Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

Zimowe starania 2005

Polecane posty

Witam. Misiaczkowa widzę, że już Genewa Ci wszystko wyjaśniła odnośnie składania podań. Też myślę, że powinnaś jednak je złożyć, zawsze jest jakaś szansa. Tylko się spiesz kochana bo faktycznie w maju i czerwcu często decydują się na kadrę na przyszły rok. Jak mnie wkurza kiedy ludzie mówią, że nauczycielom tak dobrze bo mają mało godzin!!! Bym pozabijała!!! Ja mam 31 godzin lekcyjnych, w domu co najmniej drugie tyle, a na dodatek na jakieś głupie matury do liceum mnie wysyłają. Gnojki wredne!!! I przez to prawie nie mam czasu Was tu odwiedzać. To sobie ulżyłam... Asikowi i Reniolkowi życzę pięknych, zdrowiutkich, tłuściutkich dzidziusiów. A tylko spróbujcie nie posłuchać.... Reniol, fajnie że Twój mąż wraca. Życzę, żebyś mogła go przywitać dobrą wiadomością :-) Misiaczkowa, ja takie buciki dostałam od szwagra jakiś rok temu na imieniny. Wtedy jeszcze nie planowałam dzidziusia i wkurzyłam sę, że ktoś mi się wtrąca. A dziś tak bym chciała, żeby się przydały...

O kurcze, nie wiem co się stało, że mnie trzy razy wyświetliło!!! Ale wam tu zaśmiecam... Sorry...:-(

Dzięki monia, tak zrobię o ile nie zajdę, bo wtedy moja kandydatura byłaby niezłym żartem :) Ale się na topiku zarioło od naczycieli przyszłych i już pracujacych ;) Robimy sobie forum edukacyjne ;) Monia, genewa powiedzcie, ciężka ta praca jest bardzo?? Tak jak mówią? Bo ja od dziecka chciałam uczyć i teraz jak się nasłucham, jakie te dzieci są, a gimnazujm to już w ogóle, to aż strach bierze. Najbardziej się boję wypalenia zawodowego po paru latach. Ale tak strasznie chcę uczyć w szkole.....to chyba rodzaj powołania :D Chetnie bym spróbowała pójść na staż, chciałabym tego doświadczyć na własnej skórze, ale teraz jak staram się o dziecko i jestem na etapie badań, stymulacji to szkoda mi z tego zrezygnować, bo potem może być mi jeszcze ciężej. Dlatego tak sie zastanawiam czy zanosić CV, bo jak się okaże, że jestem w ciąży to pomyślą, że jakąś ignorantką jestem. Poczekam do 20 maja, wtedy mam dostac @, zapwne dostanę ;) i jak przylezie to robię sobie rundkę po szkołach. A może akurat coś znajdę? Ide się potulać z Misiem :D Może jeszcze zagladnę :) Papapaa

:) no dobra Misiaczkowa, możemy się potulać... :p ;) A tak poważnie, to odrzuciliśmy precz prezerwatywy i czekamy aż znów się coś zalęgnie... :) i... ukończyłam pedagogikę specjalną, ale z radością się spełniam jako \"żona i mama domowa\" i mam nadzieję, że tak już zostanie. :) na szczęście Miś-Małżonek potrafi zapewnić godziwy byt rodzinie.

Czesc kochane Przepraszam ze tak rzadko sie odzywam i malo pisze , ale w tym miesiacu pracuje na nocki i jestem totalnie przestawiona , zasypiam o 5-6 rano , budze sie o 17 jem szybko sniadanie i lece na silownie , wracam , jem cos i znowu mi sie chche spac , drzemka , wstaje o 2 , posprzatam , poprzytulam sie z mezulkiem i juz trzeba isc spac .Na nic nie mam czasu :( A na dodatek ... @ mi sie spoznia juz 3 dni i jakos zle sie czuje ciagle ....mam zawroty głwoy i ciagle jestem jakas wypompowana ... Wszystko przez ten durny nocny tryb zycia :( Ehhhh wyzalilam sie i lepiej mi troszke :) A wy ???Mam nadzieje ze fasolkujecie sobie zdrowo i niedługo zmykacie do tabelki numer 2 :) Wiedzcie ze za kazda z Was mocno trzymam kciuki i zycze wam slicznych dzieciaczków. Teraqz tak sie zastanawiam ze ...moze ja juz tez jestem zafasolkowana :) kto wie :) Caluski i moc uscisków

witajcie najpierw mialam po prostu napisać,ze test wyszedł negatywny-I tłusta grubachna krecha...teraz zajżałam jeszcze raz,to jest po ok 13-14 min. od wykonania testu (na teście pisze,że trzeba poczekać 5. min. i tak teżzrobiłam wcześniej i zobaczyłam tą jedną cholerę) ale jak mówię,po tych 14 min. widzę tam baaardzo słabiutką drugą kreseczkę,właściwie to może być moje złudzenie...Znów przed chwilą poleciałam-jest taka bardzo bardzo słaba,już nie wiem co o tym myśleć...dziś jest 28 dc,może za wcześnie???Najdziwniejsze jest to,że prawie wcale się nie stresowałam jak robiłam ten test...jak zobaczyłma I kreskę,to troszkę mi się przykro zrobiło,owszem,ale nie tak jak ostatnio,jakoś tak dziwnie (oczywiście teraz mogę sobie wmawiać,że dlatego,że się tak nie przejmuję,to na pewno jestem w ciąży... buahaha).Generalnie cała noc była dziwna...Bo śniło mi się,że robiłam ten test gdzieś w przychodni, na parapecie miałam położony ten test i pipetę i wszystko, i najpierw wyszła O krecha,a po jakimś czasie II,gruba i wyraźna.Poleciałam z tym od razu do lekarki i pytałam,czy to znaczy ze mogę się cieszyć,a ona że to nie jest 100% wynik,ale cieszyć się trzeba... Poza tym z tego niedenerwowania przy robieniu testu nie udało mi się siknąć precyzyjnie do pojemniczka który trzymałam w ręcę no i musiałam szybko lecieć do umywalki po tym teście :O Także tak wygląda moja relacja,chyba zrobię jeszcze jeden w poniedziałek... Z dobrych wieści-mąż za pół godz.wyjeżdża od żabojadów więc jutro o tej porze już na pewno będzie na terenie Polski!!!Hurra:)Tylko szkoda,że pewnie nie będę mogła go przywitać dobrą nowiną,choć po tym teście już nic nie wiem... Pozdrawiam was gorąco-Asik-pisz co u Ciebie!!!Ja z tej nadziei może dopatrze się trzeciej kreski...hihihi Miłej soboty-papa

tak sobie teraz przeczytałam poprzednią wypowiedź i nie widzę w niej wcale radości,ale to dlatego,że wcale jej nie czuję,tzn nie zrozumcie mnie źle.Nie wierzę,żeby to się miało udać.Myślę,że te 14 min. po zrobieniu testu po prostu tak wyszło,że ta druga kreska tak się po prostu pojawiła,ale to pewnie wcale nie oznacza ciąży.Więc takie jest obecnie moje podejście.Bardzo ostrożne,bo po prostu wiem że tym razem się nie udało,przepraszam,za taki pesymizm. Dzięki dziewczyny że tak trzymacie kciuki-😘 Aha-no i napiszcie co o tym myślicie,tylko tak szczerze. Zmykam coś zjeść🌼

Trzymaj się reniol, jeśli nie nadejdzie @, to test trzeba powtórzyć, bo ten dzisiejszy chyba faktycznie nieudany. Bądź dzielna, mam nadzieję, że wkrótce wszystko dobrze się ułoży, zwłaszcza, że zbliżają się wakacje. Pozdrawiam Cię serdecznie.

Reniol, jest za wcześnie, aby się cieszyć... ja widziałam drugą baaaaaaaaardzo słabą kreskę w ubiegłą środę. W sobotę zrobiłam następny test i już tylko jedna kreska się pojawiła. :( Dla pewności zrobiłam też test z krwi i ten pozbawił mnie jakichkolwiek złudzeń. Możliwa jest taka opcja... Ale może też być przeciwnie i tego Ci życzę. :) Póki nie ma @, nie ma się czym przejmować. Myślę, że w Twoim przypadku ta słaba kreska jest zapowiedzią wyraźnej, bardzo wyraźnej! drugiej kreski poniedziałkowej!!! :D

Misiaczkowa, w szkole bywa naprawdę różnie. Rok pracowałam w gimnazjum i muszę przyznać, że jest to praca dla najwytrwalszych!!!Taka szkoła przetrwania. Dałam sobie spokój bo nie chciało mi się użerać. Teraz pracuję w podstawówce i tu dzieci są o wiele fajniejsze. Są natomiast 2 minusy tej pracy: 1) hałas w trakcie przerw nieporównywalny z żadnym innym 2) czuję, że się uwsteczniam i wszystko czego się nauczyłam na studiach powoli paruje z mojej głowy. W tym roku mam propozycję przeniesienia się do liceum. I mam ten sam (no prawie) problem co Ty. Mianowicie CHCĘ DZIDZIUSIA!!!! I nie chcę wyjść na osobę niekompetentną idąc na urlop w pierwszym roku pracy. Zwłaszcza, że liceum to już ogromna odpowiedzialność (matury, egzaminy na studia). Więc chyba zostanę z tymi moimi maluchami a teraz przez 2 tygodnie będę chodzić egzaminować maturzystów i przypomnię sobie coś ponad \"What\'s your name?\" Nie wiem c Ci doradzić. Może faktycznie poczekaj i złóż podania jak już będziesz wiedziała co z Twoim brzuszkiem. Ale ja Ci życzę żebyś jednak nie musiała składać :-)

misiaczkowa, ja nie pracuje w szkole, ale znam ją dość dobrze z trochę innej strony. monia napisała o bardzo ważnych rzeczach: hałas, stresy, problemy wychowawcze z dziećmi. Dodałabym jeszcze atmosferę panującą wśród samych nauczycieli, ona też ma wpływ na pracę poszczególnych osób. Obecna szkoła to ciągłe dokształcanie się, robienie kursów doskonalących, kolejnych studiów podyplomowych, zdobywanie kolejnych stopni awansu zawodowego. Najtrudniejsze są początkowe dwa lata, kiedy piszesz konspekty do lekscji i jesteś stale obserwowana przez dyrekcję, a także częściowo przez rodziców dzieci, które uczysz. Niewątpliwie misją jest praca w podstawówce i gimnazjum (cały czas mam na uwadze fakt, że chcesz uczyć polskiego). Jeśli dzieci miały dobrego polonistę w podstwówce dadzą sobie potem radę w każdej szkole. Osobiście bardzo cenię nauczycieli z podstawówki i gimnazjum, odwalają kawał dobrej roboty (oczywiście ci, którzy chcą). Liceum stawia poloniście zupełnie inne wyzwania, to faktycznie ogromna odpowiedzialność i na pewno trudno zaczynać tam pracę tuż po studiach. Nauczyciel to wciąż niedoceniany zawód, wiele osób myśli, że jak sie ma dwa miesiace wakacji to ma się raj. A większość nie ma pojęcia o ciężkiej pracy nauczycieli, która nie polega tylko na przeprowadzeniu lekcji. misiaczkowa, potrzeba nam dobrych polonistów. I liczę na Ciebie w tym względzie.

to znowu ja:) dziewczyny-fajnie że piszecie o pracy nauczyciela,też mam zamiar uczyć, tyle,że angielskiego.Może nie jest to powołanie,ale jedyna praca,która jak na razie w jakimś tam stopniu mnie interesuje...jeszcze nie odkryłam co tak na prawdę chciałabym robić:( Dzięki dziewczyny za szczere wypowiedzi na temat mojego, pożal się Boże,testu. Punkty wspierające tezę o nadchodzącej @: - pryszcz,zawsze pojawia się przed @ - bolący coraz bardziej brzuch -nadzieja że jednak się udało-jak wiadomo,zazwyczaj złudna Punkty wspierające baaardzo wątpliwą ciążę: - test z bladą drugą krechą - więcej jem-objaw zbyt wczesny jak na początek ciąży, poza tym jak nie chodzę na zajęcia tylko siedzę w domu to zazwyczaj jem więcej,bo mam taką możliwość - bolące piersi-objaw taki sam jak na @ - spokój przy robieniu testu-wiem,śmieszny i beznadziejnie głupi objaw - spokój przy staraniach No jak widać jak się chce to wszystko można sobie wmówić.Ok,po prostu czekam teraz na @ która pewnie przyjdzie za 3-4 dni:( Trudno-pójdę do giny,poproszę o skierowanie na jakieś badania,a niech tylko spróbuje nie dać!!! Zmykam,muszę coś do lodówki kupić,bo jak na razie to tam tylko światło. Pozdrawiam gorąco-Asik-pisz co u Ciebie!

reniol, nie wiem ile się starasz, ale często czynnik psychiczny odgrywa w staraniach decydującą rolę i może u Ciebie tak jest??? Jak się bardzo chce, to nie wychodzi, poza tym masz studia. Dlatego pisałam o wakacjach, będą wkrótce, wypoczniesz, nabierzesz świeżości i na pewno się uda.

Qurcze od kogo zacząć ?? Heeloooooooooooooooooooo :) Reniol, ja pierd....... chyba zaraz mi pekną usta.........puk...a już pekły ;) A ja czuje, że się udało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Reniol, ja tam nie mam wątpliwości, te balade kreseczki są zazwyczaj najbardziej pewne :D A masz duphaston?? Jak masz to może bierz.....Ty zrób jeszcze jednen test....tak dla pewności.......trzymam kciuksy!!!!! Asik jak tam u ciebie?? Mam nadzieję, że nie jestes w stanie napisać niczego bo ci się tak ręcę ze szczęścia trzęsą ;) Też trzymam kciuki!!! Dobra jak Wam nie pomaga trzymanie kciuków to moge jeszcze skandować : Reniol,Asik :D Monia dzieki za inforamcje, ja tez czułam, że w podstawówce się uwsteczniam. Miałam miesieczne praktyki, w sumie dobrze mi się pracowało z małymi dziećmi, radziłam sobie z dyscypliną, lekcje staram się przprowadzać ciekawe, bo wiadmo maluchy się nudzą. Teraz muszę iść na praktyki do liceum, nakaz opiekuna parktyk na roku i dlatego bym się pytała tylko w liceach o pracę. Wierzę ci, że jest ciężko i mozna zwariować. Ale mimo to słowa twoje mnie wsparły i chetnie spróbuję :D Genewo dziekuję za dobre słowo, wiem wasnie o tym sprawdzaniu przez dyrekcję konspektów, ponoć przez trzy lata trzeba je składać dyrektorowi.Boję sę tylko papierkowej roboty, tych planów wynikowych i innych badziew.A jak to jest z tymi kursmi,trzeba samemu szukać, czy przysyłają jakąś ofertę, znaczy się kto przysyła? Eehh a na dodatek nie mam owulacji. Dziś 15 dc i nic. Temperatura 36.3, testy owu negatywne. Ale dół. Bo ja jadę w poniedziłek i co jak ona przylezie nie wiem, w środę, to plemnikczków może już we mnie nie byc, bo umrą i znowu szlag trafi...i znowu stracony miesiąc.Ee bo to pierwszy ? ;) Qur cykl bezowulacyjny,a brałam clo, a może za późno podane. No i od dzis miałam brać duphaston, ale po co jak nie ma owulacji?Chyba nie wezmę, szkoda mi żreć tablety na darmo.Najwyżej skróci mi się cykl znowu.Ale to żadna nowość :) Ale dół..... Dobra zmykam pranie powiesić i zjeść śniadanie :) Miłego dzionka Miłe Panie :D

witam,zakupy zrobione,jak mi panie w mięsnym powiedziała 72 zł za mięso które ledwo na 2 tygodnie starczy,to zbladłam...Co za koszmar-co za ceny! Pojawiła się kolejna nakręcająca informacja,otóż jak pisałam,druga krecha pojawiła się ok.13 min.po kapnięciu sikiem na test.Na teście pisze,że trzeba poczkeać 5 min. z odczytaniem wyniku,ale pisze też że NIE NALEżY ODCZYTYWAć PO 30 MIN. a ja odczytałam tą drugą bladą krechę (którą widać,to na pewno nie jest złudzenie,jest słabsza od tej pierwszej,ale widoczna) po tych 13 MIN!!!!!!!!!!!!!!! Wiem że to może nie być ciąża,wiem,że nawet jeśli to jest ciąża to może nie przetrwać i może @ normalnie przyjść,ale może jednak nie przyjść:)Zaczynam się nakręcać,choć ze szczęścia nie skaczę,nie chcę przeżywać tego strasznego rozczarowania które może już gdzieś w głębinach mojego ciała czyha na mnie.... (powiało grozą...) W każdym razie-zbieram się do sprzątnia,wieczorem przyjeżdża przyjaciółka,muszę ją godnie ugościc:) Jutro pojadę do jakiejś innej apteki,kupię inny test i w pon zrobię,zobaczymy... Pozdrawiam was gorąco-papa🌼

Reniol wydaje mi się, że skoro tak kreseczka jest tak dobrze widoczna to jest ciąża. Rób test jak najszybciej i spadaj do drugiej tabeli :D :D :D Asik!!!!!!!!!!!!!!!! Co u ciebie?????????????? Pisz kobito, bo powymieramy z ciekawości :D spadam dalej sprzątac :)

a ja właśnie poodkurzałam,co przy mojej nienawiści do porządków domowych jest ogromnym sukcesem:) nie mogę przestać myśleć o tym teście,może źle że go zrobiłam...teraz jak jednak dostanę @ to będzie mi przykro podwójnie,dlatego że przyszła i dlatego że może byłam w ciąży a ona się jednak nie utrzymała... Przepraszam,że tak ciągle marudzę o sobie,nie zwracajcie na mnie uwagi...jutro już będzie lepiej,bo dziś wieczorem nagadam się z przyjaciółką to mi ulży:) Coś się Asik nie odzywa...no ciekawe dlaczego... Zmykam,może jeszcze se coś sprzątnę...a czemu bu nie?.... 🌼:D🌼:D🌼:D🌼:D🌼:D🌼:D🌼:D🌼

reniol, trzymam kciuki, żeby jednak było to, powtórz test. misiaczkowa, oferty najczęściej przysyłają do szkoły uczelnie wyższe, czasem dyrektor kogoś wysyła na konkretne studia, różnie to bywa.

eee,to nie to:( brzuch boli coraz bardziej:( na pewno przyjdzie cholera pojutrze:( poza tym czytałam różne topiki o testach...tam dziewczyny piszą,że druga kreska powinna się pojawić po tych kilku minutach jakie są podane na teście,a jeśli się którejś tak jak mi pokazała druga krecha po czasie,to zazwyczaj potem przychodziła @ :( kurcze-trudno jest się nie napalać.Najgorsze jest to,że jutro o wszystkim opowiem mężowi,on pewnie sobie zrobi ogromną nadzieję,a potem się okaże,że znów się nie udało. To wszystko jest niesprawiedliwe😭 Przepraszam,że tak cały dzień wam marudzę,już uciekam,zdołowałam się.

Reniool!!!!!! Ty łobuzie ;) Przestan tak pisać!!! To forum jest własnie po to, żeby móc się wygadać, wyżalić, nacieszyć, ekscytować!!! Masz nam pisać o kazdym szczególe i bez żenady!!!! Nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że byc może ci się udało!! Nawet jak masz wątpilwości, to pisz, przecież ktoś cie wsprze, poradzi, powie dobre słowo!! Ja jestem już uchachana po pachy, bo dla mnie słaba kreska to ciąża. Przeczytałam na innej stronie, że test jak pokazuje dwie kreski, chocby nie wiem jak druga słabą to jest ciąża. Wiem też, że testy się mylą, ale to się aż tak często nie zdarza. Jestem dobrej mysli i wierzę mocno, że się udało!!! Ja za to mam doła za kazdym razem jak patrzę na mój wykres temperatury, wszystko ponizej 36.6 :( Jak mam zajśc w ciążę, skoro nawet nie jajeczkuję. Teraz na prawdę to wiem, dotrało do mnie, że byc może długa droga do tego, zebym mogla utulić maleństwo w swoich ramionach 😭 . Liczę na to, że może się owu przesuneła, bo ostatni cykl miałam 30 dniowy, więc moge miec nawet w 17 dc owulację, ale czy ona będzie??? Jeśli liczyć poprawnie to powinna byc dzis albo jutro. Ale testy owu nie wyakzują, żeby miala być. Niech już bedzie noc, żebym mogła wyć do księzyca..... Genewo dzięki, to tak się to odbywa. Ja mam plan, żeby po stażu iśc na logopedię, bo inetresuja mnie wady wymowy, ich leczenie, terapia. Miałam możliwośc robienia podyplomówki już teraz, dziekan się zgodził, ale niestety nie miałam na to pieniedzy, bo koszt to 1400 za semestr.Ale co się odwlecze to nie uciecze ;) Lubię się uczyć, studia są fajne, i nie chce zaprzestać się dokształać. Kto wie, ambitna jestem, może kiedyś bedę miała szansę zostac dyrekorką szkoły to i zarządzanie zrobie ;) Życie jest tajemnicze i na pewno wiele przede mną. Czy ja gadam jak każdy nowicjusz pedagogiczny?? EE chyba tak :) Zmykam, bo zaraz ide z mamą do teściowej na ciacho i kawkę :D Takie babskie popołudnie :D A potem do nauki!!!! Miłego popołudnia!!!!

Reniol nie ma plamień, brzuch w ciąży tez boli jak przed okresem. Dopóki jej nie ma nie ma się co dołować. Buziaki i usmiechnij się, tak dla misiaczkowej---wzór---> :D

A i jeszcze mnie wkurza mój organizm, bo bola mnie od czterch dni jajniki tak jak na owu i to najczęściej prawy, śluz typu płodnego, niemal kurze bialko, rozciaga się prawie na 10 cm a tempka stio w miejscu!!! Co jest do cholery?? Czy te wszystkie wyznaczniki są do siebie niezależne?? Może mój termometr się zepsuł?? Bo mam elektroniczny. Juz sama nie wiem co robic. Albo te testy owu są do bani, bo koleś co je sprzedaje miał juz komentarz, że testy sa kiepskie. Boże co robić?????

Reniol! mogłabym się podpisać pod ostatnim wpisem Misiaczkowej. NIE DOŁUJ SIĘ :) masz naprawdę duże szanse zobaczyć w poniedziałek dwie kreski!!! A możesz zdradzić jakiego testu używałaś? mnie zwiódł PreTest i po raz pierwszy odkąd \"testuję maniakalnie\" było to oszustwo w TĘ stronę... dotychczas bywało, test wskazywał brak ciąży, gdy ona już trwała. Do ubiegłego tygodnia zawsze, gdy były dwie kreski (choćby jedna słaba) byłam w ciąży!

Hi, hi poprzednim wpisem, za bardzo się guzdrałam... Misiaczkowa, też sobie tak pomyślałam, że to może wina testów. Ciążowe oszukują, to i owulacyjne mogą. :p

Gruby misiu...jestes w ciąży???? :D Jak tak się stasznie cieszę :D Ale się urobiłam dziś po łokcie, 3 prania, sprzatanie, zalupy, aż mam mroczki przed oczami. A teraz będzie obrzydliwie ;) bo dostrzegłam u siebie znouuu śluz i jest go dużo, ciągnie się cholernik i jestm mi niedobrze...może jednak mam owulację...tylko te testy są do bani. Boże spraw, żeby jutro tempka skoczyła....błagam :D 😭 EE naprawdę mi niedobrze......za dużo racuchów ;) Kiziam i miziam :)

misiaczkowa, po polonistyce można sporo fajnych podyplomówek zrobić, nie tylko logopedię, ale też edukację artystyczną w zakresie sztuk platycznych i muzycznych, historię, wos, bibliotekoznawstwo. A jeśli robić logopedię, to w ośrodkach, które się w tym specjalizują, czyli Warszawa lub Lublin. A kursów, to jest cała masa. Dziewczyny, czekam na dobre wieści. Niech dobre bociany, mają nas w swojej opiece.

nie jestem!!! :( test z krwi mi to wykazał dobitnie! wcześniej jednak robiony właśnie wspomiany pretset pokazywał, że tak... Ale kilka razy byłam :) i mam bardzo udane dzieci :) i napewno znów będę... postaram się z Wami :) I dlatego chciałabym, by Reniol przeniosła się do drugiej tabelki, by w tab. starających się zrobić dla mnie miejsce...

Uaktualniam tabelkę. Dziś dostałam @ w 25dc, w ostatnim dniu brania duphastonu. Reniol mam nadzieję, że 2 kreska pojawi się widoczna w drugim teście i że jesteś w ciąży:) ogromnie Ci tego życzę. Właśnie wróciłam z działki, cały dzień pracowałam i jestem padnięta i trochę opalona:) TABELKA I NICK........... IMIĘ ........WIEK .....MIASTO..........CYKL ST...........@ misiaczkowa....Martuśka....24....ZielonaGóra.........5...........20.05 julk_a............Sylwia......31......Szczecin.............5.............30.05 Asik25...........Joanna......26......DolnyŚląsk........8...............06.05 Klaudyna74.....Klaudia......32......Radom..............3.............09.02 misia23..........Dominika...23.......Poznan................1..........15.02 reniol............Renia........22...... Katowice............5.............9.05 angela32........Pati.........32.......DolnyŚląsk....staranka od września kicia 76.........evelka.....29/30.....BW.................4.............05.03 tuptim..........gosia........32......wroc............staranka zawieszone Eva_B...........Angela.......23......Staffs.....staranka od lipca \'07 monia26.......Monika.......26......Siedlce..........2................26.03 TABELKA II NICK..........IMIĘ .....WIEK ...MIASTO......TC.........TERMIN PORODU kocica_26...Jola.......26........Piła...........................?.......... jagula.........Ilona.....31........ok.Żywca...................ok.06.11. poczwarka....Marcia...27.......centrum...9 ..............1Grudzien

cześć :) przyczłapałam zobaczyć co u Reniolka i Asika 🌻 Reniolku, ja nic Ci nie doradze bom bardzo w tych sprawach niedoświadczona :O trzymam kciuki, zeby jednak sie udało, a jeśli sie okaże że nie tym razem, to trzymać będę za następny raz 🌻 ja dzis zaczynam nowe opakowanie antykoncepcyjnych :( czyli u mnie na razie nastanie totalna cisza, a muszę zacząć brać bo czuję, że juz mi tam coś urosło na jajnikach :( i tak w kółko macieja.....:O ale dobra nie marzudze już ;) idę pod prysznic i do wyrka bom padnięta jak pies :( dobranoc 🌻

Gruby misiu, no przykro mi, ale sama pisałaś, że nie masz problemów z zajściem to na pewno nas przegonisz w drodze do tabelki II :) A myslę, że i teraz znajdzie się miejsce dla Ciebie :D Ja wpiszę kawalek a ty dopisz resztę :D Genewo---ciebie również to dotyczy, myslę, że bywasz tu często to trzeba się juz wpisać :D Oczywiście musu nie ma, ale bedzie mi miło :D A co do tych kierunków, to tak artystyczna odpada, bo ja nawet kreski od linijki prosto nie narysuję (a koń w moim wykonaniu przypomina psa), bibliotekarstwo jest dla mnie zbyt spokojne (z moją nadpobudliwością mogło by byc komicznie ;) ), ale wos jest w sam raz, a swoją drogą to będę wtedy miala więcej godzin=więcej kasiorki na ciastka :D U nas w Zielonej jest dobra podyplomówka z logopedii i chyba raczej bym tam zdawala, bo bliżej domu i pewnie taniej, ale poziom mają dobry. Źle znoszę rozłaki z mężem. A można zrobić historię podyplomowo?? Łał nie wiedziałam.Lubię historię, bardziej niż wos. Matko życia mi nie starczy na studiowanie :) Dobrze, że będę musiala pracować do 60 -tki :D Hmm no i za co ja to będe robic, jeszcze mi tu mąż dogryza, że on też nie ma zamiaru zakończyć na jednym kierunku i będziemy musieli się wymieniać ;) Ale mój luby ma rózne pomysły, niech jedno skończy a potem zobaczymy, jego ostatnim pomysłem był kurs na ratownika tatrzańskiego, aleee.....gdzie my a gdzie Tatry ;) Juleczka, teraz już razem nie będziemy oczekiwać :( jestem w tyle 10 dni :( Szkoda 😭 Też jestem zmeczona jak pies, jeszcze się potulałam z męzem i już długo tak nie pociągne, wszystko mnie w środku boli :P Angela kochanie :D Biedna, człowieku pracy, dobrze że to lubisz :) Buziam i zyczę dużo dobrego wypoczynku :) A do września już niedaleko i zobaczysz jak czas poleci, podleczysz to i owo i bedzie ok :) Dobranoc dziewczęta TABELKA I NICK........... IMIĘ ........WIEK .....MIASTO..........CYKL ST...........@ misiaczkowa....Martuśka....24....ZielonaGóra.........5...........20.05 julk_a............Sylwia......31......Szczecin.............5............30.05 Asik25...........Joanna......26......DolnyŚląsk........8...............06.05 Klaudyna74.....Klaudia......32......Radom..............3.............09.02 misia23..........Dominika...23.......Poznan................1..........15.02 reniol............Renia........22...... Katowice............5.............9.05 angela32........Pati.........32.......DolnyŚląsk....staranka od września kicia 76.........evelka.....29/30.....BW.................4.............05.03 tuptim..........gosia........32......wroc............staranka zawieszone Eva_B...........Angela.......23......Staffs..........staranka od lipca \'07 monia26.......Monika.......26......Siedlce..........2.................26.03 Gruby miś..... :) Genewa....... :) TABELKA II NICK..........IMIĘ .....WIEK ...MIASTO......TC.........TERMIN PORODU kocica_26...Jola.......26........Piła...........................?.......... jagula.........Ilona.....31........ok.Żywca...................ok.06.11. poczwarka....Marcia...27.......centrum...9 ..............1Grudzien