Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zabajona

Czy są wśród Was kobietki, które chcą zostać mamami cz. V wiosenna

Polecane posty

granini - mama pamięta, że jakiś miesiąc się męczyła z mdłościami i wymiotami, no i mówiła mi, że może i ja będę już niedługo \"wolna\" od tych przyjemności. No i poród miała lekki jak wspominała, więc tu też wielka nadzieja dla mnie ...

Pytam bo u koleżanek to potwierdziło się. Jak mama tak i córka :) To Foli jak u mamy?

Makłady, Ty widzę po tabelce, żyjesz teraz trochę w napięciu, na piatek masz termin @...i jak tam przeczucia? a np jeśli chodzi o moja mamę, to w ciązy haftowała, że hej :-( ale ona z dwójką w brzuszku. Ciekawe czy ja kiedyś będę miała \"coś\" w brzuszku - wiecie jestem teraz na takim etapie, że świadomość podpowiada mi, że nigdy nie zajdę w ciążę :-(

kurcze zaintrygowałyscie mnie, bo tak jak Estelka nie prtrafie sobie nikogo przypisać hmmmmmmmmm no nie ładnie gdyby to była dziewczyna z forum naprawde.....ja to dzis z objawami dołączam do Was tylko moje wynikają z zatrucia hihihihihihihi

no Foli czekała na suwaczek.....Maklady rzeczywiście zbliża się twój termin małpiszona, jak sie czujesz?

Ja też jakoś nie mogę sobie nikogo dopasować :( Ogólnie to mi ciężko uwierzyć, że można śmiecić na swoim podwórku.

Estella, te same objawy co zawsze, piersi mnie bolą b.lekko, i ta sama nerwówka, kurczę... ja też nie potrafię nikomu przypisac tych zlośliwych słów:(

Ale się rogadałam za wszystkie czasy :D Dziewczynki całuję Was i zmykam na jakiś czas...no rymnęło się :)

Makłady, to trzymam kciuki, abyś dołaczyła do grona szczęśliwych Mamuś :-) wiecie co, tak mi się jakoś przypomniało o Andzi. Bardzo dawno jej nie było tutaj, nie wiecie co u niej?

TABELA II NICK.................1DC.........DC...........dzidzia, może@...czas staranek.....miasto Foli...................29.03.......28.......?....................ponad 2 lata Granini..............25.06.......30.......?...................22m-cy......Trójmiasto Emika................15.06......28-34.......13-19.07 ......16 m-cy...W-WA Golka26..........18.04.........30..........?....................już 2 lata.......? Estella ...........21.06.........28.......19.07...............20 m-cy.......Warszawa Sabra ........... 18.04.........30-51..........?..................18m-cy........Trójmiasto Mysza29.............?..........26-28.......?...................6 m-c........Katowice ida_..................?.........26-28.......?....................ok 5 mc-y...? Silve26............03.06........30-?.......po 01.07........14 m-cy........? AnA 30............4.06........30............?................10 m-cy........ maklady .......29.05........29-32......30.06............9 m-cy.... zachodniopom. enigmaa............03.06......25-27......29.06........8 m-cy...Katowice beti78........16.05............21-28..........??.........17 m-cy..Zd-Wola Elusia.........09.05...........29-30.......07.06..........0 m-ce ...Kraków Czarna31.....09.01...........24 ........22.03............5 m-cy.....N.Sącz Młoda_mężatka (Sylwia19)...08.02.....28-35...........8 m-cy....N. Targ kkkkasia.........15.03.........28.........12.04..........1,5roku ...W-wa gosiaczek76.....21.05........?............?...............11cykl......Morąg JaChceFasolke.....14.05......21.....03-04.06.....13m-cy.....Chorzów

Estelka - tylko prosze nic sobie nie wkręcaj. Oki? Może u ciebie to dłużej potrwa, ale w końcu kiedyś będziesz miała dziecko, musisz w to wierzyć Kochana.🌻 dziewczynki - to zaczynam trzymać kciuki za końcówkę tygodnia ...

Maklady, u mnie przede wszystkim bóle brzucha jak na @ ale juz dużo wcześniej niż w terminie @, takie ciągnięcie, ból piersi i powiększenie (zwłaszcza po sutkach widać) bo ogólnie piersi są zawsze większe przed @. No i dzień przed testowaniem jadłam ciasto a ja generalnie ciasta nie lubie ani słodkiego a teraz wcinalam ze smakiem a mięsa za bardzo mi się nie chce. I od transferu wypiłam 3 słabe kawki tylko a tak piłam 3 dziennie, teraz nie to ze mi nie smakuje tylko nie czuję potrzeby picia po prostu mam zakodowane, ze jest niezdrowa i nie chce mi się jej pić

Estela, ja narazie się wykasuję z tabelek ale nie chcę się przenosić ani robić suwaczka dopóki nie będę po usg, dla mnie to za wcześnie

TABELA II NICK.................1DC.........DC...........dzidzia, może@...czas staranek.....miasto Granini..............25.06.......30.......?...................22m-cy......Trójmiasto Emika................15.06......28-34.......13-19.07 ......16 m-cy...W-WA Golka26..........18.04.........30..........?....................już 2 lata.......? Estella ...........21.06.........28.......19.07...............20 m-cy.......Warszawa Sabra ........... 18.04.........30-51..........?..................18m-cy........Trójmiasto Mysza29.............?..........26-28.......?...................6 m-c........Katowice ida_..................?.........26-28.......?....................ok 5 mc-y...? Silve26............03.06........30-?.......po 01.07........14 m-cy........? AnA 30............4.06........30............?................10 m-cy........ maklady .......29.05........29-32......30.06............9 m-cy.... zachodniopom. enigmaa............03.06......25-27......29.06........8 m-cy...Katowice beti78........16.05............21-28..........??.........17 m-cy..Zd-Wola Elusia.........09.05...........29-30.......07.06..........0 m-ce ...Kraków Czarna31.....09.01...........24 ........22.03............5 m-cy.....N.Sącz Młoda_mężatka (Sylwia19)...08.02.....28-35...........8 m-cy....N. Targ kkkkasia.........15.03.........28.........12.04..........1,5roku ...W-wa gosiaczek76.....21.05........?............?...............11cykl......Morąg JaChceFasolke.....14.05......21.....03-04.06.....13m-cy.....Chorzów

pewnie, nie ma co zapeszać a pamietacie ja byłam na szczycie tej tabelki, ale przeniosłam się na koniec, bo stwierdziłam, że nie chcę być na pierwszym miescu...a tu proszę niedługo znów osiągnę pozycję nr 1, ech

Estelka głowa do góry, nie osiągniesz tylko wyniesiesz sie z tej tabelki, bo to nie jest tabelka dla mamuś !!!!!

Foli - ja też tak robiłam :) najpierw się skasowałam, a dopiero dzisiaj dopisałam ... i też jakoś mi za wczesnie ...

hejka kobiety szkoda szarpac sobie nerwy na takich złośliwców, najlepiej olac i koniec, do mnie tez piszą pomaranczaki, ale ja doskonale wiem kto to jest.......:-P Foli jeszcze raz gratuluję i czekam na wiesci o bliżniątkch.....🌻 zabajona niedługo mdłosci sie skończą...obyś tylko nie miała zgagi, to też typowe ....bleeee ja zgage miałam po truskawkach.... dziekuje kochane mamuski za foteczki Waszych małych grubasków, chłopaczki sa cudowne......zazdroszcze👄 enigma wypoczywaj .... Aska mam nadzieję , ze obejdzie sie bez operacji... AnA Kochanie Tobie tez zbliza sie wielkimi krokami termin ostatniej dla Ciebie @!!!!! ale cicho sza, sza, sza.....👄 czuje sie bardzo dobrze, tylko te cholerne upały daja o sobie znac...ale co tam zniose je jeszcze kilka miesięcy...hi,hi,hi... pozdrawiam wszystkie mamuski, starajace sie i śweiżo zafasolkowane babeczki.... P.S. Zdjecia powysyłałam jeszcze raz, widocznie wczoraj coś się działo z pocztą....teraz powinno by oki... papatki.....🖐️🖐️

Iskierko - za późno na ostrzeżenie ;) bo ja mam i mdłości i zgagę naraz, a o moich ukochanych (jak dotąd) truskawkach to nawet myśleć nie mogę, blehhh ...

Hej Babeczki, a ja jak zwykle nie bardzo kumam o kogo chodzi :( zreszta nie bardzo potrafie sobie wyobrazic ze ktoś z jednej strony może z nami pisać o radościach i smutkach a potem \"zasunąć\" takimi tekstami. Już dawno mi mówiła moja przyjaciółka że z tą wiarą w ludzi daleko nie zajdę, ale co tam, lepiej byc naiwynym niz za bardzo cwanym (takie moje zdanie), choc przyznaję twardy tyłek wtedy tzreba mieć... Foli gratulacje, pewnie czujesz się wspaniale choć jeszcze niepewnie. Estelka nie mów takich rzeczy .... wiesz moja babcia mówiła kiedyś że marzenia się spełniaja i to nie tylko te piękne, ale rzeczy które zostają wypowiadane na głos ... no nie wiem, może ma racje? w moim przypadku tak, dlatego ja unikam wypowiadania negatywnych zdan ...

Witam was serdecznie! Estelka - moja gin. jest na urlopie ale wczoraj jak zobaczyłam kreseczki na teście, zadzwoniłam do niej (apropo była chyba bardziej ucieszona niż ja:) ) tak więc tel. każała mi ograniczyć Parlodel do 0,5 tab. do niedzieli i \"załatwić\" sobie Duphaston, no i oprócz tego spokój, unikać ostrego słoneczka i dużo płynów pic. Wraca już w poniedziałek wiec dopiero wtedy coś wiecej ustalimy. Zabajona dzięki za gratulacje (oczywiście nie zapeszamy), rzeczywiście mało znamy sie z forum ale to właśnie Ty i Foli jesteście przezemnie najbardziej z nim utożsamiane. Zabajona mam jeszce pytanie kiedy miałaś I USG licząc od ostatniej @? Już tak bardzo chciałabym je mieć:) Foli hahaha, w tym samym dniu dowiedziałyśmy się o ciąży i noc miałyśmy taką samą:) Wogóle nie mogłąm usnąć, rano obudziłąm się już o 5 i tak jak Ty mam leciutki kaszel ale też bałąm się nawet mocniej zakasłać:) Od wczoraj zrezygnowałam z podpalania papierosków zupełnie i nawet mi z tym dobrze no i z trzech kaw dziennie jest jedna bardzo słabiutka z dużą ilością mleka. Nie jest źle:) Emika starałam się od stycznia, tzn od stycznia tak świadomie, nie udawało się, teraz dostałam tzry miesiące od lekarki na odpoczynek, wogóle o tym nie myślałam, nawet nie pamiętałam kiedy mam termin @, dopiero coś mnie zastanowiło w niedzielę że coś nie tak, coś za długo to trwa i w poniedziałek - pozytywny test. Sądzę ze możesz brać Castagnus na prolaktynę, nie zaszkodzi jako lek homeopatyczny, ja miałam zdiagnozowaną hiperprolaktynemię czynnościową, którą najczęściej wywołuje stres, dlatego też wg rad Asi 74 brałam też Magnez, być moze to pomogło:) Dwóch lekarzy stwierdziło - wyluzować! nic nie liczyć! nie kochać sie na zawołanie:) Maklady - dzięki Uff, sorki za długość:)

cześć dziewczyny! ja włąśnie po dwogodzinnej drzemce jestem... juz się chyba taki zwyczaj utarł, że sobie jedną drzemkę w ciągu dnia zawsze z Maluchem ucinam. Nie, żebym w nocy nie dosypiała ;) Ale co tu robić w taką pogodę...Na spacery nie chodzimy, bo nawet w cieniu parzy. Ja próbuję troszkę pracwać, ale można oszaleć przed komputerem, bo aż się myśleć nie che. Najchętniej nalałabym zimnej wody do wannny i siedziała, siedziała, siedziała. Estelko, miło, że się pojawiłaś. Zniknęłaś tak nagle... Dziewczyny, przyznam, że poczytałam zaległosci, ale jeszcze na wpół śpiąco, dlatego wybaczcie roztargnienie 🌻 Foli, Żabko - gratuluję! Foli, ja też z suwaczkiem czekałam, chyba nawet do 2 usg, na któym zobaczyłam serducho. Ech, w ciąży być :D:D:D Chciałabym znowu mieć brzuszek :D

a, ja podobnie jak Gonia naiwnie w ludzi wierzę i raczej mi smutno jak sobie pomyślę, że to ktoś od nas takie zaieszanie wprowadza... A ponieważ chyba mało kumata jestem, bo nie potrafię sobie nikogo podpiąć, to zakładam, że to obcy!

Gonia, to prawda z tą niepewnością :) Żabka, fajnie, jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie :) a ty kiedy wybierasz się do lekarza?

Anka, ja tez siedzę w domku teraz ale przyznam się, że za tym nie przepadam, lubię spędzać czas bardziej aktywnie no ale jak mus to mus. Zresztąw taką pogodę trudno o jakąkolwiek aktywność

Estelko z tą tabelką to ja mam tak samo:) Ale pocieszmy się że jest ona coraz krótsza więc i na nas niedługo przyjdzie kolej!! Nasze cięzaróweczki dwie będa szły łeb w łeb moze nawet będą rodzić w ten sam dzień? Fajnie by było ❤️