Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakrakarkrakra

chce umiec zrobic szpagat!!!

Polecane posty

Gość PunkyKitty
Jakby ktoś miał ćwiczenia na szpagat (takie które daja efekty) niech mi podeśle na meila kittyagusia@o2.pl z góry dzięki. ;*::**

Gość olu
Mam do was prozbe nie moge zrobic szpagatu duzo cwicze i nic!! jak ktos bedzie mial ochote dac mi jakies ciwiczna to tardzo prosze to moje gg: 6305974 a i mam na imie ola i mam 12lat Pomocy!!!!!

Gość gimnastyczka2421
Szpagat umiem już od 4 roku życia a więc polecam to: robisz maksymalny rozkrok aż nie poczujesz bólu ścięgien stoisz tak ok. 1 min i poszerzasz rozkrok i znowu stoisz 1 min i tak dalej oczywiście robisz w miedzy czasie przerwy jak tak codziennie będziesz ćwiczyła to szpagat zrobisz i to bardzo szybko. Drugi sposób: potrzebna będzie druga osoba. Siadasz z partnerem na ziemi i robisz rozkrok partner chwyta cię za ręce i zapiera się nogami o twoje stawy kolanowe rozchylając ci w ten sposób nogi strasznie to boli, ale daje DUZE efekty. Tylko trzeba uważać, aby sobie ścięgien nie naderwać. żeby zrobić szpagat musisz bardzo duuuuuuzo sie rozciągać i robic to codziennie... usiadz na ziemi w szerokim rozkroku i pochyl sie do przodu zeby dotknac podlogi czolem (na pewno od razu nie dotkniesz...:)), a potem do jednego kolana i do drugiego. w kazdej pozycji wytrzymaj troche zeby ci sie wszystko rozciagnelo. mozesz tez stanac przy np. parapecie lub czyms innym, zebys mogla oprzec sie jedna noga o to i przyciagac glowe do kolana. poszukaj w necie innych cwiczen. trudno powiedziec ile trwa nauka szpagatu. czasem wiecej czasem mniej, to zalezy jak czesto bedziesz sie rozciagac. zycze powodzenia :*

Gość oliko96
gimnastyczko dziekuje za porady bede sie ich trzymac bo jestem bardzo cierpliwa osoba :) takze z tym problemu nie ma :P postaram sie cwiczyc dziennie przynajmniej 30 min. aha jak bedziesz miala jeszcze jakies ciekawe cwiczenia to napisz dzieki wielkie :)

Gość Rozciągnięta kicia
Najlepiej uczyć sie szpagatu jak jest sie młodym ja już prawie umiem szpagat najlepiej wykonywać motylka (takie ćwiczenie) siadamy na podłodze łączymy stopy i próbujemy kolanami dotknąć ziemi przydadzą się też wymach nogami do góry (najlepiej aż do głowy) po 1 miesiącu już szpagat umiesz Mam pytanie co to jest kwiat lotosu???

Gość oliko96
znowu zle ja nie wiem co sie dzieje http://zdrowie-uroda.wm.pl/Kwiat-lotosu-i-wszystko-pod-kontrola-,32507 najlepiej skopiuj to cale bo jak klikniesz znika aha i musza byc te liczby i zaraz po mysniku jest odctep to zrub zeby wszystko nie mialo odztepow rozumiesz jak nie to wejdz na google wpisz kwiat lotosu i na temat takii :kwiat lootosu- i wszystko pod katrola i tam dalej pisze ... no to pa

Gość oliko96
a czy ktos mi posle jakies zdjecia szpagatu????

Gość kadi
trzeba się porozciągać i się umie ale tak szybko się tego nie zrobi trzeba codziennie ćwiczyć

Gość Przerysowana_x33
Ja już PRAWIE umiem siedze na ziemii ale lewa noga sie troszke ugina .;/ cO mam zrobić żeby byłaa prosta. ? Piszcie na gg 4334818 .. CZEKAM !

Gość chce riobić szpagat
myśle że najlepszym sposobem na zrobienie szpagatu jest rozciąganie nóg a to ćwiczenia kture wam pomogą zrobić szragat : przysiad łapiemy się za kostki i prostujemy nogi sprubuj też zrobić szpagat a jeżeli poczujesz straszny ból pomyśl że jeszcze troche i siądziesz w SZPAGACIWE potm troszke tak posieć wstań i podskakuj SZPAGATU NIE DA SIĘ ZPOBIĆ ZA JEDNYM PODEJŚCIEM TRZEBA TRENOWAĆ PRZYNAJMNIEJ DWATYGODNIE

Gość Alusiaaa
Ja nieumiem zrobić szpagatu ale ćwicze i daze do celu jezeli chcecie wiedziec jak zrobic szpagat w niedlugim czasie nawet do tygodnia piszcie na gg 10803072 napewno odpisze

Gość Marazajc
Hejka ja już prawie umiem szpagat. Nic mi nie zostało żadnych cm do zrobienia tylko jeszcze musze ćwiczyć żeby robić to perfekcyjnie. pozdro dla wszystkich. I piszcie tu trochę częściej pliska. PA.

a jak jak mialam 10 lat chodzilam 2 lata do skoly baletowej na jedna noge robilam szpagat na 2 tez po jakims czasie ale duzo mi to zajelo prawie 2 lata ciekawe czemu ale teraz sie zawezme i tez bede robic o :p

Gość oliko96
jeden szpagat juz umiem a teraz prawie drugi jupi dzieki wam wszystkim

Gość NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
hej! Mi do szpagatu brakuje bez rozciągnięcia i rozgrzewki 9 cm. A z rozciągnięciem 7. Ucze się już 6 miesięcy. No ale nie codziennie ćwiczyłam. teraz to już niećwicze bo mi sie nie chce... No ale musze zacząć! Chodze do szóstej klasy a chce się nauczyć do gimnazjum! Już dużo ćwiczeń znam.... ale.................. Czy mogę prosić jeszcze o jakieś ćwiczenia?????? BŁAGAM!!!! POMÓŻCIE! BŁAGAM BŁAGAM BŁAGAM BŁAGAM!!!!!!!!!!!!!! Z GÓRY DZIĘKUJĘ!

Gość D4wid1992
Jak zrobić szpagat w tydzień? Mam 16 lat. Do ziemi brtakuje mi jakieś 35cm. Rozszerze nogi na 110 stopni.

Gość oliko96
jeszcze dosc ci brakuje lepiej nie robic nic na sile ale jak bedziesz uparciuchem to nie miej do mnie pretensji a co do cw. najlepszy jest siad w roskroku i dotykac glowa ziemi przynajmniej ja tak uwazam...

Gość NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
wiadomość do DAVID1992. Jeżeli ci brakuje aż 35 cm i masz 16 lat to musissz duuużo poświęcić czasu aby sie nauczyć. A ja mam 12 lat i mi brakuje 10 cm no ale ćwicze 6 miesięcy.... No ale nie ćwiczyłam codziennie. Np. teraz to już w ogóle. No ale musze zacząć! Każy się rozciąga inaaaczej.... Ale nie wiem czy ci się uda nauczyć w tydzień... Musisz robić porządne rozgrzewki...PAPA POZDRO

Gość NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
HEJ tu znowu ja:). Mi dziś z rozciągnięciem brakuje 5 cm! a bez 8! SUPER! Bardzo się ciesze. Ale jeszcze przedemną duuuużo pracy.

Gość oliko96
ciesze sie razem z toba bo mi brakuje 2 c, zeby siasc w szpagacie

Gość ryba616
czytalam o strethingu i mysle ze on niezle pomaga... nie radzilabym nigdy robic cwiczen na sile bo to moze zaszkodzic i mozna nabawic sie kontuzji.... strething jest suuper.. sprawdzcie

Gość Sisi299
Kazdy może zrobić szpagat ja jestem najbardziej rozciągnięta w szkole a rok temu nic nie potrafiłam zrobić byłam beznadziejna gdy na lekci w-f pani pokazała mi różne ćwiczenia to codziennie w domu je wykonywałam po kilka razy dziennie az wreszcie się udało.Jeśli chodzi potrafie szpagat damski, męski, mostek ze stania, mostek bez rąk pół salto do tyłu oraz do przodu,gwiazde oraz gąsienice teraz ucze sięsalta do przodu pozdro i jeśli chodzi o ćwiczenia to możecie pisać na mój adres e-mail acha dodam ze mam 13 latek pozdro ;)

wiadomość do OLIKO96 A ile już się uczysz szpagatu???

Gość 13 nastka
Moja koleżanka potrafi zrobić foczkę , a jednak szpagatu nie . A ja na odwrót , umię szpagat a nie umię foczki :-) Jednak co do szpagatu , to nie mogę powiedzieć że jest on prawdziwy , a chodzi mi o to że ja zawsze robiłam szpagat jedną noga , i przez ten czas robienia ona się dobrze rozciągneła , a lewa nie roziągneła się dobrze dlatego też teraz ćwiczę najbardziej lewą .Za miesiąc mam występ taneczny , no i na koniec jest szpagat więc trzeba go dobrze wyćwiczyć ;-)

Gość Szpec
A to prawda z tą gorącą wodą? Jak sie zanurzy mięśnie w gorącej wodzie i sie przejdzie od razu do rozciągania to b\ędą szybsze efektyt?

Gość czirli
nie odrazu rzym zbudowano mam 12 lat 2 lata temu umiałam bez problemu ale jak 1 rok nie ćwiczyłam teraz nie umiem i znowu próbuja

ja nie wiem czy to z tą gorącą wodą to prawda....

Gość SuchaXD
Hej chce sie nauczyc szpagat pomuszcie mi!!! rosciagam prawie umiem :) ale jeszcz troszku brakuje a tak wogóle to mam 13 lat :p prosze napiszcei na gg 3708245 prosze prosze dzieki !!! niech ktos napisze !!!!! prosze :P !!!! ^_^ PROSZE MOJE GG; 3708245