gagatka85 0 Napisano Marzec 29, 2006 Anarchia myślałam o takiej dietce ( skopiowane bez żadnych poprawek) kiedyś znalzalm ja na kafeterii: Dziewczyny, napisze wam o mojej dietce. Jest to dieta oczyszczajaca organizm z toksyn i poprawiajaca metabolizm. Jej tworca jest byly trener reprezentacji ukrainy w plywaniu. Podstawa tej diety jest wypracowanie trwalej zmiany nawykow zywieniowych i twierdzenie, iz organizm ludzki wydala toksyny w godzinach od 4 rano do 12. Tyle tytulem wstepu, teraz zasady: 1 dzien- tylko warzywa i owoce plus woda!!! ew. jedna herbata/kawa/lub szklanka soku 2,3 dzien- to co jesz normalnie tylko, ze o polowe mniej 4 dzien- tylko nabial plus woda ew. jedna herbata/kawa np. rano zsiadle mleko, na obiad bialy ser, kolacja kefir- wszystko mozna przyprawic do smaku ale nie solic 5 dzien-to co jesz normalnie tylko, ze o polowe mniej 6 dzien- tylko warzywa i owoce plus woda!!! ew. jedna herbata/kawa/lub szklanka soku 7 dzien- glodowka i duuuuzo wody, dopiero ok, godz 18 dwie lyzki miodu, a na nastepny dzien od razu zjesc 3-4 surowe marchewki!!! I tak 3 tygodnie, uwierzcie to nie problem, najgorszy jest 1-szy tydzien. Wlasnie jestem na 4 dniu, zoladek sie skurczyl, nie jestem glodna, mam motywacje w postaci mojej przyjaciolki, ktora na tej diecie stracila 9 kg. Gwarantowane minimum- 7 kg, spadek zlego cholesterolu min -50 jednostek, duzo lepsze samopoczucie i brak efektu jojo !!!!- po ok. 10 dniach przybieramy do 1.5kg, a potem waga jeszcze spada ok -3 kg- efekt finalny maksymalnie do 2 mies to nminus 9 kg!!! Oczywiscie trzeba po zakonczeniu diety stosowac wszystkim znane zasady- unikac slodyczy, bialego pieczywa, dosalania, sosow, pic wode, ale to wszystkie wiemy, prawda? Po zakonczeniu tych 3 tyg autor diety poleca spozywanie 4 umiarkowanych posilkow dziennie pomiedzy godzina 11 a 19, pomiedzy mozna przegrysc owoc lub naturalny jogurt albo kefir, ale to juz kwestia indywidualna. jezeli chodzi o warzywa i owoce- w granicach rozsadku- 4 razy dziennie staram sie nie przekroczyc normy 500 kcl- mozesz jesc zarowno surowe jak i gotowane, bez dosalania jezeli chodzi o dzien-polowe tego co zwykle-jem ok 1000kcl, staram sie unikac slodyczy, ale jezeli wpadnie jakies ciasteczko to nie rozpaczam, jezeli zjem troche wiecej to spalam to na rowerku albo cwicze dluzej joge. Najwazniejsze to to aby nie zalamac sie ze sie troche wiecej zjadlo niz sobie postanowilysmy i nie przerywac diety- kazdemu trafia sie gorszy dzien- nie o to chodzi żeby ok, to taki typowy dzien o polowe mniej: od razu po wstaniu z lozka- jakis owoc, albo dwa (owoce nalezy jesc rano, bo fermentuja z innymi pokarmami w zoladku) pol godz potem-kawa z mlekiem i zalezy na co mam ochote, do wyboru - owsianka na mleku odtluszczonym - 4 kawalki wasy lub chleb pelnoziarnisty/razowy z twarozkiem farmerskim, szynka, pomidorem -omlet z 2 jajek, pomidora i odrobiny startego zoltego sera ok. 12- jogurt/ kefir/ goracy kubek/ warzywa/ bialy ser- to na co masz ochote. tylko nie przekroczyc 100-150 kcl obiad- pieczona piers z kurczaka/ ryba/ inne chude mieso z duuuuza iloscia gotowanych lub surowych warzyw lub brazowy ryz albo makaron graham z jogurtem owocowym lub jajka z warzywami kolacja-najpozniej 3 godz przed snem-to co na sniadanie albo talez zupy-mrozonka warzywna albo kefir z grahamka. Oczywiscie w ciagu dnia duuuzo wody, herbatek i oczywiscie duzo ruchu bo bez tego ani rusz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Marzec 29, 2006 i jak dziewczynki :) Co sądzicie o niej ???? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ANARCHIA 0 Napisano Marzec 30, 2006 noo Gagatka85 bardzo mi sie podoba dieta, no może sie uda to skorzystam, :D powiem wam że od kiedy przestałam jesc mieso waże wiecej, myśle że przez te cholerne słodycze ale cóż zrobić teraz sobie powiedziałam 0 słodyczy i postaram sie to utrzymać + własnie ta dieta... Dzięki Gagatka85 i powodzenia :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Marzec 30, 2006 ja sie na razie do niej przymierzam ale jak bym miała zacząc to dopiero po świetach bo znając moją mame to chyba by mnie zameczyła naśmierc gdybym nie jadła w świeta choć choc ociupinki tego co ona zrobiła :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kociak 0 Napisano Marzec 31, 2006 Witam wszystkie osoby odchudzające się, dawniej siedziałam tu na kilku wątkach szukając właściwego dla mnie sposobu odchudzania . Przebrnęłam przez wiele diet , preparatów odchudzających … wiem ze jednym pomaga to drugim co innego… wszystkie te próby skłoniły mnie do utworzenia jednego forum o tematyce odchudzania , gdzie stworzy się grupe osób które podejma walke z kg bez narzucania jakiejkolwiek z metod… Wiadomo osoby z nadwaga będą próbowały wszystkiego, dlatego chciałam stworzyc forum gdzie nie będzie tylko jedna metoda odchudzania żeby podzielic się pogladami może zmienic swoja metode jeśli nie idzie nam najlepiej poradzic się tych co osiągnęli sukces… Dlatego zapraszam na forum wszelkie osoby odchudzające się bez względu na to jaka metode preferuja być może pomozecie innym albo ktos doradzi wam Forum dopiero się rozwija otwarte niedawno wiec wszystkie zaczynamy od tego samego … mysle ze najważniejsze ze można zaczac od wzajemnego wspierania… Jeśli znajda się osoby które będą chcialy cos doradzic napisac od siebie opowiedziec o swojej walce lub sukcesie serdecznie zapraszam . Chce stworzyc wielka baze wiadomości na temat odchudzania produktów wspomagaczy jedzenia cwiczenia itd… sama jednak tego nie stworze… Wiec jeszcze raz serdecznie zapraszam na WWW.forum.idealne.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneczka_20 Napisano Kwiecień 1, 2006 witam dziewczynki musze sie wam pochwalić ze dziś sie zwazylam i zobaczyłam na wadze 50 równe 50 az szok :) ale sie ciesze czyli w 3 miesiące 15 kilo widzicie nic trudnego :) pozdrawiam i powodzenia w odchudzanku:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 1, 2006 Aneczka GRATULUJĘ :D heheh no no :) fajnie masz :P Moja waga jak juz cos zleciała to ewentualnie pól kilosa !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneczka_20 Napisano Kwiecień 1, 2006 gagatka85 dzieki i ty napewno tez dasz rade :) powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 1, 2006 Aneczka a czy zamierzasz sie jeszcze oodchudzać??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 1, 2006 zakupiłam sobie wase i zamierzam już nie jeść chleba!!! No chyba że sporadycznie :P ale baaardzo sporadycznie !! Ad 18 kwietnia przechodze na dietę tę, którą opisałam wcześniej!! I jak nie schudnę do 1 czerwca do 47 kilosów to ja już nie wiem co sie dzieje !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kociak 0 Napisano Kwiecień 1, 2006 Aneczka prosze zajrzyj na strone www.forum.idealne.com i powiedz jak tego dokonalas byc moze pomozesz wielu osobom , moze ja w koncu wyciagne jakies wnioski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneczka_20 Napisano Kwiecień 1, 2006 gagatka85 jeszcze zamierzam cały kwiecień :) i tyle ale jak ja mam zacząć normalnie jesc az sie boje...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 1, 2006 no może być trudno heheh!!! Naprawdę podziwiam cie ze schudłaś, ja też w końcu musze!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 3, 2006 A co tu taka cisza okropna??? Tyle osób sie chciało dołączac i co ???? Ja trzymam sie dzielnie, zakupiłam sobie wase, duzo joogurcików naturalnych, musli :) hhe bedzie ok :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 3, 2006 A co tu taka cisza okropna??? Tyle osób sie chciało dołączac i co ???? Ja trzymam sie dzielnie, zakupiłam sobie wase, duzo joogurcików naturalnych, musli :) hhe bedzie ok :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 3, 2006 aneczka czy zniknełaś już całkowicie ???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 6, 2006 hop hoooop jest tam kto ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lenchen 0 Napisano Kwiecień 6, 2006 do Aneczka_20 a jak tego dokonalas? Stosowalas moze diete 1000 kcal? Ja wlasnie taka stosuje (mam do stracenia 13 kg) - i chudne baaardzo powoli... :( A moim celem jest tez 50kg... :) I ile czasu Ci to zajelo??? Goraco pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lenchen 0 Napisano Kwiecień 6, 2006 a haaaa.... juz wszystkiego sie dowiedzialam z poprzednich stronek - GRATULUJE ANECZKA_20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi niestety to sie nie uda - jestem pol dnia w szkole i pol w pracy, nie mam wcale czasu na silownie... :( Szkoda... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 9, 2006 pieknie ten topik umarł :(:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka tam kobietka Napisano Kwiecień 9, 2006 nie bede czytala wszystkich waszych wytworow, bo nie mam czasu :( jedno pytanie: schudlyscie te 6 kg??? ja potrzebuje 7... I w ciagu tygodnia ladnie mi idzie, ale w weekend od razu nadrabiam! :( jak to zrobic, zeby ladnie wytrzymac tez weekend? No i co zrobic, zeby pozniej nie przytyc??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 9, 2006 Aneczka schudła, przestrzegała 1000 kcal i ćwiczyła!! Natomiast ja tylko ćwiczyłam i często miałam grzeszki typu fast food, słodycze !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ANARCHIA 0 Napisano Kwiecień 12, 2006 Witam ponownie. Widze że powoli topik zamiera :/ ... Gagatka jak tam ci idzie nowa dieta? Jakieś efekty.. u mnie bez zmian ... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gagatka85 0 Napisano Kwiecień 13, 2006 hej Anarchia :) a moja dieta w ogole nie idzie, przymierzam sie po świetach dopiero!!! A Tobie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Psikunia Napisano Październik 5, 2007 Mało ćwiczeń małozdrowia...hahaha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agina Napisano Październik 5, 2007 Mam was w dupie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agina Napisano Październik 5, 2007 ja jestem super laska a wy grubasy sie odchudzajcie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Psikunia Napisano Październik 5, 2007 I co schudliście???mi to nie jest potrzebne bo i tak bede ładna :) szkoda że nie możecie tak wyglądać jak ja!!! hahahaah ;) przykro mi :( papapapaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mariolka i Gośka Napisano Październik 5, 2007 Siema Aneczka _12 napewno tyle nie schudłaś ,a tak wogóle to nie miałaś z czego się odchudzać A ciekawe co takiego robiłaś co??? odpisz! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agina Napisano Październik 5, 2007 ale jesteście przemądrzałe wy grubaski :) :0 :0 :) hhheheheheheheheheheheheheheeeeeeeeeee hehehehehheeehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach