Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 omehga

30 letni prawiczek ?

Polecane posty

Go艣膰 praw24
Hej! Ja mam 24 lata i tez jestem prawiczkiem i jakby tego bylo ma艂o to jestem gejem :) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 moijks
Ale g艂upoty piszecie, ludzie z zasadami tak? chyba z kompleksami. Trzeba spojrze膰 prawdzie w oczy i bez oszukiwania samego siebie powiedzie膰 dlaczego jestem prawiczkiem. Nie wymy艣la膰 takich argument贸w jak 偶e mam swoje zasady, nie tworzy膰 z w艂asnych u艂omno艣ci jakich艣 warto艣ci, prawda jest taka nie uprawia艂e艣 jeszcze seksu bo jeste艣 cieciem i tyle. Ja(21l) te偶 nigdy tego nie robi艂em m贸wi艂em sobie 偶e mam zasady i przelece pierwszej lepszej ale to tylko mi si臋 tak zdawa艂,o tak sie do wartosciowywa艂em nie zrobi艂em tego bo jestem g艂upim ciulem kt贸ry jest nie艣mia艂y i nie potrafi zagada膰 a i pewnie jestem przystojny hahaha, kurwa Prawda jest taka 偶e facet kt贸ry tego nie robi艂 zrobi to z pierwsz膮 lepsz膮 ktura si臋 jemu podoba a cie膰 nigdy b臋dzie si臋 zastawa艂 tymi swoimi prze warto艣ciowanymi popierdolonymi zasadam. Tak kurwa 偶ycie jest brutalne, zastanawiasz si臋 po co 偶y膰 po co si臋 uczy膰 skoro i tak pewnie si臋 nie uda ja to kurwa pierdole Nigdy nie s膮dzi艂em 偶a najbardziej mi b臋dzie brakowa膰 dziewczyny, tej drugiej po艂owy, martwi艂em si臋 o kas臋 szko艂臋 rodzin臋 znajomych. A tu chuj taki zonk (hej dziewczyno we藕 wreszcie odnajd藕 mnie bo ja ju偶 nie mog臋, tak bardzo chcia艂bym ci臋 przytuli膰, dotkn膮膰, poca艂owa膰, powiedzie膰 kocham ci臋) kurwa ja pierdole do czego mnie to zmusi艂o, totalna pora偶ka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moijks
sry za te kurwy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jedwabna_81
Popieram wypowiedz mojego poprzednika! Seks jest normaln膮 potrzeb膮 cz艂owieka. jesli ktos pisze dyrdyma艂y,ze czeka i czeka to po prostu sam sie oszukuje. A mo偶e ma problemy z samym sob膮... Ja mam to nieszcze艣cie by膰 w zwi膮zku z facetem, kt贸ry straci艂 dziewictwo w wieku 30 lat. By艂 to dla mnie szok, gdy mi powiedzia艂. Pierwsza reakcja- cos z nim nie tak. Ale potem g艂os rozs膮dku podpowiada艂 te usprawiedliwienia,ze on taki porz膮dny, ze czeka艂... Niestety, ale nie myli艂am si臋. Zobaczy艂 jak to jest i znowu uciek艂 do swojej samotni. Nie ma potrzeby i rani mnie, bo ja musze czeka膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 THOMAS1977
Mam 32 lata , nigdy si臋 nawet nie ca艂owa艂em nie m贸wi膮c ju偶 o seksie. Jestem zadbanym ,podobno przystojnym m臋偶czyzn膮 lubianym przez otoczenie w do艣膰 dobrej sytuacji materialnej. Dlaczego wi臋c nie mam 偶adnych do艣wiadcze艅 z kobietami ,ju偶 wyja艣miam. By艂em bardzo rygorystycznie i og贸lnie bardzo 偶le wychowywany przez swoich rodzic贸w kt贸rzy w moim dzieci艅stwie i okresie dorastania strasznie k艂贸cili si臋 ze sob膮 jednocze艣nie wy偶ywaj膮c si臋 na mnie. By艂em wyzywany i bity za g艂upoty ,jakie艣 drobne rzeczy. Nigdy nie do艣wiadczy艂em z ich strony mi艂o艣ci , wyrozumienia ,ciep艂a ,blisko艣ci. W pad艂em w skrajny introwertyzm i mia艂em sw贸j 艣wiat. Nie zna艂em samego siebie i swojej warto艣ci ,my艣la艂em 偶e jestem jaki艣 gorszy od innych ,by艂em odludkiem nie akceptowanym nawet w szkole...i w tedy m贸wi艂em sobie 偶e nigdy si臋 nie o偶enie i nie za艂o偶e w艂asnej rodziny i 偶e zawsze b臋d臋 sam. Trwa艂o to do oko艂o 25 roku 偶ycia. W tedy zmieni艂em sw贸j tok my艣lenia ,co艣 sprawi艂o 偶e zmieni艂em swoje priorytety i postanowi艂em przynajmniej zobaczy膰 jak to jest by膰 w zwi膮zku z drug膮 osob膮. To okaza艂o si臋 bardzo trudne skoro wcze艣niej nie mia艂em najmniejszego do艣wiadczenia w kontaktach z kobietami , dalej nie zna艂em swojej warto艣ci a co najgorsze nie mia艂em 偶adnych znajomych przez kt贸rych m贸g艂bym zawiera膰 inne znajomo艣ci. Musia艂em zacz膮膰 od wi臋c od zera ,tak jakbym si臋 urodzi艂 od nowa, kilka lat zaj臋艂o mi odbudowanie poczucia w艂asnej warto艣ci ,zacz膮艂em z czasem powoli otwiera膰 si臋 w stosunku do ludzi ,oni za艣 w tedy mogli mnie lubi膰 i rozmawia膰 ze mn膮. Dopiero w tedy mog艂em lepiej ukszta艂towa膰 swoj膮 osobowo艣膰 i poznawa膰 lepiej samego siebie. I tak si臋 z艂o偶y艂o 偶e dopiero w wieku oko艂o 30 lat by艂em ukszta艂towany m臋偶czyzn膮 znaj膮cym swoj膮 warto艣膰. Niestety dalej brakuje mi do艣wiadczenia z kobietami ,nie wiem gdzie w tym wieku mog臋 je pozna膰 ,nie mam zbyt wielu znajomych z kt贸rymi mog臋 gdzie艣 wyj艣膰 ,teraz mam paru przyjaci贸艂 ale oni maj膮 ju偶 w艂asne 偶ycie. Poza tym w moim wieku prawie wszystkie warto艣ciowe kobiety maj膮 ju偶 od dawna swoich partner贸w. Podobno jestem ca艂kiem przystojnym facetem ,mam w艂asne mieszkanie ,samoch贸d ale to wydaje si臋 nie mie膰 ju偶 偶adnego znaczenia je偶eli nie mo偶e mnie pozna膰 偶adna dziewczyna ,bo gdzie ma mnie pozna膰. Ju偶 nie mam 23 lat 偶e mog艂aby mnie spotka膰 na imprezie u kolegi. W moim wieku ludzie maj膮 swoje 偶ycie. Cz艂owiek jest tym czym do艣wiadcza ,my艣l臋 偶e trzeba by膰 w jakim艣 stopniu ograniczonym cz艂owiekiem 偶eby powiedzie膰 偶e jak facet jest w wieku 30 lat prawiczkiem to musi by膰 z nim co艣 nie tak. Mo偶e by膰 tak w jakiej艣 cz臋艣ci przypadk贸w ale je偶eli kto艣 generalizuje wszystkich to jest dla mnie idiot膮 nie obra偶aj膮c tu nikogo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 varsz
Thomas odwali艂e艣 kawa艂 roboty ze sob膮:) jeszcze troch臋 pracy przed tob膮 ale jeste艣 na dobrej drodze do spotkania kogo艣 wyj膮tkowego:) Mam nadziej臋, 偶e wydarzy si臋 to ju偶 nied艂ugo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Good Karma
Brakuje mi 2,5 roku do tego miana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stary Koniobijca
To przera偶aj膮ce, gdy rozgl膮dasz si臋 dooko艂a, a tu wszyscy znajomi sa ju偶 ohajtani. Stoisz sam na 艣rodku 艣wiata. Przypomina mi to album "The Wall" zespo艂u Pink Floyd. Przes艂anie jego w skr贸cie wygl膮da tak, 偶e buduj膮c mozolnie przez ca艂e lata dooko艂a siebie szczelny mur, mo偶esz by膰 pewien, 偶e 偶ycie ci do niego n**ra jak do kibla, a ty utoniesz w tym g贸wnie. Taka smutna, brutalna opowie艣膰 :( Ale wisi mi ju偶 to. Gdy tylko 偶ycie stanie si臋 nie do zniesienia, gdy zostane ju偶 sam to wezm臋 wszystkie oszcz臋dno艣ci i przerucham w burdelach. A po tym, gdy sko艅czy si臋 kasa ... p贸jd臋 na tory !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tomek24
Thomas1977: Mo偶esz np. spr贸bowa膰 przez internet. Jest przecie偶 wiele stron, portali, kt贸re powsta艂y z my艣l膮 o tym, aby ludzie si臋 poznawali spotykali. Twoja dziewczyna nie musi przecie偶 by膰 dok艂adnie w twoim wieku ( mo偶e by膰 np. par臋 lat m艂odsza). Jest zreszt膮 wiele wolnych dziewczyn i w twoim wieku. W dzisiejszych czasach trzydzie艣ci par臋 lat to nie tak du偶o. Nie musisz przecie偶 od razu m贸wi膰, 偶e nie masz do艣wiadcze艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stary koniobijca
Przez internet to mo墓藕esz si脛聶 z 50 letnim pedrylem nieopatrznie um膫艂wi脛聡. A w realu wielu wolnych dziewczyn w Twoim wieku nie ma, nie oszukujmy si脛聶. Zw墓聜aszcza takich do rzeczy. Jak ju墓藕 si脛聶 trafi脛聟, to g墓聜膫艂wnie pasztety, kt膫艂rych nikt nie chcia墓聜 przez tyle lat konsumowa脛聡. Ich termin do spo墓藕ycia min脛聟墓聜 jakie墓聸 10 lat temu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stary Koniobijca
Przez internet to mo偶esz si臋 z 50 letnim pedrylem nieopatrznie um贸wi膰. A w realu wielu wolnych dziewczyn w Twoim wieku nie ma, nie oszukujmy si臋. Zw艂aszcza takich do rzeczy. Jak ju偶 si臋 trafi膮, to g艂贸wnie pasztety, kt贸rych nikt nie chcia艂 przez tyle lat konsumowa膰. Ich termin do spo偶ycia min膮艂 jakie艣 10 lat temu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wesoly dzie艅
do THOMAS1977 Wiesz, nic nie stoi na przeszkodzie by艣 spotka艂 m艂odsza od siebie, nawet o jakie艣 5 lat. :) To co napisa艂e艣 to w sporym stopniu te偶 dotyczy si臋 mnie. Te偶 u mnie w domu rodzinnym by艂 bajzel, alkohol, k艂贸tnie itp. Takie rzeczy sprawiaj膮 偶e cz艂owiek si臋 zamyka, a jak przebywa g艂贸wnie sam ze sob膮 to si臋 nie rozwija. My艣l臋 偶e przebywanie z kim艣 np. zwi膮zek rozwijaj膮 mocno, sprawiaj膮 偶e cz艂owiek si臋 uczy i dojrzewa du偶o szybciej ni偶 jak jest sam ze sob膮. No ja mam teraz 26 lat ju偶 i te偶 poma艂u stawiam swoj膮 w艂asn膮 warto艣膰 na nogi i wszystko inne co by艂o wywr贸cone. :) Czuje 偶e to jeszcze d艂ugo potrwa, no ale co tam, my艣l臋 偶e do 40stki mam czas bo potem mo偶e by膰 na prawd臋 ci臋偶ko kogo艣 znale藕膰 i domek za艂o偶y膰. :) Wkurza mnie jedno, 偶e tyle ludzi pr贸buje z os贸b kt贸re "nie rucha艂y" robi膰 upo艣ledzonych idiot贸w. Do艣wiadczam czasem tego...nawet w kr臋gu rodzinnym :( No ale jak kto艣 g艂upi i traktuje cz艂owieka jak przedmiot to si臋 nie dziwie 偶e tak my艣li.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r123x
Ja mam 23 lata, jestem prawiczkiem i... nie nadaj臋 si臋 ani do 偶ycia z lud藕mi, ani do seksu. Mo偶e m贸j duchowy rozw贸j osi膮gn膮艂 wy偶szy poziom, albo ni偶szy, ale uwa偶am, 偶e 偶y艂oby mi si臋 lepiej gdybym nie czu艂 pop臋du. Pop臋d seksualny jest uczuciem zniewalaj膮cym, odbiera trze藕wo艣膰 my艣lenia, nie daje 偶adnych korzy艣ci ani duchowych, ani materialnych, to uczucie destruktywne, kiedy jest si臋 patologicznie nie艣mia艂ym w stosunku do kobiet. Jestem kim艣 kto za cen臋 seksu rozwin膮艂 r贸偶ne inne zainteresowania, ale cofn膮艂em si臋 w tym z czym inni ludzie nie maj膮 problemu. Na moim przyk艂adzie mog臋 przypuszcza膰, 偶e ma tak du偶o d艂ugoletnich prawiczk贸w. Jedno jest pewne, ka偶dy kto uwa偶a, 偶e prawiczek, to osoba co ma nier贸wno pod sufitem ma racj臋. Prawiczek to osoba prawie autystyczna, ma problemy w kontaktach z lud藕mi p艂ci "lubianej", przy jednoczesnym rozwoju dziedzin, kt贸re maj膮 zast臋powa膰 seks. Wiadomo, nawet prawiczek chce seksu, ale niekt贸rzy dochodz膮 do wniosku, 偶e pop臋d to katorga i 偶aden seks nie zwr贸ci lat abstynencji seksualnej. Moja prawiczkowa konkluzja jest taka: Prawiczek = prawie autyzm.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mizogin Socjolog
S膮dz臋, 偶e problem wielu m臋偶czyzn ma te偶 zwi膮zek z wizerunkiem wsp贸艂czesnej kobiety i czynnikami jakie j膮 kszta艂tuj膮. Wielu facet贸w, mniej lub bardziej warto艣ciowych jest samotna. Socjologicznie rzecz ujmuj膮c ma to 藕r贸d艂a w emancypacji spo艂ecznej kobiet. Kiedy艣 m臋偶czy藕ni dobrze wykszta艂ceni, z klas膮, ale te偶 po偶膮dajacy w艂adzy, tworzyli pewn膮 elit臋 spo艂eczn膮, np. jeszcze w XIX wieku by艂y klubu dla m臋偶czyzn gdzie kobiety nie mia艂y wst臋pu. Feminizacja kobiet doprowadzi艂a do tego, 偶e zacz臋艂y one oczekiwa膰 r贸wnouprawnienia, na tym bynajmniej si臋 nie sko艅czy艂o. Kobiety w takich m臋偶czyznach z "g贸rnej p贸艂ki" zacz臋艂y dostrzega膰 przeciwnika na drodze do w艂asnej samorealizacji spo艂ecznej. Wsp贸艂czesna kultura masowa dodatkowo to pog艂ebi艂a i niejako spauperyzowa艂a wizerunek "m臋偶czyzny elit" , jako kogo艣 gorszego od zwyk艂ego plebsu, vide dresiarza innymi s艂owy tacy faceci s膮 dzi艣 nie偶yciowi i ich kobiety unikaj膮. Jednocze艣nie same chc膮 zaj膮膰 ich miejsce, st膮d ich lekcewa偶膮cy stosunek do takich m臋偶czyzn, dezawuowanie, poni偶anie, deprecjacja. W konsekwencji idea艂em sta艂 si臋 zwyk艂y dyskotekowy chamek lub facet kt贸ry jest dla kobiet zwyk艂ym gnojem, ale one to uwielbiaj膮, maj膮 zakorzeniony kompleks ofiary i szukaj膮 tylk ofaceta, kt贸ry kobiet膮 pogardzi, nie takiego kt贸ry szanuje. Ko艅cz膮c te socjologiczne rozwa偶ania, dodam, 偶e s膮 podpart臋 obserwacj膮 - pewn膮 "pr贸bk臋 socjologiczn膮" stanowi膮 moje kole偶anki ze studi贸w, kt贸re cholernie zarozumia艂e, gardz膮 facetami od siebie inteligentnijeszymi, natomaist same s膮 w zwi膮zkach z facetami z "ni偶szej p贸艂ki" g艂upszymi od nich samych. Amen.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawictwo to nic takiego
wow, niez艂e niez艂e My艣l臋 jednak 偶e co艣 umkn臋艂o w tych rozwa偶aniach, my艣l臋 偶e takie np studiowanie jest dost臋pne dla ka偶dego i wcale nie oznacza 偶e facet staje si臋 jak to nazwa艂e艣 elit膮. Ju偶 pr臋dzej elita jest ten co nie poszed艂 jak reszta owiec i baran贸w na studia bo inni szli tylko sam b臋d膮c pewny siebie wiedz膮c co chce w 偶yciu robi膰 poszed艂 w艂asn膮 drog膮. To kobiety uwielbiaj膮, ale nie ukrywajmy 偶e to dzia艂a w obie strony. Nikt nie chce si臋 zwi膮za膰 z ciap膮 co nie potrafi si臋 wyk艂贸ci膰 w sklepie! To te偶 w obie strony dzia艂a. I my艣l臋 偶e ten Tw贸j wyw贸d niby logiczny i sp贸jny opiera si臋 na b艂臋dnych za艂o偶eniach :P Prawiczkami s膮, przynajmniej tak mi si臋 wydaje, w艂a艣nie studenci, a dok艂adnie tacy co przed艂u偶yli sobie liceum. Utrzymywanie s膮 nadal przez rodzic贸w cz臋sto. Nie znaj膮 偶ycia z tej "gorszej" strony wi臋c z lekka s膮 odszczepieni od rzeczywisto艣ci.

Udost臋pnij ten post

W sumie to si臋 jeszcze wypowiem. Bycie prawiczkiem czy dziewic膮 mo偶e by膰 spowodowane r贸偶nymi powodami. Chodzi mi oczywi艣cie o cnot臋 w starszym wieku 25+. R贸偶nie bywa, nie ka偶dy jest odwa偶ny, 艣mia艂y, przebojowy, nie ka偶dy lubi rozbija膰 si臋 po dyskotekach lub innych centrach gdzie 艂atwo kogo艣 nowego pozna膰. Problem si臋 zaczyna gdy staje si臋 to problemem dla samego zainteresowanego. 艢wiadomo艣膰 sytuacji w jakiej cz艂owiek z cnot膮 25+ si臋 znajduje jest przyt艂aczaj膮ca. Przyk艂ady my艣lenia [wszystko na podstawie wyczytanych z forum wpis贸w]: -inni maj膮 ju偶 dzieci a ja nawet jeszcze nie.. -co jest ze mn膮 nie tak -nie wiem czy b臋d臋 m贸g艂/mog艂a stworzy膰 dobry zwi膮zek -co z oczekiwaniami? druga osoba z do艣wiadczeniem zaczyna my艣le膰 o domu, rodzinie itp. podczas gdy ta bez do艣wiadczenia tak na prawd臋 nie wie co chce od 偶ycia, nie wie jaki partner by jej/jemu pasowa艂 Co najciekawsze dziewczyny o prawiczkach przewa偶nie si臋 wypowiadaj膮 nie przychylnie. Wpisy takowe pog艂臋biaj膮 obawy. I cz臋sto stawiane s膮 zarzuty 偶e dany prawiczek b臋dzie si臋 ba艂 偶e b臋dzie gorszy od poprzednich facet贸w, 偶e nie sprosta zadaniu-jest to mit! Mit kobiet z w艂asnymi problemami i kompleksami bo jeszcze nigdzie nie przeczyta艂em by jaki艣 prawiczek o czym艣 takim wspomina艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mizogin Socjolog
Oczywi艣cie zgoda co do tego, 偶e wiele dysfunkcji spo艂ecznych dzia艂a w obie strony. Kobieta nie chce ciapowatego m臋偶czyzny i vice wersa, mi jedynie chodzi o pewn膮 podmiane wizerunku m臋偶czyzny i mechanizm konkurencji wsp贸艂czesnej kobiety z m臋偶czyznami, co doprowadza do jej nie ch臋ci spo艂ecznej do facet贸w, kt贸rzy s膮 od niej w jaki艣 spos贸b lepsi czy np. wra偶liwi. Takie kobiety s膮 cz臋sto chodz膮cym amalgamatem kompleks贸w, po偶膮daj膮 m臋偶czyzn silnych o pozycji spo艂ecznej, ale same chc膮 zaj膮c miejsce m臋偶czyzny w hierarchi spo艂ecznej, co rodzi oczywi艣cie frustracje i powoduje wyparcie wizerunku takiego m臋偶czyzny i projekcje takiego silnego idea艂u na gorszych typk贸w, kt贸rych pozycja spo艂eczna by膰 mo偶e jest 偶adna, ale stawrzaj膮 pewne jej pozory przez swoje zachowanie, co w jaki艣 spos贸b wp艂ywa na my艣lenie kobiet, kt贸re wybieraj膮 ich z powodu prostego - nie musz膮 uczestniczy膰 w wy艣cigu z takim facetem, bo maj膮 艣wiadomo艣膰, 偶e mimo rzekomej si艂y, taki facet stoi ni偶ej w hierarchii np. zawodowej czy intelektualnej od takiej kobiety "sukcesu". Zapewnia jej poz贸r bezpiecze艣nstwa, pewn膮 fikcj臋, ale jest samcem typu alfa, jednocze艣nie daje kobiecie komfort intelektulany, taki, 偶e ona wie, 偶e stoi nad nim w jaki艣 spos贸b, przez co kobieta de facto na tym przyk艂膮dzie osi膮ga to co chcia艂a - miejsce nad m臋偶czyzn膮, dominacje. Destrukcja kultury patriarchatu jest straszna.

Udost臋pnij ten post

To co napisa艂e艣 to nic innego jak zwyk艂a obawa o to 偶e facet zwyczajnie b臋dzie lepszy od kobiety przez co ona b臋dzie 偶y艂a w sta艂ym poczuciu 偶e znajdzie si臋 lepsza i j膮 zast膮pi hehe :D Czyli ot taka zwyk艂a zakompleksiona ma艂a dziewczynka pr贸buj膮ca sobie co艣 udowodni膰. Swoj膮 droga jest to te偶 jaka艣 pr贸ba kontroli nad drugim cz艂owiekiem [w tym przypadku nad facetem] co jest niczym innym jak tylko objawem poczucia niskiej w艂asnej warto艣ci. Pr贸b膮 wszechogarniaj膮ce kontroli wynikaj膮cej o sta艂膮 dr膮偶膮c膮 umys艂 obaw膮 o jutro.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Garry
A ja tam mam 23 lata, jestem prawiczkiem i do niedawna strasznie mi to przeszkadza艂o. Ale szczerze m贸wi膮c chcia艂em to zmieni膰, gada艂em z r贸偶nymi pannami, ale na rozmowie si臋 ko艅czy艂o. Mam blokad臋 psychiczn膮 przed lud藕mi, kt贸rych uwa偶am za pustych. Niestety wi臋kszo艣膰 tych kobiet w艂a艣nie taka by艂a, nie za bardzo wiem co sob膮 reprezentowa艂y, ale pomy艣la艂em 偶e nie chcia艂bym traci膰 z kim艣 takim czego艣, co z samej zasady powinno by膰 oddane osobie, kt贸r膮 naprawd臋 si臋 kocha. Fakt, by艂a jedna osoba kt贸ra mi si臋 naprawd臋 spodoba艂a, ale niestety z deszczu pod rynn臋 - by艂a zaj臋ta. Takie 偶ycie. Dzi艣 ju偶 w sumie mam totalnie wylane w swoje prawictwo, straci艂em wiar臋 w ludzi. Kiedy s艂ysz臋 jak wielu z nich wypowiada si臋 o prawiczkach jak o najgorszych 艂amagach, postrzegaj膮c to czy s膮, czy te偶 nie prawdziwymi m臋偶czyznami przez pryzmat liczby zaliczonych panienek, to zaczynam si臋 zastanawia膰 co si臋 sta艂o z tym 艣wiatem, i naszymi warto艣ciami czy zasadami jako ludzi. Kiedy widz臋 kobiety, kt贸re w sposobie my艣lenia zaczynaj膮 rozumowa膰 jak faceci - byle mia艂 wi臋kszego i by艂 lepszy w te klocki - to ja ju偶 w og贸le dzi臋kuj臋, chyba jednak bardziej ceni臋 swoje prawictwo ni偶 takich ludzi. Dlatego te偶 dzi艣 mi nie zale偶y na seksie, mo偶na bez niego 偶y膰 je艣li b臋dzie si臋 sobie codziennie wmawia膰 偶e nie jest on potrzebny. Autosugestia to pot臋偶na zdolno艣膰 ludzkiego m贸zgu. Poczekam, popatrz臋, zrozumiem wi臋cej. Je艣li trafi si臋 osoba, na kt贸rej mi b臋dzie zale偶e膰 to ok. Je艣li nie to te偶 ok. Moje 偶ycie nie b臋dzie si臋 sprowadza艂o tylko do wiecznego poczucia upokorzenia ze wzgl臋du na moje prawictwo. Bo to ja tworz臋 w艂asne zasady, a ludzie wok贸艂 mnie tylko md艂e t艂o mojego istnienia (nie wspominaj膮c w og贸le o szacunku tych偶e ludzi - ten, kto si臋 przyzna艂 do bycia prawiczkiem wie o czym m贸wi臋).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czyli mam podobnie jak wy
jak thomas1977 i inni... w tym roku bede obchodzil 30-te urodziny.... najgorsze jest to ze nie chce mi sie niczego zmieniac...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Garry
A co do tego, co napisa艂 Moijks... Owszem, to jest jaka艣 u艂omno艣膰. Ale zdolno艣ci adaptacyjne cz艂owieka ka偶膮 mu ze swoich wad robi膰 zalety. Widzisz, wszystko zale偶y od tego jak sam siebie postrzegasz. Je艣li patrzysz na siebie jak na sko艅czonego g艂upka, frajera i niedorozwoja to nie dziw si臋 偶e inni te偶 ci臋 b臋d膮 tak postrzega膰. Je艣li m贸wisz o tym 偶e jeste艣 prawiczkiem z przera偶eniem w oczach i ze wstydem, kt贸ry wr臋cz wizualnie ci臋 zalewa to tak w艂a艣nie inni b臋d膮 ci臋 odbiera膰. Mam koleg臋, kt贸rego niestety dotkn臋艂a do艣膰 niefajna choroba hormonalna. Przyja藕nimy si臋 praktycznie od berbecia, jeszcze przed podstaw贸wk膮, wi臋c wiem o nim wi臋cej, ni偶 ktokolwiek inny. Choroba spowodowa艂a straszne zmiany jego narz膮d贸w p艂ciowych, innymi s艂owy m贸wi膮c - mia艂 tak ma艂ego 偶e nie jest w stanie odby膰 stosunku, a lekarze nie wiedz膮 co z nim zrobi膰, bo kuracja hormonalna w jego przypadku by艂aby zbyt inwazyjna (operacja te偶 mu nie pomo偶e). I wiesz co? Kiedy widzia艂em jak ten cz艂owiek ga艣nie w oczach, jego psychika rozbija si臋 na ma艂e kawa艂eczki to a偶 mi serce p臋ka艂o. A to wszystko dlatego 偶e dzi艣 na si艂臋 pr贸buje si臋 ludziom wm贸wi膰 偶e to poprzez seks maj膮 budowa膰 poczucie w艂asnej warto艣ci. Jak... Zwierz臋ta? Co to ma by膰, jaka艣 deewolucja? Sporo z nim rozmawia艂em, ale nie wiem jak mu pom贸c, by艂 u psychologa, to dosta艂 skierowanie do psychiatry, 偶eby go na psychotropach trzyma膰. A on odm贸wi艂, bo powiedzia艂 偶e woli prawd臋, gorzk膮, ale mimo wszystko prawd臋. Moje pytanie brzmi - jak wielu z was, bogowie seksu, samce alfa, jak wielu z was potrafi艂oby si臋 odnale藕膰 w takiej sytuacji? Po jakim czasie stwierdziliby艣cie 偶e nie macie ju偶 si艂y 偶y膰? A to wszystko tylko dlatego 偶e utracili艣cie zdolno艣膰 odbywania stosunku. Wi臋c je艣li co艣 takiego odbiera cz艂owiekowi ca艂膮 rado艣膰 z 偶ycia i ch臋膰 do tego 偶eby ka偶dego kolejnego dnia si臋 budzi膰, to ja si臋 zastanawiam w kt贸rym momencie nasze spo艂ecze艅stwo zacz臋艂o si臋 cofa膰 w rozwoju, oceniaj膮c cz艂owieka po jego genitaliach. Na razie jednak troch臋 si臋 wszystko uspokoi艂o, ca艂y czas pr贸buj臋 go przekona膰 do tego, 偶e jest warto艣ciowym cz艂owiekiem. Ale ci臋偶ko jest, gdy mam przeciwko sobie tak wielu ludzi, kt贸rzy nie patrz膮 czy kogo艣 krzywdz膮, bo nie potrafi膮 zrozumie膰 偶e co艣, co dla nich jest normalne dla innych mo偶e by膰 nieosi膮galne. I tacy ludzie 偶yj膮 obok nich, boj膮c si臋 przyzna膰 do tego kim s膮. Ja powiem wprost - pieprz臋 ca艂e to towarzystwo. Odci膮艂em si臋 od ludzi, odci膮艂em si臋 od ich 艣wiatopogl膮d贸w. Nie chc臋 by膰 cz臋艣ci膮 tego, co dzi艣 nazywa si臋 "normalnymi lud藕mi", bo naprawd臋 mnie oni obrzydzaj膮. Do tego stopnia 偶e nawet nie chce mi si臋 podchodzi膰 do 偶adnej kobiety i z ni膮 gada膰 (s艂ysza艂em 偶e laski m贸wi膮 偶e jestem przera偶aj膮cy, kiedy one co艣 do mnie zagadaj膮, a na nie spojrz臋 lekcewa偶膮cym wzrokiem i id臋 sobie wpi藕dziec xD lol). Zgroza, mo艣ci pa艅stwo, zgroza...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A ja wlasnie chcialabym poznac kogos takiego jak Thomas, ale niestety brakuje takich normalnych facetow. Ktos tu napisal ze mozna znalezc druga polowke na portalach randkowych, ale to nie jest takie latwe. Ostatnio zalozylam konto na jednym z nich, myslalam ze tam poznam kogos podobengo do mnie, niestety pisza tylko faceci, ktorym w glowie tylko przelotna znajomosc i to najlepiej oparta na sexie. A gdzie sa tacy faceci, ktorzy chcieliby to robic z osoba ktora kochaja? Gdzie sa tacy, ktorzy tesknia za ta druga osoba? Eh ciezkie jest zycie 28-letniej singielki :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r123x
Wiesz Asiaaaaaaaaaa i wi臋cej aaaa, ludzie maj膮 r贸偶ne priorytety. Ja te偶 jestem prawiczkiem, mam 23 lata, osobi艣cie chcia艂bym mie膰 sta艂膮 partnerk臋, ale Tylko do seksu, m贸j spaczony umys艂 nie trawi skomplikowanego zwi膮zku takiego cho膰by "X rodzic贸w". Mimo niezobowi膮zuj膮cego podej艣cia i tak nigdy nawet si臋 nie ca艂owa艂em. Ca艂e to moje trwanie w dziewictwie sprawi艂o, 偶e moje podej艣cie do kobiet jest ciut lepsze, ni偶 przedmiotowe, ale oszukiwa艂aby si臋 my艣l膮c, 偶e prawiczek, to jaki艣 ksi膮偶臋 z zasadami. 23 letni Prawiczek lub starszy, to po protu kto艣, kto nie umie w ko艅cu znale藕膰 kogo艣 do seksu, niezale偶nie od tego, czy ordynarnego, czy "mi艂ego". Ja ci si臋 nie polecam jakby co, kiepski ze mnie cz艂owiek, jak i zapewne kochanek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Garry
Kiepski ze mnie cz艂owiek... No tak... A czym to uwarunkowujesz, swoimi nieudanymi podbojami seksualnymi, czy te偶 ich brakiem? Ok, mo偶e i kiepski z ciebie kochanek. Ale na lito艣膰 bosk膮, ja te偶 chcia艂bym zosta膰 specjalist膮 od fizyki kwantowej, a totalnie nie mam do tego zdolno艣ci. A co je艣li jutro miar膮 bycia dobrym cz艂owiekiem stanie si臋 nie jedzenie mi臋sa za艂贸偶my? Przestaniesz je je艣膰 偶eby inni postrzegali ci臋 jako dobrego cz艂owieka? Nawet je艣li b臋dziesz to robi艂 absolutnie wbrew sobie? To raz. Dwa - s膮 r贸偶ni ludzie i rozumiem twoje podej艣cie do zwi膮zk贸w, bo znam wiele os贸b, kt贸re boj膮 si臋 powa偶nych zwi膮zk贸w jak ognia. Mam na przyk艂ad kumpla, kt贸ry mia艂 tyle panien 偶e ja do tylu to chyba nawet liczy膰 nie umiem, ALE nie potrafi zbudowa膰 偶adnego trwa艂ego zwi膮zku i te偶 mu jest z tym 藕le. Ponadto dzi艣 偶a艂uje 偶e spotka艂 na swojej drodze tyle ch臋tnych kobiet, bo (to nie zosta艂o stwierdzone, ale sam tak m贸wi) uzale偶ni艂 si臋 od seksu i rzadko potrafi sobie odm贸wi膰. M贸wi 偶e gdyby m贸g艂 cofn膮膰 czas to nie zalicza艂by ka偶dej jak leci. Istot膮 naszego cz艂owiecze艅stwa jest nie tylko akceptowanie odmienno艣ci, ale r贸wnie偶 umiej臋tno艣膰 dostrzegania w艂asnej warto艣ci. Moje pytanie to dlaczego pozwalasz si臋 "konsumowa膰" przez ludzi my艣l膮cych 偶e nie jeste艣 nic wart? Je偶eli si臋 im nie stawiasz pokazujesz tylko 偶e maj膮 racj臋, 偶e oni s膮 fajni, a ty nie. A s膮 fajni, bo powiedzmy jeden ma wi臋kszego wacka, a drugi traktuje panny jak przedmioty. Ije艣li akceptujesz taki stan rzeczy to wtedy mo偶na powiedzie膰 偶e jeste艣 z艂ym cz艂owiekiem. Poniewa偶 pozwalasz 偶eby to oni narzucali ci sw贸j styl 偶ycia, swoje przekonania i swoje racje, tylko dlatego 偶e "oni ju偶", a "ty jeszcze nie". I co, wed艂ug ciebie to czyni ci臋 z艂ym cz艂owiekiem, gorszym od nich? Pami臋tajcie ludzie, nie dajcie sob膮 pomiata膰, znajcie swoj膮 warto艣膰, znajd藕cie swoje mocne strony i s艂abe punkty tych ogier贸w. Uderzcie w ich s艂aby punkt i si臋 przymkn膮. Ja tak zrobi艂em i jako艣 ludzie przestali mi cokolwiek wypomina膰. Bo zobaczyli 偶e potrafi臋 si臋 bardzo bole艣nie odgry藕膰. Wi臋cej wiary w siebie, nie dajcie sobie wm贸wi膰 偶e jeste艣cie gorszymi lud藕mi! ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 winnetou
Witam :-). Mam 36 lat. Nigdy nie kocha艂em si臋 z kobiet膮 poniewa偶 nie kocha艂em i nie by艂em kochany, na tyle aby przej艣膰 do tej sfery intymno艣ci. Obecnie jestem zar臋czony i poznajemy si臋 nawzajem z moj膮 narzeczon膮. Cho膰 wcale to nie jest 艂atwe. Ale mi艂o艣膰 i szacunek to wszystko co mo偶emy ofiarowa膰 sobie nawzajem. I siebie samych. Czego 偶ycz臋 kazdemu z Was drodzy forumowicae, aby艣cie spotkali kogo艣 takiego, niewa偶ne ile macie lat. Pozdrawiam i szcz臋艣liwego nowego roku. Howgh!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r123x
36 ? o.O Narzeczona starsza ? Tylko do艣wiadczona kobieta we藕mie prawiczka. Pami臋taj jednak, 偶e dojrza艂ym ludziom nie zale偶y na seksie. Niech sobie inni pisz膮 o warto艣ciach, hipokryzja, ka偶dy chce ruchania i orgazm贸w, nie wa偶ne jaki to warto艣ciowy jest. Mo偶e wystarczy ci mi艂o艣膰, kt贸rej nie do艣wiadczy艂e艣, jak piszesz, ale i tak poczujesz w ko艅cu 偶al, 偶e tyle lat kisi艂e艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Garry
Ja na szcz臋艣cie poczucie 偶alu zostawi艂em za sob膮 :P Co z tego 偶e ka偶dy chce rucha膰? Ka偶dy chce te偶 wygra膰 w lotto, a tylko nielicznym to dane. 呕ycie takie ju偶 jest, niekt贸rym odbiera jedne mo偶liwo艣ci, daj膮c jednak w zamian inne. Musimy nauczy膰 si臋 je wykorzystywa膰. I to nie jest hipokryzja tylko szczera wypowied藕. Przesta艅 zachowywa膰 si臋 jak wypalony 偶yciem dziad i si臋 ogarnij ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Piter 25
Nie macie ju偶 gdzie spamowa膰 linkami do debilnych gier? Do Garry: Masz du偶o racji ale por贸wnanie do lotto to du偶a przesada. Tam szans w艂a艣ciwie nie ma, a przecie偶 wi臋kszo艣膰 ludzi jest w bardziej lub mniej udanym zwi膮zku i ma rodzin臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Garry
Prawda Piter. Ale celem tej wypowiedzi by艂o raczej dostrzeganie swoich zalet. Co da ubolewanie nad swoim losem, na co taki cz艂owiek liczy, 偶e kto艣 si臋 nad nim zlituje? Ju偶 wola艂 bym se wacka obci膮膰 ni偶 pozwoli膰 偶eby jakakolwiek kobieta przespa艂a si臋 ze mn膮 z lito艣ci. Bo to ur膮ga zar贸wno godno艣ci, jak i po cz臋艣ci honorowi. Chodzi o to 偶eby korzysta膰 ze swoich mocnych stron, a nie p艂aka膰 wiecznie nad s艂abymi. Znajomi si臋 艣miej膮, kobiety lekcewa偶膮? No to co? Przecie偶 mo偶na im pokaza膰 偶e w wielu dziedzinach mo偶na by膰 lepszym ni偶 oni, mo偶na pokaza膰 偶e te偶 ma si臋 co艣, czego z kolei oni nie maj膮. Chodzi mi o to 偶e wielu ludzi dzi艣 chwali si臋 tym ile mieli sex-przyg贸d, jakby to by艂 jaki艣 pow贸d do uberdumy. Z tym 偶e ja bez powodu nie 艣miej臋 si臋 z ludzi, kt贸rzy nie potrafi膮 napisa膰 prostego wypracowania, czy z ludzi z dysleksj膮, nie 艣miej臋 si臋 z ludzi, kt贸rzy nie s膮 matematycznie uzdolnieni, czy boj膮 si臋 paj膮k贸w. Ale z ludzi, kt贸rzy s膮 prawiczkami, czy dziewicami wielu si臋 艣mieje. Niekt贸rzy nie maj膮 predyspozycji do tego 偶eby znale藕膰 sobie partnerk臋, niekt贸rzy z powod贸w zdrowotnych nie mog膮 uprawia膰 seksu, bo odebrano im tak膮 mo偶liwo艣膰, a niekt贸rzy wstydz膮 si臋 tego jak wygl膮daj膮, czy najog贸lniej rzecz ujmuj膮c swoich fizycznych wad. Wi臋c ja si臋 pytam - jakie prawo te sku***ele maj膮 do tego 偶eby takich ludzi wy艣miewa膰, skoro im mo偶na wytkn膮膰 o wiele wi臋cej powod贸w do 艣miechu z ich w艂asnych u艂omno艣ci. Najbardziej mnie wkurwia ju偶 kiedy kto艣 m贸wi "A ja my艣la艂em/am 偶e 25 letnie prawiczki/dziewice to gatunek wymar艂y", wi臋c informuj臋 呕E TAK NIE JEST. Tylko wi臋kszo艣膰 z nich wstydzi si臋 do tego przyzna膰, przez og贸lnie przyj臋te chore i wypaczone normy spo艂eczne. A ponadto... To nie to co facet ma mi臋dzy nogami czyni z niego prawdziwego faceta. Jest samcem. Ale nie jest m臋偶czyzn膮. 呕eby zas艂u偶y膰 sobie na to miano trzeba o wiele wi臋cej ni偶 amatorskiego masowego penetrowania pochw. Ale pewnie zaraz podnios艂yby si臋 g艂osy "w dupie by艂e艣, g贸wno widzia艂e艣" - metoda deprecjonowania ludzi, kt贸rzy maj膮 w艂asne zdanie, odmienne od zdania niezbyt ogarni臋tego t艂umu. Owszem, wi臋kszo艣膰 偶yje w zwi膮zku i ma rodziny. Wi臋kszo艣膰 w wieku 25 lat ju偶 zaliczy艂a. Ale to nie znaczy 偶e ka偶dy musi, to nie znaczy 偶e ka偶dy ma tak膮 mo偶liwo艣膰 i, to przede wszystkim, to nie znaczy 偶e mo偶na z takich ludzi bezkarnie si臋 艣mia膰. Bo szybko mo偶na samemu sta膰 si臋 obiektem szyderstw.

Udost臋pnij ten post