Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 takisobieja
Moja wypowiedzie膰 jest troszk臋 uog贸lniaj膮ca :) Gwoli 艣cis艂o艣ci mam na my艣li cz臋艣膰 OVB kt贸ra widzi tylko i wy艂acznie produkcj臋, nie za艣 klienta i jego potrzeby...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 takisobieja
wysmiewac etat- a nie zarabiac nawet tyle ile osoby na etacie Prawda prawda... smiac sie i dziwic jak mozna tak pracowac... nie rozumiejac nawet ze ta praca to ciezki kawalek chleba, nie tak jak mysli wielu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ovb koln
je艣li kto艣 mnie by spyta艂 czy warto pracowa膰 dla OVB, odpowiem tak...., mam por贸wnanie, pracowa艂em dla niemieckiego OVB, czyli dla matki, pozna艂em tajniki tej pracy od podstaw, spos贸b szkole艅 i ca艂膮 struktur臋 funkcjonowania tej firmy..., po jakim艣 czasie otwar艂em w艂asne biuro OVB w Polsce i mog臋 stwierdzi膰 jedno.... Polskie OVB z central膮 w W-wie to pomy艂ka, to klan ludzi, kt贸rzy z niczego dorobili si臋 bogactw na pracy podw艂adnych, awans, nie ma sprawy, ale czym on jest?... budujesz w艂asn膮 stuktur臋, ok, ale kto z tego czerpie?.... pozna艂em by艂ego prezesa Pana Klimka, fakt to by艂 rok 2001, ale poznaj膮c go ju偶 wiedzia艂em, 偶e to klan, w tej chwili mam sta艂y kontakt tylko z niemieckim OVB i wiem, 偶e oni daj膮 perspektywy, a w Polsce...,no c贸偶, kocham ten kraj, ale zarabia膰 wol臋 w niemczech, uczciwie, bez machlojek....., pozdrawiam wszystkich pracownik贸w OVB Polska i 偶ycz臋 im du偶o wiary w sukces:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zuza wbk
"Otwar艂em" no no rewelacja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣ka happy
zacz臋艂am prace i jestem zadowolona. myslcie co chcecie i dalej siedzcie w bankach, marnych biurach, sklepach i zarabiajcie kase, kt贸ra jak kot nap艂aka艂 rozwalicie w p贸艂 miesi膮ca. tu jest spora kasa i to nie z 3 zerami !!! zakocha艂am sie w ovb i zrobie wszystko 偶eby zrobi膰 tam kariere

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takisobieja
Kobieto, nawet nie wiesz co m贸wisz... Kolejny dow贸d na to 偶e do OVB id膮 ludzie kt贸rzy nigdy nie powinni mie膰 styczno艣ci z t膮 firm膮... OVB kobieto to nie jest sprzeda偶 ale przede wszystkim OPIEKA, opieka kt贸rej bez wiedzy i do艣wiadczenia, nie mo偶na 艣wiadczy膰 ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mishaa Legnica
Witam wszystkich!! Od jakiego艣 czasu pracuj臋 w firmie OVB. Osobi艣cie uwa偶am ca艂膮 t膮 dyskusje za bezcelow膮 poniewa偶 zar贸wno przeciwnicy firmy nie przekonaj膮 pracownik贸w i klient贸w firmy do swoich racji i odwrotnie sympatycy OVB nie b臋d膮 w stanie usatysfakcjonowa膰 oponent贸w. Moim zadniem brakuje wam troch臋 obiektywizmu. Wszstkie aspekty na forum rozpatrujecie 2 fazowo ( albo cos jest czarne albo bia艂e) Tak naprawd臋 ka偶da firma i ka偶dy zaw贸d ma lepszych pracownik贸w i gorszych ( np.s膮 lekarze lepsi i gorsi to Ty wybierasz kto ma si臋 Tob膮 zajmowa膰) w soim 偶yciu tysi膮ce razy spotkalem sie z niekompetencja w najr贸zniejszych dziedzinach 偶ycia. Nawi膮zuj膮c do tematu forum "czy warto?" Osobi艣cie radz臋 spr贸bowa膰 w zasadzie nie masz nic do stracenia jak Ci si臋 spodoba i b臋dziesz z tego czepac z tyle satysfakcji co ja to super. je艣li natomiast nie sprobujesz no to nie b臋dziesz w stanie wyrobi膰 sobie zdania nA ten temat i w kt贸tce napewno znajdziesz inn膮 prac臋. To wszystko na ten temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takisobieja
Super :) ale jakie masz do艣wiadczenie w zakresie doradztwa ? Jak膮 wiedz臋 ? Jakie produkty ? Co poleca艂by艣 teraz klientom, przy wp艂atach jednorazowych ? Je艣li faktycznie czerpiesz z tego satysfakcj臋 to mo偶e powiesz :), nie robi臋 tego na z艂o艣膰 czy co艣, po prostu je艣li trafia si臋 kto艣 konkretny to pytam. Na pewno orientujesz si臋 w obecnej sytuacji na rynkach 艣wiatowych, co by艣 poleca艂 ... jak膮 kierujesz si臋 strategi膮 inwestycyjn膮 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOD-ER
polecam lokaty strukturyzowane, ! np. kameleon, polecam mimo ze nie ma tego w ofercie OVB. choc jako KOD powinenem powiedziec polecam wiof ! na tym wlasnie polega obiektywne doradztwo finansowe :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takisobieja
To prawda :) lokaty strukturyzowane Wealth Solutions s膮 bardzo dobre, z tego co mi wiadomo Deutsche Bank tak偶e przygotowuje (lub ju偶 przygotowa艂) ofert臋 na Polski rynek. Wi臋c istnieje nadzieja 偶e OVB otrzyma z czasem dost臋p tak偶e i do tego narz臋dzia. No i prawda jest taka 偶e do niekt贸rych rozwi膮za艅 trzeba dojrze膰, tzn trzeba przedk艂ada膰 dobro klient贸w nad w艂asne pare jednostek... A z mojej skromnej obserwacji widz臋 偶e niewielu to potrafi ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wood
Doczyta艂em do ko艅ca i teraz mam powa偶ny m臋tlik w g艂owie. Kilka dni temu by艂em zaproszony na pierwsz膮 rozmowe z Panem z OVB, kt贸ry przedstawi艂 mi jaki raj mnie czeka w tej firmie. Po godzinnej rozmowie zapomnia艂em jak mam na imie i gdzie zaparkowa艂em auto. Same plusy!!! Praca 艂atwa, mi艂a i dobrze p艂atna. Opowiada艂 o koledze, kt贸ry to po trzech miesi膮cach kupi艂 sobie fajne autko, o imprezach w dobrych hotelach, o 14-sto dniowych wyjazdach do Kairu itp. Pami臋tam 偶e pod koniec rozmowy zapyta艂em o moje obowi膮zki. Pan odpowiedzia艂 偶e tylko umawiam sie z klijentem, spotykamy sie, on podpisuje papiery i gotowe. Praca to: 4 godz w tygodniu i po miesi膮cu wyp艂ata tak ok 5-6 ty艣 (na razie). Nie wiem co o tym my艣le膰. Po kilku szkoleniach mam sie spotka膰 z kierownikiem. Mo偶e on mi co艣 wi臋cej powie. Nikt mnie nawet nie zapyta艂 o wykszta艂cenie, znajomo艣膰 tematu i takie tam. Co艣 mi tu 艣mierdzi, ale jak nie sprawdze to sie nie przekonam co to hahahaha.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Forest
Praca moim zdaniem jest dobra, ma si臋 szans臋 rozwoju i to szybk膮. Jak ludzie s艂ysz膮 same plusy to odrazu m贸wi膮, 偶e co艣 艣mierdzi. Nie przekonamy si臋 dop贸ki sami nie sprawdzimy jak to jest. Przecie偶 je艣li po jakim艣 czasie nie podoba nam si臋 praca to mo偶emy odej艣膰 bez 偶adnych reperkusji. Poprostu jak kto艣 si臋 stara i nie pracuje tylko tych 4h tylko wi臋cej to kasa jak marzenie. Nierozumiem ludzi, kt贸rzy wypowiadaj膮 si臋 o tej pracy, a nigdy tam nie byli. Nie maj膮 偶adnych podstaw. Fakt, mam kilka zastrze偶e艅 do obs艂ugi klienta, ale s艂ysza艂em o gorszych zaniedbaniach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 daniele mondello
nastapi kiedys dzien ze szefostwo zniknie z niezla kasa na kajmany a wy bedziecie sie tlumaczyli co stalo sie zpieniedzmi ktore wasi klienici zainwestowali po wypowiedziach moge tylko stwierdzic ze osoby ktore tak zachwalaja OVB malo widza tak narawde o finanasach, ubezpieczeniach i sa co najwyzej wytszkolonymi a raczej wytresowanymi istotatmi ktore tak naprawde zarabiaj male pienaidze w porownaniu to osob ktore OVB stworzyly i wymyslily. czyli jak wiekszosc ludzi zasuwacie za jakies pieniadze dla osob ktore dzieki temu za free tworza fortuny i kiedys znikna a wy bedzieicie sie muslieli tlumaczyc... jestescie tylko pionkami w grze ktora kiedys sie skonczy!! ale wporzadku zarabiajcie kase moze kiedys nie bedziecie tego zalowali... pozdrawiam;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
a no dawno sie nie wypisywalem ale widze ze sie troche uspokoilo!!:):) i bardzo dobrze, moim zdaniem to praca przedewszystkim dla osob ktore chca sie czegos nauczyc i wiedza ze zdobyta wiedza pomoze im zarobic pieniadze i pozwoli uczynic z nich ludzi z autorytetem. Niechodzi mi tutaj o autorytet finannsowy ale spoleczny. Zaczynamy prace wsrod znajomych rodziny itd. i wyobra藕cie sobie coe sie dzieje gdy wasze doractwo niestety nie jest profitowe dla klientow, jak sie czujecie?? dltego aby pracowac w ovb trzeba sie starac i chciec samemu od siebie poglebiac swoja wiedza po pierwsze!! aby twoii klienci mieli kase, po drugie abys TY mial kase i wtedy beda wszyscy zadowoleni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i co jeszcze, wiec OVB owcy uczcie sie i jeszcze raz uczcie, sledzcie gielde sluchajcie programow finansowych, a nie ubierajcie garnitura raz w tygodniu i nie rznijcie glupa przed ciotka ze niby wy to jestescie alfa i omega, CU Leither

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mr Kwap
Ludziska jestem jak najbardziej na tak! Ta firma ma naprawde rece i nogi.. Dopiero wkrecam sie w temat, ale mam znajomych na wysoko postawionych pozycjach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blizzard
Witam wszystkich! Jestem po 2 rozmowach na pracownika firmy OVB. Podsumowuj膮c ca艂y temat widz臋, 偶e pozytywnych opinii na temat firmy jest mniej wi臋cej tyle samo co negatywnych. Interesuje mnie jedna wa偶na kwestia! Jak na prawd臋 przedstawia si臋 celowo艣c inwestowania w Ubezpieczeniowe Fundusze Kapita艂owe przy pomocy OVB? Du偶o piszecie o charakterze pracy oraz o atmosferze panuj膮cej w firmie. My艣l臋 , 偶e problemy o kt贸rych wspominacie wyst臋puj膮 wsz臋dzie. Natomiast dla klienta nie jest wa偶ne jakie s膮 relacje w OVB. Wa偶ne jest natomiast czy za pomoc膮 tej firmy mo偶na rzeczywi艣cie zbudowac du偶y kapita艂 (na emerytur臋). Tzn. czy klienci rzeczywi艣cie maj膮 pow贸d do rado艣ci wsp贸艂pracuj膮c z OVB? Czy s膮 zadowoleni z us艂ug przez nich 艣wiadczonych - bo chyba to jest najwa偶niejsze. Mo偶liwe, 偶e nied艂ugo zaczn臋 prace w OVB i na pocz膮tku wiadomo, 偶e b臋d臋 chcia艂 przekonac do inwestowania moich znajomych, rodzin臋 itp. dlatego obawiam si臋 czy za kilka lat nie b臋d臋 musia艂 wstydzic sie za to, 偶e zachwala艂em im co艣 co w rzeczywisto艣ci jest wyrzucaniem kasy w b艂oto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bakubaku
Przyszed艂 do mnie znajomy, student i nie ekonomii. Wie, 偶e inwestuje na gie艂dzie, w fundusze i 偶e bawie si臋 kas膮. Przyszed艂 mi zaproponowa膰 wsp贸艂prace z firm膮 OVB. Pierwsza ankieta z pytaniami: kiedy na emeryture i jak膮 kase chce mie膰. Powiedzia艂em, 偶e w wieku 30 lat i z 10 ko艂a na 艂ape. Wpisa艂 uczciwie, miemo 偶e 30 to juz dawno sko艅czy艂em. Ciekawe co mi zaproponuj膮 ;). A na koniec umowa, co do kolejnej wizyty. I tu schody. Nie pasuje bo "doradca" ma sesje, a tu imieniny cioci, a tu inne pierdu pierdu. Skontaktujemy si臋 z Panem. OK. Czekam na kontakt. Szkoda, 偶e jak przeprowadza艂 ankiete i zada艂em kilka pyta艅 na temat, p. "doradca" musia艂 pos艂u偶y膰 si臋 opini膮 kolesia po drugiej stronie koma. Czekam na spotakanie. Ciekawe, czego jeszcze ciekawego si臋 dowiem na temat inwestowania w艂asnych pieni臋dzy. Pozdrawam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowka
Id膮c gdziekolwiek do nowej pracy musimy si臋 wielu rzeczy nauczy膰. A ka偶da praca 偶eby przynosi艂a efekty musi by膰 wykonana sumiennie i trzeba mie膰 do niej predyspozycje, gdy偶 nie ka偶dy mo偶e by膰 chirurgiem. Tak samo jest w OVB. Je艣li kto艣 jest nastawiony tylko na robienie kasy a nie chce si臋 uczy膰, to za d艂ugo nie poci膮gnie, gdy偶 klient to wyczuje. To, 偶e opowiadaj膮 o du偶ych zarobkach ma by膰 motywacj膮 do pracy, bo trzeba mie膰 jaki艣 cel. A je艣li komu艣 nie podoba si臋 system wynagrodze艅 to zawsze pozostaje mu praca np. na kasie w hipermatkecie za 800z艂 na r臋k臋. Jasno i przej偶y艣cie, hierarchia wynagrodze艅 obowi膮zuje od dyrektor贸w w g贸r臋, wi臋c szaraczki tego nie odczuj膮. Poza tym na si艂臋 nikt tam nikogo nie zatrudnia. A co do tego czy te produkty to nie 艣ciema, to trzebaby mo偶e zrzuci膰 z siebie zasz艂o艣ci komuny i zerkn膮膰 jak od lat funkcjonuje to w innych krajach. Poza tym Polacy wi臋cej przepijaj膮 i puszczaj膮 z dymem a i jakie艣 jedzonko w 艣mietniku si臋 znajdzie, to par臋 z艂 mo偶na zaryzykowa膰 na miesi膮c, bo a n贸偶 si臋 rozmno偶膮. Trzeba my艣le膰 pozytywnie. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
w艂asnie "nowka" zaje...bista wypowiedz, czysty i klarowny system plac i awansu, dlaczego nikt tego nie docenia?? no ale widzisz tacy ludzie!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowka
rysiek666 widz臋, 偶e z Ciebie fajny go艣膰 :-))) znasz si臋 na rzeczy :-))) i wiesz jak wygl膮da rzeczywisto艣膰. W Polsce nie by艂oby bezrobocia gdyby ludzie przyk艂adali si臋 do pracy a nie tylko narzekali i zwalali win臋 na innych. Wiem co m贸wi臋 bo sama zawsze bra艂am byka za rogi i jako艣 si臋 kr臋ci艂o, raz lepiej raz gorzej, ale to ja szuka艂am pracy a nie odwrotnie. Trzeba tylko chcie膰. Chcie膰 to m贸c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poldeusz
Witam, wlasnie um贸wi艂em sie na rozmowe w sprawie wsp贸艂pracy z firma o kt贸rej dyskusja. Postanowi艂em sprawdzic co to za firma, wcze艣niej tego nie zrobi艂em bo hurtowo wysy艂a艂em CV. Po tych opiniach co tutaj przeczyta艂em raczej zrezygnuje z takiej "wsp贸艂pracy" gdyz ta praca jest sprzeczna z zasadami etyki. Ci co tam pracuja tylko patrza jak wykorzystac innego, jak zeskroba膰 z niego pieniadze. Nie rozumiem jaka motywacje maja tacy ludzie i czym sie w zyciu kieruja. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
no i POLDEUSZ jest nastepnych de....bilem wypowiadajacym sie na forum ale brawo masz racje , nie pracuj w OVB bo skoro jeszcze przed rozpoczeciem pracy nie wiesz nic na temat inwestycji, to se odpusc po co masz meczyc swojego kierownika i siebie?? szkoda kierownika i CIEBIE ale za poglady!! jak sie mozesz wypowiadac skoro nie wiesz nawet co masz robic?? i czym sie zajmowa膰 rozumiem ze bardziej klarowna wydala by ci sie praca na stacji benzynowej ( tez pracowalem ) moge Ci pochytac, napisz!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poldeusz
Jasne Rychu jestes najmadrzejszy, po co mam marnowac swoj potencjal w jakiejs lichej firmie, ktra zarabia poprzez malwersacje. Nie musisz mnie obrazac od debili, odpusc sobie stary i wyluzuj. Moja decyzja gdzie bede pracowal i z kim. Jesli mi sie nie podoba ta praca to nie znaczy ze mozesz mnie obrazac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowka
O rany!!! Czy ja o czym艣 nie wiem? Malwersacje?!!! Cholebka pare 艂adnych miesi臋cy temu gdy nie s艂ysza艂am o OVB, mia艂am ulokowane troch臋 kasy w funduszach inwestycyjnych z ubezpieczeniem na 偶ycie (niez艂a kasa mi uros艂a),ale nie wiedzia艂am, 偶e to by艂y jakie艣 lewe inwestycje!!! Bo偶e i jeszcze sama musia艂am chodzi膰 do pani, kt贸ra si臋 tym zajmowa艂a. Powiedzcie prosz臋 czy p贸jd臋 za to siedzie膰? Czy wszystkie banki i firmy ubezpieczeniowe dzia艂aj膮 niezgodnie z prawem i wbrew etyce? Mo偶e wycofam swoje ubezpieczenie na 偶ycie, dom, samochod, drugi filar i nie b臋d臋 op艂aca膰 ZUSu, bo s膮 tam malwersowane moje pieni膮dze i na dodatek kto艣 q..wa na tym zarobi艂? Czy to 偶le, 偶e p贸jdzie si臋 z ofert膮 do domu klienta? To jest to samo gdyby poszed艂 klient do biura jakiej艣 firmy b膮d偶 banku ze swoimi oszcz臋dno艣ciami z t膮 r贸偶nic膮, 偶e pracownikOVB po艣wi臋ca wi臋cej czasu swojemu klientowi. Narki...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowka
A tak w og贸le Poldeuszu, to Ty obrazi艂e艣 wszystkich dobrych pracownik贸w OVB, wi臋c nie rozumiem sk膮d Twoje uniesienie na debila? Ja nie uwa偶am si臋 za malwersanta i pracuje zgodnie z zasadami etyki. nikomu nic na si艂臋 nie wciskam, wr臋cz obecnie pracuje nad bardzo ma艂o prowizyjnymi umowami, bo takie te偶 s膮. OVBowcy wiedz膮 co to s膮 transfery. Nie mam na razie klienta na wysok膮 polis臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mialem z nimi kontakt
Zal mi was wszystkich. Mialem do czynienia z ta firma wiec moge sie wypowiedziec cos na ten temat. Powiem szczerze ze gram na gieldzie studiuje finanse interesuje sie tematyka, wiem cos na ten temat ale w zyciu nie okreslilbym sie doradca finansowym. Po kilku wizytach u klienta z innym starszym posrednikiem zostaje sie doradca w tej firmie, po drugie przyjmuja wszystkich co sie zglosza. Powiedzmy sobie szczerze jest to zwykla firma zajmujaca sie POSREDNICTWEM finansowym zyjaca z prowizji. Nie twierdze ze to zle tylko przestancie zgrywac fachowcow bo mi sie smiac chce. Mamy obecnie do czynienia ze zwolnieniem koniunktury na swiecie w zwiazku z tym ze spadkami. Wiele funduszy przynosi teraz straty zobaczymy co wk... klienci wtedy powiedza. Czy bedziecie w stanie w czasach gorszych przetrwac na rynku gdy produkty nie beda przynosic takich profitow jak dotychczas. Oczywiscie zycze wam powodzenia ale zejdzcie troche na ziemie. zycze wam wszystkim tych 5-6 tys na poczatek a pozniej to juz tylko 20 tys miesiecznie i wiecej. Chlopaki praca to praca ale zachowajcie zdrowy rozsadek nie dajcie sobie robic prania mozgu i nie spinajcie sie gdy ktos krytykuje wasze OVB........ ma do tego swiete prawo....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 radzik
Witam. Pracuje w Firmie 11 miesiecy,co moge ciekawego powiedziec?? WIdze po poprzednich komentarzach ze co bioro OVB to inna kultura firmy, inne uklady, ale jest kilka rzeczy stalych. - praca polega na pomagiu ludziom, jesli spotykasz sie tylko z nimi aby pomoc swojemu portfelowi, to nie tedy droga, prosze takie osoby aby zrezygnowaly. -Najwazniejsze jest to aby klinet byl zadowolony, jesli raz go nabierzecie to nie wroci do Was, pojdzie do konkurencji, jak bedzie zadowlony to za pol roku zadzwoni i powie ze musze sie koniecznie spotkac z jego rodzina i jej pomoc, wielekrotnie polecalem rozwiazania z kotrych nie mam zadnych pieniedzy, bo wiem ze dzieki temu klinet wroci do mnie - decyzje wszystkie sa praktycznie zdecentralizowane to oznacza ze szef jest tylko po to zeby sie z nim dobrze bawic na imprezach firmowych:P oczywiscie dba tez o to zeby oprocz zabawy troszke t popracowac, to jakie rozwiaznia finansowe polecam klinetom zalezy tylko odemnie, pracownicy z duzym doswiadczeniem finansowym tacy jak ja maja wolna reke, za tych nowych ja podejmuje decyzje i licze sie z interesem klineta a nie wielkoscia prowizji - na poczatku trzeba wlasnie podzwonic po ludziach, ja zrobilem analizy tylko z okolo 3 moimi znajomymi, potem sie samo zaczelo krecic, nie zmuszam nikogo zeby sie ze mna spotkal, ludzie sami chca - jest bardzo uczciwy sposob awansu, trzeba spelnic obiektywne kryteria, najlepsze jest to ze moj szef jest zaintersowany zebym awansowal poniewaz on wtedy bedzie mogl sie pochwalic swoim szefom ze wyksztalcil dobrego pracownikai sam awansuje, ja jestem zaitersowany zeby moi podwaldni sami awansowali i zajeli moje miejsce, w innych firmach szef cie uwali jak sie wychylisz zebys przypadkiem nie zajal jego miejsca:P - pieniadze sa uczciwe za uczciwa prace, kto kolwiek nie przestrzega zasad eteycznych i naciaga klinetow bedzie musial sie pozegnac z firma, takie przelanie dostalem na na pierwszy spotkaniu. - smutne jest to ze wiele osob nie daje sobie rady z dosyc latwymi kryteriami i sami rezygnuja, ale osobiscie uwazam ze jest to wina ich przelozych, ktorzy albo sami nie rozumieja idei OVB albo nie wszystko dobrze im wyjasnili. z mojej 30 grupy ktora startowala w kwietniu 2007 zostalo 6 osob, kazda z nich zarabia teraz okolo 2000 -4000 zl netto. ja okolo 3000 netto(obecnie z grupy 30 zostaje okolo 15 - dzieki lepszym szkoleniom i lepszym szefom :P) nazywam sie robert radziwkoski jestem na stanowisku RIII, spelniam kryteria na KIeriwnka Odzialu, moj bezposredni przelozny to Arthur Kleinger, moj tel to 691 66 33 43, jesli ktos chce merytorycznie pogadac o OVB to prosze o kontakt

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dkap
Ja te偶 zaczynam prace co dopiero w OVB, wcze艣niej przez ok. 3 miesi膮ce pracowa艂em dla podobnej firmy, mia艂em tam podstaw臋 1000z艂/m, ale za to prowizje o po艂ow臋 mniejsz膮, i brak jakich kol wiek jasnych szczebli awansu – zrezygnowa艂em. Z klientami nie mam problemu wiec bardziej op艂aca mi si臋 pracowa膰 za sama prowizj臋, a wracaj膮 do etyki to wi臋kszo艣膰 moich klient贸w to znajomi i znajomi znajomych, wiec jak kumpla w h… zrobi臋 to za 2 lata nie m贸g艂bym pokaza膰 si臋 na ulicy ze strachu, wiec to oczywiste 偶e doradzam mu jak najlepiej w trakcie trwania program贸w dla kolejnych polece艅, w ko艅cu jestem doradc膮 finansowym a nie kasjerem w sklepie z produktami finansowymi;). Rzeczywi艣cie doradc膮 finansowym w naszym pi臋knym kraju mo偶e by膰 ka偶dy, nawet je艂op kt贸rego wyrzucili z zawod贸wki, wystarczy 偶e si臋 ogoli i za艂o偶y garnitur, musi si臋 to w ko艅cu sko艅czy膰, bo jest masa ludzi kt贸rym jaki艣 je艂op co艣 wcisn膮艂, ukry艂 koszty i obiecywa艂 kosmiczne zyski przez pierwszy rok byle by sprzeda膰 produkt. P贸藕niej okaza艂o si臋, 偶e to lipa i klient nawet cie nie zna a ju偶 wiesza na tobie psy… Powiedzmy sobie szczerze, 偶eby cos robi膰 dobrze to trzeba by膰 w tym dobry, ja sprzedawa艂em fundusze inwestycyjne, 艣wietnie si臋 na tym znam, gie艂da to moja pasja, lubie to, robie to, zarabiam na ty, zreszt膮 s膮 ludzie kt贸rzy potrafi膮 sprzeda膰 nawet najwi臋kszy szit, po prostu maj膮 co艣 w sobie, ale jak kto艣 taki nie jest to sprzedaje swoj膮 wiedze i to si臋 liczy. Ciekaw jestem jak to jest w Skandii?? pzdr

Udost臋pnij ten post

witam, od jakiego艣 czasu przegl膮dam opinie na forach dotycz膮ce firmy OVB. Robie to ze wzgl臋du na to, 偶e otrzyma艂em propozycj臋 pracy w tej instytucji. Wizja przedstawiana na spotkaniu w sprawie pracy jest z pewno艣ci膮 bardzo obiecuj膮ca, du偶e pieni膮dze, szybki awans...wersja chyba raczej skierowana do wizjoner贸w. Oczywi艣cie wszystko czego dowiedzia艂em si臋 o firmie to informacje jakie ka偶dy chce us艂ysze膰, natomiast cz艂owiek kt贸ry mnie pr贸bowa艂 rekrutowa膰 nie wiedzia艂 偶e jestem z wykszta艂cenia ekonomist膮, a poza tym posiadam wi臋ksz膮 wiedz臋 od niego je偶eli chodzi o ubezpieczenia. Brednie jakie us艂ysza艂em przyprawiaja o b贸l g艂owy, np. stwierdzenie 偶e klient zapisany do OFE skorzysta je艣li dokonasz transferu jego 艣rodk贸w do tzw\"lepszego funduszu\" ...wydaje im sie 偶e je艣li jeste艣 w w 艣rednim funduszu to lepiej cie przenie艣膰 do funduszu plasuj膮cego si臋 akurat w tej chwili o pozycje wy偶ej, ot贸偶 klient traci na tym ale ty otrzymujesz najwy偶sz膮 za to prowizj臋, wy偶sz膮 nawet od prowizji za pozyskanie takiego klienta. I na tym w艂a艣nie polega praca tzw doradcy finansowego z OVB, masz najpierw sprzeda膰 klientowi siebie i firm臋, potem wyci膮gn膮c od nieszcz臋艣nika informacj臋 gdzie jest zapisany, a potem zmieniasz mu wszystkie ubezpieczenia i fundusze jAKIE TYLKO POSIADA, BO ZA TZW TRANSFER DOSTAJESZ NAJWI臋CEJ. Klient ma by膰 ci wdzi臋czny bo my艣li 偶e ma to wszystko za darmo!ale nie powiesz mu przecie偶 偶e dostajesz od jego pozyskania kas臋 jaka mu sie w g艂owie nie mie艣ci, i podliczaj膮c jego wk艂ad w inwestycj臋, odliczeniu twojej prowizji i prowzji twoich prze艂o偶onych ten biedny cz艂owieczek wychodzi na zero. Jestem ciekawy tylko co si臋 dzieje w momencie ch臋ci wycofania kasy przez klienta, ale z racji tego 偶e to s膮 g艂贸wnie plany d艂ugoterminowe pewnie si臋 tego nie dowiem. Co mnie zastanowi艂o potem, to zach臋canie mnie do tego abym namawia艂 najbli偶szych znajomych do us艂ug OVB, szczerze sam nie zawierzy艂bym im z艂amanej z艂ot贸wki a oni ka偶膮 mi do tego przekona膰 rodzin臋 i znajomych... tak po prawdzie kto艣 kto tam juz pracuje nigdy nie powie ci oOVB ca艂ej prawdy, bo sam chce ci臋 zwerbowa膰 wi臋c nie odkryje przed toba wszystkich kart. Ja dziwie si臋 tylko dlaczego ludzie pracuj膮cy tam maj膮 tak marne kwalifikacje i wykrzta艂cenie, nie zale偶y im na zqtrudnianiu ludzi kompetentnych kt贸rzy s膮 w stanie wy艂apa膰 pewne niuanse...a diabe艂 tkwi w szczeg贸艂ach. Jaka doradca czy klient ma pewno艣膰 偶e pieni膮dze s膮 dobrze ulokowane... 偶adnej! bo ani jeden ani drugi si臋 kompletnie na tym nie zna! na pocz膮tku mo偶e inwestuj膮 dobrze ale potem gdy 艣lepo ju偶 im zaufasz i polecisz innym osobom ? Uwierzcie mi 偶e kasa to nie wszystko, i co z tego 偶e dostajesz 艂atwe pieni膮dze za pozyskanie tego klienta, jeste艣 tylko pionkiem, osob膮 kt贸ra 艣lepo wierzy w to co mu pi臋knie przedstawi膮.Firmie zale偶y g艂贸wnie na kasie cho膰 twierdz膮 偶e na kliencie, wiadomo 偶e dobior膮 ci taka firme i wysoko艣膰 sk艂adki aby samemu najwi臋cej zarobi膰. I jeszcze kwestia tej ca艂ej piramidy, kiedy艣 by艂o o tym g艂o艣no, poczytajcie o przypadku zamieszek w albanii, to wszystko wyglada pi臋knie na poz贸r, nie b膮dzcie 艂atwowierni bo gdy im zaufacie to ju偶 jeste艣cie zgubieni. Ja nie pracowa艂em ani nie pracuje w tej firmie, jestem obiektywna osob膮 i takie sa tez moje opinie, napewno s膮 osoby kt贸re chwal膮 OVB, to ludzie na wy偶szych szczebelkach, kt贸rzy dzi艣 niewiele musza robi膰 偶eby wp艂ywa艂a im na konto pi臋kna sumka. Radze ka偶demu wybra膰 si臋 kiedy艣 na spotkanie z przedstawicielem OVB i oce艅cie sami, ale nie decydujcie si臋 za szybko na wsp贸lprace z nimi, warto si臋 dowiadywa膰 nowych rzeczy ale potym trzeba jeszcze uruchomic szare kom贸rki i poczyta膰 troch臋 na ten temat. 呕ycz臋 udanych refleksji i pozdrawiam tych z OVB i nie tylko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OVB = pseudodoradztwo
Prosze panstwa w przypadku firmy OVB i nie tylko mamy do czyniena z pseudodoradzcami finansowymi ktorzy nie maja elementarnej wiedzy na temat wykonywanego zawodu i po 2 godzinach szkolenia szumnie nazywaja siebie doradcami finansowymi co jest wstydem dla tego zawodu, firma jest tak samo wiarygodna jak handlarze ciuchami z bylego stadionu dziesieciolecia.

Udost臋pnij ten post