Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Jestem w 4 tyg ciąży!!! Widziałam mojego robaczka na USG taki malutki:P

Gość Aisha_23
Vanili gratuluję poraz kolejny:)) Widzisz nie bylo po co się martwic:) Super, zazdroszcze... No, ale poki co sie trzymam. Badanie M na wtorek 18.40-zaklepane. Już nie moge sie doczekac:) Diana, no mam nadzieje, ze nam sie uda:) Okaze sie, a skoro Ci sie @ skonczyla, to kolejna nadzieja na fasolke;) Ja chyba zaczynam byc w plodnych, ale nie robie sobiew nadziei. Teraz czekam na to, co powiedza lekarze. Pozyjemy, zobaczymy. Milego wieczorka zycze:))

Gość koleżanka.
dzieczyny mam pytanie..jak się liczy dni płodne ??

Gość Aisha_23
Koleżanka, zobacz sobie tutaj ;) http://www.dniplodne.eu/ albo tutaj, jesli nie ufasz kalkulatorom;) http://dni-plodne.pl/ A jeśli chcesz wiedziec, co do dnia i kilku godzin, polecam testy owulacyjne, dostepne w kazdej aptece:)

Gość ewlyn
witam jestem tu nowa spóznia mi sie okres 5 dni strasznie bola mnie piersi i brzuch jak bym miała okres dostac poza tym mam napady pochłaniania jedzenia i zawroty głowy nie jestem zbytnio zmeczona ale sa dni kiedy zasypiam na siedząco czy to moze byc ciaza

Gość Aisha_23
ewlyn, może byc, moze nie byc. Zrob test ciazowy:)

Gość dziewczyna20
HE , JAKA SZCZERA ODPOWIEDŹ Aisha_23

Gość Aisha_23
Dziewczyna 20, no kurcze, bo wyroczniami tu nie jesteśmy ;P

Gość MrsH
Ja.....my...my sie staramy od pazdziernika i tak naprawde to niczego bardziej nie chcialam w zyciu jak tej dzidzi tylko, ze mam endometrioze po poprzednim cesarskim cieciu i nieregularne okresy, takze nie jest lekko. Ostatni @ mialam 36 dni temu 22/06 i zdazylo sie wczesniej, ze sie spoznial (chyba 3 razy w moim zyciu). Nawet nie mam jak porownac moich objawow, bo mnie blizna z endo pobolewa jakos tak dziwnie, boli mnie glowa prawie codziennie, metaliczny smak w ustach, jajniki i brzuch rowniez pobolewaja, ale bole moga byc oznaka zblizajacej sie @ :( W poniedzialek robie test i mam nadzieje, ze TO JEST TO!!!!! Powodzonka dla wszystkich 'starajacych sie' :D

Gość asiula15
Hej Diana jak tam starania? jeszcze kilka dni i zaczynacie co? My juz zaczeliśmy ;) ;) Zobaczymy co z tego wyniknie .... Ja obecnie mieszkam w Irlandii ale za dwa miesiące z mężem juz wracamy na dobre do Polski i mam nadzieje ze w koncu trafie na dobrego lekarza... Diana powodzenia i bez stresu, ja tez tak próbuje... Aisha jak tam po badaniach????

Gość Aisha_23
Hej Dziewczynki:) No cóż, badanie przeniesione na wtorek najbliższy. Moje badania dopiero jak dobrze pójdzie w połowie sierpnia. Jak tylko będę cokolwiek wiedziała- na pewno dam znac:)) Pozdrawiam Was Kochane i życzę miłego weekendu:) Asiula no to powodzenia po raz kolejny; ) MrsH-3mam kciuki!

Gość patka90
Czesć dziewczyny...nie wiem gdzie mam sie (poza lekarzem) z tym zwrocic....u gina jescze nigdy nie bylam...ale jezeli nie przejdzie mi do niedzieli w poniedzialek ide sie zapisac...Otóż z piatku na sobote ( zeszly tydzien) dostałam okres ...nie byl on tak obfity jak zawsze i trwał 4 dni gdzie zawsze trwa 7...w tym samym dniu- piatek wspolzylam z chlopakiem, ale we mnie nie skonczyl....od 3 dni strasznie boli mnie lewy jajnik tak kluje...prawy tez czasem pobolewa...nie wiem czy to moze byc spowodowane tym ze cos mi dolega czy co...moze Wy mi poradzicie cos?do Gina boje się pójść...dodam ze generalnie miesiac temu okres spoznil mi sie tydzien w tym miesiacu tez ale powodem tego moze byc zmiana klimatu i zmeczenie oraz podroz...prosze poradzcie cos...

Gość dziewczyna20
ja naszczeście dostałam swój długo oczekiwany okres ! chociaż mój chłopak bardzo się tym załamał.. . ale już doszedł do siebie i teraz bedziemy bardzo ostrozni :) pozdrowionka :)

Gość Aisha_23
Dziewczyna20 no to się cieszę razem z Tobą, chociaż ja wyczekuję, żeby @ nie przyszła....patka90, wiem, że to dla Ciebie stres itd, ale widac, ze rozsadna z Ciebie dziewczyna. Jesli martwisz sie o swoje zdrowie-idz do tego gina, jakos to przebolejesz, nic strasznego:) na prawde:) Wg mnie to nie ciaza, raczej tak jak pisalas przesuniecia z powdou stresu, podrozy albo cos sie zlego dzieje z hormonami. Przyczyn moze byc wiele. Pozdrawiam.

Gość asiula15
Patka90 Bardzo dobrze rozumiem twój stres przed lekarzem ginekologiem. ja tez tak mialam na początku, ale po tym co przeszłam przez kolejne lata mogę cię zapewnić ze jak trafisz na dobrego lekarza nie bedziesz juz myslała o stresie.... tylko o rozwiązywaniu problemów i przede wszyskim o rozmowie z nim... Z tego co piszesz rozumiem ze zaraz po miesiączce współżyłaś i poczułaś ból w jajnikach. a twoje dwie ostatnie @ sie opóźniły. z własnych doświadczeń mogę podpowiedziec żebyś nie bagatelizowała bólu bo moze to być jakaś mała Torbiel która daje o sobie znac. W żadnym wypadku nie stawiam tezy ani nie strasze... Idź do lekarza. podpowiadam tylko ze byc moze jakas mała torbiel moze wywoływac taki ból. ja mialam torbiele dwa razy. za pierwszym razem zaraz po zbliżeniu zwijałam sie z bólu, mdlałam i miałam zimne i gorące poty. u lekarza okazało sie ze pękła mała torbiel na szczescie obeszło sie bez zabiegu i nie straciłam ani jajnika ani jajowodu. od tamtej pory chodze co 4m-ce do gina i obserwuje czy nie powstaja nowe. ostatnio mialam ale sam sie wchłonął. lekarz mówi ze to taka przypadlość wielu kobiet, ale dopóki jest monitorowana da sie leczyc i wtedy nie zagraża życiu... mam nadzieje ze troszke pomogłam, oby to nie torbiel a stres, lub hormony.... pozdrawiam wszyskie dziewczyny Aishe i Diane szczególnie trzymajcie sie dziewczyny :) :)

czesc dziewczynki u mnie 9dc wiec niedlugo zaczynamy starania. Kolejny miesiac milosci :) Asiula trzymam kciuki jak zawsze. Aisha jak Twoj nastroj? Ktory to u Ciebie dzien cyklu ? Nareszcie weekend :) Mam teraz taki problem ze w tym miesiacu dostane awans i 3 miesiace probnego okresu bedzie wiec bede zestresowana i nie wiem jak to wplynie na wszystko. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.. MrsH trzymam kciuki. Pisz jak bedziesz widziala kreseczki :)

Gość patka90
Asiula15 dzieki :) zobaczymy po niedzieli jak bedzie :) a z chlopakiem wspolzylam tydzien temu kilka godzin przed dostaniem @...eh troche sie boje, bo jak nie urok to sraczka-w marcu mialam usuwanego wlokniaka z piersi..oby tu nic powaznego nie bylo :)

Gość MrsH
Dziekuje Aisha_23....test mowi NOT PREGNANT a @ jak nie ma tak nie ma :) i wcale nie chce tabletek na wywolanie, bo ktos wczesniej wspomnial, ze dostal tabletki, nie wzial ich i byl w ciazy :) Nadzieja matka glupich - tak mawiaja ;) Trzymam kciuki za wszystkich :D xx

Gość banany w kuchni
cześć dziewczyny:) wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży,musiałam zrobić dwa testy bo nie dowierzałam ;) miałam nieznacznie podwyższoną prolaktyne, cykle 50 dniowe, lekarz mówił że na pewno mam bezowulacyjne cykle. Na ironie,kiedy byłam u niego z wynikami,kiedy dawał mi taką diagnozę, prawdopodobnie byłam już w ciąży :D w przyszłym tyg. wybieram się do lekarza.Mam tylko jedną obawę. Często brałam luteinę,miałam problemy z progesteronem, teraz może się okazać że powinnam brać coś na potrzymanie ciązy. Jak myślicie,czy do wizyty może brać luteine?to naturalny i nieszkodliwy,a wręcz podtrzymujący ciąze lek.

Gość Aisha_23
Noo widzę, że na forum się dzieje:)) Miło, miło:) DIANAKARINA1983 dziś mój 19DC, ale raczej nic nie będzie, tak mi się wydaje. No za około 10 dni powinnam dostac @, o ile wszystko się unormowało. Znając życie-pewnie nie.... no i mam nadzieję, że wtedy dostanę się do tego szpitala na badania. MrsH a w,którym dniu cyklu robiłas? Juz po terminie @? No nadal 3mam kciuki najmocniej jak się da:) Banany w kuchni- swietny nick;) Myslę, ze luteina tylko moze pomoc, tak sądze, to naturalny progesteron, więc chyba mozesz byc spokojna. Jak pojdziesz do gina, najwyzej skonsultuj. Jesli jestes w ciazy to tylko podtrzyma Twoja ciaze, jesli bys nie byla wywola @. Na Twoim miejscu byłabym spokojna:) Milego dnia zycze:)

banany w kuchni gratulacje i zgadzam sie z Aisha nick super :) Aisha schudlam troche :) podziwiam cie za zrzucenie 13 kg. To meka takie odchudzanie. Na dodatek zrobilam sernik wiedenski a moj chlopak stwierdzil ze woli na zimno i musze zaniesc go do pracy bo nie zjem sama calego. Asiula a jak tam u Ciebie?

Gość Aisha_23
Diana, wystarczy tylko trochę silnej woli ;) No, a że schudłas to gratuluje:) A wracajac do tematu forum ;) to dzis moj 19dc a prawy jajnik mnie cos zakłuwa dziwnie....eh..chciałabym juz te badania zrobic i wiedziecna czym stoję...

Gość koffeinka777
czy wodniste upławy na początku ciąży są noramlne (spora ilość w 5-6tc)? prosze o odp.

Gość banany w kuchni
koffeinka777- dobrze że o to pytasz bo też chciałabym usłyszeć odpowiedź :D Robiłam 3 testy, wszystkie pozytywne więc myślę że ciąza na 100 %, do tego od tego tyg. zaczęły się typowe objawy, czyli niestety mdłości. A tak brzuch codziennie boli jak na okres plus coś zupełnie nowego- bóle w okolicy jajników jakby mi się skręcały:D z tą luteiną poczekam,jutro z samego rana chwytam za telefon i szukam lekarza, który będzie miał wolny termin, niech on zdecyduje:)

Gość Aisha_23
Koffeinka z tego, co wiem to wodniste upławy koloru białego w dużych ilościach w ciąży są normalne:) Jesli jednak masz watpliwosci, wybierz się do gina:) A mi znowu mętlik w głowie się robi, dziś mój 20DC a piersi mnie zaczęły bolec....-za wczesnie jakoś... no i te kłucia w jajnikach...eh.. banany w kuchni zazdroszcze mdlosci! :) Co do tej luteiny jesli chcesz dowiem sie dla Ciebie jutro:) Pracuje w sluzbie zdrowia a polozna to moja koleznka ;), więc jak chcesz to zapytam. Tzn zapytam na wszelki wypadek tak czy siak, zawsze dwie opinie leiepj uslyszec, niz jedna:) Jutro wieczorkiem napisze, czego sie dowiedzialam:) Życze milej nocy wszystkim staraczkom i Mamusiom :) Do następnego!

Gość banany w kuchni
Dzięki Aisha 23. Ja byłam dziś u ginekologa i chociaż był przemiły strasznie mnie zmartwił :( ale od początku. Zrobił mi usg, też go oglągałam na bierząco i tak- pęcherzyk ma 1,52mm więc obliczył że to 5tydz i 6 dni, co swoją drogą niemożliwe bo mojego narzeczonego jeszcze wtedy nie było w kraju, no ale pal licho,kwestia kilku dni. Tylko że strasznie się zmartwiłam bo ledwo widoczny był zarodek,a on nie zawołał- wszystko w porządku tylko też jakoś dziwnie na to patrzył:/ potem powiedziałam mu że miałam ostatnio długie cykle,nawet 50-dniowe więc on powiedział że w takim razie nie wiemy jeszcze który to tydzień. No i powiedział, że nie założy mi karty ciąży żeby nie zapeszać tylko mam zrobić dwa badania beta żeby zobaczyć czy się płód rozwija, mam też brać luteine i po 2 tyg przyjść. Czy mam to interpretować jako zagrożoną ciąże albo nierozwijającą się? strasznie się wystraszyłam;(

Gość Aisha_23
banany w kuchni, na pewno co musisz zrobic- to byc dobrej mysli! psychika bardzo wplywa na to wszystko. Rozmawialam dzisiaj z polozna-od razu powiedziala ze lepiej nie przerywac luteiny, bo ona moze tylko pomoc, czyli tak jak pisalam Ci wczesniej. Nie martw sie, na pewno wszystko sie ulozy! Odpoczywaj duzo, bierz, co Ci kazal lekarz i dawaj znac co z ta beta! Ja bylam dzis z M na badaniach, poszlo sprawnie ;) ,wyniki mamy miec w poniedzialek najblizszy, ale nie bedziemy specjalnie chyba po nie jechac..(o ile mnie nie skreci z ciekawosci;P), wolalabym jednak poczekac na wizyte. Zapisalam sie do Dr. Karwackiej, sporo o niej slyszalam-ze jest bardzo skuteczna, co do ilosci ciaz ;) i na 30.08 sie zapisalismy. Ja mam troche przestarzale wyniki badan, pewnie tez nie zdaze zrobic tych aktualnych, ktore mialam zrobic w tym miesiacu-w I i II fazie cyklu, bo cos w robocie sie krzywia, ze mialo by mnie nie byc....eh....i znow czassssssss. No nic, jak sie nie uda w tym miesiacu, to pojde we wrzesniu, zreszta zobaczymy, co powie 30 ta P.DR.- oby tylko same dobre rzeczy! Życze miłej nocy- banany w kuchni-postaraj sie myslec pozytywnie! :))

Gość asiula15
Banany w kuchni musisz myśleć pozytywnie.... bierz luteine bo ona tylko pomoże a na pewno nie zaszkodzi... poczekaj tydzień dwa i sama zobaczysz ze pęcherzyk urośnie. bardzo prawdopodobne ze to przez te twoje rozregulowane cykle... a najlepiej zrób dwie bhcg (drugą po 24h) ponoć jeśli wynik po tych 24h się podwoi, to znaczy ze ciaza rozwija sie prawidłowo. wedlug mnie to najlepsza metoda na sprawdzenie początku rozwoju pęcherzyka... (dodam ze pisze na podstawie własnych doświadczen bhc urosła mi zaledwie z 79 do 91 do 24 h no i po kilku godzinach od otrzymania wyniku dostałam @ - ciąża biochemiczna ;() Diana u mnie 17 dzien cyklu próby były bardzo częste zaczęłam dziś brac Duphaston ale temperatura dziś rano jeszcze dość niska moze nie było owulki albo sie przesunęła ;( obserwuje dalej i bede pisała Aisha23 czyli znaczy ze nie jestes w ciąży skoro robiłaś te badania? bo już chciałam ci pisac zeby te twoje bóle były dobrymi znakami na ciąże... trzymajcie sie ciepło dziewczyny i piszcie bo fajnie tak jakoś jak forum żyje takim szybkim tempem heheh a ja czuje ze znalazlam bratnie wirtualne dusze hehehe ;) ;) :)