Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 G艂os z TU
Botosai, nie twierdz臋, 偶e ten konkretny produkt jest dro偶szy od OVB. Twierdz臋, 偶e produkty przygotowywane dla OVB - szczeg贸lnie te, kt贸re "sprzedaje" si臋 sieci OVB jako "specjalnie dla nich zrobione na wy艂膮czno艣膰" - generalnie s膮 dro偶sze od tych dla sieci wy艂膮cznej (mo偶e i gdzie艣 jest jaki艣 wyj膮tek, ale jako艣 na niego nie trafi艂em). Tu opieram si臋 co prawda na trzech ubezpieczycielach (czo艂owych), gdzie mam/mia艂em dost臋p do danych. I pami臋taj, 偶e "dro偶yzna" w produkcie nie przejawia si臋 w wy偶szej op艂acie np. za zarz膮dzanie. To mo偶e by膰 myk typu: wi臋cej wy艂膮cze艅 lub innych ogranicze艅, d艂u偶szy okres "utrudnie艅" w dost臋pie do warto艣ci polisy, wy偶sze limity minimalnych kwot wykupu …. I tego typu konstrukcje. Generalnie chodzi o to, by maksymalnie zniech臋ci膰 klienta do zerwania polisy w pierwszych latach, zanim zak艂ad ubezpiecze艅 "odbije sobie" koszty prowizji :-) Czyli pozornie mo偶esz mie膰 lepszy produkt (elastyczniejszy dost臋p do funduszy, wi臋kszy wyb贸r funduszy, ni偶sze niekt贸re op艂aty…), ale to tylko "mydlenie oczu" dla szeregowych owiec danej sieci贸wki - ubezpieczyciel odbija to sobie w innych miejscach :-) Potem robi si臋 szkolenie m贸wi膮ce jakie to najwspanialsze ubezpieczenie przygotowa艂o si臋 dla OVB, FMG czy innego Perfecta :-) Szefowie agencji si臋 ciesz膮, bo kasuj膮 kas臋, zak艂ad ubezpiecze艅 rwie sobie w艂osy z g艂owy, 偶e zosta艂 zmuszony do wypuszczenia takiego gniota (ale dla kilku milion贸w sk艂adki prze艂kn膮 to) a sprzedawca jest zadowolony, 偶e dostaje best of the best (bo tak m贸wi膮 mu szefowie struktur poinstruowani przez prezesa czy innego takiego wodza danej agencji). A za to wszystko p艂aci na ko艅cu… kupuj膮cy :-) W przypadku ubezpiecze艅 maj膮tkowych, rzeczywi艣cie wygl膮da to troch臋 inaczej - tu masz racj臋 :-) Umkn膮艂 mi ten w膮tek. Ale pieni膮dze w sieci贸wkach robi si臋 g艂贸wnie na 偶yci贸wce indywidualnej, dlatego skupi艂em si臋 na tym elemencie. A w "偶yciu" du偶e sieci贸wki drenuj膮 ubezpieczycieli, 偶e a偶 mi艂o :-)))) Eee.. d艂ugo by gada膰 o kulisach "sieci贸wek" ale lepiej si臋 ju偶 zamkn臋, bo jeszcze co艣 paln臋 identyfikuj膮cego :-) i dopiero b臋d臋 mia艂 … "pod g贸rk臋" :-) Pozdrawiam :-)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 DVAG
BOTOSAI - PR脫WNANIE DOTYCZY CA艁EGO RYNKU. PAMIETAJ, 呕E DOCHODEM FIRM JEST NIE SK艁ADKA LECZ PROWIZJA. TO PEWNIE CI臉 ZMYLI艁O :-) TO TERAZ WYOBRA殴 SOBIE ILE DVAG MUSIA艁O ZEBRA膯 SK艁ADKI BY ZAROBI膯 1 MILIARD EURO PROWIZJI :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poldi
Do tych co zdali na 艣ci膮gach: 呕ycz臋 偶eby kiedy艣 mieli艣cie lekarza ktory zda艂 egzamin na 艣ciagach i z biegiem czasu nadrobi艂 braki wiedzy mo偶e na was potestuje to si臋 nauczy(jak czytam takie pierdo艂y to jest mi 藕le) Mo偶e w ogole zmienimy kolejnosc, niech najpierw ktos idzie na studia a potem nie nadrobi podstawowke i liceum... Tak to w艂asnie w tej firmie wyglada, a 偶e pan socjalny nalezy do tych ktorzy stawiaja klienta na 1 miejscu to chyba Pan jest wyjatkiem. Niestety wsyd mi sie przyznac ale chodzi艂em tez na te szkolenia i moze mi mowic kto co chce... Niektorzy robia tam kariere w dwa miesiace, zwerbuja kolegow, kolezanki niekoniecznie zeby cos wiedzieli byle sa i zarabiaja na mnie. Ten system jest chory... A tak szczerze chcia艂bym poznac osobe ktora naprawde zarobi艂a konkretna kase razem z ovb?? Panie socjalny czy sa jakies dane na ten temat??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poldi
Do tych co zdali na 艣ci膮gach: 呕ycz臋 偶eby kiedy艣 mieli艣cie lekarza ktory zda艂 egzamin na 艣ciagach i z biegiem czasu nadrobi艂 braki wiedzy mo偶e na was potestuje to si臋 nauczy(jak czytam takie pierdo艂y to jest mi 藕le) Mo偶e w ogole zmienimy kolejnosc, niech najpierw ktos idzie na studia a potem nie nadrobi podstawowke i liceum... Tak to w艂asnie w tej firmie wyglada, a 偶e pan socjalny nalezy do tych ktorzy stawiaja klienta na 1 miejscu to chyba Pan jest wyjatkiem. Niestety wsyd mi sie przyznac ale chodzi艂em tez na te szkolenia i moze mi mowic kto co chce... Niektorzy robia tam kariere w dwa miesiace, zwerbuja kolegow, kolezanki niekoniecznie zeby cos wiedzieli byle sa i zarabiaja na mnie. Ten system jest chory... A tak szczerze chcia艂bym poznac osobe ktora naprawde zarobi艂a konkretna kase razem z ovb?? Panie socjalny czy sa jakies dane na ten temat??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poldi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
G艂os z TU- powiem tylko tyle... je艣li zak艂adasz 偶yci贸wki z UFK swoim klientom po to by zrywali umow臋 w pierwszych latach, to 偶ycz臋 powodzenia Tobie i Twoim klientom. Jaki zysk bedzie mia艂 klient z dowolnej 偶yci贸wki z UFK po np. 3 latach? Te programy sa po to robione by trwa艂y minimum te 7-8 lat. Jak kto艣 chce sobie po oszcz臋dza膰 kr贸cej to mam r贸偶ne PSI, PSO czy inne bajery bez ubezpieczenia. Poldi- ale przecie偶 s膮 szkolenia, kt贸re przygotowuj膮 do egzaminu. Czemu si臋 nie uczy艂e艣 na nich? Wystarczy艂o ponotowa膰 troch臋. Chodzi Ci o klient贸w, kt贸rzy zarobili? Tak s膮 takie dane. Moge umie艣ci膰 wydruk warto艣ci polisy danego klienta. Oczywiscie, bez nazwiska klienta (ochrona danych osobowych itd).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marioooooooo
Powita膰! Od d艂u偶szego czasu przygl膮dam si臋 z zaciekawieniem tej dyskusji. Nie jako bezstronny obserwator, bo gram w dru偶ynie OVB. Ale nie o tym... Z t膮 firm膮 zwi膮zany jestem od kilku. Wcze艣niej zawodowo z sam膮 bran偶膮 nie mia艂em do czynienia, ale dosta艂em szans臋 i pracuj臋. Zainteresowanie rynkiem rozwijam w sobie od kilku lat i wiem, 偶e firma OVB ca艂kiem nie藕le prezentuje si臋 na tle konkurencji. Nie napisz臋:"w ka偶dej dziedzinie jeste艣my najlepsi", "OVB zbawieniem 艣wiata" czy takie tam. Ale ta firma daje spore mo偶liwo艣ci i dla kogo艣, kto fachowo podchodzi do rzeczy to dobry spos贸b na realizacj臋 potrzeb klienta. Cho膰 pracuje od niedawna, to na zarobki nie mog臋 narzeka膰. A i moja moralno艣膰 i uczciwo艣膰 nie straci艂y (w tym tygodniu odes艂a艂em mojego kumpla do Allianza, bo nie mog艂em zaproponowa膰 mu w jego konkretnej sytuacji nic lepszego - a on sam by艂 tym pozytywnie zaskoczony i na pewno wr贸ci do mnie p贸藕niej;"Respect"-tak podsumowa艂 to zachowanie). Wiem, 偶e pracuje swoimi dzia艂aniami na dobr膮 opini臋 firmy, ale przede wszystkim na SWOJ膭 W艁ASN膭!!! C贸偶 z tego, 偶e dzisiaj wcisn臋 co艣, co da mi 1000 z艂otych prowizji, jak przez to strac臋 szans臋 na 10x wi臋kszy (zadowolony klient=kolejni klienci). Tylko czekam na czas kiedy to klienci b臋d膮 do mnie dzwoni膰 - a wiem, 偶e taki moment nadejdzie :) A Socjalny i Botsai pewnie to potwierdz膮... A po kilku miesi膮cach poznawania zawodu, wiem 偶e nic nie wiem. Ci膮gle si臋 ucz臋 i poznaj臋 nowe rzeczy-wiedza=fachowo艣膰=zadowoleni klienci=porz膮dne zarobki. I to w takiej kolejno艣ci ( w szczeg贸lno艣ci klient a pieni膮dze!!!). Poza tym OVB to nie tylko ubezpieczenia...Przyk艂ad? Klientka szuka艂a kredytu hipotecznego. Pewien grecki banki zwodzi艂 j膮 przez 3 miesi膮ce, po czym odm贸wi艂 jej kredytu we frankach. Posz艂a wi臋c do firmy "Otfarte Pjeni膮dze" i dosta艂a propozycj臋 kredytu w z艂otych z rat膮 2100. I jak powiedzia艂 doradca "we frankach nie ma szans, a to najlepsza z mo偶liwo艣ci". Zadzwoni艂a do mnie. Znale藕li艣my kredyt we frankach i z rat膮 ni偶sz膮 ni偶 proponowa艂 jej pierwszy bank ( a by艂o to przed zaostrzeniem kryteri贸w kredytowych). Ale to moje osobiste podej艣cie; nie mam zamiaru krytykowa膰 jakiejkolwiek z wymienionych czy niewymienionych firm czy jej doradc贸w(maj膮 wiele produkt贸w przed kt贸rymi "czapki z g艂贸w"). Jednak trzeba umie膰 s艂ucha膰 klient贸w i stara膰 si臋 im pom贸c. I robi膰 co艣 od siebie... A na koniec taka dygresja-ka偶dy kto pracuje w takiej bran偶y powinien wiedzie膰, 偶e w Europie zaw贸d doradc贸w finansowych jest uznawany za zaw贸d zaufania publicznego. Szans臋 na rynku maj膮 tylko najlepsi (OVB radzi sobie tam ca艂kiem nie藕le). I jako, 偶e jeste艣my w Unii sam chc臋 takie zaufanie budowa膰 i wsp贸艂pracowa膰 tylko z takimi osobami-nawet je艣li m贸j plan kariery nie b臋dzie tak dynamiczny jaki m贸g艂by by膰... Pozdrawiam wszystkich, kt贸rzy chc膮 by膰 dobrzy w tym co robi膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marioooooooo
Powita膰! Od d艂u偶szego czasu przygl膮dam si臋 z zaciekawieniem tej dyskusji. Nie jako bezstronny obserwator, bo gram w dru偶ynie OVB. Ale nie o tym... Z t膮 firm膮 zwi膮zany jestem od kilku. Wcze艣niej zawodowo z sam膮 bran偶膮 nie mia艂em do czynienia, ale dosta艂em szans臋 i pracuj臋. Zainteresowanie rynkiem rozwijam w sobie od kilku lat i wiem, 偶e firma OVB ca艂kiem nie藕le prezentuje si臋 na tle konkurencji. Nie napisz臋:"w ka偶dej dziedzinie jeste艣my najlepsi", "OVB zbawieniem 艣wiata" czy takie tam. Ale ta firma daje spore mo偶liwo艣ci i dla kogo艣, kto fachowo podchodzi do rzeczy to dobry spos贸b na realizacj臋 potrzeb klienta. Cho膰 pracuje od niedawna, to na zarobki nie mog臋 narzeka膰. A i moja moralno艣膰 i uczciwo艣膰 nie straci艂y (w tym tygodniu odes艂a艂em mojego kumpla do Allianza, bo nie mog艂em zaproponowa膰 mu w jego konkretnej sytuacji nic lepszego - a on sam by艂 tym pozytywnie zaskoczony i na pewno wr贸ci do mnie p贸藕niej;"Respect"-tak podsumowa艂 to zachowanie). Wiem, 偶e pracuje swoimi dzia艂aniami na dobr膮 opini臋 firmy, ale przede wszystkim na SWOJ膭 W艁ASN膭!!! C贸偶 z tego, 偶e dzisiaj wcisn臋 co艣, co da mi 1000 z艂otych prowizji, jak przez to strac臋 szans臋 na 10x wi臋kszy (zadowolony klient=kolejni klienci). Tylko czekam na czas kiedy to klienci b臋d膮 do mnie dzwoni膰 - a wiem, 偶e taki moment nadejdzie :) A Socjalny i Botsai pewnie to potwierdz膮... A po kilku miesi膮cach poznawania zawodu, wiem 偶e nic nie wiem. Ci膮gle si臋 ucz臋 i poznaj臋 nowe rzeczy-wiedza=fachowo艣膰=zadowoleni klienci=porz膮dne zarobki. I to w takiej kolejno艣ci ( w szczeg贸lno艣ci klient a pieni膮dze!!!). Poza tym OVB to nie tylko ubezpieczenia...Przyk艂ad? Klientka szuka艂a kredytu hipotecznego. Pewien grecki banki zwodzi艂 j膮 przez 3 miesi膮ce, po czym odm贸wi艂 jej kredytu we frankach. Posz艂a wi臋c do firmy "Otfarte Pjeni膮dze" i dosta艂a propozycj臋 kredytu w z艂otych z rat膮 2100. I jak powiedzia艂 doradca "we frankach nie ma szans, a to najlepsza z mo偶liwo艣ci". Zadzwoni艂a do mnie. Znale藕li艣my kredyt we frankach i z rat膮 ni偶sz膮 ni偶 proponowa艂 jej pierwszy bank ( a by艂o to przed zaostrzeniem kryteri贸w kredytowych). Ale to moje osobiste podej艣cie; nie mam zamiaru krytykowa膰 jakiejkolwiek z wymienionych czy niewymienionych firm czy jej doradc贸w(maj膮 wiele produkt贸w przed kt贸rymi "czapki z g艂贸w"). Jednak trzeba umie膰 s艂ucha膰 klient贸w i stara膰 si臋 im pom贸c. I robi膰 co艣 od siebie... A na koniec taka dygresja-ka偶dy kto pracuje w takiej bran偶y powinien wiedzie膰, 偶e w Europie zaw贸d doradc贸w finansowych jest uznawany za zaw贸d zaufania publicznego. Szans臋 na rynku maj膮 tylko najlepsi (OVB radzi sobie tam ca艂kiem nie藕le). I jako, 偶e jeste艣my w Unii sam chc臋 takie zaufanie budowa膰 i wsp贸艂pracowa膰 tylko z takimi osobami-nawet je艣li m贸j plan kariery nie b臋dzie tak dynamiczny jaki m贸g艂by by膰... Pozdrawiam wszystkich, kt贸rzy chc膮 by膰 dobrzy w tym co robi膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marioooooooo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marioooooooo
Sorki za tripla ale co艣 mi si臋 serwer wiesza艂...Mam nadziej臋, 偶e dzi臋ki temu moja wypowied藕 nabierze "wi臋kszej mocy" ;) ;) ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marioooooooo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
Poldi, je偶eli chodzi o to jak ludzie zarabiaj膮 wsp贸艂pracuj膮c z OVB, to takich danych w Internecie si臋 nie znajdzie, w ko艅cu s膮 to dane poufne. Mog臋 anonimowe przyk艂ady w艣r贸d moich klient贸w poda膰. W艂a艣ciciel firmy budowlanej wp艂aci艂 400 000z艂 4 lata temu na program ze sk艂adk膮 jednorazow膮 - stopa zwrotu 134% (nie myli膰 z 34%) - tutaj bardzo wa偶n膮 rol臋 odegra艂 SERWIS,bowiem zmieniana by艂a strategia inwestycyjna 8 razy, w tym 4 razy w ci膮gu ostatich 15 miesi臋cy. W programach regularnego oszcz臋dzania za艂o偶onych te偶 jakie艣 4-5 lat temu klienci te偶 dzi臋ki SERWISOWI zyskowno艣膰 porfela wynosi 84%. Natomiast jest cz臋艣膰 klient贸w, kt贸rzy s膮 za granic膮 i po kontakcie z mojej strony postanowili nie zmienia膰 portfela inwestycyjnego, bo trzeba napisa膰 papier, wys艂a膰 do firmy itp i te偶 s膮 swiadomi 偶e maj膮 programy d艂ugoletnie i 偶e zmiany jeszcze nie s膮 konieczne, to nawet uwzgl臋dniaj膮c spadki z ostanich 15 miesi臋cy maj膮 zyskowno艣膰 na poziomie 31%. Pewna firma zatrudniaj膮ca ponad 200 os贸b i maj膮cej kapita艂 zak艂adowy na poziomie 12 000 000 z艂 oszcz臋dza na ubezpieczeniu maj膮tku, kilkunastu wariant贸w OC dzia艂alno艣ci, pracownik贸w 4500z艂 rocznie w stosunku do ubezpieczenia kt贸re mieli wcze艣niej. Zmienione OFE 6 lat temu da艂o zysk klientowi o 2200 z艂 wi臋kszy ni偶 gdyby pozosta艂 w starym OFE. Klienci zarabiaj膮 a najprzyjemniejsz膮 rzecz膮 jest spotka膰 si臋 po 2,3,4 latach z takim klientem i napi膰 si臋 szklaneczki whisky widz膮c ich zadowolenie i wdzi臋czno艣膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowicjusz...
Witam wszystkich. Jestem stosunkowo 艣wie偶膮 osob膮 w OVB, kt贸ra te偶 na pocz膮tku czyta艂a to forum, 偶eby dowiedzie膰 si臋 czego艣 wi臋cej dlatego my艣le, 偶e moge by膰 stosunkowo obiektywny. Nie 艣ledze ju偶 tak wnikliwej tej dyskusji jak to by艂o na pocz膮tku, ale widzia艂em, 偶e pad艂o pytanie odno艣nie zarobk贸w... Jest to m贸j osobisty przyk艂ad - wiem, 偶e s膮 osoby, kt贸re takie efekty maj膮 du偶o szybciej a s膮 te偶 takie, kt贸re ich nie maj膮 nigdy. I to napewno nie jest win膮 firmy, 偶e kto艣 nie zarabia to wam moge zapewni膰 jako osoba, kt贸ra pe艂na w膮tpliwo艣ci zacz臋艂a wsp贸艂prace w maju tego roku. O pieni膮dzach si臋 podobno nie rozmawia, ale wiem, 偶e mnie to g艂贸wnie interesowa艂o na pocz膮tku, dlatego prosz臋 dla zainteresowanych: lipiec 2008 - 4000z艂, sierpie艅 - 3500z艂, wrzesie艅 - 5000z艂, pa藕dziernik -11000z艂... Nie jest to jeszcze m贸j szczyt marze艅, ale wiem, 偶e b臋dzie coraz lepiej. I uwierzcie mi, 偶e naprawde nie pracowa艂em po 12h na dobe... Po tym okresie stwierdzam, 偶e nie 偶a艂uje decyzji o wsp贸艂pracy, chocia偶 w moich wcze艣niejszych firmach te偶 zarabia艂em kwoty prawie takie jak ta ostatnia. Te偶 przyznam si臋, 偶e na pocz膮tku dziwne by艂o dla mnie to, 偶e osoby bez wykszyta艂cenia ekonomicznego i bez 偶adnego do艣wiadczenia mog膮 by膰 doradzcami finansowymi, menad偶erami. Zrozumia艂em jednak dopiero p贸藕niej co znaczy, 偶e w OVB stawiaj膮 na wiedze praktyczn膮 i szkol膮 od podstaw. Niedowiarki i tym kt贸rym nie wysz艂o zarzuc膮 mi pewnie teraz, 偶e przez te pare miesi臋cy zd膮偶yli mi ju偶 tak wypra膰 m贸zg, 偶e takie fanaberie teraz wypisuje :) jednak to nie do ko艅ca prawda. Moja rada: dajcie sobie szanse i spr贸bujcie. Nie jest to praca dla ka偶dego, ale je艣li kto艣 sie w niej odnajdzie daje rewelacyjne rezultaty i satysfakcje, nie tylko finansow膮. Pozdrawiam OVBowcow i r贸wnie偶 tych, kt贸rzy odnale藕li swoje miejsca gdzie indziej i spe艂niaj膮 sie zawodowo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mommsen
Na co nale偶y zwr贸ci膰 uwag臋 gdy rozmawia si臋 z "doradc膮" o funduszach z ubezpieczeniem? Gdzie s膮 haczyki? Wy wszyscy, przeciwnicy i popieraj膮cy OVB, si臋 na tym znacie, lecz ja wcale si臋 nie orientuj臋 gdzie s膮 ukryte koszty. Bardzo prosz臋 o jakie艣 wskaz贸wki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Mommsen- w OWU, kt贸re powiniene艣 dosta膰 powinny by膰 wszystkie informacje dotycz膮ce op艂at i limit贸w. Je艣li to nasz produkt- nie ma on ukrytych koszt贸w- wszystko tam jest. Jesli Tw贸j doradca nie zostawi艂 OWU- skontaktuj sie z nim, bo musi to zrobi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Baboon
Do Mommsen: Wszystko jest w OWU ale wszystkich agent贸w szkoli si臋 tak aby odpowiadali na pytanie klienta ale sami nie m贸wili nic wi臋cej. Je艣li klient nie spyta to nie m贸wimy mu o "op艂atach manipulacyjnych". Wszystko jest w OWU ale musisz jeszcze wiedzie膰 na co zwr贸ci膰 uwag臋. Od siebei radzi艂bym zwr贸ci膰 uwag臋 na kilka pararametr贸w w zale偶no艣ci od produktu kt贸ry nabywasz. 1. Chcesz kupi膰 ubezpieczenie. Powiniene艣 zwr贸ci膰 uwag臋 na kwoty wykupu. Chodzi o to ile pieni臋dzy odzyskasz z ubezpieczenia, w momencie gdy b臋dziesz zmuszony sie z niego wcze艣niej wycofa膰. Warto te偶 zwr贸ci膰 uwag臋 na sytuacje, kt贸rych ubezpieczenie nie obejmuje - to powinno by膰 w OWU. I nale偶y pami臋ta膰 o jednym - ubezpieczenie zaczyna obowi膮zywa膰 dopiero w momencie PODPISANIA polisy. Tak wi臋c spisanie wniosku z agentem nic nie oznacza - je艣li uznamy ze pope艂nili艣my b艂膮d mozemy polisy nie podpisywa膰. Poza tym Nawet po podpisaniu mamy 30 DNI na wycofanie si臋. P贸藕niej napisze na co uwa偶a膰 przy produktach inwestycyjnych i OFE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekaweeee
Dokladnie, sam wniosek bez1 wp艂aty jest niewazny. I polisy bez wp艂aty niw wystawia. Jesli ktos chce zrezygnowac po tym jak wp艂aci艂, moze, z tym, ze kasa przepadnie. Trzeba jedynie wys艂ac pismo do centrali, z podpisem klinta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
B臋d臋 sie czepia艂 szczeg贸艂贸w. Baboon- nie prawd膮 jest, 偶e szkoli sie nas w taki spos贸b by艣my nie m贸wili o op艂atach. Szkoli si臋 nas by艣my nie zaczynali doradztwo od s艂贸w "no bo ten produkt jest tani, a op艂aty, kt贸re bedzie Pan musia艂 ui艣cic to tylko 0.75% w pierwszych dw贸ch i 0.125% w kolejnych latach". Mommsen napisa艂 o funduszach z ubezpieczeniem. czyli raczej zale偶y mu na funduszach i na tym by kase uzbiera膰, nie na ubezpieczaniu. przynajmniej tak to zrozumia艂em. Wi臋kszo艣膰 tych 偶yci贸wek obejmuje 偶ycie i tylko to. Naturalny zgon lub w wyniku NW. Nie obejmuje wi臋c dzia艂a艅 wojennych, aktu terroru i samob贸jstwa, ale to standard. Nie bed臋 wymy艣la艂, bo nie wiem dok艂adnie nie znam sytuacji. Pytanie dotyczy艂o dodatkowych op艂at- takowych nie ma. Klient nie podpisuje tych polis. Ubezpieczenie obowiazuje od momentu wystawienia polisy. Klient natomiast podpisuje potwierdzenie odbioru. Od momentu podpisania odbioru polisy, lub wystawienia (nie pamietam dok艂adnie) ma jeszcze 30 dni na rozmy艣lenie si臋. Wtedy pierwsza sk艂adka jest zwracana klientowi przekazem pocztowym (poraz kolejny Ciekaweeee prosz臋 Ci臋, aby艣 nie pisa艂 je艣li czego艣 nie wiesz!!!)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawee
Skoro batosai sam nie wiesz od kiedy obowiazuje polisa( a powinienies wiedziec "doradco" skoro ciagle pracujesz i wreczasz polisy( tak s膮dze, bo byc moze jedynie siedzisz na forum i piszesz)to po co zwracasz mi uwage? Twoi klienci nie pytaja od kiedy maja ubezpieczenie? A co do zwrotu w ciagu 30 dni wp艂aconej pierwszej sk艂adki, to byc moze. Nie wiem, bo nikt nie rezygnowa艂 tak szybko. Za to po kilku miesiacach klient( nie moj na dodatek) chcia艂 zrezygnowac, a jego doradca go zwyczajnie zbywa艂, wiec b艂aga艂 mnie o pomoc, bo agent zwyczajnie nie mia艂 czasu, ani ochoty na kogos na kim nie zarobi, a odbiora mu storno.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Nie 艂ap mnie za s艂owa. Przynajmniej jak nie jestem czego艣 pewien to pisz臋 to, a nie pisze bzdur. Na polisach jest podana data rozpocz臋cia odpowiedzialno艣ci- od tego momentu jest odpowiedzialno艣膰. Czasami polisy sa wystawiane wcze艣niej i klient otrzymuje je jeszcze przed rozpocz臋ciem odpowiedzialno艣ci. Niekt贸re TU naliczaj膮 prowizje dopiero gdy klient podpisze polis臋- i st膮d moja niepewno艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekaweee
Klient nie podpisuje polisy,ale potwierdzenie odbioru polisy, jakbys nie wiedzia艂.Nigdy nie zdarzy艂o sie w naszym biurze,zeby polisa przysz艂a przed rozpoczeciem jej odpowiedzialnosci, z tego prostego powodu,ze zwykle oczekiwanie na wystawienie i przes艂anie polisy trwa ponad 30 dni, o ile jest wszystko dobrze wype艂nione na wniosku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekaweee
Zbyt wielu rzeczy nie jestes pewien. A skoro Ty jako doradca nie jestes pewnien, co wreczasz swoim klientom, to kto ma byc? Moze sie powinienies upewnic, zanim jakis klient zapyta. Chyba,ze zwyk艂es mowic i doradzac pt "nie jestem pewnien" ale to bedzie dla Pani/Pana optymalne rozwiazanie/ chyba tak jest:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Cz艂owieku nie pogr膮偶aj sie i czytaj do konca co pisz臋- napisa艂e艣 po cz臋艣ci niemal to samo co ja wczoraj wieczorem (o tym, 偶e klient nie podpisuje polis). Tylko pisa艂em to w kontek艣cie polisy 偶yciowych- wi臋kszo艣膰 polis maj膮tkowych klient ju偶 podpisuje. Na wystawienie polisy 偶yciowej TU zwykle ma 6 tygodni. Ale przyk艂ad: 23.10.2008 spisa艂em z klientem wniosek, dzie艅 p贸藕niej zosta艂 wys艂any do Warszawy. 30.10.2008 mia艂em w r臋ce polis臋 tego klienta. Akurat trafi艂 sie taki ekspresowy przypadek. W tej chwili 艣rednio dwa i p贸艂 tygodnia sie czeka. Wi臋c nei prawd膮 jest to co m贸wisz, 偶e "zwykle ponad 30 dni". Prawd膮 jest natomiast, ze tak by艂o jakie艣 1,5 roku temu. W niekt贸rych wnioskach jest mo偶liwo艣膰 zaproponowania daty rozpocz臋cia odpowiedzialno艣ci. Mia艂em wiele sytuacji, w kt贸rych klient chcia艂 ustawi膰 zlecenie sta艂e na koncie bankowym, a z racji tego, 偶e wyp艂at臋 dostawa艂 nie pierwszego ka偶dego miesi膮ca tylko np. w pierwszy poneidzia艂ek miesi膮ca, chcia艂 mie膰 pewno艣膰, 偶e nie bedzie sie sp贸藕nia艂 ze sk艂adkami. Dlatego w chwili podpisywania wniosku- by艂o to na poczatku lipca, klient poprosi艂 mnie bym mu zrobi艂 tak, 偶eby mia艂 p艂atne do 10 ka偶dego meisi膮ca. Dlatego wpisali艣my proponowany pocz膮tek odpowiedzialno艣ci 10.08.2008. Polisa przysz艂a w drugiej po艂owie lipca i klient otrzyma艂 j膮 jeszcze w lipcu, To akurat taki dos膰 dosadny przyk艂ad- bo tu klient mia艂 polis臋 jakie艣 dwa tygodnie przed rozpocz臋ciem trwania odpowiedzialno艣ci. Natomiast zwykle polisa jest wysy艂ana w taki spos贸b by planowo dosz艂a do klienta w dniu rozpocz臋cia ochrony lub kilka dni przed. Co by by艂o gdyby klient mia艂 juz odpowiedzialno艣膰, nie mia艂 polisy, nie podpisa艂 odbioru i by mu sie zmar艂o? A np. NNW + koszty leczenia w ubezpieczeniach podr贸偶nych? Kiedy mu dasz polis臋? Jak si臋 mu juz zacznie ubezpieczenie (czyt. gdy juz jest w podr贸偶y?) czy jak sie sko艅czy? pokaz prosze palcem czego jeszcze nie by艂em pewien? Mysl臋, ze uzasadni艂em dobrze dlaczego napisa艂em, ze nie pami臋tam dok艂adnie. Poza tym czy oby na pewno dotyczy艂o to daty pocz膮tku odpowiedzialno艣ci? Przeczytaj dok艂adnie, a p贸藕niej sie wym膮drzaj. P贸ki co czepiasz si臋 co drugiego s艂owa, kt贸re napisz臋 i coraz bardziej sie pogr膮偶asz, bo piszesz takie bzdury, 偶e g艂owa boli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekaweee
Ciekawe kto tu sie wymadrza. Pewnie nie bedziesz pewien.Po co mi sie wogole t艂umaczysz? Tlumacz sie klientom, jak czegos nie wiesz.Ale coraz bardziej watpie w ich istnienie, bo za czesto gesto tu siedzisz czlowieku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Zarzucasz mi co艣, atakujesz mnie to odpowiadam. Pami臋taj, 偶e to Ty tutaj (b臋d臋 wulgarny) g*wno wiesz, piszesz bzdury i z braku pomys艂u na nabicie kolejnego posta w膮tpisz, 偶e mam klient贸w. Poza tym nie czytasz ze zrozumieniem. Proponowa艂em Ci by艣 przeczyta艂 moje posty i wyczai艂 o co chodzi. Ale po Twoim ostatnim poscie wnioskuj臋, 偶e tego nie zrobi艂e艣. Nie by艂em pewien od kt贸rego momentu klientowi licz膮 si臋 30 dni, w przeci膮gu kt贸rych mo偶e zrezygnowa膰 z polisy i dostanie pierwsz膮 sk艂adk臋 z powrotem. Wiem, 偶e takie co艣 jest. A jest to rzecz膮 tak b艂ah膮, 偶e z ca艂ym szacunkiem, ale nie warto sobie tym zawraca膰 g艂owy. Szczeg贸lnie, 偶e od momentu wystawienia polisy do momentu otrzymania jej przez klienta mija co najwy偶ej tydzie艅. Wiec tak czy siak zostaje mu jeszcze kupa czasu na namy艣lenie si臋. Swoj膮 drog膮... jeszcze nigdy nie zdarzy艂o mi sie by klient chcia艂 zrezygnowa膰 jeszcze nie otrzymawszy polisy. Je艣li Ty tak mia艂e艣 to nie dziwi臋 si臋, 偶e siedzisz "po drugiej stronie". Prawda jest taka, 偶e rzucasz puste oskar偶enia. Powtarzasz gdzie艣 dawno zas艂yszane plotki. Gdzie艣 kiedy艣 dawno widocznie pr贸bowa艂e艣 pracowa膰 w OVB (wnioskuj臋 to po tym, ze na polis臋 czeka艂e艣 ponad 30 dni...) ale Ci nie wysz艂o. Nie kuma艂e艣 do konca o co chodzi i teraz wymy艣lasz jak Ci si臋 wydaje. Moim klientom nie musz臋 sie z niczego t艂umaczy膰. Zasady dzia艂ania poszczeg贸lnych ubezpiecze艅 t艂umacz臋 im dos膰 jasno i klarownie, 偶e w momencie gdy podpisujemy wniosek wiecej pyta艅 nie maj膮 (poza "gdzie podpisa膰?"). Ty natomiast musisz sobie zda膰 spraw臋 z tego, 偶e nie jeste艣 jedynym u偶ytkownikiem tego forum i nie t艂umacz臋 sie Tobie, tylko odpowiadam na fa艂szywe zarzuty pod adresem moim i firmy OVB. Pr贸buj臋 sprostowa膰 bzdury jakie piszesz, 偶eby potem kto艣 kto czyta to forum nie powtarza艂 tych bzdur za Tob膮. I jeszcze raz zadam Ci pytanie (choc pewnie juz go nie czytasz, bo w膮tpi臋, 偶e kt贸rykolwiek z moich post贸w do ko艅ca przeczyta艂e艣): poka偶 mi czego jeszcze nie wiedzia艂em, albo nie by艂em pewien?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janina z Poronina
Dalej nic si臋 nie dzieje opr贸cz.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawee
Przeciez pleciesz w kolko to samo od kilkunastu stron. I sam nie czytasz ze zrozumieniem- ja takiej sytuacji nie mialam,ze klient chcia艂 zrezygnowac z polisy przed jej otrzymaniem, ale kilka miesiecyp po. W dodatku, klient nie moj. Widac masz duza fantazje,bo sobie to doda艂es. Ale faktycznie pracujac tam gdzie pracujesz, fantazje trzeba miec. Swoja droga ciekawa jestem ile twoi klienci stracili od kiedy wplacili pieniadze. Aaaa pewnie powiesz,ze nic, bo poki nie wybiora,to nie traca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wwww
Za艣wiadczenie o niekaralno艣ci jest p艂atne!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janina z Poronina
Ch艂opaki maj膮 wida膰 jesienno-zimowe zaliczenia, b臋d膮 awansowa膰 i dlatego goni膮 po wioskach swoich i wciskaj膮 so艂tysom pierdo艂ki w postaci wnioseczk贸w no bo trzeba pojecha膰 na GAL臉 wr臋czania awans贸w. Jak to pi臋knie wygl膮da, DK klepnie w ram臋 i pogratuluje, a wszyscy inni b臋d膮 patrzy膰. 艁艁艁艁艁艁AAAAAAA艁艁艁.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janina z Poronina
awanse chyba bedom bo chopaki nic nie pisaj膮 ino lataj膮 z j臋zorami po fsiach swoich i pisaj膮 wnioseczki.

Udost臋pnij ten post