Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalala...

Pierwszy lot samolotem!

Polecane posty

Gość wizzair
Ja juz lece za 2 dni ale super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ilana
Ladowanie jeszcze, ale start jak dla mnie masakra. Ciemno mi sie przed oczami robi i slabo ;P nie moglam przez okno patrzec podczas wzlatywania. A przy kontroli raz mi wyrzucili picie, a za drugim nawet nie zagladali do torebki.

Gość mgr kindziulek
Czy na pokład samolotu można zabrać laptopa i odtwarzacz mp3 (niektórzy mówia, że zadnych urządzeń elektrycznych)?

Gość mety
I very like fly airplane i fly lines wizzair..........

Gość OGOLONELONO
witam Niema strachu w naszym fachu ! :P Najlepiej wziasc gume do zucia bo sie uszy zatykaja ;p 20kg bagaz zwykly i 10 kg bagaz podreczny z doswiadczenia : Raz mi wzieli czekolade z podrecznego i zapytali czy moga zjesc czy wyzucic TAKIE SKURCZYSYNY BARDZO PRZEPRASZAM ZA ORTOGRAFIE NO I POZDRO :P

Gość qwemnb
Witam, Ja też będę wkrótce leciała pierwszy raz samolotem. Interesuje mnie sprawa jedzenia i picia. Czy dadzą coś za darmo, czy się kupuje? Ile to kosztuje?

Gość cllaudiia
ja lece za 20 dni ;D masakraaaaaaaaaaaa

Gość zalezy123
zależy gdzie lecisz od linii itp ja lecąc do egiptu nie dostałam niczego miałam pyszne bułeczki w podręcznym ale na lotnisku ktoś mi powiedział ze i tak mi zabiorą wiec oddalam a tu dupa mogłam zabrać przynajmniej na miejscu bym głodna nie łaziła ;) picie w samolocie rozdają za darmo

Gość zalezy123
i faktycznie guma jest super pomaga na zmianę ciśnienia jak nic :D miłego lotu...

Hehe spokojnie, to nic takiego :) Też się bałam jak kiedyś leciałam pierwszy raz. Mnie tam nic nie ma :P nawet uszy mi się nie zatykają a jak ląduje albo startuje to patrzę sobie przez okno :P

Gość qwemnb
Proszę o informację co robi się z ciepłymi wierzchnimi ubraniami teraz zimą. Gdzie się je wiesza?

Gość jaaaaaaaaaalece
witam. Tez lece pierwszy raz i mam problem z odprawa itp. Jesli kupilam bilet internetowo i tam nie ma teakiego czegos jak gate albo wogole bramka nr.. Tylko jakis kod i moje dane i dane lotu. Nie wiem co mam z tym zrobic. Wydrukowac i przy oddawaniu bagazu dac to czy jak?? Pomozcie.

Gość jaaaaaaaaalece
witam. Tez lece pierwszy raz i mam problem z odprawa itp. Jesli kupilam bilet internetowo i tam nie ma teakiego czegos jak gate albo wogole bramka nr.. Tylko jakis kod i moje dane i dane lotu. Nie wiem co mam z tym zrobic. Wydrukowac i przy oddawaniu bagazu dac to czy jak?? Pomozcie.

Gość Anusia79
Najlepie wydrukuj, jak by coś to masz (mi raz się przydał). Na tablicy pokazują się miejsca odlotów, godziny i nr stoiska do odprawy. Podchodzisz, dajesz dowód, zostawiasz bagaż, dostajesz karty pokładowe i na nich masz nr bramki. Idziesz do bramki, jedziesz do samolotu i lecisz. Oczywiście nie zapomniej o zakupach, ale odradzam Okęcie, bo jest tam drogo.

Gość jaaaaaaaaalece
a to jest proste znalezc swoj lot ? Czy pelno tego jest i mozna sie pogubic ? :)

Gość Anusia79
Trochę tego jest, jak to na tablicy, ale odloty idą godzinami, więc szukasz po godzinie i masz, jest tam też nr lotu, który masz na bilecie elektroniczntm, więc się nie pogubisz. Zawsze można też zapytać kogoś z obsługi. To naprawdę nic trudnego. Życzę powodzenia. Ja lecę za 1,5 tyg i nie mogę się doczekać!!! To już mój 30 lot...

Gość jaaaaaaaaalece
...naa tej tablicy odlotow. ??

Gość jaaaaaaaaalece
Dzieki bardzo :) Teraz bede wiedziala.. Ja lece w przyszla niedziele ;) Boje sie ze sie tam pogubie.. he. Z Gdanska to jeszcze pol biedy ale spowrotem lece ze Stuutgartu.. Tam pewnie ogromne lotnisko to bede zestresowana :)

Gość Anusia79
Wracając robisz dokładnie to samo, w Stuttgarcie nie byłam, ale tak się jakoś składa, że dla mnie wszystkie inne lotniska niż Okęcie (bo z niego zawsze odlatuję) są dużo lepiej oznakowane. Trzymam kciuki!!!

Gość jaaaaaaaaalece
Oki dziekuje i wzajemnie ;) Ja na okecie przylatuje z Niemiec. Ale tam to juz pestka ;) Dzieki ;D

Gość upuupppppppppppppuuuuuuupppppp

Gość Aju
ja mam jeden lot za sobą, do monachium z pozqa. w kwitniu czeka mnie kolejny, do usa, michigan z przessiadka w frankfurcie. Polecam albo zucie gumy przy stracie i ladowaniu albo czeste przelywkanie sliny, by wyrownac cisnienie. ja stresu jakos nie miala w pierwszym locie..dopoki nie wyladowalam w monachium, bo to małe miasteczko w porownaniu do poznanskiej lawicy..hehe ale do rzeczy- pytanie- kupujac eickiet moge bezposrednio zglosic sie tylko na poczatku odprawy na lotnisku startowym z druczkiem czy musze uzupelniać jakies dodatkowe wydruki za kazdym razem ew wcos innegpo (lecielam na papierowym, a widzialam ze w monachium ludzie podchodzili do jakiejs maszyny z etickiet i cos drukowali ??) no i co oczywiste dla mnie, i dziewne ze takie pytania padaja=nic ostrego, wlaczajac pilniczki i te inne duperele do podrecznego! no na logike..wyobraz sobie ze jestes "terrorysta"..:P z lakieru do wlosow i zapalniczki masz palnik! :P a co do reszty bagazy podrecznych to wystarczy sprawdzic strone lub na lotnisku przewoznika. zazwyczaj jak masz otwarta mala butelke z woda i pijesz przy sprawdzaniu to sie nie czepiaja. ja planuje wlozycz do podrecznego co sie nhie zmiesci w zdanym, dokumenty, muzyczke kom ze statusem nastawionym na lot i kaske..tudziez ksiazke. powodzenia i dzieki z gory za odp

Gość wiertydor
odprawa biletowo bagażowa 2.odprawa paszportowa czy te dwie rzeczy odbywaja sie przy jednym okienku czy trzeba sie dalej gdzies przemieszczac?

Gość Pawelck91
Tak odbywają się w dwóch różnych miejscach. Pierw dostajesz boarding pass gdzie dajesz bagaż do luku (jeśli takowy posiadasz), a póżniej musisz po znakach iść na odprawę paszportową, Następnie docierasz do kontroli. Sprawdzają czy nie wnosisz nic złego :P. Później masz sklepy bezcłowe i poczekalnie na lot. Na monitorach wszystko pisze, o której jest lot i przydatne status lotu, tzn. now boarding pass, albo go to gate (na zielono). Pozniej idziesz do swojej bramki (gate). Tam znów czekasz aż miła pani oderwie Ci część biletu i wio do samolotu ;-). PS: Piszę tą wiadomość także dla tych osób, które jeszcze nie lecialy i się stresują. Lot samolotem to nic złego. Potraktujcie to jako super przygodę. Turbulencje nie są złe, a tylko przerywają nudę w samolocie ;-). Start i lądowanie to jedno z fajniejszych uczuć

Gość marcin356356
Witam ! Mam pytanie. Czy jeżeli ktoś ma tylko bagaż podręczny to idzie na odprawe to co dalej? Czy nie "przyklejają" do bagażu podrecznego tej karteczki i czy jest normalnie wydawana karta pokładowa?

Gość fgjfnf
ja nie moge,co za zacofanie.jest 21 wiek,jak to mozliwe ze nigdy nei elcieliscie samolotem.nigdy nie bylisie zagranica?:/ no chyab ze sie tlukliscie autokarem jakims 3 dni,ja latam conajmnije raz w tygodniu.jak mzona sie bac lotu,to ejdna z nudniejszych rzeczy:/

Gość do fgjfnf
Ty tak nie kozakuj, tylko się najpierw naucz pisać, zanim się zaczniesz wypowiadać o zacofaniu. Żal...