Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 biala liilia
do lain coubert, czy jak ty tam si臋 nazywasz. Bzdury , bzdury i jeszcze raz bzdury tu wypisujesz. Jeste艣 a gentem dla TU i z etyk膮 jako艣 u ciebie kiepsko. Tak OVB to sekta dzia艂aj膮ca od 15 lat w Polsce, maj膮caw samym Wroc艂awiu 18 biur :))) No zatan贸wcie si臋 troch臋. Troch臋 logiki w tym wszystkim proponuj臋. Ka偶dy zdrowy , doros艂y cz艂owiek potrafi podj膮膰 decyzj臋. przyjdzie na rozmow臋 albo nie , b臋dzie przacowniikiem albo nie. Podoba mi si臋 zostaje nie podoba mi Si臋 szukam innej firmy. Ale nie wypisujcie to bzdur typu sekta!!! Pracuj臋 6 lat w firmie , 8 w bran偶y. Zorientujcie si臋 si臋gaj膮c do fachowej prasy typu GUubezpieczeniowa, GPrwna, zarzad Sp贸艂ki, pras zagraniczna a nie opierajcie si臋 cudach kt贸re tu s膮 i na innych forach wypisywane.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pacza
Sekta?? No to sie usmialam Ludzie zastanowcie sie o czym wy tu mowicie~!!! Pani w kiosku byla niemila wiec tez wyciagniecie problem na forum?? OVB jest, tak jak powiedzialam ciut wyzej, S Z A N S 膭 dla niektorych z was, jeszcze tego nie pojmujecie?? Mam zamiar byc Pania swojego czasu i portfela i OVB mi w tym pomoze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 papadance
s艂uchajcie mam pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!! pracuje w OVB od miesi膮ca,i mam zamiar ju偶 podpisa膰 umowy ale b臋d膮 one na oko艂o 2 tysi膮ce,ale jest problem,nie pisa艂am egzaminu na licencje,jest on dopiero przedemn膮.... dostaje rent臋 po tacie,i boj臋 si臋 偶e jak mi wyp艂ac膮 kase to 偶e mo臋 mie膰 problemy z zusem... aha i jeszcze jedno,ile trzeba mie膰 punk na kierownika odzia艂u??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biala liilia
Dlaczego nie zapytasz prz艂ozonego, najlepiej osoby prowadz膮cej biuro w kt贸rym pracujesz. Forum to nie najlepsze 偶rod艂o informacji. Z chwil膮 kiedy zdasz egzamin licencyjny wraz z kolejnym miesiacem otrzymasz wynagrodzenie. Musisz sie zorientowa膰 w ZUSie jaki jest obecnie pr贸g dochod贸w jaki mozesz osiagn膮膰 pobieraj膮c rent臋. Jesli przekroczysz ten pr贸g ZUS zabierze ci rent臋, je艣li nie od razu to cofnie j膮 p paru miesiacach i b臋dziesz musiala zwr贸ci膰 pobrane kwoty. sprawd偶 te inf. w Zusie- przepisy i臋 zmieniaj膮. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Papadance Zastanow sie dobrze,co dla Ciebie lepsze. Zus po przekroczeniu progu dochodowego zabierze Ci rente na 100%. Ja proponowa艂abym jednak spisanie umowy na kogos innego,transakcja wymienna, on dostanie punkty,a ty kase. Proponuje na jakiegos kierownika, bo kasa bedzie wieksza, ewentualnie, na kogos z rodziny, jesli masz mozliwosc zatrudnic. Tym sposobem zachowasz rente, ale- tu minus dla Ciebie- punkty nie beda Ci sie liczy艂y do awansu, ale osobie, ktorej je przepiszesz. Tyle w ten sposob mozesz zachowac rente. A proponuje ja zachowac, bo zarobki w OVb nie sa sta艂e. Raz dostaniesz sporo, a raz ma艂o, badz nic. Dobrze przemysl decyzje. Pacza Ty sie ucz, i s艂ucha, i czytaj dobre rady na forum zamiast sie wymadrzasz. Bo bedac na az 2 spotkaniach nic nie widzia艂as, nic nie wiesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zawiedziony -
Tak fajnie si臋 tu t艂ukli i ... "zdech艂o" :-) A tyle emocji by艂o we wpisach, tyle ego- i firmocentryzmu .... tyle ... zabawy dla postronnych czytelnik贸w :-) Ofa艂bowcy i nieofa艂bowcy - SZABLE W D艁O艃! :-) Nie odbierajcie "u艣miechu do rozpuku" postronnej gawiedzi :-) Rzucam tematy do "rozpisania": 1) OVB najlepsz膮 firm膮 po艣rednictwa ubezpieczeniowego 2) OVB jako przyk艂ad ubierania nieprofesjonalizt贸w w garnitur profesjonalisty 3) OVB a FMG, AWD, Allfinanz, Profit, Efect... 4) OVB jako przyk艂ad "trudnego" partnera dla zak艂ad贸w ubezpiecze艅 ..... ? :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pacza
Sonja22 dzieciaczku, wiem duzo i jak najbardziej praca mi sie podoba, Dziewczynko zgnebiona przeaz los... Nie wiesz jak zarabiac prawdziwe pieniazki to nie uzielaj sie malutka na forum dla powaznych i doroslych ludzi. Sprawiasz wrazenie osoby ktorej nic w zyciu nie wyszlo, coz, wspolczuje, ale pozwol robic innym cos dobrego... Pozdro. Olsztynianka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pacza
Ja jak wspomnia艂am b臋d臋 pani膮 swojego czasu i portfela, i dlatego zrobi臋 wszystko, aby on by艂 pe艂ny. Nawet najwi臋ksze autorytety mnie od tego nie powstrzymaj膮. Nawet jak trzeba b臋dzie da膰 du py dyrektorowi krajowemu , albo zrobi膰 loda panu prezesowi, to ja to zrobi臋 OVB jest the best.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Paczy, ty za madra to chyba nie jestes:) Widac duzo sie doczyta艂as o mnie prymitywie;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 papadence
do SONJI22 Sonju ale ja ju偶 podpisa艂am umowe,ale je偶eli na miesi膮c nie przekrocz臋 1500 z艂 bo tyle mog臋 dorobi膰 do renty to zus nie zabierze mi renty prawda?? ja narazie nie zdawa艂am egzaminu na licencje i t膮 kase co teraz uzbieram z um贸w,dostan臋 po 4 miesi膮cach, my艣le 偶e nie b臋dziedzie to wi臋cej ni偶 2.000 po 4 miesi膮cach,bo ja si臋 obawiam 偶e ten zarobek co uzbiera mi si臋 przez te 4 miesi膮ce wp艂ynie nagle na moje konto... i nie wiem jak to potraktuje zus... prosz臋 o dopowied藕 pozdrawim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja 22
S艂uchaj, tak, kasa wp艂ynie na Twoje konto na raz. Na pewno nie w ratach. Musisz zapytac dok艂adnie w Zusie jaki jest prog dochodowy, ile mozesz dorobic, zeby Ci renty nie zabrano. Ja osobiscie radze Ci zrobic jak pisa艂am wyzej. Jest poczatek, a zarobi艂as niewiele, potem moze byc ciezej, albo lezej, ale to niepewny chleb. Napisz umowy najlepiej na kogos. Jak pisa艂am wyzej 1. Moze masz kogos w rodzinie- kto moze bez obaw pracowac- tzn nie ponoszac zadnych kosztow- np dzia艂alnosci gospodarczej. Szukaj osoby, ktora pracuje i pracodawca op艂aca skladki Zus. Byle nie konkurencji. 2. Jesli nie masz mozliwosci zatrudnic kogos ad 1. to popros kierownika o taka przys艂uge. Ale nie wiadomo, czy sie zgodzi 9poniewaz osoba zawierajaca umowe moze sie w jakims momencie rozmyslec i to co zostaje wyp艂acone, musi wrocic do firmy w postaci rezerwy storno) Moim zdaniem zaszkodzisz sobie, jesli stracisz rente. A stracisz na pewno, kiedy otrzymasz dodatkowy dochod powyzej ustalonego progu. Moze masz kogos w Zusie znajomego, najlepiej tam zapytaj, jak to wyglada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 robo84
witam wszystkich... mia艂em podobny problem jak wi臋kszo艣膰 z was na temat pracy w OVB. te偶 czytalem wczesniej wiele for z tym zwi膮zanych. Oczywi艣cie spr贸bowalem bo co mialem do stracenia i poki co nie 偶a艂uj臋. Wprawdzie w firmie jestem nie dlugo ale juz zaczynam odnosic pewne sukcesy. jestem po pierwszych szkoleniach, po exam i sam ju偶 zaczynam dzia艂a膰. Oczywi艣cie nie potrafi艂bym \"sprzedawac\" czegos jesli temu bym nie ufa艂, jesli mozna sprzedawaniem to nazwac. Tak naprawde wszystko zalezy od tego jak tana osoba zrozumie to z czym przychodzi do klienta, jak jemu to wyt艂umaczy i z jakim nastawieniem bedzie to robic. Ja idac do klienta ide po to by jemu w pewnym sensie pom贸c, pom贸c zbudowac kapital na przysz艂o艣膰 niewielkim wkladem miesiecznym a nie wyci膮gn膮膰 prowizj臋. Jesli bedziesz m贸wic tylko o samych superlatywac danych produkt贸w to tez bedzie zbyt piekne a zarazem i podejrzane dla klienta. Ja cenie szczerosc a to mi sie odplaca zaufaniem klient贸w do swej osoby. Poniewaz zbudawac zaufanie wsr贸d klient贸w jest duuuuzo trudniej nizeli je stracic. Nalezy to zapami臋ta膰!!! oczywiscie odwo艂uj膮c sie do osob ktore po dw贸ch latach inwestycji chcieli miec kokosy to widac ze nie zrozumieli wog贸le istoty rozwi膮zania ... ale objechac na forum pozniej kogos to klasa no nie??? osobiscie polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 robo84
witam wszystkich... mia艂em podobny problem jak wi臋kszo艣膰 z was na temat pracy w OVB. te偶 czytalem wczesniej wiele for z tym zwi膮zanych. Oczywi艣cie spr贸bowalem bo co mialem do stracenia i poki co nie 偶a艂uj臋. Wprawdzie w firmie jestem nie dlugo ale juz zaczynam odnosic pewne sukcesy. jestem po pierwszych szkoleniach, po exam i sam ju偶 zaczynam dzia艂a膰. Oczywi艣cie nie potrafi艂bym \"sprzedawac\" czegos jesli temu bym nie ufa艂, jesli mozna sprzedawaniem to nazwac. Tak naprawde wszystko zalezy od tego jak tana osoba zrozumie to z czym przychodzi do klienta, jak jemu to wyt艂umaczy i z jakim nastawieniem bedzie to robic. Ja idac do klienta ide po to by jemu w pewnym sensie pom贸c, pom贸c zbudowac kapital na przysz艂o艣膰 niewielkim wkladem miesiecznym a nie wyci膮gn膮膰 prowizj臋. Jesli bedziesz m贸wic tylko o samych superlatywac danych produkt贸w to tez bedzie zbyt piekne a zarazem i podejrzane dla klienta. Ja cenie szczerosc a to mi sie odplaca zaufaniem klient贸w do swej osoby. Poniewaz zbudawac zaufanie wsr贸d klient贸w jest duuuuzo trudniej nizeli je stracic. Nalezy to zapami臋ta膰!!! oczywiscie odwo艂uj膮c sie do osob ktore po dw贸ch latach inwestycji chcieli miec kokosy to widac ze nie zrozumieli wog贸le istoty rozwi膮zania ... ale objechac na forum pozniej kogos to klasa no nie??? osobiscie polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lisia
Mam pro艣be. Mog艂by kto艣 podac mi adres strony internetowej na kt贸rej mam si臋 zalogowac 偶eby np. zdac ten egzamin lub zobaczyc jaki艣 film z nagraniem jak rozmawiac z klientem. By艂am na szkoleniu podali mi jakie艣 has艂o ale nie wiem na jakiej stronie, Z g贸ry dzi臋ki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 warto przeczytac
witam, chcia艂bym napisac kilka zda艅 na temat firmy OVB, troch臋 ju偶 tu pracuj臋 wi臋c chyba mog臋 napisac;] 1. przeczyta艂em du偶o wypowiedzi nt. tego, 偶e tutaj si臋 pracuje na "g贸r臋", zwyk艂y pracownik robi na tego szamana na g贸rze piramidy...ok, to prawda, zgadza si臋. Ale w jakiej k***a firmie jest inaczej??????!!!!!!! tutaj przynajmniej wiem ile z danej umowy zarabiam ja, ile moj kierownik, ile jego kierownik, a ile nasz szaman (czy tam w贸dz tej sekty), niech mi kto艣 poka偶e firm臋, w ktorej nie pracuje si臋 na kierownika, na dyretrora, na prezesa i na zarz膮d..... a jak kto艣 ma rozterki moralne z powodu, 偶e ma jasny plan kariery i o awansie nie decyduje to, kiedy kiero prz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 warto przeczytac
generalnie jest tak, 偶e po tej firmie jad膮 osoby, kt贸re nie da艂y tu sobie rady, bo nawet na sp贸d piramidki si臋 nie nadaj膮. Skoro kto艣 widzi problem w tym, 偶e musi tu pracowac z lud藕mi niech si臋 zatrudni w fabryce. pozdrawiam normalnych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 k0
Mam pytanie. Pracuj臋 w OVB od ponad p贸艂 roku.Podpisa艂am w tym czasie kilkana艣cie polis ale teraz dowiedzia艂am si臋 z臋 cz臋艣膰 klient贸w ich nie op艂aca.Dowiedzia艂am sie te偶 ze w takiej sytuacji musz臋 zwr贸ci膰 otrzymana prowizj臋.Chc臋 zrezygnowa膰 z OVB bo znalaz艂am inn膮 prac臋.I teraz moje pytanie:czy po rozwi膮zaniu umowy nadal b臋d臋 musia艂a zwr贸ci膰 otrzymane pieni膮dze?czy b臋d膮 one pobrane ze stornorezerwy bo chyba temu ona s艂u偶y? Bardzo prosz臋 o odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 warto przeczytac
to oczywiscie zalezy ile masz na Storno, sama rezygnacja z pracy niewiele tu daje niestety. p.s. dzial windykacji dziala tu bardzo dobrze, 偶eby ktos nie wymyslil takiego szlonego pomyslu 偶eby pozakladac umowy z 偶ulami, pobrac prowizje i si臋 zwin膮c z firmy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 legionare
OVB Obiektywni Doradcy Finansowi, ten spokojny ton g艂osu, wr臋cz hipnotyzuje, szykowne garnitury, pi臋kne z艂ote spinki w mankietach, tak naprawd臋 trzeba z艂o偶y膰 ho艂d ca艂ej tej otoczce pod nazw膮 PR. Wra偶enia wizualne, przekazy podprogowe, sygestie przechodz膮c臋 w manipulacje.Zasada,偶e ty s艂uchasz kiedy ja m贸wi臋 o tym czym naprawd臋 jest OVB, jest silne, ma tradycje i nie musi si臋 reklamowa膰. Je艣li macie mo偶liwo艣膰 to przeanalizujcie dok艂adnie umowy. To jest tak: pierwsza rozmowa i ju偶 wiesz gdzie sp臋dzisz reszt臋 偶ycia, magia, jak mog艂e艣 偶y膰 dot膮d w szarym 艣wiecie i pracowa膰 na etacie za 2 ooo pln.Przecie偶 jest OVB, gdzie 10 000 pln jest standardem, jedynie 2 h dziennie, codziennie a Twoje marzenia stan膮 si臋 rzeczywisto艣ci膮..... A teraz kilka fakt贸w: - umowa jest tak skonstruowana,偶e ogranicza Ci wiele swob贸d zagwarantowanych przez prawo w tym pa艅stwie, ale przecie偶 dla takiej kasy.... - prawda, kt贸r膮 g艂osz膮 OVB-owcy jest tylko ich prawd膮, i sprowadza si臋 jedynie do pewnej manipulacji, tzn: powiedz klientowi, 偶e jest 藕le w naszym kraju, niech sam w to uwierzy, zagro藕 jego emerytur膮, podwa偶 to co robi艂 przez ca艂e 偶ycie, po czym objaw si臋 jako jedyny, kt贸remu mo偶e zaufa膰, kt贸ry trzyma klucz do wyj艣cia z tej sytuacji, - nawet je艣li ju偶 wypracowa艂e艣 zyski to i tak OVB ma jokera, a nazwa jego to ...efekt Storna,wi臋c nie licz na profity, -ostatnie co mnie niepokoji to jak偶e profesjonalna i zaawansowana baza klient贸w, tworzona metod膮 "pantoflow膮", ciociu daj na fundusz...aha i daj jeszcze wszystkie numery tel i adresy do swoich znajomych, bo musz臋 szuka膰 klient贸w, 偶eby m贸j GTS by艂 dumny - szkolenia darmowe tak jasne tylko dlaczego pierwsze s膮 dopiero po okolo 6 tygodniach?przecie偶 wystarczy mie膰 technika elektryki zaocznej 偶eby za艂o偶y膰 ten wspania艂y garnitur, kt贸ry jak偶e podnosi nasz poziom presti偶u i profesjonalizmu, postulat贸w "na korzy艣膰" OVB jest wi臋cej ale po co o nich m贸wi膰 skoro i tak nie musimy si臋 reklamowa膰, bo przecie偶 zanim kupi pan buty to najpierw je pan chce przymierzy膰, 偶eby pasowa艂y do tej S klasy kupinej w salonie Audi, poleconej przez specjalist贸w z BMW, z jak偶e zaawansowanym systemem ADS. A 偶eby nie ko艅czy膰 tak optymistycznie, naprawd臋 nasz kraj zmienia si臋 na lepsze, baaardzo wolno ale jednak, tylko zmiana ta nie powinna polega膰 na ch臋ci zdobycia wszystkich pieni臋dzy 偶ycia w ci膮gu tygodnia, limity zawsze istniej膮, wi臋c zamiast wzrost贸w wirtualnych zer na kontach niech wzrasta nasza 艣wiadomo艣膰 narodowa, bo niestety w obecnym p臋dzie( kt贸ry na marginesie sami sobie nakr臋camy) 偶aden specjalista, doradca czy konsultant za艣lepiony wizj膮 pieni膮dza nie bedzie mia艂 skrupu艂贸w 偶eby wspom贸c nas w "obracaniu" naszymi pieni臋dzmi. Wszystko to co napisa艂em jest wyssane z palca i nigdy nie mia艂o miejsca...a jednak...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Dawno mnie tu nie by艂o... mo偶e poudzielam sie troch臋... "OVB Obiektywni Doradcy Finansowi, ten spokojny ton g艂osu, wr臋cz hipnotyzuje, szykowne garnitury, pi臋kne z艂ote spinki w mankietach, tak naprawd臋 trzeba z艂o偶y膰 ho艂d ca艂ej tej otoczce pod nazw膮 PR. Wra偶enia wizualne, przekazy podprogowe, sygestie przechodz膮c臋 w manipulacje.Zasada,偶e ty s艂uchasz kiedy ja m贸wi臋 o tym czym naprawd臋 jest OVB, jest silne, ma tradycje i nie musi si臋 reklamowa膰. Je艣li macie mo偶liwo艣膰 to przeanalizujcie dok艂adnie umowy. To jest tak: pierwsza rozmowa i ju偶 wiesz gdzie sp臋dzisz reszt臋 偶ycia, magia, jak mog艂e艣 偶y膰 dot膮d w szarym 艣wiecie i pracowa膰 na etacie za 2 ooo pln.Przecie偶 jest OVB, gdzie 10 000 pln jest standardem, jedynie 2 h dziennie, codziennie a Twoje marzenia stan膮 si臋 rzeczywisto艣ci膮....." Niestety prawda jest taka, ze jak chcesz zarobi膰, to musisz wygl膮da膰. Sugestie i manipulacje? Powt贸rz臋 (bo oczywi艣cie czyta艂e艣 kilkana艣cie stron wstecz) w dzisiejszych czasach na nich oparty jest praktycznie ca艂y marketing- od reklam w TV, po promocje w supermarkecie, wszystkie gratisy i konkursy. 90% firm na rynku ze wszystkich bran偶 je stosuje, ale oczywi艣cie OVB jest najgorsze... Nikt nic nikomu nie obiecuje. Nikt nikomu nie m贸wi: "b臋dziesz zarabia艂 10 000z艂 miesi臋cznie". Co najwy偶ej mog臋 pokaza膰, ze ja zarabiam tyle i tyle, a tu ktos zarabia 3 razy tyle. "Je艣li zrobisz tak, tak i tak, i b臋dziesz si臋 s艂ucha艂 prze艂o偶onych to najprawdopodobniej tez bedziesz tyle zarabia艂". 2h w tygodniu? ja Cie prosz臋... Fakty: "- umowa jest tak skonstruowana,偶e ogranicza Ci wiele swob贸d zagwarantowanych przez prawo w tym pa艅stwie, ale przecie偶 dla takiej kasy...." A te swobody to...? Umowa jest skonstruowana w taki spos贸b, 偶e ma ograniczy膰 dost臋p konkurencji do naszego pracownika. Ma te偶 zniech臋ci膰 naszego pracownika do odej艣cia do konkurencji. Pow贸d? Przez pierwsze p贸艂 roku, ale p贸藕niej tak偶e fundujemy mu szkolenia, uczymy zawodu, po艣wi臋camy cenny czas (czyli pakujemy w niego du偶a kas臋). Chcia艂by艣 kogo艣 wyszkoli膰, nauczy膰 zawodu po to by za chwil臋 poszed艂 do konkurencji, a konkurencja ma gotowego pracownika zerowym kosztem? Poza tym, w dok艂adnie ten sam spos贸b jest skonstruowana umowa w kazdej innej firmie z bran偶y finansowo- ubezpieczeniowej... ale dalej OVB jest t膮 najgorsz膮... "- prawda, kt贸r膮 g艂osz膮 OVB-owcy jest tylko ich prawd膮, i sprowadza si臋 jedynie do pewnej manipulacji, tzn: powiedz klientowi, 偶e jest 藕le w naszym kraju, niech sam w to uwierzy, zagro藕 jego emerytur膮, podwa偶 to co robi艂 przez ca艂e 偶ycie, po czym objaw si臋 jako jedyny, kt贸remu mo偶e zaufa膰, kt贸ry trzyma klucz do wyj艣cia z tej sytuacji," Widac, ze nie by艂e艣 na zadnym szkoleniu u nas (albo by艂e艣 i nie s艂ucha艂e艣). Kto m贸wi, ze w Polsce 藕le jest? Jedne przyk艂ad mi podaj... Co do emerytury- poczekaj jeszcze chwil臋, niech nowe emerytury wyp艂ac膮... Nie jestem jedynym, kt贸remu mo偶na zaufa膰, ale jaki jest pow贸d, dla kt贸rego klient nie mia艂by mi ufa膰 i mia艂by zaufa膰 przedstawicielowi innej formy, kt贸ra jest nieobiektywna lub na skraju bankructwa (nie bed臋 z nazwy wymienia艂... z "cynamon" sie rymuje :P ) "- nawet je艣li ju偶 wypracowa艂e艣 zyski to i tak OVB ma jokera, a nazwa jego to ...efekt Storna,wi臋c nie licz na profity," A mia艂e艣 Ty kiedy jakikolwiek kontakt z ksiegowo艣ci膮, rachunkowo艣ci膮 itp.? Jak chcesz to mo偶esz wys艂a膰 pisemko do danego TU i poprosi膰 by Ci wyp艂acali prowizje co miesi膮c po wp艂acie sk艂adki klienta... b臋dziesz dostawa膰 np. 50z艂 miesi臋cznie z jednej umowy i storna nie bedzie... Poza tym jak wiesz z kim podpisujesz umow臋 to sam mo偶esz okre艣li膰 ryzyko storna... Jak naci膮gasz wielodzietn膮 rodzink臋 co ma 2000z艂 miesi臋cznie na wy偶ycie to sam sobie jeste艣 winien... "-ostatnie co mnie niepokoji to jak偶e profesjonalna i zaawansowana baza klient贸w, tworzona metod膮 "pantoflow膮", ciociu daj na fundusz...aha i daj jeszcze wszystkie numery tel i adresy do swoich znajomych, bo musz臋 szuka膰 klient贸w, 偶eby m贸j GTS by艂 dumny " powiem tak... nikt Ci nie ka偶e za klient贸w brac rodzin臋. Aczkolwiek jest to najprostszy spos贸b by zacz膮膰- cho膰by dla treningu. A, 偶e dzia艂aby na poleceniach. Jest to po prostu inna forma reklamy- sprawdza si臋. "- szkolenia darmowe tak jasne tylko dlaczego pierwsze s膮 dopiero po okolo 6 tygodniach?" Dlatego, 偶e np. tydzie艅 wcze艣niej ci膮g szkole艅 si臋 rozpocz膮艂? To ju偶 losowo艣膰 jest. Ja mia艂em szkolenia po dw贸ch tygodniach. Ale r贸wnie dobrze mo偶na je mie膰 po tygodniu. Praca w OVB jest praca na lata. Nie jest to praca dorywcza na 2 tygodnie. Zarobki stopniowo rosn膮, od 艣miesznych a偶 po naprawd臋 powa偶ne pieni膮dze. Nie chcesz rozmawia膰 z doradcami finansowymi, nie ufasz im- Tw贸j wyb贸r. Taki sam maj膮 nasi potencjalni klienci. Ci sami co wierza w 10% lokaty Fronczewskiego, najwi臋ksze OFE, "tysiaka" na emeryturze Kondrata , czy wolego od prowizji OC od telefonu z czw贸rk膮 w godle... Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgadzaa si臋
nic doda膰, nic uj膮膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 legionare
opanowanie jest lekarstwem na nasze czasy, niestety szkoda ze nawet tak elokwentna osoba przyznaje racje osobie, kt贸ra przecie偶 nie ma poj臋cia o finansach, rachunkowo艣ci i ca艂ym wielkim 艣wiecie finansjery. m贸wi膮c, 偶e na tym opieraj膮 si臋 reklamy i wsp贸艂czesny marketing? jasne, masz racje macie nawet jak sam przyzna艂e艣 wiele wsp贸lnego z produktami jak np:proszki do prania, pasty do z臋b贸w tylko zastan贸w si臋 czy naprawd臋 tanim populizmem zach臋cisz ludzi do korzystania z w艂asnych us艂ug,stawiaj膮c si臋 w jednym rzedzie z manipulatorami reklamowymi nie jest tutaj stosowne, ale przecie偶 i tak prawda le偶y po Waszej stronie, wi臋c prosz臋 udzielaj si臋 jeszcze, powiedz nam jeszcze co艣 wspania艂ego o her Helmucie K. i jego cudownych dzieciach: Otto, Vierze i Brunhildzie ... a co do moich wcz艣niejszych wypowiedzi, skoro wszystko jest tak jak mowisz to nie pogr膮偶aj si臋 wraz ze swoimi wywodami, to nies艂u偶y Twoim interesom, ...co do obietnic i ich prawdziwo艣ci, wiesz bior膮c przyk艂ad z g贸ry zapomnia艂em wy艂aczy膰 dyktafonu w trakcie rozmowy, jakie to nie kulturalne nie s膮dzisz? Oczywi艣cie prawda jest po waszej stronie, a wszystko tutaj napisane jest jej zaprzeczeniem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 quattro formaggi
legionare, to co piszesz w og贸le nie trzyma si臋 艂adu i nie ma ci膮g艂o艣ci wypowiedzi. Nie wiem czy kto艣 co艣 rozumie z twojego be艂kotu przeplatanego z po偶al-si臋-Bo偶e moralizatorskimi wywodami, kt贸re w dodatku nazywasz faktami. We藕 sobie przeczytaj raz jeszcze np. te oto s艂owa: "A teraz kilka fakt贸w: - umowa jest tak skonstruowana,偶e ogranicza Ci wiele swob贸d zagwarantowanych przez prawo w tym pa艅stwie, ale przecie偶 dla takiej kasy.... - prawda, kt贸r膮 g艂osz膮 OVB-owcy jest tylko ich prawd膮, i sprowadza si臋 jedynie do pewnej manipulacji, tzn: powiedz klientowi, 偶e jest 藕le w naszym kraju, niech sam w to uwierzy, zagro藕 jego emerytur膮, podwa偶 to co robi艂 przez ca艂e 偶ycie, po czym objaw si臋 jako jedyny, kt贸remu mo偶e zaufa膰, kt贸ry trzyma klucz do wyj艣cia z tej sytuacji," Nazwij te ograniczane swobody, i powiedz mi jak niby stoj膮 one w sprzeczno艣ci z prawem pracy w Polsce. Wiesz w og贸le cokolwiek na temat zwalczania nieuczciwej konkurencji i przepis贸w nt. zakazu dzia艂alno艣ci konkurencyjnej ? Drugi odno艣nik ("-") - pochwal si臋 znajomo艣ci膮 fakt贸w, i napisz, kt贸re z rzeczy m贸wionych klientowi nie s膮 prawd膮 ? Czy to, 偶e jest oko艂o 70 TU, czy to 偶e istnieje co艣 takiego jak S&P, czy to 偶e pracujemy wg systemu ADS ? Pochwal si臋 znajomo艣ci膮 firmy i rynku ... Czy w naszym kraju jest dobrze ? Zadaj to pytanie 100 osobom (tak jak ja spotykam si臋 ze 100 klientami) i zobacz ile os贸b odpowie Ci 偶e jest OK. Straszy膰 emerytur膮 ? A kto tu b臋dzie straszy艂 - zr贸b ludziom wyliczenie na podstawie kapita艂u pocz膮tkowego, odprowadzanych sk艂adek do ZUSu i OFE, bazuj膮c na ich 艣redniej stopie zwrotu i zapytaj si臋 czy 42-latek b臋dzie zadowolony z emerytury na poziomie 44% swoich zarobk贸w. O jakiej manipulacji ty w og贸le m贸wisz ? Ludzie dzisiaj s膮 m膮drzy i manipulacje wyczuwaj膮 - tak by艣 nic nie osi膮gna艂 tutaj. Odno艣nie zysk贸w - je艣li m贸wisz o kliencie, 偶e je wypracowa艂, to co go to interesuje, czy pracownik ma storno czy go nie ma. Za艣 je艣li sie odnosisz do pracownika, to kto艣 kto pracuje, godzi si臋 na storno przy podpisaniu umowy i nie przeszkadza mu to, 偶e dostanie ca艂o艣膰 w ci膮gu 2 lat, a nie od razu. Jak komu艣 nie pasuje, to niech tu nie pracuje, licz膮c na 4-miesi臋czne wystrzelanie wszystkich znajomych, zwini臋cie kasy. Tutaj taki gagatek przynajmniej 25% zostawi firmie, cho膰 to jest nic, przy tym jakiego bajzlu narobi. A je偶eli chodzi o baz臋 klient贸w... to jak wyobra偶asz sobie baz臋 profesjonaln膮 i zaawansowan膮 baze klient贸w ? 呕e masz mie膰 j膮 w formie arkusza kalkulacyjnego, z imieniem, nazwiskiem, dat膮 urodzin, peselem, numerem karty kredytowej, numerem buta i grup膮 krwi ? Czy mo偶e chodzi o to, 偶eby wzi膮膰 Panoram臋 Firm i lecie膰 wszystkich od g贸ry do do艂u ? To b臋dzie bardziej profesjonalne od "poczty pantoflowej" ? Nie wiesz, 偶e dzisiaj polegamy na opiniach i anonimowe telefony odnosz膮 5 razy mniejszy skutek ? A jak chcesz si臋 dowiedzie膰 co艣 nt. Helmuta, to sobie kup jak膮艣 gazet臋 z silnie obsadzon膮 rubryk膮 obyczajowo-towarzysk膮. A tak dla podsumowania - pojaw si臋 na tym forum za 10 lat i pogadasz sobie z jakim艣 klientem OVB i zobaczymy czy w twoim przypadku tylko w s艂owach si艂a, czy mo偶e potrafi艂e艣 przynajmniej w po艂owie tak dobrze zadba膰 o swoje finanse jak klienci OVB czy innych firm doradczych. Bo pisa膰, 偶e co艣 jest nie tak (w dodatku nie pos艂uguj膮c si臋 faktami) kazdy mo偶e, ale wskaza膰 ju偶 jak膮艣 sensown膮 alternatyw臋, to inna sprawa. Mo偶e podasz sw贸j numer tel i ka偶dy w sprawach finansowych zadzwoni do Ciebie, skoro taki z ciebie inteligent ? Nie krytykuj, skoro nie jeste艣 lepszy i nie wiesz wi臋cej, bo w贸wczas nie jest to konstruktywne, a jedynie pogr膮偶膮 twoj膮 osob臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stracone 8miesiecy
ovb to jest jedno wielkie g...... wciskaja kit, oferujac niewiadomo jakie zarobki, wyjAzdy, szkolenia darmowe, po czym okazuje sie ze trzeba za wszystko placic... zwykly wyscig szczur贸w, ludzie pchaja sie po tej pseudo drabince do g贸ry, nie znam nikogo kto by zrobil awans uczciwie, wszystko jest robione na wa艂kach... dla mnie smieszne jest to ze przyjmuja wszystkich pozniej pranie m贸zgu i tak dalej.. jak ktos kto nie ma zielonego pojecia o finansach moze doradzac w kwestiach inwestowania pieniedzy?? nie badzcie smieszni.. ODRADZAM WSZYSTKIM PRACE W TEJ FIRMIE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
legionare- w艂asciwie qf Ci臋 ju偶 podsumowa艂... ale ja mam jedno pytanie: Gdzie ja napisa艂em, 偶e stawiam OVB ko艂o proszk贸w do prania i pasty do z臋b贸w? We藕my na przyk艂ad pierwsz膮 z brzegu reklam臋 produktu finansowego. Widzia艂e艣 te wielkie 10%, a pod spodem malutki napisik, ze jest jednak mniej, albo lokat臋 nocn膮 (to to juz w og贸le parodia...)? Kt贸re OFE jest najwi臋ksze? Kt贸re najpowszechniejsze? A kt贸re odnios艂o najwi臋kszy zysk w historii (i dlaczego nikt tu nie wspomina o niemal identycznej stracie?). Co si臋 dzieje z prowizj膮 w TU o systemie direct (czyli bez agenta)? Na wszystkie te pytania odpowiedz膮 nam 艣liczne reklamy, kt贸rymi naszpikowana jest TV, radio, internet, ulica. Ka偶da jedna naszpikowana jest NLP, presupozycjami i niezliczon膮 ilo艣ci膮 technik marketingowych (przecie偶 stoj膮c na przystanku w 2 minuty nie mozna zrobi膰 nic... lub zapisa膰 sie do najwi臋kszego OFE w Polsce- wy艣lij tylko zwyk艂ego smsa pod numer, a my reszt臋 za艂atwimy). Moje pytanie (juz kolejne) dlaczego nikt im nie wytknie tego palcem? Nikt s艂owem nie pi艣nie, 偶e to manipulacja itp. Prawda jest taka, 偶e wi臋kszo艣ci膮 tych produkt贸w mozna sobie... w toalecie... ale nic- oni sie reklamuj膮 to im wolno. Ja na doradztwie te偶 chc臋 zareklamowa膰 sw贸j produkt (de facto, wi臋kszo艣ci przypadk贸w du偶o lepszy ni偶 te, o kt贸rych mowa jest w TV), dlaczego wiec mi nie wolno u偶y膰 dok艂adnie tych samych technik? Dlaczego niemal ka偶da firma moze u偶ywa膰 te techniki i nikt nic nie m贸wi, jest w porz膮dku, a doradca z OVB gdzie艣 (cz臋sto nie艣wiadomie) wypowie 3 zdania, kt贸re le偶a艂y kiedy艣 ko艂o ksi膮偶ki o NLP i ju偶... manipuluje, pierze m贸zg, jest z艂y, jest g艂upi etc... Naprawd臋 tego nie widzisz? stracone 8miesiecy, Podaj prosz臋 przyk艂ad kitu wciskanego w OVB i cen臋 za szkolenia. Niekt贸re wyjazdowe s膮 faktycznie p艂atne, ale skierowane do kadry kierowniczej i na ochotnika, wiec je艣li nie chcesz, nie jedziesz (a cena zwykle dotyczy np. po艂owy noclegu- drug膮 po艂ow臋 stawia firma). A ja znam ponad 100 os贸b, kt贸rzy wszystkie swoje awanse zrobili uczciwie. Ale opowiedz... jak mo偶na awans nieuczciwie zrobi膰 w OVB? Moze bym wykr臋ci艂 jakiego艣 wa艂ka i zosta艂 krajowym szybciej... :D Przyjmujemy wszystkich jak leci? Odsy艂am pare stron wcze艣niej, opisywa艂em jak to sie odbywa (w skr贸cie- ka偶dy to moze przyj艣膰 na 1 rozmow臋 kwalifikacyjn膮, a faktycznie prac臋 dostaje co najwy偶ej 15%). A je艣li ktos faktycznie przyjmuje wszystkich jak leci- sam szybko te偶 leci... Kto艣, kto nie ma zielonego poj臋cia o finansach, faktycznie, niech nie doradza w sprawie inwestowania. Tylko zanim taka osoba zacznie doradza膰, takiego poj臋cia nabiera. To co jest m贸wione na szkoleniach w zupe艂no艣ci wystarczy by m贸c obs艂u偶y膰 klienta indywidualnego, o, nazwijmy to, standardowych potrzebach. Co prawda maklerem gie艂dowym po naszych szkoleniach nie zostaniesz, ale... Wystarczy, 偶e idealnie znasz analiz臋 finansow膮 (czyli wiesz jakie fakty s膮 Ci potrzebne do tego by danemu klientowi zrobi膰 dobry plan finansowy), mniej wi臋cej orientujesz si臋 na rynku (co sie dzieje, co sie dzia艂o, co moze sie zdarzy膰), wiesz jak dzia艂aj膮 fundusze wszelakie, potrafisz przeczyta膰 wykres, umiesz okre艣li膰 jak dzia艂aj膮 rozwi膮zania, z kt贸rych korzysta juz klient (wiesz na co trzeba zwraca膰 uwag臋 w produktach inwestycyjnych, w OWU itp.). I to naprawd臋 wystarczy, Zw艂aszcza gdy masz podsuni臋te pod nos gotowe produkty, kt贸rych w 偶aden spos贸b nie trzeba kombinowa膰 i masz czarno na bia艂ym napisane co jest w nich takiego fajnego, 偶e wyr贸偶nia je z t艂umu. A reszt臋 robi膮 inni za Ciebie... Bo przecie偶 nie inwestujesz pieni臋dzy klienta na gie艂dzie czy te偶 nie zarz膮dzasz jego funduszem inwestycyjnym. Nawet optymalny sk艂ad portfela klienta nie zawsze Ty wybierasz. Nawet nie musisz szpera膰 i szuka膰 notowa艅 funduszy, bo wi臋kszo艣膰 dostajesz mailem... Do wszystkich, kt贸rzy chc膮 pracowa膰 w OVB, przechodz膮 w艂a艣nie szkolenia, rozmowy kwalifikacyjne itp. Og贸lnie poszukuj膮 jakich艣 info o firmie: 1. S艂uchajcie co sie do Was m贸wi na szkoleniach- 偶eby zn贸w nie by艂o sytuacji, 偶e prawie rok w firmie i on nie ma zielonego poj臋cia o inwestowaniu... co prawda, cz臋sto weso艂o u nas jest w biurach, du偶o sie 艣miejemy itd. Ale to nie my jeste艣my 艣mieszni. 2. Je艣li szukacie dorywczej pracy na 2 miechy, wakacje, na czas studi贸w itp. Dajcie sobie spok贸j- to nie ten adres. 3. To forum, naprawd臋 nie jest dobrym miejscem by uzyska膰 informacje o firmie. Znajdziecie tu skrajnie r贸偶ne wypowiedzi. Ludzie, kt贸rym nie wysz艂o s膮 藕li na ca艂y 艣wiat i atakuj膮 firm臋, ludzie kt贸rym wysz艂o zawzi臋cie jej broni膮... I tak juz 42 strony... Wiarygodne i rzetelne informacje nt. firmy uzyskacie u swoich prze艂o偶onych i innych pracownik贸w OVB (ch臋tnie Wam pomoga i wyt艂umacz膮 niekt贸re sprawy).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do batosai
kolego sympatyczny jesli Twoja dyrekcja pokrywa po艂owe Twojego pobytu na szkoleniu to naprawde gratuluje takiej dyrekcji:) moze mialem tego pecha i trafilem na inna dyrekcje... no ale szkoda czasu na pisanie o tych ludziach... szkolenie w hotelu 4 gwiazdkowym kosztowa艂o 400zl... nie powiem pierwsze szkolenie bylo darmowe, a pozniej niezaleznie czy byles kierownikiem czy zwyklym "r" to p艂aciles 4 st贸wy.. co do rekrutacji tez sie z toba nie zgodze... zwykly pic na wode.... nie ma to nic wspolnego z powazna rozmowa kwalifikacyjna.... przyjmuje sie wszystkich jak leci byle by tylko jednostki robili... tak jak juz powiedzialem zwykly wyscig szczur贸w szczeg贸lnie mlodych ktorym zrobiono wode z mozgu i zbajerowano ich zarobkami... jest jeszcze pare spraw za艂osnych ale to juz sobie oszczedze zanudzania Was... placilo sie nie tylko za szkolenia i akademie.. ALE TAK JAK PISZE NIE WYPOWIADAM SIE O DZIALALNOSCI CALEJ FIRMY OVB BO MIALEM DO CZYNIENIA TYLKO Z JEDNA DYREKCJA.. NO ALE PRZEZ TAKICH LUDZI WLASNIE MAM TAKI A NIE INNY OBRAZ TEJ FIRMY... ODRADZAM............ PS. Z TEGO CO SLYSZALEM TO NAJLEPSZA DRYREKCJA KRAJOWA JEST WE WROC艁AWIU:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yamamoto
To ile ta OVB ma tych dyrektor贸w krajowych. Czy tyle co kraj贸w w Polsce. Panowie to jaka艣 paranoja !!! Gdzie my 偶yjemy w, w jakim kraju ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yamamoto
To ile ta OVB ma tych dyrektor贸w krajowych. Czy tyle co kraj贸w w Polsce. Panowie to jaka艣 paranoja !!! Gdzie my 偶yjemy w, w jakim kraju ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do yamamoto
oj widze ze ktos sie tutaj w koncu ze mna zgadza:) to est parodia nie paranoja:...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
stracone 8miesiecy (bo zak艂adam, 偶e to Ty odpowiedzia艂e艣 jako "do batosai"), W 偶yciu za 偶adne szkolenie, cho膰by w nie wiadomo jakim cudownym hotelu nie zap艂aci艂em 400z艂. Max to by艂o 150 i to na pe艂nym wypasie z saun膮 spa i basenem w hotelu (i telefonem w toalecie, 偶e jak zabraknie czego艣 to mozna zadzwoni膰 po obs艂ug臋). Moim zdaniem 艣ciemniasz jak si臋 tylko da. I jeszcze raz powt贸rz臋- dla ochotnik贸w. Nikt Ci na si艂臋 nie kaza艂 jecha膰 na takie szkolenie. Rekrutacja- poszukaj jednak mojej wypowiedzi pare stron wcze艣niej nt. rekrutacji. Przeczytaj. Ka偶dego mo偶na wzi膮膰 na rozmow臋 kwalifikacyjna- tu bierzemy wszystkich jak leci. I Ty naprawd臋 uwa偶asz, 偶e podpisujemy umow臋 z ka偶dym, kto sie zjawi na rozmowie kwalifikacyjnej? Moze jednak podziel si臋 偶a艂osnymi sprawami i napisz za co jeszcze sie p艂aci艂o? yamamoto- a co za r贸偶nica ilu jest dyrektor贸w krajowych? W Polsce jest 17 dyrektor贸w krajowych (z czego czterech jest seniorami, a jeden super seniorem). W czym widzisz problem i t膮 paranoj臋?

Udost臋pnij ten post