Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zabajona

Czy są wśród Was kobietki, które chcą zostać mamami cz. V wiosenna

Polecane posty

lutein to to samo chyba mniej więcej co duphaston tylko biorę ją dopochwowo, 4 tabletki 2x dziennie

Witaski :) Żabka - ja pierwsze usg miałam w 5 tygodniu, widoczny był tylko pęcherzyk ciązowy 13 mm, ale lekarz już wtedy stwierdził, że pusty to on nie będzie. Kolejne usg w 7 tygodniu (i 1 dzień) i już widać było małego człowieczka 12 mm z bijącym serduniem. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i mam nadzieję ujrzeć znowu coś więcej i może usłyszeć bicie serca dziecka. Zobaczymy. Foli - fajna jest ta świadomość, że masz w sobie maleńką istotkę, a w sumie jeszcze nie czujesz za wiele, prawda ?:) Ja do dzisiaj jakoś niedowierzam, tylko mdłości i pobolewania w dole brzucha przypominają mi o moim stanie. JAChceFAsolke - powiem ci tylko, że ja zwykle przed @ miałam lekko bolące piersi, a przestawały boleć i oklapywały dzień przed lub w dniu @. I tak samo było w tym cyklu, kiedy zaszłam (w sumie on trwa ;) ). W dniu spodziewanej @ rano się obudziłam i pierwsza myśl to była taka, że nie bolą mnie piersi i są oklapnięte. Koniec złudzeń i od rana nosiłam pampersa, bo brzuch pobolewał mnie. Tak wiec nie sugeruj się piersiami, bo to czasem myli. Dokuczać zaczęły mi kilka dni po terminie @ tak naprawdę. Teraz już mniej, ale są pełne i mają wyraźne żyłki. NIe mam jakiejść otoczki wokół brodawek, bo onbe całe lekko przyciemniały. I to wszystko co do piersiowych objawów. :) maklady - życzę ci, żeby jednak nie przylazła, a test po prostu był robiony za wczesnie. 🌻 enigma, estelka, beti, emika, Ana (jak tam sprawy żołądkowe?) lepiej dzisiaj?) i wszystkie babki - miłego dnia :)

Foli, dawaj przepis na te ziółka, mój mężuś lubi pić takie naparki :-) tylko czy mu na nerki nie zaszkodzą :-( kurcze, teraz jakąkolwiek tabletkę bierze do ust, to czytamy czy nie ma przeciwskazań dla ludzi z chorobami nerek :-( w soboe wyniki moczu i krwi, trzymajcie kciuki kochane, żeby wyniki były dobre i te torbiele nie upośledzały pracy nerek

a ja mam problem, otóż jutro kończy mi się duphaston, jak byłam 20 u lekarza ( nie u swojego ) przepisł mi tylko 1 opakowanie, a mój lekarz będzie dopiero 6 lipca. Nie wiem co robić, czy mogę mieć przerwę w zażywaniu duphastonu? Na razie nic mi się nie dzieje, nie boli mnie brzuch, nie plamię, ale może lepiej załatwić jakoś ten duphaston, jak myślicie?

Elusia, ja sądzę, że nie powinnaś przerywać brania progesteronu. Bo jakbyś przestała i nie daj boże (tfu tfu) coś by się stało, to byś sobie nie wybaczyła, że to z powodu odstawenia głupiej piguły....A poza tym skoro lekarz kazał brać, to chyba wie co robi :-)

elusia - idź do zwykłego lekarza pierwszego kontaktu i powiedz o co chodzi, myslę, że da ci receptę bez niczego.

:-) dziękuje dziewczyny że mnie pocieszacie ale ja jakoś jestem nastawiona bardziej na to że @ przyjdzie za dwa trzy dni... a jak do tego czasu nie przyjdzie to zrobie test ale jakoś nie potrafie sobie wyobrazić całkiem bezobjawowej ciąży. Piersi mam miękkie, w ogole nie bolą, w brzuchu ani mru mru, nic nie kłuje nie ciągnie... hehehehe troche mi sie chce śmiać z tego mojego braku objawów, miesiąc temu miałam wszystkie objawy fasolki jakie tylko mogą się pojawić u kobiet, no i sie nakręcałam a @ przylazła w terminie teraz nie mam objawów wcale a @ nie przyłazi... i bądź tu mądry :-)

JaChceFasolke - zdarzają się przecież takie bezobjawowe ciąże, wiec nic nie można wykluczyć ;)

cześć dziewcztny! Dopiero dzisiaj włączyłam kompa - wczoraj jeszcze za duzo biegania miałam. Widzę że jakiś debil zaczął się podszywać pod nasze nicki. Nie wiem co powypisywał bo moderator go usunął - ale wg mnie to jest chamstwo. Foli - moje ogromniaste GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Może te fluidki od Patryka pomogły ;) hihihihi - bardzo się ciesze że się udało- teraz dbaj o siebie i o swoją fasoleczkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Emika trzymam za ciebie kiuki- obrona już pojutrez- zdasz na pewno Ide przewinąć mojego bandyte i się jeszcze odezwę Chciałam tylko wyjaśnic że jakies głupoty co były wypisywane pod moim nickiem to nie ja Buziaki

Elusia, ja mam ten sam problem i idę do lekarza pierwszego kontaktu to mi zapisze bo nie chcę jechać specjalnie do łodzi. Estelka, to nie przepis, to gotowe ziółka Alveo, nie chcę reklamować bo nie mam w tym interesu, nawet nie wiem czy to one pomogły ale na nich jest wzmianka o płodności no i działają ponoć na alergię. Kosztują 100 zł więc strasznie dużo to jest cena z dużą butelkę, ale nie ma ich w sklepach chyba trzeba dotrzec do przedstawiciela. Teściowa kupiła od znajomej, ja uważałam że znajoma ją naciąga ale już sama nie wiem po tych wynikach męża. W końcu przedtem brał witaminy i nie było takiej zmiany

Paula, dzięki, dla ciebie też jeszcze raz zpowodu obrony :) pewnie się cieszysz że masz już to za sobą :)

Witam dziewczynki:) Ja chcę Fasolkę uwierz w ciążę bezobjawową:), ja zawsze co miesiąc miałam tysiące objawów ciążowych a w tym cyklu żadnego, odpuściłam go totalnie, nawet przytulanki były 2 razy tylko, jedne za wcześnie, a drugie ot tak od niechcenia:) i widzisz jak to się skończyło:). Objawów nie miałam żadnych, dopiero jak wyszedł pozytytwny test to zaczęłam czuć lekkie pobolewanie brzucha i piersi stały się pełniejsze ale nie bolą - to jest po prostu nasza psychika i nasze ciało, robią nam takie numery. Także trzymam mocno kciuki i nie poddawaj sie, wszystko będzie ok. Golka dzięki:) Zabajona dzięki za odpowiedź. Kurczę ta niepewność czy wszystko jest w porządku teraz jest najgorsza. Tak sobie teraz myślę, że moje dzieciątko wybrało sobie odpowiedni czas, pracuję w szkole więc teraz mam dwa miesiące wakacji, totalny spokój, relaks nie muszę myśleć o pracy:) Jednak to wszystko jest gdzieś tam zapisane i każda z Was doczeka sie swojego Cudu w odpowiedniej porze. Całuję Was Dziewczynki

słyszałam o tym Alveo, pogrzebię w necie :-) wydaje mi się, że kiedyś mojemu mężowi proponowali aby został dystrybutorem Alveo ;-)

Jejku ale mój mężuś byłby szczęśliwy gdyby to była ciąża... a puki co gdy mu powiedziałam że okres mi sie spóźnia powiedział to samo co ja wam mówię... że pewnie sie spóźni ale przyjdzie... poprostu już za dużo razy sie rozczarowaliśmy. Uciekam teraz do pracy, może kupie po drodze test... Papapa dziewczyny, miłego dnia Foli odpoczywaj i dbaj o was, Zabajonku Ty też Żabko dziękuje za pocieszenie :-) może w moim przypadku jedyny objaw ciąży to będzie rosnący brzuszek :-) Uciekammm....

Swoją drogą naprawdę zapiernicza ten czas - dzisiaj zaczynam 10 tydzień ciązy. Retyyy, można by rzec 1/4 za mną. Oby dalej szcześliwie było.

witajcie dziewczyny...tematu podszywania chyba szkoda nawet komentować, cieszy mnie to że nie jest to w stanie zepsuć fajnej tu u nas atmosferki....JaChceFasolke oby Ci się udało życzę CI tego, Maklady u Ciebie też jeszcze nic straconego trzymam kciuki za Was !!!! Foli każdego dnia coraz bardziej ciesze się z twojego szczęscia, opowiedziałam Twoją historie mężowi, takie historie przywracają nadzieje....Paula jeszcze raz Ci gratuluje pani magister...filmik Pawełka i zdjątka są poprostu rewelacyjne dzieki Agusia....Zabajonku reszte wczorajszego dnia spędziłam popijając ziółka, nic nie mogłam zjeść i dziś już jest lepiej, pozatym wczoraj przeszła u nas okropna burza z gradem wielkości śliwek i powietrze zrobiło sie trochę rześkie, przespałam spokojnie całą noc bo było czym oddychać (dzięki za pamięć) Poza tym dziś czuje sie dobrze, załatwiamy juz formalności związane z firmą, wpis do ewidencji juz mamy, plotery zamówione wszystko posówa sie do przodu, do tego jakby małpiszon w tym miesiącu nie przyszedł byłoby już szczytem szczęścia....pozdrawiam wszystki koleżanki buziaczki

Żabko Tobie również składam GRATULACJE !!!! bardzo sie ciesze....cos gapowata jestem ostatnio z opóźnieniem reaguje na ważne wydarzenia na forum (wybaczcie mi)

Ana - dużo nowości u Ciebie, wiec może i ta własciwa przyjdzie :) W końcu na pewno, ja tam wierzę w to tak samo mocno, jak wierzyłam, że Foli się uda :)

Dzieki Foli- pewnie że się cieszę- ale jesczze bardziej się cieszę że tobie w końcu się udało. To jest najpiękniejsza wiadomość od rana.

AnA, akoro tyle się u Ciebie dzieje, to może i @ nie przyjdzie, trzymam kciuki!!!!!

Cześć Dziewczęta! :) Filmik ogladałam i zdjęcia również. Wszystkie iskierki są przepiękne. Przytuliłabym każdego z osobna :) Cieszę się, że odrobinkę chłodniej na dworze. można skupić się na papierkach.

Zabajonku, Malkady nie dziękuje....Granini jak ulga po tym deszczu wreszcie normalnie przespana noc i wreszcie jest czym oddychać

No...czas na kawusię :) Przez jakiś czas piłam inkę, żeby oduczyć się. Zrezygnowałam bo... niedzielne poranki z mężusiem przy prawdziwej kawce są wyjątkowe :)

Aguś dzięki za fotki i filmiki - Pawełek jest przecudny. Ale zmienił już się - już robi się z niego prawdziwy facet ;)

Aniu Goniu - wam też dziękuję za fotki waszych maluchów. Aniu - Wojtuś jest bardzo podobny do tatusia ;) pogratuluj mu - niech chodzi dumny tak jak mój ;). czy mi się wydawało czy na jednym zdjęciu ma w rączce papierosa???? już go od samego początku uczycie palić??? oj wyyyyyy .... ;) Goniu- Oskarek równiez jest prześliczny. Widzę ze się zgadałyśmy co do ręczniczków kąpielowych hihihihi. Musimy umówić się na jakiś spacerek jednaego dnia - może nad maltą???? Co ty na to? Powiedz mi jak ty na wszystko znajdujesz czas bo ja jeszcze nie potrafię sobie go zorganizowac i brakuje mi na wszystko doby

Fiu fiu Foli, no to się teraz zacznie, ale podejrzewam że błogie dla Cię są te mdłosci co?

jeszcze nie jest źle a poza tym leżę sobie w domku a co będzie jak wrócę do pracy?