Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 Enzo 123
do z艂odzieja ksi臋zyca: stary twoje posty s膮 艣wietne:) jak je czytam to nie mog臋 si臋 przesta膰 艣mia膰 (prawniczy be艂kot jest bardziej zrozumia艂y od twojego :) dobrze ze batosai podpowiedzial ci co to interpunkcja bo juz w drugim poscie chociaz przecinki dawales:) pozdrawiam i oby wiecej takich post贸w - lubie sie 艣mia膰 do rozpuku:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zawiedzony
i chyba nikt nie napisze rzeczowo co i jak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adicdn
moja dziewczyna pracowa艂a w tej firmie...Lublin dno..totalne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
2 takich co ksie偶yc nakrad艂o- nacisnij prosz臋 ten: http://grownupgeek.com/capslock.jpg klawisz. Nie da sie czyta膰 Twoich post贸w... nast臋pnie odwied藕 t臋: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=665 stron臋. Ewentualnie zainstaluj sobie Oper臋 lub Mozill臋 Firefoxa, to b臋dzie podkre艣la艂o Ci b艂edy i klikaj膮c ppm bedziesz m贸g艂 je poprawi膰 (chocia偶 nie wiem na co by Ci "choby" poprawi艂o...) Nie wtracam sie w Twoj膮 wypowied藕- to jest forum dyskusyjne i ja w艂a艣nie dyskutuj臋. Mianowicie rozwijam to, czego nie dopowiedzia艂e艣 lub przekr臋ci艂e艣. Poza tym, co z tego, ze napiszesz ludziom co bedzie na szkoleniu, jak i tak na nim musz膮 by膰 (nawet je艣li maja do przejechania 100km)? Nie chcia艂em i nie chc臋 Ci臋 obra偶a膰. Ale nie dawaj te偶 ludziom powodu, bo takie posty a偶 sie prosz膮 by je zripostowa膰... S22: "Nie wiedzia艂am,ze sa kierownicy krajwi w Ovb" Bo nie ma... zaq12wsx- dodatk贸w zadnych nie dostaniesz, ale gwarantuj臋 Ci, 偶e prowizje b臋d膮 na tyle wysokie, 偶e Ci wystarczy... zawiedzony- napisz do mnie maila jakie informacje bys chcia艂 uzyska膰- postaram Ci si臋 pom贸c. adicdn- czekam na cd :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przysz艂y pracownik
Ja te偶 zaczynam swoj膮 przygod臋 z t膮 firm膮 .. Na wszystkie pytania odpowiedzia艂 mi manager , nurtuje mnie natomiast jedna kwestia.. o kt贸r膮 g艂upio by艂o mi si臋 zapyta膰 .. :) Ot贸偶.. Najprawdopodobniej w przysz艂ym tygodniu b臋d臋 mia艂a ju偶 swoje pierwsze rozmowy . Zak艂adaj膮c, 偶e uda mi si臋 podpisa膰 jak膮艣 umow臋 , to ile czasu up艂ynie , zanim dostan臋 za ni膮 pieni膮dze ? Nie ukrywam , 偶e potrzebuj臋 kasy i jest to dla mnie wa偶ne.. g艂贸wnie dlatego chc臋 to wiedzie膰.. POMOCY

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przysz艂y pracownik
Pom贸偶cie ! W艂a艣nie zaczynam swoj膮 przygod臋 z t膮 firm膮 , i je艣li dobrze p贸jdzie , w przysz艂ym tygodniu podpisz臋 swoje pierwsze umowy . Na wszystkie nurtuj膮ce mnie pytania udzieli艂 mi odpowiedzi m贸j manager , natomiast g艂upio by艂o mi si臋 zapyta膰 o jedn膮 rzecz . Zak艂adaj膮c , 偶e w przysz艂ym tygodniu podpisz臋 umow臋 , to po jakim okresie czasu dostan臋 za ni膮 pieni膮dze ? Nie b臋d臋 ukrywa膰 , 偶e mam niemal n贸偶 na gardle i ta praca to moja wielka nadzieja.. Prosz臋 o odpowied藕 kogo艣 , kto pracowa艂 b膮d藕 pracuje w tej firmie i wie , jak to wygl膮da.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przysz艂y pracownik
Witam :) My艣l臋 , 偶e ju偶 mog臋 tak napisa膰 - moja przygoda z firm膮 w艂a艣nie si臋 zaczyna . Je艣li dobrze p贸jdzie ,to od przysz艂ego tygodnia zaczn臋 swoje pierwsze rozmowy . Mi te偶 te wszystkie superlatywy firmy wydaj膮 si臋 totaln膮 abstrakcj膮 , no ale c贸偶 , kto nie ryzykuje ,ten szampana nie pije :) Nie b臋d臋 ukrywa膰 , 偶e moje finanse s膮 w op艂akanym stanie, w zwi膮zku z czym mam PYTANIE do WSZYSTKICH , KT脫RZY PRACOWALI B膭D殴 PRACUJ膭 W OVB . Powiedzcie mi , w jakim czasie od podpisania pierwszych um贸w zostanie mi wyp艂acone wynagrodzenie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przysz艂y pracownik
Kurde kafe cosik si臋 sypie .. nie pokazywa艂o mi moich poprzednich wpis贸w , musia艂am pisa膰 od nowa, st膮d te偶 taki tr贸jpostowy SPAM :P Wybaczcie :) Z g贸ry dzieki za odpowiedzi :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alicee
Je艣li masz zaci臋cie, gadk臋 i nie masz sumienia to warto. Pieni膮dze du偶e. Co do metod pracy- pora偶ka. Pranie m贸zg贸w, wmawiaj膮, 偶e najlepsza praca pod s艂o艅cem. Fakt, nie urobisz si臋. Chodzisz po ludziach i wciskasz im kit. By艂am klientem i pracownikiem. Jako klient czuje si臋 oszukana. Wci艣ni臋to mi umow臋 na niby 2 lata, po kt贸rych mia艂am mie膰 znaczne zyski, teraz si臋 okazuje 偶e zysk贸w nie ma 偶adnych, mo偶e b臋d膮, jak b臋d臋 dalej wp艂aca膰, a wk艂ad wp艂acony przez pierwsze 2 lata mog臋 wybra膰 dopiero po 20 latach. Osoby wypowiadaj膮ce sie pozytywnie o ovb to pewnie w wi臋kszo艣ci nowi pracownicy po 艣wierzym praniu m贸zg贸w, albo d艂u偶ej pracuj膮cy, ale za艣lepieni przez pieni膮dze. Im d艂u偶ej pracujesz tym bardziej dociera do Ciebie to, 偶e oszukujesz ludzi. W艂a艣ciwie ca艂a firma jest szemrana. Egzamin na agenta zdawa艂am nie maj膮c poj臋cia o rynku finansowym. Wi臋kszo艣膰 pyta艅 wydawa艂a mi si臋 z kosmosu, materia艂贸w do przygotowania si臋 nie dostali艣my wcale, zreszt膮 nie by艂y potrzebne, bo po paru minutach egzaminu przysz艂a kobieta i podyktowa艂a nam poprawne odpowiedzi i pow. ze mamy zrobic kilka b艂臋d贸w, 偶eby to wiarygodniej wygl膮da艂o. To swiadczy o tej firmie. Wci膮gn臋艂am w umowy, np. compensa bolero do艣膰 sporo znajomych, kt贸rych niebawem strac臋, gdy zechc膮 wyp艂aca膰 pieni膮dze i us艂ysz膮, 偶e nie mog膮, bo to umowa wieloletnia, a na doradztwach panowie kierownicy m贸wili inaczej. JA jako pocz膮tkuj膮cy ovbowiec siedzia艂am i s艂ucha艂am jak moi prze艂o偶eni robi膮 z ludzi wariat贸w, sama 艣wi臋cie wierzy艂am w to co m贸wi膮. Oczywi艣cie je艣li masz wiedz臋 na temat finans贸w, mo偶esz by膰 uczciwym ovbowcem, m贸wi膰 ludziom prawd臋, ale je艣li nie mia艂es styczno艣ci z tym tematem, jeste艣 agentem z 艂apanki, a ca艂a twoja wiedza to ta, kt贸r膮 wpoj膮 Ci prze艂o偶eni, to kiepsko na tym wyjdziesz. Np. wy偶ej wymienione Bolero jest ok, jesli klient wie, 偶e jest to umowa na wiele lat, a nie wm贸wi膮 mu, 偶e po 2 latach mo偶e zako艅czy膰 wsp贸艂prace i b臋dzie mia艂 zyski. OVB nie jest obiektywne. Sprzedaj膮 tylko kilka produkt贸w. Musisz liczy膰 si臋 z kosztami na pocz膮tek. Za艣wiadczenie o niekaralno艣ci, piecz膮tki itd. Od zarobku zabieraj膮 Ci cz臋艣膰 do tzw. stornorezewy. Zwracaj膮 Ci to je艣li klient wywi膮偶e si臋 z umowy, je艣li nie, przepada. Za segregatory dla klient贸w te偶 musisz sam p艂aci膰( jak ja pracowa艂am to by艂o 25 偶艂 za sztuk臋).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ovb Poczatek z doswiadczeniem
alicee Napisa艂as ze ta firma jest szemrana itd nie uwazasz ze zbytnio generalizujesz ta sprawe a pozniej mowiac ze nie kazdy ovbowiec jest taki....zdajesz sobie z tego sprawe o tym ze mowiac takie bzdety ze poprostu obrazaasz i nieszanujesz osob dla ktorych ta prace traktuja profesonalnie???? powiem tak jak sama wiesz sa zli kierowcy i dobrzy wiec niezdziw sie ze bedzie ovbowiec dobry i z艂y ale jakas jedosta to nie ogol!!! nie kazdy jednak patrzy moze na kase wiem to po sobie i po swoich prze艂ozonych bo oni mnie tego nauczyli co jest najwazniejsze(klient)a im d艂uzej jestem w firmie tym bardziej potwierdzam sie w tym przeekonaniu...Pewnie powiesz ze sprali mi mozg itd. bo jak widze jestes anty ovb Ale powiem Ci jedno gdybym oszykiwa艂 ludzi swoich przyjaciol i rodzine i wiedzia艂 otym juz dawno bym sie powiessil:) I taka troszke rada niepiez swoich brudow w tej samej misce:-)pozdrawiam Sredecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ovb Poczatek z doswiadczeniem
alicee Napisa艂as ze ta firma jest szemrana itd nie uwazasz ze zbytnio generalizujesz ta sprawe a pozniej mowiac ze nie kazdy ovbowiec jest taki....zdajesz sobie z tego sprawe o tym ze mowiac takie bzdety ze poprostu obrazaasz i nieszanujesz osob dla ktorych ta prace traktuja profesonalnie???? powiem tak jak sama wiesz sa zli kierowcy i dobrzy wiec niezdziw sie ze bedzie ovbowiec dobry i z艂y ale jakas jedosta to nie ogol!!! nie kazdy jednak patrzy moze na kase wiem to po sobie i po swoich prze艂ozonych bo oni mnie tego nauczyli co jest najwazniejsze(klient)a im d艂uzej jestem w firmie tym bardziej potwierdzam sie w tym przeekonaniu...Pewnie powiesz ze sprali mi mozg itd. bo jak widze jestes anty ovb Ale powiem Ci jedno gdybym oszykiwa艂 ludzi swoich przyjaciol i rodzine i wiedzia艂 otym juz dawno bym sie powiessil:) I taka troszke rada niepiez swoich brudow w tej samej misce:-)pozdrawiam Sredecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Przysz艂y pracownik- to zale偶y od wielu czynnik贸w. Przede wszystkim od tego, kiedy p贸jdziesz na szkolenia i zaliczysz egzamin. Druga sprawa- kiedy podpiszesz pierwsze umowy. Istnieje szansa, ze pierwsz膮 wyp艂at臋 dostaniesz juz z pocz膮tkiem kwietnia (czyli za umowy podpisane na pocz膮tku marca, co jest wykonalne), aczkolwiek r贸wnie dobrze mo偶e by膰 dopiero z kolejnym miesi膮cem. Po prostu nie wiem kiedy w Twoim regionie jest egzamin i na jakim etapie szkole艅 jestes i jest Tw贸j region. alicee- jasne... pranie m贸zg贸w, sekta, na szkoleniach r贸偶a艅ce rozdajemy (swoj膮 drog膮, kiedy艣 na szkoleniu jeden z naszych dyrektor贸w w ten spos贸b za偶artowa艂o z tego forum- i kilka os贸b wzi臋艂o to na powa偶nie...). Pierwsza sprawa- pojawi艂y sie lepsze produkty niz bolero i bolero jest powoli wycofywane z u偶ycia. Druga sprawa- nie oznacza to, 偶e bolero nie jest korzystne. Jednak jest to inwestycja d艂ugoterminowa ze sk艂adk膮 regularn膮. Takie umowy zawiera sie najmniej na 8 lat. 2 lata to okres, gdzie wymagana jest p艂atno艣膰 sk艂adki, po kt贸rym mo偶na sk艂adk臋 zmniejszy膰, zawiesi膰, lub z niej zrezygnowa膰. Tak jest w OWU, tak jest powtarzane na szkoleniach i dok艂adnie tak to przedstawiamy naszym klientom. Poza tym nieprawd膮 jest, 偶e te pieni膮dze mozesz wybra膰 po 20 latach. Nie wiem gdzie pracowa艂a艣 i kim s膮 Twoi prze艂o偶eni, ale u mnie za takie akcje wylatuje sie z firmy... 1,5 roku pracuj臋 w OVB i jeszcze ani razu nie zdarzy艂o mi si臋, 偶eby dotar艂o do mnie, 偶e kogokolwiek oszuka艂em. Na egzaminie, no wiadome jest, 偶e ludzie nie pisz膮 go do konca uczciwie, ale je艣li zachowuj膮 chocia偶 pozory to nikt im g艂owy za to nie urwie. A osobi艣cie by艂em 艣wiadkiem, 偶e za z偶ynanie "na bezczelnego" (czyli z kartk膮 na kolanie bez 偶adnego skr臋powania) osoby takie zosta艂y wyproszone z sali. S艂ysza艂em, 偶e kiedy艣 egzaminy wygl膮da艂y tak jak piszesz, aczkolwiek jeszcze w takim nie uczestniczy艂em (czasami pomagam, rozdaj臋 arkusze, pilnuj臋 itp.). Koszta na poczatek- fakt, trzeba wyrobi膰 za艣wiadczenie o niekaralno艣ci + 4 odpisy notarialne. Z tym, 偶e pretensje o to do KNFu, nie do nas. Trzeba r贸wnie偶 zainwestowa膰 w z pozoru 艂adny d艂ugopis- ja mam taki za 3 dychy, ale jak zaczyna艂em to mia艂em za 7 z艂. O stororezerwie pisa艂em par臋 post贸w wy偶ej- nie bede sie powtarza艂. Segregator- nie wiem u mnie sie nie p艂aci 25z艂. Kierownicy musza mie膰 segregator, wiec najcz臋艣ciej sami kupuj膮 i przynosz膮. Tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hheee
Jezeli chodzi o zaliczanie egz. przez normalna podpowiedz osoby trzeciej to dlugo na takich przekretach nie pojada poniewaz od jakiegos juz czasu sa sprawdzane firmy podobne ...Kwestia czasu a jezeli to wyjdzie to OVB straci i nei pomoga reklamy podczas MS.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przysz艂y pracownik
Nie wiem czy Was dobrze zrozumia艂am , ale z tego co napisali艣cie wynika, 偶e pierwsze pieni膮dze dostan臋 dopiero po zaliczeniu egzaminu ? Ja jestem dopiero po trzech szkoleniach , z czego jedno by艂o szkoleniem stricte informacyjnym . Z tego , co m贸wi艂 prowadz膮cy , egzamin b臋dzie dopiero za kilka miesi臋cy :-S

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
powinien by膰 za 3-4 tygodnie, je艣li w tym tygodniu by艂a艣 na pierwszym produktowym... Takze we藕 spytaj sie w biurze swojego kierownika- powinien zna膰 terminy egzamin贸w z wyprzedzeniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Egzaminy licencyjne sa zwykle co 3 msce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mercury30
Witam forumowicz贸w. Mam pytanie dotycz膮ce firm kt贸re poleca OVB. Ostatnio spotka艂em si臋 z doradc膮 tejze firmy i przedstawi艂 mi bardzo ciekawe rozwi膮zania. Nurtuje mnie tylko jeden problem - jak膮 mam pewno艣膰 偶e firmy te nie upadn膮 i 偶e b臋d膮 w stanie wyp艂aci膰 mi moje oszcz臋dno艣ci za 10, 15 lat? jak膮 mam gwarancje 偶e te firmy b臋d膮 wyp艂acalne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Sonja22- nie prawda. Nie wprowadzaj prosze ludzi w b艂膮d. To, 偶e kiedy艣 egzaminy by艂y raz na 3 miesi膮ce, nie oznacza, 偶e teraz tak si臋 dzieje. W tej chwili egzamin odbywa si臋 raz na 6 tygodni, czyli raz na 1,5 miesi膮ca. Czasem jest obsuwa o tydzie艅 w jedn膮 lub druga stron臋 spowodowana np. 艣wietami jakimi艣, czy imprezami og贸lnopolskimi OVB. Mercury30- firmy z kt贸rymi wsp贸艂pracujemy s膮 zwykle cz艂onkami du偶ych koncern贸w takich jak np. VIG czy Talanx. Takie firmy nie upadaj膮 z dnia na dzie艅. Jesli nawet by sie tak zdarzy艂o, to w艂a艣ciwie nic sie dla Ciebie nie zmienia, pr贸cz znaczka/loga na dokumentach- taka firma najcze艣ciej jest przejmowana przez kolejn膮. Np. Winterthur, kt贸ry pad艂 i przej膮艂 go Credit Suisse, kt贸ry po kolejnym upadku zosta艂 przej臋ty przez AXA'臋. Je艣li to jest inwestycja d艂ugoterminowa ze sk艂adk膮 regularn膮, to tym bardziej nie masz czym sie przejmowa膰, gdy偶 na Tw贸j zysk pracuje wi臋cej ni偶 jedna firma. Zwykle Tw贸j portfel inwestycyjny sk艂ada si臋 z kilku funduszy nale偶膮cych do r贸偶nych firm. Je艣li jedna z nich upada- pieni膮dze s膮 przesy艂ane na najbezpieczniejszy fundusz nale偶膮cy do koncernu prowadz膮cego. I tak to dzia艂a. Pono膰 jeszcze jest gwarancja skarbu pa艅stwa, ale nie b臋de o tym m贸wi艂, bo nie wiem dok艂adnie jak to jest- musze sprawdzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
To czemu jego manager mowi,ze egzamin bedzie za kilka mscy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mercury30
Do batosai: to w takim razie nie jest tak, 偶e jak (i teraz podam taki przyk艂ad): przypuscmy oszczedzalem 5 lat w Winterthur i po pieciu latach firma Winterthur upada i przejmuje j膮 inna - zmienia sie logo tak jak powiedziales, ale skoro podpisalem umowe z Winterthurem to w takim razie Winterthur powinien wyplacic mi moje oszczednosci prawda? a nie Credit Suisse tak jak powiedziales. Czy jest taka mozliwosc 偶e firma Credit Suisse(kt贸ra tez juz nie istnieje tak jak wspomniales) moze umyc od tego rece i nie wyplacic mi moich naleznosci gdyz to nie z nia podpisywalem umowe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Je艣li tak sie zieje, dostajesz informacj臋 listownie, 偶e w dniu takim i takim firma A, przej臋艂a firm臋 B. Dostajesz now膮 umow臋, na prawach starej. Zwykle po 5 latach masz mozliwo艣膰 wyp艂acenia, przynajmniej cz臋艣ci swojego kapita艂u. Jednak gdy tego nie zrobisz- jedyn膮 zmian膮 dla Ciebie jest logo nowej firmy. Je艣li dana firma pada i przejmuje j膮 inna, to zwykle z jej klientami. Jest to korzystne dla obu stron. Firma A pozbywa sie pewnych zobowi膮za艅, a B dostaje "gotowych" klient贸w na tacy. Uwierz mi, 偶e bardziej im si臋 op艂aca by艣 by艂 zadowolonym klientem w ich firmie ni偶, 偶eby mieli "umywa膰" r臋ce, bo nei z nimi podpisywa艂e艣. To samo jest np. z OFE. Ludzi 10 lat temu podpisywali umow臋 z Hesti膮, a od pewnego czasu okazuje sie, 偶e s膮 w Aegonie. Zmienia艂em niekt贸rym klientom OFE w艂asnie z Aegonu i rozliczenia by艂y jeszcze z Hestii. Wysy艂a艂o si臋 papier z logo Hestii i wyp艂ata- transfer do nowego OFE by艂 normalnie. S艂owem- nie masz czym sie przejmowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mercury30
Przekonales mnie co do tych firm. Ale mam jeszcze takie dwa pytania: czy moze zdarzy膰 si臋 tak, 1) 偶e dana firma upada i 呕ADNA inna jej nie przejmuje? 2) mimo i偶 dane fundusze kt贸re proponujecie w Superfunduszu Compensy i OVB Future Invest wypracowa艂y dany zysk w porzednich latach, rzeczywi艣cie dadz膮 mi takie zyski po 10 latach jakie przedstawil mi doradca?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
1) Generalnie wszystko sie mo偶e zdarzy膰, ale szanse na takie wydarzenie s膮 czysto teoretyczne. Sp贸jrz z punktu widzenia firmy, kt贸ra wykupuje upadaj膮c膮. Masz konkurenta mniej, kupujesz akcje danej firmy za bezcen z zamiarem podniesienia ich warto艣ci, dostajesz "zrobiony" rynek i na tacy 艂adnych kilka tysiecy klient贸w, kt贸rzy z urz臋du b臋d膮 Twoimi klientami. Nie przypominam sobie by w艣r贸d tych wiekszych firm finansowych wydarzy艂a si臋 taka sytuacja. 2) Z funduszami tak naprawd臋 bywa bardzo r贸偶nie. Jesli np. w przeci膮gu 10 lat (97-07) np. fundusz Generali agresywny plus (bo chyba w艂asnie o tym m贸wisz) wypracowa艂 z tego co pamietam 411%, nie oznacza to, 偶e w kolejnych latach te偶 tak zapracuje. W przeci膮gu 10 lat na pewno odnotujesz zysk. Ale czy b臋dzie to 400%, czy moze 200% albo nawet 100% tego nikt nie wie. Mysl臋, 偶e bezpiecznie bedzie za艂o偶y膰 nastawi膰 si臋 na 1/3 tamtego zysku. A je艣li bedzie wi臋cej- no c贸偶... Twoje :] Inna sprawa jest, ze jeste艣my 艣wie偶utko po ca艂kiem ciekawych i sporych spadkach. Warto teraz kupowac akcje. Pami臋taj, 偶e taka inwestycja d艂ugoterminowa wi膮偶e si臋 z ustaleniem optymalnego portfela inwestycyjnego. I o ile w Generali FI takie portfele s膮 gotowe, to w Superfunduszu ich nie ma. ALE! Jako naszemu klientowi przys艂uguje Ci ci膮g艂y i nieodp艂atny serwis. Proponuje aby艣 podczas podpisywania wniosku przypomnia艂 o tym swojemu doradcy. Dobrze prowadzony taki portfel, czyli dobrze przeprowadzane konwersje i zmiany alokacji sk艂adek (kilka razy w roku) moga nadac dodatkow膮 d藕wigni臋 tej inwestycji. Wtedy zyski realne moga by膰 znacznie wi臋ksze niz te, kt贸re wida膰 na wykresie. Jesli mo偶esz napisz mi w jakim jeste艣 wieku i przez jaki okres czasu planujesz oszcz臋dza膰 te pieni膮dze. I w jakim celu? Je艣li nie chcesz publicznie- podaj臋 maila.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mercury30
mam 20 lat - mam zamiar odk艂ada膰 200 z艂 miesi臋cznie przez 15 lat aby w wieku 35 lat sta膰 si臋 rentierem czyli otrzymywa膰 doch贸d pasywny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mercury30
Batosai - mam 20 lat. Mam zamiar odk艂ada膰 200 z艂 miesi臋cznie przez 15 lat albo i d艂u偶ej. Moim celem jest zosta膰 rentierem czyli otrzymywa膰 po tym okresie doch贸d pasywny. Twoim zdaniem to dobry pomysl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mercury30
heh zjad艂o pytajnik " ? "

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mercury30
batosai - a powiedz mi sk膮d u Ciebie taka pewno艣膰 偶e fundusze po 10 latach NA PEWNO wypracuj膮 zysk? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Danuta R
Dzien dobry. Chcialam si臋 z ciekawo艣ci co艣 dowiedzie膰 i mam nadzieje 偶e mi pomo偶ecie. Mianowicie mam pewien problem. Mam 41 lat, nigdzie nie pracuje i postanowilam odklada膰 na moj膮 emeryture do KRUSU przez 20 lat - 260 z艂 kwartalnie. Czy mi si臋 to op艂aca? czy mo偶e kto艣 doradzi mi inne rozwi膮zanie? bardzo prosz臋 o odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 janekk
Witam, ostanio slyszalem o takim produkcie jak OVB Future inwest i mam pytanie do kogos z ovb jesli ktos mi odpowie bede wdzieczny. chcialbym sie mniej wiecej dowiedziec jakiego zysku mozna sie spodziewac po 10 i 15 latach inwestowania, w moim przypadku w gre wchodzi kwota 200zl miesiecznie, wiem ze ciezko bedzie mi sie dowiedziec tego typu info na forum ale moze jednak:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Mercury30- pomys艂 przedni, ale zastan贸w si臋 czy realny... Od艂o偶y膰 przez 15 lat do emerytury i p贸藕niej 偶yc z tych pieni臋dzy to jedno, a od艂o偶y膰 przez 15 lat bed膮c m艂odym i zacz膮膰 偶y膰 z tego wieku 35 lat to drugie. Niby kwota taka sama, a jednak 偶yc za to w po艂膮czeniu ze 艣wiadczeniem z ZUS i OFE przez 20 lat to co innego niz 偶y膰 za to bez tych 艣wiadcze艅 przez 50 lat... Nawet gdyby przez te 15 lat fundusze wypracowa艂yby Ci 1000% to mia艂by艣 do wydania jakie艣 600z艂 miesiecznie... chyba, 偶e 藕le zrozumia艂em Twoja strategi臋... mimo wszystko uwa偶am, 偶e za 200z艂 miesi臋cznie po 15 latach cz艂owiek nie jest w stanie wy偶y膰 przez 50 lat... Co innego je艣li masz zamiar po 15 latach przesta膰 wp艂aca膰 i skorzysta膰 z tych pieni臋dzy np., w wieku 50 lat. To juz pr臋dzej. Sk膮d moja pewno艣膰, 偶e po 10 latach bedzie na pewno zysk? Proste. W tak d艂ugiej perspektywie czasu wp艂acaj膮c jeszcze sk艂adki miesi臋czne, maj膮c dost臋p nie do jednego, ale do szeregu funduszy i maj膮c mo偶liwo艣膰 konwersji i zmian alokacji miedzy nimi trzeba niemal spekulowa膰 by to przynios艂o strat臋... Danuta R- nie pracujesz, ale masz dzia艂alno艣膰 gospodarcz膮 rolnicz膮, tak? Powiem szczerze, 偶e nie do konca orientuj臋 si臋 jak jest z KRUSem (jednak wiekszo艣膰 moich klient贸w nale偶y do ZUSu, i w艂a艣ciwie tylko 3 do KRUSu). Powiedz mi, czy te pieni膮dze, kt贸re postanowi艂a艣 od艂o偶y膰- czy to jest jakis wym贸g od KRUSu, czy to Twoja w艂asna decyzja? Bo je艣li tych pieni臋dzy KRUS nie wymaga... to juz m贸wie, 偶e w zadnym razie nie op艂aca sie tam ich zostawia膰. KRUS przecie偶 nie zainwestuje Ci ich tak by to przynios艂o zyski :D Mo偶na z tych pieni臋dzy zrobi膰 du偶o wi臋kszy po偶ytek. Obawiam sie jednak, 偶e 260z艂 w kwartale mo偶e by膰 za ma艂o... janekk- czytaj wy偶ej. Akurat o tym programie jest mowa.

Udost臋pnij ten post