka;) aga- dobrze, że z tobą ok:) nie bój się tak bardzo szefowej, ona też jest kobietą, więc powinna zrozumieć twoją sytuację:) przynajmniej taką mam nadzieję;) może czeka cię miłe zaskoczenie i będzie ona wsparciem, a nie przeszkodą... rodziłam na polnej, aczkolwiek przez cc, w 37tc, miałam znieczulenie podpajęczynówkowe, po którym przez dobę nie można chodzić, ale później już jest okej, słyszałam, że przy porodach \'klasycznych\';) można o nie poprosić, tylko coś to kosztuje. słynne położne z polnej- nie są wcale tak złe, oczywiście trafi się jakaś mniej przyjemna baba, ale tak chyba jest wszędzie, poza tym dużo zależy od oddziałowej, a ta z położniczego III jest świetna, więc i pielęgniarki są ok:) agunia- nic się nie martw na zapas:):):) jak się zrobi ładniej, gdzieś za półtora miesiąca- zorganizujemy spotkanie mamuś forumowych, może isabelle też już będzie mogła przyjść ze swoim maleństwem:D wtedy wszystko omówimy:):):) miłego dnia, buziaki paula🌻- a ty gdzie jesteś łobuzie;)? 🖐️

Gość magdalak84
przywedrowalam z mojego topiku o szpitalach zajrzec co tu u was.Ja mam termin na 15 lipca.Na razie wszystko jest w porzadku i w pon ide zobaczyc znow moje malenstwo.Sa moze wsrod was studentki ??Chetnie pogadam jak godzicie nauke i wychowanie dziecka.Ja studiuje w Poznaniu na uAM:)pozdro dla wszystkich mamuś

halo scarleet:D jak się czujesz- nikuś fika po brzuszku;)? witaj magdalak:D tu są praktycznie same studentki:) ja studiuję dziennie, też na uam, właściwie to już kończę;) ale przez ostatnie pół roku, miałam lekkie urwanie głowy:D studia, dom, dzidzia, w weekendy praca- ale jakoś udało mi się to poukładać:) w poniedziałki i środy miałam zajęcia na uczelni, więc na całe poniedziałki mamy super-nianię:) a w środy, mój mąż szybciej wychodził z pracy:D kwestia leży w dobrej organizacji czasu:) powodzenia i miło,że do nas dołączyłaś:D napisz ile masz lat i gdzie mieszkasz, to zaktualizuję tabelkę:) pzdrm! j. 🖐️

Cześć dziewczyny ja jestem cały czas na posterunku, tylko ze dzisiaj bylam u mojego pana doktorka. Wszystko ok ale chciał mi dać zwolnienia żebym odpoczęła, ale ja najpierw musze skończyć w pracy rozliczenia i od przyszłego tygodnia pójdę sobie trochę odpocząć. Isabelle - koleżanka jest bardzo zadowolona z tego szpitala mówi że opieka jest super. Więcej będę wiedziała jak ja odwiedzę w przyszłym tygodniu, bo dopiero w piątek ją wypuszczą - mały ma jakieś zapalenie. Minimisia trzymam kciuki za ciebie - u mnie reakcja na ciążę była fatalna mam nadzieję ze u ciebie będzie lepiej. :) Scarleet co do wózków firmy polak słyszałam duzo negatywnych opini, że są kiepskie, mało wytzrymałe- ogólnie mówiąc, że są tandetnie zrobione i do tego wszystkiego ciężkie. Więc ja bym ci tego wózka nie polecała. Ja wybrałam implast driver 4xl a kupować będę dopiero za jakieś 2 m-ce Julianko ja też jestem w tarkcie pisanaia pracy mgr - obronę mam w czerwcu lub w lipcu także już po porodzie. Teraz jestem w trakcie sesji egzaminacyjnej.

hej:) moja kolezanka z forum lutowego urodziła wczoraj w klinice sw. rodziny.. zadowolona bardzo. dzidzius az 4165... 55cm. napisala smska ,ze gdyby nie zzo to nie wie czy dałaby rade... :O ciezko takiego klocuszka urodzic.. moj dzidzius newiem czy sie wybiera na ten swiat, kiedys tak,ale czy na dniach, trudno powiedziec, nic nie boli, tylko sie bawi ze mna pchając te swoje łapki w moj pępuszek... chyba musi byc cholernie interesujący z tamtej strony;) hehe.. spotkanie mamus poznanianek?czemu nie.. napewno kiedys trzeba sie styknąc, ale na wiosneeeeee... cieplutką:) ha. ja wczoraj zlozylam samiutka wózek:) graco quttro de lux.. to jest wersja głeboka,tj bede wykorzystywac ten wozek tylko w tej wersji.. a spacerowke ti juz kupiona mam dawno.. stokke.. (www.stokke.com), takie smieszny i bardzo nowoczesny;) hehhe.. ale jak super jeździ -mowie wam, tatus oczarowany,a niech ma;) po plazy na 2 kółkach sie go prowadzi.... poza tym złozyłam hustawke fisher price elekytr. i pieluszki tetrowe poprasowałam..aha-no i kolejna posciel wyprałam... suszy sie,a dzis czeka mnie prasowanko.. pozdrowionka dla oczekujacych i tyc ktore sa juzszczesliwymi mamusiami:)pozdr🖐️

Isabelle ja też się zastanawiałam nad graco ale wkońcu przerzuciałam się na implasta driver 4xl ;) Hmmm.... spotkanie?????? czemu nie :) co wy na to dziewczyny? ale własnie tak na wiosnę jak juz bedzie fajnie cieplutko :) miło bedzie się spacerować - np nad maltą ;). Ja jestem jak najbardziej za!!!!!!!

Gość scarleet
No ja też dołączam do poznańskich mam studentek - ciężarówek...:D tylko że ja WSL. Własnie powinnam pisać pracę licencjacką ale jakoś tak mi nigdy nie po drodze, a mogłabym bo przecież i tak leże :( . Sesję niestety musiałam przesunać, zostały mi 3 egzaminy na które już nie mogłam pójść (mąż i lekarz mi kategorycznie zabronili) :(...więc w dziekanacie wiedzą że zdam je po porodzie, stosowne pismo już poszło, a na ostatni semestr mam nauczanie indywidualne, wiec zajecia dla mnie nie są obowiązkowe. :D Co do spotkania...to bardzo chętnie :)...powinnam juz z moim urwisem móc wychodzić na spacerki, zależy jeszcze od tego kiedy postanowi sie urodzić :D:D:D ...czy w terminie czy tak jak lekarze przewidują :( że ledwo dotrwam do 34-36 tyg. Na szczęście przyjał juz odpowiednią pozycję i o to raczej już nie muszę się martwić :) za każdym razem jak układał sie nóżkami w dół i kopał po tej nieszczęsnej szyjce to byłam cała nerwowa...nie dość że bolało to szkodził sam sobie ..ale teraz juz powinno być ok don końca, już chyba mi nie odwinie numeru i się nie przekręci...zresztą chyba nie ma jak..ma tam za mało miejsca.:D. Swoją drogą ciekawe ile waży...za tydzień wizyta w środe więc zobaczę ale 01.02 miał 1,500kg !!! A poniżej mozecie zobaczyć linka z moim wieeeelkim :D brzuszkiem i synusiem. (brzuszek jest w zakładce "brzuszki") A Nikoś Julianko...wariuje wariuje...wczoraj miał tam w brzuszku zajęcia z gimnastyki artystycznej, wiec dzisiaj chyba bardziej odpoczywa (jest mniej aktywny)...:) ale spokojnie...dzień się jeszcze nie skończył a pozatym naćpał sie po relanium rannym i musi dojść do siebie.:) wow...ale sie rozpisałąm..chyba złapałam wenę twórczą :D:D:D http://hrynek.cba.pl/usg2d1.html

Gość scarleet
aaa....Julianka..zawsze zapominam wspomnieć...koffana córusia !!! Na początku miałam problem z wejsciem na tą stronkę ale teraz otwiera mi się ok :)

Gość scarleet
paula wysłać ci meilem?? ...podaj mi swojego wyżej podany albo zaraz ci powiem jak tam wejść od innej strony :D

Gość scarleet
http://hrynek.republika.pl/index.html tam kliknij galeria zdjeć w rubryce na samym dole po lewej, następnie przeglądaj galerię zdjeć, i wybierz kategorię brzuszki lub usg 2d...tam jesteśmy :D